Kaikille joilla on jatkuvaa väsymystä

sjgkfd

Tämän saman asian voisi sanoa myös hyvin monen muun sairauden suhteen eikä vaan intensiivisen jatkuvan väsymyksen kohdalla kun tämä on tullut nähtyä eri ihmisten kohdalla niin monta kertaa.

Ruokavaliolla on pitkässä juoksussa hyvin suuri merkitys terveyden kannalta. Se mitä pistät suuhusi päivästä toiseen vuosien ajan altistaa joko terveydelle tai sairaudelle. Geeneillä on vaikutusta toki ja on sairauksia joihin ruokavaliolla on joko vähän vaikutusta tai tai ei lainkaan mutta tämä ei poista sitä että vuosien mittaan olen tavannut tuttavien joukossa yllättävän paljon sinänsä älykkäitä ihmisiä, joiden yleiskäsitys terveellisestä ruokavaliosta on vähintäänkin metka.

Näyttää olevan paljon ihmisiä jotka olettavat että syötyään vuosikaudet pizzaa, pastaa, cokista, eineksiä, hyvin vähän vihanneksia tai mitään muutakaan terveellistä, että tällä ruokavaliolla pysyisi terveenä. Ja sitten he ihmettelevät ihan oikeasti miksi he ovat kaiken aikaa väsyneitä, miksi heillä on erilaisia sairauksia, miksi heillä on sitä vaivaa ja tätä kremppaa.

Olen ollut usein liian kohtelias sanomaan suoraan että miten olisi että jos tekisit niin että laittaisit ensin ruokavaliosi pysyvästi kuntoon ja ihan aidosti terveelliseksi ( siis sisältämään sellaisia ruokia joka ikinen päivä kuten täysjyväviljat, marjat, hedelmät, vihannekset, kala, kana, pähkinät ja muut sellaiset hyvin monipuolisella tavalla niin että joka päivä nautit eri vihanneksia kuin edellisenä päivänä varmistaaksesi ruokavalion monipuolisuuden) ja ihmettelisit vasta sitten jos edelleen vuoden kuluttua väsyttää niin helkutisti. Tällä metodilla ainakin minä tiedän muutaman tutun joiden elämä hyvin todnäk nousisi ihan uudelle laatutasolle nopeasti. Mutta kun niihin pastoihin, pizzoihin ja nuudeleihin tottuu ja 30-40 kymppisenä on vaikeaa enää vaihtaa ruokailutottumuksiaan. Se vaatii vaivaa ja paneutumista enemmän kuin monellakaan on.

Tätä samaa metodia voisi kokeilla moniinkin sairauksiin ja lakata tuhlaamasta aikaansa turhien kremppojen kanssa. Ja onhan se myös niin että jos äärimmäisen epäterveellisellä ruokavaliolla jatkuvasti elävä ihminen valittaa vaivojaan niin älykkäät ihmiset sitä hiljaa mielessään ihmettelevät kun ratkaisu asiaan olisi niin ilmeisen helppo kohtuullisen todennäköisesti. Kaikkeen ruokavalio ei toimi, sekin on selvä asia mutta ei pelkällä sokeroidulla jogurtilla ja cokiksella eläminenkään kaiken aikaa hyvää terveyttä lupaa. Eli älkää tuhlatko omaa aikaanne ihmettelemällä terveysongelmianne jos samaan aikaan syötte mitä sattuu.

28

387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jokka

      Kun käytte lääkärillä väsymyksestänne ymmärtäkää myös se että ruokavaliolla ja yleensä elämäntavoilla on niin suuri merkitys terveyden ylläpidossa, että jos kaikki Suomessa söisivät terveellisesti jatkuvasti lääkärien työt vähenisivät paljon. Lääkärit tajuavat tämän kyllä varsin hyvin. Heidän etujensa mukaista ei ole se että ihmisistä tulisi liian terveitä (heidän näkökulmastaan katsottuna). Siksi monikaan lääkäri ei Suomessa ole perinteisesti ollut niin innostunut puhumaan aiheesta. Kannattaa miettiä aina tällaisia asioita ja lakata hukkaamasta omaa aikaansa siihen että uskoo mitä auktoriteetit sinulle selittävät. Ajattele itse, ota selvää ja ole valmis näkemään vaivaa omien etujesi ja oman terveytesi eteen.

      • ruokavaikuttaa

        Ruokavaliolla on todella suuri merkitys, minä ainakin yritän syödä jokainen viikko pääruokana näitä kaikkia jonain päivänä: liha, kala, kana. Perunaa en syö kyllä paljoa, olen korvannut sen porkkanalla. Hedelmistä tuoretta sitruunaa mehuna sekä omenia silloin tällöin, omenat ovat nyt erittäin hyviä.


    • Hoitoa hoitoa

      Luvataanko terveydenhoidossa terveyttä? Tärkeämpää taitaa olla vain se hoito ja hoito? Terveyden hankkiminen onkin sitten eri juttu.

      • mielialalääke

        Liian moni ihminen on kirjoittautunut terveyttään rapauttavaan sopimukseen mennessään lääkäriin. Se ei vielä, lääkekierre on.
        Ulkomailta tullut lääkäri sanoi minulle. et sinä mitään lääkemääräystä tartte. En uskonut. Toinen lääkäri kirjoitti mielialalääkkeitä, joiden käytön jouduin lopettamaan ikävien sivuoireiden takia.


    • terveys12
    • 3+3

      Ja tähän lisäisin vielä sen tupakan, alkoholin ja liikkumattomuuden sekä epäsäännöllisen vuorokausirytmin.

      Se ruisleipä kannattaa vaihtaa kasviksiin.

      Toki voi korkeintaan 2 palaa leipää syödä, mutta muuten korvaa leivän oikealla ruualla.

    • joo3
    • niin5

      Jos on varaa polttaa tupakkaa, niin kyllä sitä rahaa myös terveelliseen ruokaan riittäisi. Kyse on asenteesta.

      • nainen54

        En ole syönyt lihaa ollenkaan kahteen viikkoon ja jätin herkut pois niin on ollut vähän energisempi olo.

        Makeanhimoon syön maustamatonta rahka jugurttia lihan tilalle papuja, juustoa, tomaattia, kurkkua ja jäävuorisalaattia. Muutama hedelmä päivässä


      • nainen54
        nainen54 kirjoitti:

        En ole syönyt lihaa ollenkaan kahteen viikkoon ja jätin herkut pois niin on ollut vähän energisempi olo.

        Makeanhimoon syön maustamatonta rahka jugurttia lihan tilalle papuja, juustoa, tomaattia, kurkkua ja jäävuorisalaattia. Muutama hedelmä päivässä

        Jatkoa edelliseen.
        Lisäksi otan vielä kalaöljyä, d3 vitamiinia, monivitamiinia ja b12 vitamiinia suihkeena.


    • sokeri on paha
    • pingg.

      Stressi väsyttää !

    • pitkäaikainen proses

      Jos on syönyt vuosien ajan huonosti, hetkessä väsymys tuskin katoaa vaikka söisikin ihan ok terveellisesti pari viikkoa. Pitkäjänteisyyttä tarvitaan.

      Liha ei kyllä väsytä. Kaikenlaiset sokeriset herkut kylläkin.

      • N50+

        Minkä verran juustoa pitää syödä päivässä että saa tarpeeksi kalsiumia?

        Syön yhden jogurtti rahkan päivässä ja en käytä muita maitotuotteita.


      • sokeri on paha
        N50+ kirjoitti:

        Minkä verran juustoa pitää syödä päivässä että saa tarpeeksi kalsiumia?

        Syön yhden jogurtti rahkan päivässä ja en käytä muita maitotuotteita.

        Monipuolisesta ruuasta saa kalsiumia, joten pärjäät ilman maitoakin.

        http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm


      • oranssinen

        Minulle punaisen lihan käyttö tekee raskaan olon, liian raskaan. Siipikarjatuotteilla ei ole samaa vaikutusta. Oloaan tarkkailemalla tuollaiset asiat pian huomaa.


    • niin no

      riippuu siitä minkälaista monipuolista ruokaa syö saako tarpeeksi kalsiumia. Ihmisillä on hyvin erilaiset käsitykset siitä mikä on normaali ruokavalio ja mikä on monipuolinen ruokavalio... Kannattaa miettiä siis aika tarkkaan. Ja nykypäivän tehoruoantuotannolla maaperä on muutenkin mineraaleista köyhtynyt aika paljon eli ei niistä ruoista edes saa enää sitä määrää tärkeitä aineita kuin aikaisemmin sai.

    • vanhat hoitomuodot

      Väsymykseen ikivanha perinteinen hoitomuoto eli lapin koivuntuhka saattaa olla joillekkin hyvinkin toimiva. Ei se kaikille toki auta mutta joissakin tapauksissa on energisöinyt muutamassa viikossa paljonkin. Ja sitä tarvii ottaakin päivässä niin vähän että yksi annospussi kestää aika pitkään.

      Entisaikaan tuhkaa käytettiin hoitomuotona monenlaisiin vaivoihin.

    • efreeg

      Itseäni on väsyttänyt koko tämän vuoden, kävin kokeissa ja minulla onkin diabetes. Lääkkeen saan ensi viikolla.

    • aika edullista on

      Allergiatkin on erilaisia eri ihmisillä. Mutta kananmunat, pavut, kaali, porkkana, peruna, avocadopussi jossa samassa monta avocadoa. Ei ne kalliita ole. Kyllä niihin pitäisi olla varaa ja ovat terveellisiä. Se on sit eri asia sopiiko tuo ruoka kaikkien ruokayliherkkyyksille.

    • ei vaikeaa
      • puolueeton 1

        Eipäs kannata hosua kauppaan.Kaikki tuotteet ovat myrkytettyjä,joillakin säilöntäaineilla.Mistä voisit enää ostaa terveellistä ruokaa.Ainoa tapa on kasvattaa kaikki itse luonnonmukaisin lannoituksin,mutta kenellä on enää maatilkkua,mitä viljellä.ja vaikka olisikin,niin EU tulee siihen väliin kieltämään kaiken kasvattamisen,määräyksillään,jotka suosivat suur-firmojen myynnit.Olemme joutuneet kauppiaitten orjiksi,osta heiltä ,taikka olet syömättä.


    • se kun on kallista

      Enemmän siinä on kyse vaivautumisesta kuin rahasta. Kyllä tekosyitä aina löytyy, jos ei viitsi tai halua luopua totutuista (epäterveellisistä) ruokatottumuksistaan. "Ei ole rahaa" (mutta rahaa löytyy aina siihen tupakkaan, olueeseen, kalliisiin eineksiin mikä se nyt sitten itse kullakin on mikä on kallista ja turhaa jos rupeaa miettimään vähän tarkemmin)

    • puolueeton 1

      "Pirun hyvä kirjoitus".Aivan nappiin osuit.Sokeritehtaat painavat myrkkyä kauppoihin tonneittain,ja mainostusten tuloksena ihmiset ahmivat kaikenlaista "röhnää sisäänsä".Kokikset toimivat parhaiten metalliesineiden puhdistukseen,mutta ajatteles mitä ne aiheuttavat ihmisen kropassa.Sokeri johtaa hermostuneisuuteen,nivelkipuihin,sekä valheelliseen energian lisäämiseen.Kouluikäisten keskittyminen koulutehtäviin häiriintyy pahasti makeiden juomien sekä purukumien takia.Lääketehtaat ovat viimeisenä hyödyntämässä osakkaitaan kauppiaitten lisäksi.Menneiden vuosien määlaisjärjen ruokapöytää kaivattaisiin takaisin,mutta odottaminen näyttää turhalta.

    • terveys

      Yleisesti ottaen voi sanoa että älykkäät tuppaavat syömään älykkäästi. Toki joittenkin terveys kestää ihan mitä vaan ällistyttävänkin pitkään, tervaskantoja aina jossain on, mutta yleensä ei.

      ja sit niitä maksellaan muiden pussista kun ihmiset ei viitsi paneutua tai olla yritteliäitä. Niin se aika monen kohdalla menee.

      tiituli1974
      kokeile akupunktiota. Taitavaa sellaista. Voi toimia hyvinkin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1023
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe