Mitä Pudasjärvi kaipaa?

Vanha Kettu

Hei vaan kaikille! Paikkakunnasta kiinnostuneena olen lukenut kirjoitukset täältä ja kovin negatiivista sävyä huomaan uudemmissa kirjoituksissa, toki paljon asiaakin.

Mitä Pudasjärvi mielestänne sitten kaipaisi ollakseen parempi ja mukavampi paikka elää?
Kaipaako seutu jotain tiettyä palvelua tai yhteistoimintaa, jolla asiaan ja asenteisiin voisi vaikuttaa?

Murinoiden sijaan olisi mukava kuulla ideoita ja ehdotuksia, ehkä jopa aloitteita. Kaiken voi toteuttaa jos halua löytyy!

Sen kummemmin pakolaisiin kommentoimatta ehdottaisin vain, että jos he ovat jo siellä, niin sen sijaan että pyristellään vastaan ja kirotaan keskustelupalstalla, niin voisimme miettiä keinoja joilla heistä saadaan "yhteiskuntakelpoisia", asukkaita joilla on paikkakunnalle annettavaa. Negatiivinen asenne vain eristää heitä entisestään eikä varmasti rohkaise osallistumaan mihinkään. Vai olenko väärässä?

Mikä Pudasjärvellä on hyvää ja mieleenne, mikä saa jäämään paikkakunnalle? Kertokaa nyt hyvät ihmiset niitä positiivisiakin puolia :)

Vastauksianne odotellen ja iloista viikonloppua kaikille toivotellen,
Vanha Kettu

17

455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hfjfkdldldmd

      Kyllähän nopeat kuituyhteydet on se juttu.

    • eläkeläinen

      Vanha kettu taitaaki olla D josta onneksi on päästy nyt eroon (ainaki teoriassa)!!!!!!!!!!
      Pitää vaan toivossa elää ettei tänne tulis uutta Deetä enää.

      • kitujärvi on perseestä

        Kyllähän pudasjärvestä ei saa asumiskelpoista enää mitenkään. Kunnan päättäjät ovat hanurista. Kyllä ihmisten pitäisi tajuta, ettei politiikkaa ja uskontoa pidä sekoittaa keskenään. Lestadiolaiset ovat pudasjärven syöpä. Toki tavallisissakaan päättäjissä ei Ole kehumista. Vanhoja uppiniskaisia jääriä, jotka hakevat vain omaa tai sukulaistensa taloudellista hyötyä. Kyllä se on tiedossa kuka tästä koulun rakennuspaikastakin viimekädessä hyötyy. Mutta asukkaitahan sinne pitäis saada ja palveluja. Töitäkin siellä ehkä olisi, mutta eihän siellä makseta kunnon palkkaa, kun aina voi ottaa työkkärista euron liksalla jonkun orjakseen. En muuta takas. Paska paikka ja umpimielistä porukkaa täynnä. Juntteja saatana.


      • älä jätä äly
        kitujärvi on perseestä kirjoitti:

        Kyllähän pudasjärvestä ei saa asumiskelpoista enää mitenkään. Kunnan päättäjät ovat hanurista. Kyllä ihmisten pitäisi tajuta, ettei politiikkaa ja uskontoa pidä sekoittaa keskenään. Lestadiolaiset ovat pudasjärven syöpä. Toki tavallisissakaan päättäjissä ei Ole kehumista. Vanhoja uppiniskaisia jääriä, jotka hakevat vain omaa tai sukulaistensa taloudellista hyötyä. Kyllä se on tiedossa kuka tästä koulun rakennuspaikastakin viimekädessä hyötyy. Mutta asukkaitahan sinne pitäis saada ja palveluja. Töitäkin siellä ehkä olisi, mutta eihän siellä makseta kunnon palkkaa, kun aina voi ottaa työkkärista euron liksalla jonkun orjakseen. En muuta takas. Paska paikka ja umpimielistä porukkaa täynnä. Juntteja saatana.

        Huvitti nuo kommentit. Mihinkäpä se kettu karvoistaan pääsee. Samat pessimistit kommentoivat, mutta uskon että ovat ihan vitsillä vääntäneet kommentteja. Mutta se että nimetään jokin henkilö, joka on aiheuttanut kaiken kurjuuden vuosisatojen aikana, niin on jo aika ymmärtämätöntä. Tosiasiahan on että kukaan ei saa muutamassa vuodessa kenenkään ihmisen elämää kurjaksi. Pitää vain nimetä joku syypää, vaikka itsehän ihmiset oman tiensä valitsevat. Aloittaja puhuu ihan oikeaa asiaa.


    • eläkeläinen

      Hei äly jätä äly.....kyllä kuule jo muutamassa tunnissaki saa joku ihminen toisen ihimisen elämän tosi sekasi.
      Kurkkaapa vaikka hieman tuonne maalimalle niin ehkä alat ymmärtämään asioita täälläki pudiksella mitä on tapahtunu!!!!!!!
      Maksamme tosi pitkään isoja laskuja joka tänne jätti meille maksettavaksi.

    • Vanha Kettu

      Kiitokset kommenteista, mielenkiintoista. :)

      En tiedä kuka tai mikä tämä "Dee" on, mutta kuulostaa siltä etten haluakaan tietää.
      Onko vaikea uskoa, että täällä saattaa kommentoida joku paikkakunnan ulkopuoleltakin?? En asu Pudasjärvellä, en ole edes koskaan käynyt. :)

      Siltä varalta, että seuraavaksi kuulen olevani joko kukkahattutäti tai uskonnollinen hörhö, mainitsen, että en tunnusta mitään uskontoa ja elämässä olen saanut oman osani paskaa, josta opikseni olen ottanut.

      Tarkoitukseni ei siis ollut kuulostaa yltiöpositiiviselta, pahoitteluni jos siltä vaikutti ja jos tämä oli syynä närkästymiseenne.

      Jokainen tekee elämästään mitä haluaa, omalla vastuulla se onnellisuus on. Ei sitä kukaan tarjottimella tuo tai puolestasi järjestä.
      Ei se toisten syyttelykään auta mitään, itse sen loppuviimeksi kuitenkin sallii, millaisen vaikutuksen muut elämääsi tekevät.

      Jos sitten taas turha mariseminen ja älyvapaa nimimerkkien takaa lyttiminen tekee onnelliseksi, niin siitä vaan. :)
      Tuntuu vain hieman ajanhaaskuulta, elämässä kun olisi niin paljon muutakin tekemistä ja näkemistä.
      Ellei joku osio elämässä miellytä, niin katkeroitumisen sijaan kenties saattaisi olla parempi tehdä asialle jotain? Kenties muuttaa asioita paremmaksi? Asenteista se alkaa.

      Mainitsitte, että tarvittaisiin palveluja ja uusia asukkaita. Millaisille palveluille olisi eniten tarvetta?

      Uusia asukkaitakin olisi kenties helpompi saada alueelle, mikäli vittuilun sijaan toivotettaisiin tervetulleeksi. Ei kai kukaan ehdoin tahdoin päätään susiluolaan tunge. Vai mitäpä luulette? :)

      On kai siellä jotain hyvääkin, mikä jäämään saa? :)
      Ellei, tervetuloa pääkaupunkiseudulle katsomaan onko täällä mikään sen kummempaa tai paremmin.

      Mukavaa alkanutta viikkoa!

      • selv.

        Ei tarvitsekaan tietää. Mutta "iso D" on merkittävässä asemassa ollut henkilö, jonka merkittävimpiä saavutuksia on melkein selvitystilassa olleen kaupungintalouden saaminen muutamassa vuodessa esimerkilliseen kuntoon. Pelkkää hyvää sanottavana tästä henkilöstä, jokaisella joka jotakin oikeasti asioista ymmärtää.

        Henkilökohtaisia kaunojaan kantavat ovat asia erikseen.


    • pudsilainen

      Iso D on meidän entinen kaupunginjohtaja. Hän jäi eläkkeelle elokuun alusta. Se on meidän pudasjärveläisten onni. Hän on saanut kaupunkimme sekaisin, eikä ole ollut ollenkaan pidetty henkilö, ainakaan meidän tavallisten tallaajien mielestä.
      Nyt on uusi kunnanjohtaja ja hänellä on työsarkaa saada kaupungin asiat kuntoon ja inhmilliseen tilaan. Iso D siirsi isot laskut meille maksettavaksi. Se aika oli suuruuden hulluutta. Hyvä niin että uusi koulu tulee, mutta olisi sen saanut vähän halvemmallakin ja ei sen olisi tarvinnut olla maailman suurinta., samoin päiväkoti jne.

      Meidän kehittämisjohtaja oli täysin pois tästä maailmasta. Hän oli myö tosi suuruuden hullu ja niin utopistisia ajatuksia, että ei niitä voi ymmärtää.
      Onneksi tuo aika on takana. Toivottavasti.

      Hyvä se, että pudasjärveläistä yritystä kannustetaan ja tuetaan, mutta sen pitäisi olla tasapuolista kaikkia yrittäjiä kohtaan. Kontiotuote on iso työllistäjä Pudasjärvellä, sitä ei missään nimessä saa vähätellä, mutta kaikki muut pienetkin yritykset työllistää, eikä heitäkään saa vähätellä.

      Nyt meillä on uusi kaupunginjohtaja ja vaikuttaa näin pikaisen tuntemuksen perusteella, että hän on maat jalassa kulkeva, ystävällinen, inhimillinen jne.
      Toivottavasti tämä pitää paikkansa. Sen aika näyttää.

      Pudasjärvi on vielä ainakin rauhallinen pieni paikka. Maahanmuuttajia on tullut aika paljon. Kaunis luonto josta löytyy paljon harrastuksia. Oulu lähellä noin 90km, tunnin ajomatka. Syöte, patikointia, laskettelu yms. jne. Jos katsot kaupungin sivulta esim. laavut, löytyy paljon kauniita patikointi reittejä muualtakin kuin Syötteeltä. Saat puhtaat marjat ja kalat luonnosta jne. jne.

      Tervetuloa Pudasjärvelle!

      • pudislainen

        Talvella täällä on hyvät liikunta mahdollisuudet. Liikuntahalli, uimahalli/kuntosali, hyvät hiihtoladut, urheilu, nuoriso yms. seurat ja kansalaisopisto jotka järjestää ohjelmaa kaiken ikäsille jne. jne. Kansalaisopistossa on musiikkia, käsitöitä, puutöitä, liikuntaa, voi opiskella avoimessa yliopistossa, jne. Varmaan sinullekin löytyy jotain mieluista.
        Jos pidät laskettelusta, Syötteeltä löytyy laksettelukeskus jossa on talvisin myös muitakin vapaa-ajan vietto mahdollisuuksia.

        Ouluun on matkaan tuo 90 km mutta jos et omista omaa autoa, Ouluun on hyvät linja-auto yhteydet.


    • suuri työeläke

      Tässä ketjussa kirjoitettujen viestien perusteella taidan muuttaa Puasjärvelle asumaan. Mistä sieltä kannattaisi ostaa asunto tai jopa rakentaa oma? Syötteellä ja sen lähimaastossa (ymmärretään tuo "lähimaasto" laajasti, kun kyse on Suomen suurimmasta kaupungista?) näyttäisi olevan tarjolla - asuntoja.

    • työtön

      työpaikkoja !

    • Pudis12

      Olen sitä mieltä että Pudasjärvi ei halua lisää palveluita Pudikselle ja me yritimme perustaa paikkaan firman mutta meille valehdeltiin aivan ympäripyöreitä selityksiä kun löysimme kaupungilta liiketilan, he eivät halunneet vuokrata maahanmuuttajaperheelle liiketilaa ja 2kk venkslasivat asioita niin että meille jäi omat asiat kaikki sekaisin. Liiketilassa oli koneellinen ilmastointi valmiina, meille monta kuukautta väitettiin että kyseisessä tilassa ei ole ilmastointia. Lisäksi valehdeltiin että tilassa on hometta mutta vieressä samassa talossa on firma auki ja asiakkaita lappaa sisään ja ulos. Meille sanottiin että yksityinen tarkastaja löytänyt hometta, mutta kaupungin sisällähän on oma tarkastaja, miksi käytettiin ulkopuolista. Ja edelleen puolueväki pitää kokouksia kyseisessä paikassa. Olemme nuoria ja yrittäjähenkisiä ja olemme todella pettyneitä Pudasjärven kaupungin toimintaan. Miten virkaihmiset kehtaavat valehdella meille vain sen takia että mieheni on ulkomaalainen.Sen sanon että Pudasjärvi on todella rasistinen ja omahyväinen paikka elää ja meille ei voitu tarjota edes asuntoa vaikka meillä on lapsia. Kävimme tosi monta kertaa kaupungintalolla ihan turhaan ja meille lupailtiin turhia lupauksia. Suomessa on muutenkin tosi paljon rasismia mutta tämä on jo kaiken huippu, ihan törkeää sanon meidän perheen puolesta. Toivon että maahanmuuttajat otettaan tästä eteenpäin tosissaan .He ovat fiksua porukkaa ja osaavat tehdä töitä. Pudasjärveläiset on mukavia mutta kaupunki on surkea mesta. Sieltä ei saa tukea jos haluaa perustaa yrityksen.

      • mäyriättäjä

        Yrittäjien pitää itse tehdä asioittensa eteen. Ei kaupunki sitä tee. Kaupungin (ja kuntien) tehtävänä on järjestää olosuhteet yrittäjyydelle (esim. tiet, vesi- ja viemäröintiverkoston yms.) Ei kaupungin mielestäni kuulu ojentaa/ostaa/rakentaa tiloja yrittäjille. Mikä siitä tulee jos kaupunki rakentaa yrittäjien toimitilat? Entä jos niihin ei ole tulijoita. Nytkin kaupungilla on tiloja, jotka ovat tyhjäkäytöllä. Missä on sitten yrittäjän vastuu, ellei yritys menesty ja kaupunki on hommannut toimitilat. Taas on tilat tyhjillään. Varmaankin kaupunki on käyttänyt ulkopuolista tarkastajaa juuri siksi, ettei syytetä että oma tarkastaja pelaa omaan pussiin.

        Mutta siinä olen samaa mieltä että Pudasjärvi on rasistinen paikka.


    • olette_lappalaisjuntteja

      "Kaunis luonto josta löytyy paljon harrastuksia. Oulu lähellä noin 90km"

      Vai muka kaunis luonto, paljon harrastuksia ja Oulu lähellä?????????

      hahahahahahah, MITÄ PASKAA

      Siellä perslävessä ja syrjäseudulla keskellä ei mitään Lapissa EI OLE kaunista luontoa, ei paljoa harrastuksia, eikä se persläpi sijaitse lähellä yhtään mitään

      90 kilometriä kun ei todellakaan ole lyhyt matka ja sitä paitsi se Oulu on samanlainen vastenmielinen syrjäinen takapajula sekä persläpi kuin Pudasjärvikin

    • Nouvassu

      Työtä ja verotuloja,
      Esimerkiksi myönteinen päätös Kollajanaltaan rakentamisesta olisi antanut uutta uskoa tulevaisuuteen. Olisimme näyttäneet, että me pystymme " yhdessä " tekemään vaikeitakin positiivisia päätöksiä näinä vaikeina aikoina. Tällä menolla muutamien vuosien sisällä kaupungin keskustassa luukku - luukun jälkeen tyhjenee ja kohta on tilanne, ettei jäljelle jääville löydy mitään palveluja Pudasjärveltä. Kuka ei napin painajista sammuttaa valot.

    • Anonyymi

      RUOKAA !!

    • Anonyymi

      joo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe