miks pitää herätä uuteen aamuun

vertaistukea

naimisissa 16v mitään yhteistä omaisuutta emme ole saaneet aikaiseksi, lapsia 3, ulosotto vie tällähetkellä mol. palkasta 1/3, velkaneuvontaan on jalka oven välissä.....hirvee ahdistus jokapäivä siitä, miten tästä eteenpäin?kertokaa velalliset miten olette selvinneet jos olette samassa tilanteessa joskus olleet
uskon että tällähetkellä on itsellä jonkinlainen kriisi pällä, miten jatkan tästä?

11

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puolet iästä hukkaan

      Jokohan olisi aika hiukan muuttaa elämäntapaa? Kun 16 vuodessa on saanut tuollaiset tulokset, jotain pientä korjattavaa taloudenpidossa lienee.

    • Innolla,ä

      No kait olette sentään muistaneet pitää hauskaa koko rahan edestä?

    • Lapset tärkeintä

      Lapset ainakin on syy herätä joka aamu ILOISENA. Raha-asiat hoituu, kunhan ottaa itteään niskasta kiinni. Ja aikaahan teillä on vielä parikymmentä vuotta ennen eläkkeelle siirtymistä.Silloin rahat voipi olla todella vähissä.
      Älkää pilatko lasten aamuja. Kannustakaa menestymiseen koulussa.

    • vertaistukea

      kiitos vaan kannustavista vastauksista kummallekkin, juuri tällaista kaipasinkin. Miksi muuten käytte kys palstalla?

      • Puolet iästä hukkaan

        Jotta sinä rupeaisit edes ajattelemaan, miksi olet vaikeuksissa. Olet viimeiset 16 vuotta käyttänyt enemmän rahaa kuin tienaat. Tästä ongelmat johtuvat eikä siitä, että minä sen kerron.

        Vaikeuksista pääset eroon vähentämällä kulutusta tai lisäämällä tuloja. Tuskin siihen tarvitaan edes kovin hurjaa nälkäkuuriakaan, vaikka siltä ulosoton aikana tuntuukin.


    • moip

      Rahahuolet ovat pirullisia, siinä on terveys kovilla ja itsesyytökset voimakkaita, vähiten siinä kaipaa syyllistämistä toisten taholta. Moni päätyy kuolemaan. Kannattaa käydä juttelemassa lääkärille terveyskeskuksessa, mikäli on itsetuhoisia ajatuksia.

    • jkljkljkl

      Sama täällä, tosin puoliso ei ulosotossa. Minullakin palkasta peritään 1/3 ja vuoden olen ollut uo:ssa. Velkaa noin 50 000 ja 800-1000 €/kk sitä lyhennän. Tehtiin vielä turvaava ulosmittaus asunto-osakkeesta, josta maksettu vasta pieni osa. Siinä vaiheessa toivoin, että en omistaisi sitä velkaista osaketta. Sen verran kova nöyryytys oli. Pakko vaan jaksaa ja yrittää selvitä tästä sotkusta.

      • voivoivoivoi

        No, ap:n tilanne on se tyypillinen ylivelkaisen tilanne: on kulutettu velkarahoilla enemmän kuin on tienattu ja enemmän kuin velan maksuun olisi ollut varaa.

        Ja sitten, kun kupla puhkeaa, voi vieläkin olla ylivoimaisen vaikea käsittää, että menot ihan oikeasti pitäisi sovitettaa tulojen mukaan. Lopulta korttitalo romahtaa ja on vihdoin pakko ymmärtää taloudenpidon perusrealiteetit. Ja se taloudenpidon jatko-ohje on - kaikessa karuudessaan - yksinkertainen: on lopultakin tultava toimeen niillä rahoilla, joita ansaitsee.

        Ja tässä vastaus ap:n "miten-jatkan2 -kysymykseen: ei auta muu kuin sinnitellä niillä tuloilla, joita on. Kannattaa myydä kaikki turhanaikanen mammona ja keskittyä ruokaan ja asumiseen. Sossusta voi saada jotain tukiaisia, mutta sen varaan ei elämää pidä rakentaa. Loppujen lopuksi voit huomata, ettei elämän onni välttämättä ole kiinni siitä, kuinka paljon voi käydä shoppailemassa Ikeassa, HenkkaMaukalla, Zaladossa tms hömppäkulutusputiikeissa.


    • 9+14

      Kuulostaa siltä, että turhaa roinaa saattaa olla kertynyt nurkkiin. Tai onko velkarahalla kenties syöty, juotu ja matkusteltu?

      Jos asunnon joka nurkka pursuaa roinaa, kysy itseltäsi: oliko se sen arvoista? Jos toteat, että roinan sijasta haluaisit tasapainon talouteesi niin on aika toimia. Ennen kuin alat myymään menneitä syntejäsi, niin on tehtävä itselle selväksi, että uutta roinaa ei tilalle tule. Sitten vaan arvokkaammat tavarat huuto.nettiin myyntiin ja loput itsepalvelukirpparille. Tavaroiden myymisestä tulee todella hyvä fiilis ja itse mietin koko ajan, mitä kaikkea kotoa myisin.

      Tulevaisuutta ajatellen, jos tulee vaikkapa pakollisia lasten hankintoja niin ennakoi niitä. Kesällä saa hyviä talvikamoja edukkaasti mutta syksyn tullen hinnat nousevat kun kaikki tajuavat talven tulevan. Lapsille pystyyy ostamaan liki kaiken käytettynä, suosittelen! Suomalaiset myyvät hyvää kamaa pilkkahintaan kun muillakin kaapit pursuavat.

      Eräs ystäväni valittaa alituisesti rahapulaa, mutta heillä on kallis bensasyöppö auto, lapselle merkkivaatteita niin paljon, etteivät ne edes kotiin mahdu ja tulevalle vauvalle ostetaan jo nyt merkkitarvikkeita kovaan hintaan. koetan hänelle välillä vihjailla, että priorisoinnissa saattaisi olla syy kun ei ruokakauppaan löydy rahaa ja käyvät myös leipäjonossa..

    • ettäänäin

      Nykyään monella nuorellakin on jo luottotiedot menneet valmiiksi, ennen yhteistä taloutta. Syynä lienee nykyajan tavaran ja kulutuksen ihannointi, mainokset tuputtaa jatkuvasti kuluttamaan. Kaverit ostaa sitä ja tätä, on itsekin saatava kun muutkin ostaa. Siinä huomaamatta velkaantuu isojakin summia. Sitten kun on ns p..ka housussa eli ei saa enää velkaa mistään niin harmittaa ja kyselee itseltään et miten tämä on voinu tapahtua. Useimmiten syy löytyy kun katsoo peiliin. Siinä on elämän halu kieltämättä kovilla kun tuntuu ettei rahat riitä mihinkään kun on totuttu kuluttamaan enemmän kuin tienaa.

      Peruskoulusta lähtien pitäisi alkaa opettaa rahankäyttöä ja rahankäytön suunnittelua. Yhtenä oppiaineena pitäisi olla oma talous. Pitkän päälle
      se olisi jokaiselle yksilölle hyödyllistä.

      Yksinkertainen ruutupaperi, kynä ja laskin riittää. Sama hoituu myös ilmaisella taulukkolaskentaohjelmalla. Kirjaa ylös taloutenne tulot ja menot. Pidä päiväkirjaa tuloista ja menoista. Esim kuukauden ajalle eteenpäin. Vähennät kuukauden tuloista tulevia menoja ja huomioi missä kohtaa rahat eivät riitä. Tarkista onko rahaa tulossa tai saatavissa niin, että saat rahat riittämään. Ellei ole niin kulutusta on vähennettävä. Etukäteissuunnittelu on kaiken perusta. Voit etukäteen nähdä mihin sinulla pitää raha riittää. Karsi kaikki epäolennainen pois, keskity perustoimeentuloon. Tee perusruokia perusraaka-aineista 2-4 päivälle etukäteen. Näiden raaka-aineiden ostot syötät tekemääsi taulukkoon etukäteen viikoittain. Samoin muut menot. Tuloja saa harvoin nostettua yhtä-äkkiä, menojen leikkaaminen tuo huomattavasti nopeammin tulosta.
      Edellämainittu saattaa kuulostaa hankalalta ja vaikealta mutta se on ainut keino saada talous tasapainoon. Samalla kun huomaa että etukäteissuunnittelu toim ii siitä saa todella hyvän olon. Tunne siitä että asiat onkin omassa hallinnassa on uskomaton. Samalla yöunet parenee kun tietää rahatilanteen etukäteen.
      Mieli on virkeämpi ja lasten kanssa jaksaa huomattavasti paremmin.

      Velkaneuvonta on hyvä askel eteenpäin mutta totuus on se, ettei kukaan muu tee asioita puolestasi ja saa talouttasi tasapainoon, ellet sinä itse.

      Tsemppiä, elämä on muutakin kuin rahahuolia. Yritä löytää jotain ainutlaatuista ja nautittavaa joka päivä.

    • 1333

      koska huomenna on uusi päivä, johon aamulla heräät, maksat ulosottoon niin kauan kuin tarvitsee. ja heräät joka aamu uuteen päivään vähemmän velkaisena. s
      siksi! älä tee uutta velkaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1706
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1325
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1220
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1216
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1193
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1086
    7. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1075
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      1035
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      986
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      884
    Aihe