Tutkijat ja journalistit kuvaavat Lieksan somaliyhteisöä

hyysäritkö?

"Tutkijat ja pohjoiskarjalaiset media-ammattilaiset yhdistävät voimansa Koneen säätiön rahoittamassa hankkeessa, jossa pyritään avaamaan suomalaiseen maahanmuuttokeskusteluun uudenlainen, positiivinen sävy.
Päätepisteitä ja uusia alkuja: Lieksansomalit peilin kääntöpuolella -hankkeessa luodaan katse Lieksan somaliyhteisöön. Hankkeessa on mukana useita tutkijoita, Karjalaisen toimittaja Hannu Kauhanen sekä tuottaja Markku Kuronen. Lisäksi hankkeeseen palkataan valmistumassa oleva lieksansomalialainen opiskelija.
Yliopistonlehtori Päivi Harisen johtamassa hankkeessa Lieksan somaliyhteisöstä tuotetaan laaja, tutkimustietoon pohjautuva journalistinen artikkeli, dokumenttifilmi sekä näyttelyosio Tampereen työväenmuseo Werstaan näyttelyyn Afrikkalaiset Suomessa.
Harisen mukaan suomalainen maahanmuuttokeskustelu on ollut jännitteistä ja poteroihin kaivautunutta.
-  Pattitilanteen purkamiseksi tarvitaan uudenlaisia tapoja, joilla nostetaan esiin niitä positiivisia merkityksiä, joita maahanmuuttajaväestöllä on suomalaiselle yhteiskunnalle, erityisesti paikallistasolta katsottuna."
Lähde: Karjalainen

32

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukkahatut heiluu

      Milloinkahan ne kyllästyy noihin epätoivoisiin aivopesuyrityksiin....

    • Kärkkäänen

      – Pattitilanteen purkamiseksi tarvitaan uudenlaisia tapoja, joilla nostetaan esiin niitä positiivisia merkityksiä, joita maahanmuuttajaväestöllä on suomalaiselle yhteiskunnalle, erityisesti paikallistasolta katsottuna.
      (Päivi Harisen johtamastaan hankkeesta)

      Positiivisia merkityksiä rouva tutkija saa hyysäreiltä.

    • Mietin vaan

      Kyllä siinä menee valtava määrä energiaa hukkaan. Jos samalla tarmolla vaikka vanhusten hyvinvointiin kuin somalien..

    • Jotain hyvää

      Yleensä hyysärit ovat jo parhaat päivänsä nähneitä ja aika tekee tehtävänsä kohdallaan ja he poistuvat keskuudestamme luonnollista tietä.

      • Nainen 56

        On niitä nuoriakin. On se mielenkiintoista kun naisilla on tasa-arvo ihannoidaan nyrkki ja hellanväli kulttuuria. Ihan nyt kysyn, miksi ette muuta niihin ihaniin rikastuskulttuurin maihin? Onko se pakko tuoda tänne?

        Terv. Nainen joka ei alista miestä eikä alistu


    • Sarvesta.

      Eikun samalla tarmolla kantaväestön ongelmiin käsiksi,kukaties asiat etenisi.Kyllä näitä aivopesu hankkeita piisaa kyllästymiseen asti,eikä sen hullua hurskaammaksi taija kukaan tulla.

      • :,,,

        Eihän pas.ka läpi mene.


    • Mullahtullah

      Ruotsiin muuten tulee 90 000 pakolaista lisää. Ja yhteiskunta natisee liiitoksistaan.

    • dfxstsrtfdxtydytfuyg

      Vanhat kukkahattutädit yrittää viimevoimillaan mielistellä mamuja että jos vielä tärppäisi!

      • sovussa elä

        Lieksaankin ensivuonna ainakin 80 uutta mamua, joten yrittäkäähän heihin jo tottua. Lieksalainen ei ole enää pelkkä punaniska.


      • vapaa valinta
        sovussa elä kirjoitti:

        Lieksaankin ensivuonna ainakin 80 uutta mamua, joten yrittäkäähän heihin jo tottua. Lieksalainen ei ole enää pelkkä punaniska.

        Ei ole mikään pakko tottua.


      • tottunut
        vapaa valinta kirjoitti:

        Ei ole mikään pakko tottua.

        Parempi tottua. Tai sitten itket ja totut.


      • Vapaa tahto
        tottunut kirjoitti:

        Parempi tottua. Tai sitten itket ja totut.

        Jaa. Vai itket ja totut. Sinäkä pakolla totutat?


      • tottunut
        Vapaa tahto kirjoitti:

        Jaa. Vai itket ja totut. Sinäkä pakolla totutat?

        Ihan samat totuttajat kuin tähänkin asti....


      • paitsi että
        tottunut kirjoitti:

        Ihan samat totuttajat kuin tähänkin asti....

        No eipä ole tehonnut.


    • Missä hyvinvointi ?

      Oli järjetöntä ottaa näin paljon ylivelkaantuneeseen kaupunkiin, jossa ei ole kantaväestöllekkään töitä. Ahneella patskanen loppu. Siksi en tajua hyysäämistä kun oma väki jää huomioimatta. Ollaan jos jonkinlaista säästötoimenpidettä tehty ja nyt pienenee eläkkeet, opiskelijoiden etuudet, lapsilisiin tulee vähennyksiä. Onko tämä sitä huomioon ottamista. Jos esim. eläke alle 800e ja siitä vielä kiristetään, ei ihme, että v ituttaa kun aikaisemmin luvattiin pieniä nostoja. Hyysääminen täytyy loppua ja tasa-arvo meille kaikille. Vielä ei ole tarvinnut lähteä ruokajonoon, mutta kaukana se ei ole. Maahanmuuttajathan siellä eivät ole.

      • ei nähdä metsää puil

        Työvoiman paikkaajaksihan ne on alunperin otettu, niin ola vaalipuheissa, kun tulee suuri työvoimapula meidänkin kaupungiin ei vain muistettu siinä höyräkässä että omia työttömiä on lähes tuhat.


    • kaunistelua

      " Lisäksi hankkeeseen palkataan valmistumassa oleva lieksansomalialainen opiskelija. "

      Jos somali suorittaa tutkinnon, pitääkö hänen etninen taustansa kertoa uutisessa?
      Jos pitää, niin kai myös rikoksissa.

      Lehtori Päivi Harinen ja kumppanit....tarkoitusperänne tutkimuksen suhteen tuli selväksi :)

      • juuri niin

        Niin on mielenkiintoista, että etninen tausta tuodaan heti julki kun on tällainen tapaus, mutta piilotetaan jos on negatiivista esim. rikokset.


      • Räksytys oli huti

        Etkö älynnyt, että syy on siinä, että juuri tässä tutkimuksessa tarvitaan somalitutkijaa, jolla on luottamusta lieksalaisten somalien keskuudessa.


      • riitaiset mamut
        Räksytys oli huti kirjoitti:

        Etkö älynnyt, että syy on siinä, että juuri tässä tutkimuksessa tarvitaan somalitutkijaa, jolla on luottamusta lieksalaisten somalien keskuudessa.

        Paljastuit että et tiedä hevon v.ttua somalien klaaneista. Luottamusta ei löydy jos henkilö on "väärästä klaanista tai jopa klaaniton". Uskoakseni tutkimukseen on valittu avustamaan henkilö joka kuuluu Lieksassa valtaa sanelevaan yhteisöön.


    • vai on "pöteröitä"

      No niin
      Nyt onkin aitiopaikka siirtynyt satakilometriä etelään. Aiemminhan se olikin tuossa jokivarressa, jossa seitsemään viisasta miestä ja kunnan luottamusjohto sekä virkamiehet nyökyttelivät pyöreän pöydän ympärillä suuressa viisaudessaan katsellen jokivarsimaisemaa.
      Sieltä jokivarsimaisemasta he ammensivat suurta tietämystä ja ammatillista osaamistaan, kuinka olisi mahdollista päästä telkkariin ja Iltapäivälehdistön etusivun lööppeihin antamaan viisaita lausuntojaan Lieksan maahanmuuton tilasta.

    • ruedemorgue

      Pattitilanteen syntymiseen tarvitaan vähintään kaksi osapuolta. Se toinen osapuoli riehuu täällä palstoilla jauhaen samoja juttuja herkeämättä. Totta kai ongelma on olemassa, mutta ei se täällä ratkea. Ja pattitilanne ei hyödytä ikinä ketään, päinvastoin.

      Mikään ei ole niin helppoa kuin huudella puskista, kun joku yrittää tehdä asialle jotain.

    • vai ongelmia

      Missä vitussa siellä lähiöissä on joku ongelma. Sanokaapa se. Noissa asukaslähiöissä ei ole ollut mitään ongelmaa.
      Ongelma on päänupissanne, kun olette luomassa sitä mielikuvaa kielteisessä muodossa. Nyt nämä harrastetekijät on Joensuusta ja seuraavaksi te haette ne Tukholman torinreunalta.

    • Lieksan kansalainen

      "vai ongelmia"!

      Se on totta, että Ruotsissa kuin muissakin Euroopan maissa, jossa on muslimiperustainen maahanmuutto virtaus, on hankluukisa tullut kantaväestön kanssa, Ruotsin metoodeja ei tunneta,m mutta ei sen välttämättä tarvitse Suomeenkaan levitä.

      Suomesta on lähtenyt virallisesti n.40 Muslimia ISIS joukkoihin. Saksasta n.400 ja Saksa pelkää, että nämä henkilöt takaisin tullessaan muodostavat iskujoukon, johon liittyy tulevat terroristi teot.

      Meillä suomessa ei liiemmin niistä välitetä, vaan se tuntuu ihmeelliseltä, että Suomen kansalaisuuden ja Suomen lakien mukaan elävien kansalaisten yhdeltä osin sallitaan rikollinen toiminta ja pyritään vaijentamaan totuuuden äänet.

      Eilen illalla, Reunatie 5 kerrostalosta purkautui n. 20 miehen joukko, jonka kärjessä oli pitkä, laiha ja pujopartainen mustaan kaapuun pukeitut mieshenkilö, liennee johtaja eli imaami
      Nämä keskustelivat hetken keskenään osa jokosta imaami mukaan lettuna, jatkoi reunatietä eteenpäin, osa joukosta viettin tila-autoilla ja osa käveli.

      Mietitytti kun tilanteen näin, että mitä hän tuo kokous sisälsi
      Olemmeko täällä Lieksassa nyt ihan terveitä, mitä luulemme saavuttavan tuolla Afrikkalaisperäisellä muslimijoukolla.

      Lienvätkö harkinneet liittyä ISIS järjestöön, tiedä häntä!

      Pitää muistaa, että nuo Somalimuslimit ovat erittäin primitiivinen kansa kaikkine väärine tapoineen. Miten he jatkavat uskontonsa pohjalta. Miten Lieksa tässä laman kourissa heistä selviävät.
      Olemmeko menneeet sinisilmäisyydessämme vaaralliselle tielle. Jonkun heidät on elätettävä ja kun valtiolta saamme muruset sote järjestelmän kautta, niin kaputt, sano Venäläinen!

      • kyyläkyttäri

        Eilen illalla ABC:ltä purkaantui 20 miehen joukko. Etunenässä oli punaniska, varmaankin johtaja. Saattoivat suunnitella kokushuoneen saastumisvalitusta ja liittymistä Putinjuuston ostajien joukkoon.


    • Ei mitään muuta

      "Tutkijat ja journalistit kuvaavat Lieksan somaliyhteisöä"
      eli on alkanut kommunistien eli vasurit ja demarien vaalityö.

      • niin noloo

        Ja viherpiiperöiden


      • että tutkimusta ;)
        niin noloo kirjoitti:

        Ja viherpiiperöiden

        Joensuun valtuuston Vihreitä tämä Harinen


      • vaalityötö EI muuta
        että tutkimusta ;) kirjoitti:

        Joensuun valtuuston Vihreitä tämä Harinen

        joukosta puuttuu sotkasiira hyysäreitä komppaamassa


    • ruustukki

      Eihän kunnon koneinsinööri lähde sotimaan, eihän?

    • Kukkahatut kunniaan

      Pidän hyysäämisestä. Hyysään oikein kunnolla niin että siinä on kukkahattutäditkin kosteana ja kuumissaan. Hyysätkää tekin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      201
      3338
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1935
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1361
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe