Miten voi tulla mukaan lestadiolaisten toimintaan?

salla

Emme ole siis syntyneet lestadiolaisiksi, mutta käytännössä arvot ja kaikki ovat olleet aina samat.
Ulkopuolisuuden tunne muiden kanssa on valtava ja sitä haluaisi vahvan yhteisön lapsilleen sekä perheelleen.
Mutta, tiedän ettei niin vaan voi liittyä. Osaako joku kertoa tarkemmin, onnistuisiko ja miten pitäisi toimia.

38

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voe tokkiisa.

      Eikai siihen mitään rituaalia ole olemassa. Jos kudotuttaa, niin kudo. Jos virkatuttaa, niin virkkaa. Jos naitattaa, niin nai. (omaa vaimoa).


      Talkoissa käyt jos pyytävät. Jos talkoiluttaa niin talkoile.

      Uskonnollinen puoli on enempi henkilökohtaisen, se on sun juttu se ja Jumalan. Siihen toimintaan Jumala antaa kyllä ohjeet ja omatunto seuraa sitä jos seuratuttaa.

      • Eikö lestatiolaisuus olekkaan kristillinen lahko, kun puhut Jumalasta ja uskon henkilökohtaisuudesta.

        Jeesushan käski suulla tunnustaa HÄNET HERRAKSI ( Matt 10;32-33)

        Hui sen tään.

        Kes.


      • kysyinkö hell. jotain?
        Kesitas kirjoitti:

        Eikö lestatiolaisuus olekkaan kristillinen lahko, kun puhut Jumalasta ja uskon henkilökohtaisuudesta.

        Jeesushan käski suulla tunnustaa HÄNET HERRAKSI ( Matt 10;32-33)

        Hui sen tään.

        Kes.

        Kesitas kirjoitti toukokuussa:

        ""Kaikesta näkee, että mielesi on saastainen.
        Näet kaikessa vain seksuaalisuutta.
        Sairastat ilmeisesti samaa addiktiota, kun valtaosa koko VL liikkeen isistä, jotka raiskaavat kesäisesti pukeutuneita ala- ikäisiä lapsiaan


    • etsivä-xx

      iitse ulkopuolelta tuleena voin kertoa, että on kaksi tapaa mitä olen kuullut ja kokenut.

      On niitä, jotka ovat tunteneet naapureina tai muutoin tuttavina jo vuosiakin lestadiolaisen perheen ja tuleet rauhanyhdistykselle heidän seurassaan istumaan ja kuutelemaan.

      Itse ole ensin kuunnellut netistä. Sitten olen senkin aluperin nettistä tuleen pohjalta mennyt rauhanyhdistykselle kuuntelemaan. Siellä on penkit kuten evl kirkossa tai kappelissa, mutta ei alttaria. Edessä on saarnakoroke josta puhuja puhuu ja yleensä jokin soittopeli, pienet urut esim. joiden säestyksellä lauletaan virsiä ja siionin lauluja eli virsikirja kannattaa ottaa kassiin mukaan. Puheen teksti voi olla Biblian vanhahtavasta tekstistä, itse olen tarvinnut tulkkia, joka nykyisin on helpoimmin älykännykässäkin oleva nettiraamattu, mutta uutta painostakin olen kanniskellut aikani.

      Sitten, kun puheita kuuntelee, tulee se Jumalan kutsu, ei uskoratkaisu tietoisena valintana vaan tunteena, että tässä puhutaan minulle suoraan minun sieluuni. Sen saa silloin saarnastakin uskoa omalle kohdalle. Itse katsoin jo aiemmin puheen jälkeen viisaaksi käydä puhujan kanssa keskustelemassa siitä, mikä on opissa epäselvää. Eikä oma tieni ollut kerrasta selvä. Alussa ensin uskoin, siten en. Keskustelua se vaati sakastissa usemmankin kerran.

      Siihen voi varautua isolla paikkakunnalla, että saatte istua seurapenkissä ja kahvilla kavilassa niin että kukaan ei tule juttelemaan kanssanne. Se on etu alussa, että saa sulatella rauhassa. Siten kun itse mielestään on uskossa vastaanottanut sen evankeliumin, silloin voi ottaa yhteyttä vaikkapa rauhanyhdistyksen puheenjohtajaan, usein auttavat yhteisöön sisään pääsemistä miettimällä tilaisuuksia, missä voi kohdata muita esim. sisarilloissa, perheiden iltapäivissä, nuorten iltakylissä rauhanyhdistyksellä, lasten pyhäkouluissa yms.

    • Kolmiyhteinen1

      Kesille tiedoksi.
      Kolmiyhteinen Jumala, Isä, Poika ja Pyhähenki. Jumala tarkoittaa heitä kaikkia. Islamissa ei ole Poika- Jumalaa.

      • Olenko jotain muuta väittänyt?


    • RY= rauhanyhdistys

      Ei muutaku kävelet lähimmän RY:n sisälle silloin kun siellä on toimintaa. Eiköhän se siitä lähde liikkeelle jos on lähtiäkseen.

      • huslestat

        Kannattaa lukea "Saara-äidin syntilista" ennen ku lähtee kävelee minnekkään. :)


      • Humaaniak
        huslestat kirjoitti:

        Kannattaa lukea "Saara-äidin syntilista" ennen ku lähtee kävelee minnekkään. :)

        Mistä niihin pääsee käsiksi?


    • yks ateisti

      Ehkä kannattaa kuitenkin vielä miettiä. Ennekö menet mukaan niiden touhuihin. Tuntuu olevan aika paljon rajoituksia, ihan normi asioissakin. Syntilista on myös pitkä.

      Jos siis haluat elää mukavaa nykyaikaista elämää. En suosittele liittymään.

    • neuvosto liittovaltion

      En osaa neuvoa

    • siitä se lähtee

      Käyt seuroissa 2 ketaa viikossa, tuomitset muut uskovaiset ja uskottomat tietenkin, ja olet noudattavinaan syntilistaa

    • 7+14

      Jos ei ole korviksia niin OK, jos on niin sano, että olet vennään maalta Svtelana.

      Suomessa ja suomalaisille korvikset on syntiä, mutta het itärajan tuoll puolen ompi kultturijuttuja.

      Näin on erehtymätön srk-henki kirkastanna.

      Niin ja lähimpään ry:lle reippahasti mars.

    • vl-pappa

      Jos tarkoitat parannuksen tekemistä, niin parannus tehdään näin, jolloin uudestaansynnyt hengellisestieläväksi:

      Haluat katua syntejäsi ja otat vastaan synninpäästön (synninpäästö on Jumalan valtakunnan evankeliumin ydin) joltakin elävässä uskossa olevalta vanhoillislestadiolaiselta, jolla on Pyhä Henki ja taivaan valtakunnan avaimet.

      Sitten säilyt uskomassa kertomalla jo-anteeksisaadut nimelliset syntisi ripittäytymällä, eli kertomalla ja anteeksipyytämällä niitä/ne joltakin/jollekin luotettavan oloiselta/olevalle elävässä uskossa olevalta/olevalle vanhoillislestadiolaiselta/-lle, jotta sinulla olisi hyvä omatunto, jotta säilyisit todennäköisemmin uskomassa.

      Parannuksen jälkeen, jos sinua ei olla vielä kastettu, niin mene kasteelle, joka toimitetaan evlut-kirkon papin toimesta. Kaste vahvistaa uskoa, ja sen tahallinen laiminlyöminen eli ylenmääräinen tahallinen viivytteleminen on syntiä, jopa kuolemansyntiä (peccata mortalia). Kuolemansynti tarkoittaa sitä, että siihen syyllistyvä uskovainen menettää heti Pyhän Hengen ja elävän uskon sydämestään ja hänen kaikkien syntiensä anteeksisaaminen peruuntuu, jonka jälkeen hänen on siis tehtävä uudestaan parannus (=uudestaansynnyttävä hengellisesti) päästäkseen takaisin elävään uskoon, taivaskelpoiseksi ja saadakseen takaisin Pyhän Hengen sydämeensä.

      Parannuksen jälkeen, käy mahdollisimman säännöllisesti ehtoollisella, sillä se vahvistaa elävää uskoa. Epäuskoisten ei pidä mennä ehtoolliselle, sillä se on syntiä Jeesuksen lihaa ja verta vastaan. Mennessäsi elävässä uskossa ehtoolliselle, pyri myös että olisit silloin hyvällä omallatunnolla. Huonolla omallatunnolla ehtoollisella käyminen voi johtaa sairastumiseen tai siihen että kuolet ennenaikaisesti. Eli pyri ripittäytymään ennen ehtoollista, mikäli on huono omatunto, eli jos jokin nimellinen jo-anteeksisaatu synti painaa. Vieläkin tärkeämpää on ottaa vastaan synninpäästö joltakin uskovaiselta ennen ehtoollista, että et vahingossakaan menisi ehtoolliselle kuolleen uskon tilassa.

      Silloin kun sinulla on huono omatunto, mutta olet ottanut vastaan synninpäästön joltakin Jumalan lapselta, olet kuitenkin silloinkin elävässä uskossa ja taivaskelpoinen. Omaatuntoasi nimittäin painavat silloin jo-anteeksisaadut synnit, sillä olet saanut KAIKKI syntisi anteeksi siinä synninpäästössä, siispä myös kaikki nimelliset syntisi. Ripissä kannattaa kertoa nuo jo-anteeksisaadut nimelliset synnit jollekin luotettavan oloiselle Jumalan lapselle, jotta saisit sitten jatkaa hyvällä omallatunnolla, jolloin säilyt todennäköisemmin ja pidempään ja jopa loppuun asti elävässä uskossa, jonka jälkeen pääset perille kolmanteen taivaaseen ikuiseen iloon Jumalan luokse.

      Jos kuolet luonnollisen kuoleman elävässä uskossa:
      Sitten kun maailmanloppu tulee ja vanhurskasten ylösnousemus, sinun henkisielusi siirretään kolmannesta taivaasta maan pinnalle siihen uuteen Kristuksen kaltaiseen täydellisyyden ruumiiseen, jonka Jumala luo muistista ainakin terveiltä osin suunnilleen saman näköiseksi kuin nykyinen ruumiisi, mutta perisynnittömäksi ja kirkkaaksi ja täydelliseksi ja virheettömäksi ja sukupuolineutraaliksi ja täydellisen kauniiksi. Vanha ruumiisi perisyntineen jää maan tomuksi, eikä sinun tarvitse enää siihen yhtyä, mutta jotkin sen yleispiirteet jäävät Jumalan muistiin ikäänkuin "siemeneksi", jonka perusteella Jumala antaa sinun uudelle ruumiillesi joitakin ulkonaisia piirteitä.

      Jos olet silloin elävässä uskossa täällä maailmassa, kun vanhurskaitten ylösnousemus ja ylöstempaaminen tuuliin ja pilviin Herraa vastaan tapahtuvat, niin asiat tapahtuvat muuten samalla tavalla, mutta saat heti uuden täydellisen ruumiin ja vanha ruumiisi samalla hetkellä katoaa. Kuten Paavali asian ilmaisee, me muutumme silloin silmän räpäyksessä, jotka (jos me olemme silloin täällä) olemme silloin täällä maailmassa kun tuo hetki koittaa. Mutta ennen tuota muuttumista nukkuneet vanhurskaat herätetään ylös kuolleista uusiin ruumiisiin, jolloin heidän henkensä tulee kolmannesta taivaasta heidän uusiin ruumiisiinsa. Sitten meidät (jos olemme jo ylösnousemushetkeä edeltävällä hetkellä maan päällä) temmataan yhdessä ennen nukkuneiden pyhien kanssa uusissa ruumiissa tuuliin ja pilviin Herraa vastaan.

      • vl-pappa

        Sitten kun olemme ylöstempaamisen jälkeen tuulissa ja pilvissä Herran kanssa, on sillä aikaa maan päällä vihan aika ja viimeiset vitsaukset tapahtuvat. Tämä kestää joitakin vuosia, mahdollisesti seitsemän vuotta kuten Ilmestyskirjasta voitaisiin ehkä päätellä. Maan päällä ei ole niinä viimeisinä 3 vuotena 6kk lainkaan uskovaisia. Eenok ja Elia surmataan maailmassa Jerusalemissa 3,5 vuotta ennen maailmanloppua, jonka jälkeen maailmassa ei ole enää yhtään uskovaista. Kolmantena päivänä Eenok ja Eliakin nousevat ylös kuolleista ja heidätkin temmataan tuuliin ja pilviin sinne meidän (ja Herran) luoksemme.

        Tuo paikka "tuulet ja pilvet", sijaitsee jossakin ylhäällä ilmakehässä, joidenkin pilvien korkeudella, jonne Uusi Jerusalem on silloin maailman lopulla tullut leijumaan. Uusi Jerusalem on kuution muotoinen kaupunki, sillä sen muurien korkeus on sama kuin leveys ja pituus.

        Sitten kun tuo vihan aika päättyy, niin Herra Jeesus Kristus laskeutuu kaikkien pyhiensä ja enkeleidensä kanssa Maan pinnalle sieltä tuulista ja pilvistä siellä leijuvasta Uudesta Jerusalemista. Sitten tulee viimeinen tuomiopäivä. Viimeisen tuomion jälkeen, joka tapahtuu Maan pinnalla, kaikki epäuskoiset ihmiset ja pahat enkelit heitetään tulijärveen kidutettaviksi ikuisiksi ajoiksi. Viimeisen tuomion jälkeen kun kaikki jumalattomat ja perisynti on tuhottu, Jumala luo uudeksi taivaat ja Maan, niin ettei niissä ole enää mitään pahuutta eikä saastaisuutta. Sitten me uskovaiset saamme ikuisesti ja loputtomasti elää ja iloita enkeleiden, Jumalan ja Jeesuksen kanssa ikuisesti niissä uusissa taivaissa ja uudessa maassa joissa vanhurskaus asuu.


      • Avaaja .
        vl-pappa kirjoitti:

        Sitten kun olemme ylöstempaamisen jälkeen tuulissa ja pilvissä Herran kanssa, on sillä aikaa maan päällä vihan aika ja viimeiset vitsaukset tapahtuvat. Tämä kestää joitakin vuosia, mahdollisesti seitsemän vuotta kuten Ilmestyskirjasta voitaisiin ehkä päätellä. Maan päällä ei ole niinä viimeisinä 3 vuotena 6kk lainkaan uskovaisia. Eenok ja Elia surmataan maailmassa Jerusalemissa 3,5 vuotta ennen maailmanloppua, jonka jälkeen maailmassa ei ole enää yhtään uskovaista. Kolmantena päivänä Eenok ja Eliakin nousevat ylös kuolleista ja heidätkin temmataan tuuliin ja pilviin sinne meidän (ja Herran) luoksemme.

        Tuo paikka "tuulet ja pilvet", sijaitsee jossakin ylhäällä ilmakehässä, joidenkin pilvien korkeudella, jonne Uusi Jerusalem on silloin maailman lopulla tullut leijumaan. Uusi Jerusalem on kuution muotoinen kaupunki, sillä sen muurien korkeus on sama kuin leveys ja pituus.

        Sitten kun tuo vihan aika päättyy, niin Herra Jeesus Kristus laskeutuu kaikkien pyhiensä ja enkeleidensä kanssa Maan pinnalle sieltä tuulista ja pilvistä siellä leijuvasta Uudesta Jerusalemista. Sitten tulee viimeinen tuomiopäivä. Viimeisen tuomion jälkeen, joka tapahtuu Maan pinnalla, kaikki epäuskoiset ihmiset ja pahat enkelit heitetään tulijärveen kidutettaviksi ikuisiksi ajoiksi. Viimeisen tuomion jälkeen kun kaikki jumalattomat ja perisynti on tuhottu, Jumala luo uudeksi taivaat ja Maan, niin ettei niissä ole enää mitään pahuutta eikä saastaisuutta. Sitten me uskovaiset saamme ikuisesti ja loputtomasti elää ja iloita enkeleiden, Jumalan ja Jeesuksen kanssa ikuisesti niissä uusissa taivaissa ja uudessa maassa joissa vanhurskaus asuu.

        Kiitos vastauksesta!


      • vl-pappa

        Hieman korjaan.

        Luonnollisen kuoleman elävässä uskossa kohdatessasi, henkisielusi menee kolmanteen taivaaseen vanhurskaitten lepoon. Siellä ei välttämättä (en ole varma) vielä varsinaisesti iloita, koska siellö nukutaan kokoajan. Tosin silloinkin saattaa nähdä unia nukkuessa. Tuo olotila kolmannessa taivaassa ei ole myöskään vielä ikuinen, vaan se jatkuu vanhurskaitten ylösnousemukseen asti, joka tapahtuu muutamia vuosia ennen maailmanloppua.

        Sitten kun tulee vanhurskaitten ylösnousemus, sinut herätetään unesta ja henkisielusi siirretään maan pinnalle siihen uuteen Kristuksen kaltaiseen ruumiiseen, jonka Jumala sinulle silloin luo. Siinä tulee olemaan joitakin saman näköisiä ulkonaisia piirteitä kuin vanhassa ruumiissasi, mutta siinä uudessa ruumiissasi ei ole perisyntiä ja se on sangen kirkas.

        Epäuskoisena kuolevien henkisielut menevät tuonelaan vaivan paikkaan, joka on helvetti. Ennen myös Aabrahamin helma eli paratiisi sijaitsi tuonelassa, joskin syvällä juopalla eroitettuna siitä vaivan paikasta eli helvetissä. Kristuksen kuoleman hetkellä vanhurskaiden henkisielut kuitenkin siirrettiin väliaikaisesti maanpinnalle, josta ne siirrettiin Kristuksen ylösnousemuksen tai taivaaseen astumisen hetkellä kolmanteen taivaaseen, jolloin samalla myös paratiisi eli Aabrahamin helma siirrettiin kolmanteen taivaaseen. Tuonela ja helvetti sijaitsevat Maa-planeetan sisällä. Helvetti sijaitsee tuonelassa.

        Se muutamien vuosien pituinen vihan aika päättyy sillä hetkellä kun Herra Jeesus astuu enkeleisensä ja kaikkien pyhiensä eli Jumalan lasten kanssa alas Maan pinnalle sieltä Uudesta Jerusalemista tuulista ja pilvistä. Myös Uusi Jerusalem laskeutuu silloin Maan pinnalle, jonka sisällä myös ne Jumalan lapset tulevat Maan pinnalle.

        Sillä hetkellä tapahtuu väärien eli epäuskoisina kuolleiden ruumiinylösnousemus, jolloin epäuskoisten henkisielut nousevat helvetistä Maan pinnalle ja Jumala tai Saatana (en ole varma kumpi sen tekee) luo heille uudet saastaiset ja perisyntiset rangaistuksen ruumiit, joihin voi tulla esumerkiksi sarvet päähän, sorkat jalkaan ja sian kärsä naamaan.

        Sitten kaikki Maan päällä sillä hetkellä eläneet ja kuten myös ylösnousseet ihmiset kootaan kaikki samaan paikkaan, mutta heidät jaotellaan kahteen joukkoon. Toinen joukko kootaan Jeesuksen oikealle puolelle ja toinen joukko Jeesuksen vasemmalle puolelle. Myös kaikki enkelit jaotellaan näin, riippuen siitä että ovatko he hyviä vai pahoja. Sitten tuomari eli Herra Jeesus lausuu tuomion ja sitten se koko pahojen joukko syöstään tulijärveen kidutettaviksi ikuisiksi ja taukoamattomiksi ajoiksi.

        Sitten Jumala luo taivaat ja Maan uudeksi, niin että niissä ei enää ole perisyntiä, vaan siellä vallitsee ikuinen vanhurskaus eli oikeudenmukaisuus ja rakkaus ja hyvyys ja ilo ja ystävällisyys ja onnellisuus ja rauha ja riemu. Se hyvien joukko Jeesuksen oikealla puolella saa iankaikkiseksi perintöosakseen kaiken tämän hyvän, jonka Isä Jumala on heille valmistanut jo ennen aikojen alkua


      • vl-pappa
        vl-pappa kirjoitti:

        Hieman korjaan.

        Luonnollisen kuoleman elävässä uskossa kohdatessasi, henkisielusi menee kolmanteen taivaaseen vanhurskaitten lepoon. Siellä ei välttämättä (en ole varma) vielä varsinaisesti iloita, koska siellö nukutaan kokoajan. Tosin silloinkin saattaa nähdä unia nukkuessa. Tuo olotila kolmannessa taivaassa ei ole myöskään vielä ikuinen, vaan se jatkuu vanhurskaitten ylösnousemukseen asti, joka tapahtuu muutamia vuosia ennen maailmanloppua.

        Sitten kun tulee vanhurskaitten ylösnousemus, sinut herätetään unesta ja henkisielusi siirretään maan pinnalle siihen uuteen Kristuksen kaltaiseen ruumiiseen, jonka Jumala sinulle silloin luo. Siinä tulee olemaan joitakin saman näköisiä ulkonaisia piirteitä kuin vanhassa ruumiissasi, mutta siinä uudessa ruumiissasi ei ole perisyntiä ja se on sangen kirkas.

        Epäuskoisena kuolevien henkisielut menevät tuonelaan vaivan paikkaan, joka on helvetti. Ennen myös Aabrahamin helma eli paratiisi sijaitsi tuonelassa, joskin syvällä juopalla eroitettuna siitä vaivan paikasta eli helvetissä. Kristuksen kuoleman hetkellä vanhurskaiden henkisielut kuitenkin siirrettiin väliaikaisesti maanpinnalle, josta ne siirrettiin Kristuksen ylösnousemuksen tai taivaaseen astumisen hetkellä kolmanteen taivaaseen, jolloin samalla myös paratiisi eli Aabrahamin helma siirrettiin kolmanteen taivaaseen. Tuonela ja helvetti sijaitsevat Maa-planeetan sisällä. Helvetti sijaitsee tuonelassa.

        Se muutamien vuosien pituinen vihan aika päättyy sillä hetkellä kun Herra Jeesus astuu enkeleisensä ja kaikkien pyhiensä eli Jumalan lasten kanssa alas Maan pinnalle sieltä Uudesta Jerusalemista tuulista ja pilvistä. Myös Uusi Jerusalem laskeutuu silloin Maan pinnalle, jonka sisällä myös ne Jumalan lapset tulevat Maan pinnalle.

        Sillä hetkellä tapahtuu väärien eli epäuskoisina kuolleiden ruumiinylösnousemus, jolloin epäuskoisten henkisielut nousevat helvetistä Maan pinnalle ja Jumala tai Saatana (en ole varma kumpi sen tekee) luo heille uudet saastaiset ja perisyntiset rangaistuksen ruumiit, joihin voi tulla esumerkiksi sarvet päähän, sorkat jalkaan ja sian kärsä naamaan.

        Sitten kaikki Maan päällä sillä hetkellä eläneet ja kuten myös ylösnousseet ihmiset kootaan kaikki samaan paikkaan, mutta heidät jaotellaan kahteen joukkoon. Toinen joukko kootaan Jeesuksen oikealle puolelle ja toinen joukko Jeesuksen vasemmalle puolelle. Myös kaikki enkelit jaotellaan näin, riippuen siitä että ovatko he hyviä vai pahoja. Sitten tuomari eli Herra Jeesus lausuu tuomion ja sitten se koko pahojen joukko syöstään tulijärveen kidutettaviksi ikuisiksi ja taukoamattomiksi ajoiksi.

        Sitten Jumala luo taivaat ja Maan uudeksi, niin että niissä ei enää ole perisyntiä, vaan siellä vallitsee ikuinen vanhurskaus eli oikeudenmukaisuus ja rakkaus ja hyvyys ja ilo ja ystävällisyys ja onnellisuus ja rauha ja riemu. Se hyvien joukko Jeesuksen oikealla puolella saa iankaikkiseksi perintöosakseen kaiken tämän hyvän, jonka Isä Jumala on heille valmistanut jo ennen aikojen alkua

        Anteeksi korjaan.

        Ei Jumala ole valmistanut niitä taivaita ja Maata ennen aikojen alkua, vaan hän on valmistanut silloin sinulle sen perintösan, joka tulee sijaitsemaan siellä uudeksi luotavissa taivaissa ja Maassa. Tuo perintöosa on se Isän Jumalan rakkaus, jonka uskovaiset saavat ikuisiksi ajoiksi omakseen siellä uusissa taivaissa ja uudessa Maassa, joissa vanhurskaus asuu.

        Jumala loi taivaat ja Maan ajan alussa, mutta ei ennen ajan alkua.


      • vl-pappa kirjoitti:

        Sitten kun olemme ylöstempaamisen jälkeen tuulissa ja pilvissä Herran kanssa, on sillä aikaa maan päällä vihan aika ja viimeiset vitsaukset tapahtuvat. Tämä kestää joitakin vuosia, mahdollisesti seitsemän vuotta kuten Ilmestyskirjasta voitaisiin ehkä päätellä. Maan päällä ei ole niinä viimeisinä 3 vuotena 6kk lainkaan uskovaisia. Eenok ja Elia surmataan maailmassa Jerusalemissa 3,5 vuotta ennen maailmanloppua, jonka jälkeen maailmassa ei ole enää yhtään uskovaista. Kolmantena päivänä Eenok ja Eliakin nousevat ylös kuolleista ja heidätkin temmataan tuuliin ja pilviin sinne meidän (ja Herran) luoksemme.

        Tuo paikka "tuulet ja pilvet", sijaitsee jossakin ylhäällä ilmakehässä, joidenkin pilvien korkeudella, jonne Uusi Jerusalem on silloin maailman lopulla tullut leijumaan. Uusi Jerusalem on kuution muotoinen kaupunki, sillä sen muurien korkeus on sama kuin leveys ja pituus.

        Sitten kun tuo vihan aika päättyy, niin Herra Jeesus Kristus laskeutuu kaikkien pyhiensä ja enkeleidensä kanssa Maan pinnalle sieltä tuulista ja pilvistä siellä leijuvasta Uudesta Jerusalemista. Sitten tulee viimeinen tuomiopäivä. Viimeisen tuomion jälkeen, joka tapahtuu Maan pinnalla, kaikki epäuskoiset ihmiset ja pahat enkelit heitetään tulijärveen kidutettaviksi ikuisiksi ajoiksi. Viimeisen tuomion jälkeen kun kaikki jumalattomat ja perisynti on tuhottu, Jumala luo uudeksi taivaat ja Maan, niin ettei niissä ole enää mitään pahuutta eikä saastaisuutta. Sitten me uskovaiset saamme ikuisesti ja loputtomasti elää ja iloita enkeleiden, Jumalan ja Jeesuksen kanssa ikuisesti niissä uusissa taivaissa ja uudessa maassa joissa vanhurskaus asuu.

        Parannus tehdään aina jostakin, se on toiselta nimeltään kääntymys.
        Paavalilla se oli kääntymys juutalaisuudesta Jeesuksen seuraamiseen ja sama se on nyt täällä Suomessakin, parannus on teko lähteä tunnustamaan JEESUS HERRAKSI.

        Missään ei Raamatussa puhuta, että parannuksessa tarvitsee jonkin saarnata synnit anteeksi, kehotetaan ainoastaan kastamaan, Jeesuksen ohjeen mukaan, jolloin saa lahjaksi Pyhän Hengen.
        Kaste on oltava aina upotus nesteeseen.

        Synninpäästö on Rooman kirkon peruja vallan kahmimista lahkoille.

        Raamatussa näin ei ole tapahtunut kertaakaan ihmisen antamana.
        Toisaalta silloin ei ollut lestadiolaisiakaan.

        Kirjoitat; (synninpäästö on Jumalan valtakunnan evankeliumin ydin) ** Todella pakanallista. Ydin on Jeesus Kristus, Hän on itsessään ilosanoma, josta enkelit kedolla julistivat.

        Tuo liturgia synneistä on täysin turhaa, sillä jo kääntyminen Jeesuksen opetuslapseksi, pesi ne täydellisesti pois.

        Tuo näkemys eLut kirkon kasteesta on täysin puppua.

        Upotuskasteen, joka oli ainoa Raamatun kaste voi tehdä kuka tahansa kristitty ja se on aina henkilökohtainen ratkaisu, eli tiedottoman vauvan mukainen ripottelu, jossa tehdään kirkon veronmaksaja.
        UT myös sanoo, että kun Henki voitelee ihmisen, saa Hän myös armolahjoja, jokainen tarpeen mukaan.

        Ihmetyttää, ettei yhdelläkään sadasta tuhannesta lestadiolaisesta ole saanut yhtään armolahjaa, eikö teissä ole sitten Pyhää Henkeä ollenkaan.

        Ehtoolliselle voi mennä kuka vain, kunhan sen ottaa vastaan arvokkaasti, erottaen muusta syömisestä.

        Se on monelle etsivälle hyvä alku, ja se on muistoateria sekä synnin anteeksiannon juhla, itsensä Jeesuksen Kristuksen läsnä ollessa.

        Tuosta lestadiolaisten mainitsemasta ”huonosta omastatunnosta” ei ole Raamatussa tässä yhteydessä yhtään mainintaa. Soopaa on.

        Eniten nauratat; Vieläkin tärkeämpää on ottaa vastaan synninpäästö joltakin uskovaiselta ennen ehtoollista, että et vahingossakaan menisi ehtoolliselle kuolleen uskon tilassa. ** Katso mitä Raamattu sanoo; Tämä on minun vereni, liiton veri, joka kaikkien puolesta vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi. ( Matt 26;28)

        Miten kehtaat?

        >>Silloin kun sinulla on huono omatunto, mutta olet ottanut vastaan synninpäästön joltakin Jumalan lapselta, olet kuitenkin silloinkin elävässä uskossa ja taivaskelpoinen. ** Se kelpoisuus ei perustu mihinkään muuhun, kun saa*tanan ohjeeseen, koska Raamatussa siitä ei puhuta mitään.

        Eli se on Jumalan Sanan vastainen, tajuatko?
        Sellainen kysymys, jonka olette itse omaan Raamattuunne kirjanneet; - nimellinen synti? Mikä se on, onko se sitä pedofiliaa, koska raiskatulla on nimi?

        Nyt kun menet eskatologiselle alueelle, ole osin jopa oikeassakin.

        Ylösnousemus ruumis on todella sama kun Kristuksella. Se ei ole aivan saman näköinen, mutta tarkkaan ottaen tunnistettavissa, kuten kävi Jeesuksellekin opetuslasten kohdatessa.


        Mutta ihmetyttää tuo jatko >> mutta perisynnittömäksi ja kirkkaaksi ja täydelliseksi ja virheettömäksi ja sukupuolineutraaliksi ja täydellisen kauniiksi. Vanha ruumiisi perisyntineen jää maan tomuksi, eikä sinun tarvitse enää siihen yhtyä, mutta jotkin sen yleispiirteet jäävät Jumalan muistiin ikäänkuin "siemeneksi", jonka perusteella Jumala antaa sinun uudelle ruumiillesi joitakin ulkonaisia piirteitä.** Miten se on mahdollista lestadiolaisten näennäisellä vilkuttelulla synnit anteeksi. Jumalahan ei ota vastaan muita kun Jeesuksen omia, ja Hän pelastaa vain ne, jotka tunnustaa Hänet Herraksi ihmisten edessä, ei niitä jotka jakelee syntejä anteeksi muka Hänen nimissään.

        Tempaus on totta. Uudestisyntyneet temmataan pilviin vastaan tulleen Jeesuksen joukkoon, joka menee Taivaaseen oppiin, tuomion jakajina sekä tuhat vuotista valtakuntaa ajatellen.


      • Kesitas kirjoitti:

        Parannus tehdään aina jostakin, se on toiselta nimeltään kääntymys.
        Paavalilla se oli kääntymys juutalaisuudesta Jeesuksen seuraamiseen ja sama se on nyt täällä Suomessakin, parannus on teko lähteä tunnustamaan JEESUS HERRAKSI.

        Missään ei Raamatussa puhuta, että parannuksessa tarvitsee jonkin saarnata synnit anteeksi, kehotetaan ainoastaan kastamaan, Jeesuksen ohjeen mukaan, jolloin saa lahjaksi Pyhän Hengen.
        Kaste on oltava aina upotus nesteeseen.

        Synninpäästö on Rooman kirkon peruja vallan kahmimista lahkoille.

        Raamatussa näin ei ole tapahtunut kertaakaan ihmisen antamana.
        Toisaalta silloin ei ollut lestadiolaisiakaan.

        Kirjoitat; (synninpäästö on Jumalan valtakunnan evankeliumin ydin) ** Todella pakanallista. Ydin on Jeesus Kristus, Hän on itsessään ilosanoma, josta enkelit kedolla julistivat.

        Tuo liturgia synneistä on täysin turhaa, sillä jo kääntyminen Jeesuksen opetuslapseksi, pesi ne täydellisesti pois.

        Tuo näkemys eLut kirkon kasteesta on täysin puppua.

        Upotuskasteen, joka oli ainoa Raamatun kaste voi tehdä kuka tahansa kristitty ja se on aina henkilökohtainen ratkaisu, eli tiedottoman vauvan mukainen ripottelu, jossa tehdään kirkon veronmaksaja.
        UT myös sanoo, että kun Henki voitelee ihmisen, saa Hän myös armolahjoja, jokainen tarpeen mukaan.

        Ihmetyttää, ettei yhdelläkään sadasta tuhannesta lestadiolaisesta ole saanut yhtään armolahjaa, eikö teissä ole sitten Pyhää Henkeä ollenkaan.

        Ehtoolliselle voi mennä kuka vain, kunhan sen ottaa vastaan arvokkaasti, erottaen muusta syömisestä.

        Se on monelle etsivälle hyvä alku, ja se on muistoateria sekä synnin anteeksiannon juhla, itsensä Jeesuksen Kristuksen läsnä ollessa.

        Tuosta lestadiolaisten mainitsemasta ”huonosta omastatunnosta” ei ole Raamatussa tässä yhteydessä yhtään mainintaa. Soopaa on.

        Eniten nauratat; Vieläkin tärkeämpää on ottaa vastaan synninpäästö joltakin uskovaiselta ennen ehtoollista, että et vahingossakaan menisi ehtoolliselle kuolleen uskon tilassa. ** Katso mitä Raamattu sanoo; Tämä on minun vereni, liiton veri, joka kaikkien puolesta vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi. ( Matt 26;28)

        Miten kehtaat?

        >>Silloin kun sinulla on huono omatunto, mutta olet ottanut vastaan synninpäästön joltakin Jumalan lapselta, olet kuitenkin silloinkin elävässä uskossa ja taivaskelpoinen. ** Se kelpoisuus ei perustu mihinkään muuhun, kun saa*tanan ohjeeseen, koska Raamatussa siitä ei puhuta mitään.

        Eli se on Jumalan Sanan vastainen, tajuatko?
        Sellainen kysymys, jonka olette itse omaan Raamattuunne kirjanneet; - nimellinen synti? Mikä se on, onko se sitä pedofiliaa, koska raiskatulla on nimi?

        Nyt kun menet eskatologiselle alueelle, ole osin jopa oikeassakin.

        Ylösnousemus ruumis on todella sama kun Kristuksella. Se ei ole aivan saman näköinen, mutta tarkkaan ottaen tunnistettavissa, kuten kävi Jeesuksellekin opetuslasten kohdatessa.


        Mutta ihmetyttää tuo jatko >> mutta perisynnittömäksi ja kirkkaaksi ja täydelliseksi ja virheettömäksi ja sukupuolineutraaliksi ja täydellisen kauniiksi. Vanha ruumiisi perisyntineen jää maan tomuksi, eikä sinun tarvitse enää siihen yhtyä, mutta jotkin sen yleispiirteet jäävät Jumalan muistiin ikäänkuin "siemeneksi", jonka perusteella Jumala antaa sinun uudelle ruumiillesi joitakin ulkonaisia piirteitä.** Miten se on mahdollista lestadiolaisten näennäisellä vilkuttelulla synnit anteeksi. Jumalahan ei ota vastaan muita kun Jeesuksen omia, ja Hän pelastaa vain ne, jotka tunnustaa Hänet Herraksi ihmisten edessä, ei niitä jotka jakelee syntejä anteeksi muka Hänen nimissään.

        Tempaus on totta. Uudestisyntyneet temmataan pilviin vastaan tulleen Jeesuksen joukkoon, joka menee Taivaaseen oppiin, tuomion jakajina sekä tuhat vuotista valtakuntaa ajatellen.

        Tehän kuulemma elätte jo tätä milleniumia?

        Tuossa vaivan ajassa, josta Daniel kirjoittaan hieman ongelmia Sinulla, sillä aika kestää 2x 3,5 vuosiviikkoa, josta ensimmäisenä ei juuri ongelmia ole, paha vain hallitsee, muta toisena on ongelmia kun paha alkaa tapaa ne, jotka suulla Jeesuksen tunnustaa.

        Siinähän ei VL;illä ole ongelmaa, ettehän te nytkään tunnusta Jeesusta Kaikkivaltiaaksi.

        Sitä ei missään sanota, onko se heti alussa tuo tempaus, vai puolessa välissä, mutta se on varmaa, että ennen kaikkein vaikeinta, sillä ihminenhän, joka temmataan on jo tunnustanut Jeesuksen Kuninkaaksi.

        Ilmestyskirja kertoo lukujärjestyksen, Daniel ajat.

        On aika korni väite, että Enok (hanok) ja Elia surmataan, ennen vaivan ajan loppua. Hehän valloittavat Temppuilin (jota ei vielä ole). Heitä kutsutaan säkkipukuisiksi miehiksi ja Heihin ei kuolema voi koskea ennen annettua tehtävää.
        Tässä alkaa mennä pieleen.
        Temppelin valloituksen jälkeen tulee Googin sota, jossa jo Jeesuskin on apuna, ja sen voittaa juuri Hän, ei Jumala.
        Jeesus tekee tietä tänne Isälleen.
        Uusi Jerusalem on todella pohjamitoiltaan kuutio. Daniel sanoo sen mitoiksi 2304x2304 km ja saman verran korkea, päätyen yhteen pisteeseen. Se myös löytyy Ilm 21;16.
        >>Sitten kun tuo vihan aika päättyy, niin Herra Jeesus Kristus laskeutuu kaikkien pyhiensä ja enkeleidensä kanssa Maan pinnalle sieltä tuulista ja pilvistä siellä leijuvasta Uudesta Jerusalemista. ** Jos puhut Ilm 21;1-3 olet asian edellä.
        Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää.
        2 Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla- asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten.
        3 Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan,
        4 ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut."

        Silloin tulee itse Jumala ja tuomiot on jo jaettu, tuhat vuotiset eletty ja Jeesus on ollut jo niissä tuomioissa mukana.
        Et ole kovin tarkkaan paneutunut, kopannut vain.
        Jeesus tuli ja voitti Googin sodan ja 19 luvussa Hän viettää juhla ateriaa meidän Pyhien kanssa.
        Jeesus on sitten täällä jo tuhatvuotisen valtakunnan aikaankin.
        Sitä ennen on ollut jo tuomio, Jeesus pelastaa vain omansa, mutta lopullinen tuomio on silloin, kun Saa’tana vapautetaan vielä vähäksi aikaa ja sitten on Jumalan tulon aika lähellä.
        Ihmiskuntaa siellä edustaa Jeesuksen Pyhät, kautta maailman sekä 144000 juutalaista.
        Yhtään lahkoa siellä ei ole.
        Kes.


      • vl-pappa kirjoitti:

        Anteeksi korjaan.

        Ei Jumala ole valmistanut niitä taivaita ja Maata ennen aikojen alkua, vaan hän on valmistanut silloin sinulle sen perintösan, joka tulee sijaitsemaan siellä uudeksi luotavissa taivaissa ja Maassa. Tuo perintöosa on se Isän Jumalan rakkaus, jonka uskovaiset saavat ikuisiksi ajoiksi omakseen siellä uusissa taivaissa ja uudessa Maassa, joissa vanhurskaus asuu.

        Jumala loi taivaat ja Maan ajan alussa, mutta ei ennen ajan alkua.

        Mistä sinä sen tiedät, minne kuolleet menee.

        Raamatun mukaan ne menee Manalaan, jossa Jeesus kävi ollessaan kuollut?
        Nimen kääntö alkutekstistä ei ole yksiselitteinen.

        Minä uskon Hänen sanomiseensa.

        >>Sitten kun tulee vanhurskaitten ylösnousemus, sinut herätetään unesta ja henkisielusi siirretään maan pinnalle **** Lopeta jo. Missään ei näin sanota.
        Mutta sanotaan; Matt 27

        51 Sillä hetkellä temppelin väliverho repesi kahtia, ylhäältä alas asti. Maa vavahteli, kalliot halkeilivat,
        52 haudat aukenivat, ja monien poisnukkuneiden pyhien ruumiit nousivat ylös.
        53 He lähtivät haudoistaan, ja Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen he tulivat pyhään kaupunkiin ja näyttäytyivät siellä monille.
        Jo silloin temmattiin Pyhiä, sama kohtalo, samasta paikasta on myös nyt Jeesuksen Pyhillä.

        Kaikki kuolleet menevät Tuonelaan. Se paikka jossa ollaan tiedottomia, eikä kukaan kiusaa myöskään uskomattomia.

        Rikkaan miehen kohdalla on vertaus siitä, kuinka mittava juopa on pelastumisen välillä.

        Sitä dialogina ei käydä Tuonelassa vaan elävässä elämässä ja kannattaa todella uskoa, kumpi pelastaa lestadiolaisen ”synninpäästö”, vai Jeesuksen sovitustyö, josta on perintö osana pelastus.
        Heve**ttiä ei ole ihmiselle ennen tuomiota, pain se mieleen, tai näytä paikka Raamatusta.

        Muutenkin jos muka kirjoittaa hengellisesti 10 A4 arkkia, kannattaa ottaa vakuudeksi edes yksi Raamatunkohta, sinulla niitä ei ole sitäkään.

        >>Se muutamien vuosien pituinen vihan aika päättyy sillä hetkellä kun Herra Jeesus astuu enkeleisensä ja kaikkien pyhiensä eli Jumalan lasten kanssa alas Maan pinnalle sieltä Uudesta Jerusalemista tuulista ja pilvistä. *** Voi Hyvä Sylvi.
        Kirjoitin Sinulle vastuksen, joka löytyy Ilmestyksestä, siinä sanotaan selvästi, että Jeesus ja enkelit tulevat ensin.

        Jumala ei ole pahan kanssa missään tekemisissä ja siksi Poika puhdistaa maan, valmiiksi Isälle.

        Vielä sanot; Maan pinnalle sieltä Uudesta Jerusalemista tuulista ja pilvistä.** Miten kornia.

        Hekö hyppäävät pilvistä Uudesta Jerusalemista, kun avaruusaluksesta?
        Lue toistamiseen Raamattua, se UJ laskeutuu alas ja on se uusi Paratiisi.
        Lue tarkkaan, myös edeltävä, sekä seuraava jae. (Ilm 21;2) Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, LASKEUTUI TAIVAASTA Jumalan luota juhla- asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten.

        Juttu jatkuu 10 jakeessa, jossa Johannes sai nähdä uuden kaupungin läheiseltä vuorelta; Henki valtasi minut, ja enkeli vei minut suurelle ja korkealle vuorelle ja näytti minulle pyhän kaupungin, Jerusalemin, joka laskeutui taivaasta, Jumalan luota

        Kannattaa lukea ensin Raamatusta, ennekuin kopioi.
        >>>Sillä hetkellä tapahtuu väärien eli epäuskoisina kuolleiden ruumiinylösnousemus, jolloin epäuskoisten henkisielut nousevat helvetistä Maan pinnalle ja Jumala tai ******* (en ole varma kumpi sen tekee) luo heille uudet saastaiset ja perisyntiset rangaistuksen ruumiit, joihin voi tulla esumerkiksi sarvet päähän, sorkat jalkaan ja sian kärsä naamaan.** Täyttä pakanallista pimeyttä.

        Jumala ei tule tuomitsemaan vaan elämään Paratiisissaan.

        Tuomiot on annettu jo aiemmin, lue 19- 20 luku niin se selviää, samoin Danelin ja Hesekielin sekä myös Sakarjan kirja.

        Jumala ei ole luonut koskaan perisyntiä, eikä luo nytkään, siitä ajasta sanotaan; Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut." Vanhaa siellä ei muisteta.

        Siellä ei ole myöskään pedofiliaa, eikä tupakkaa, mutta viiniä on. Selviätkö?

        Jumalan maan perintöosa on Israel. Se on Hänen kansansa, mutta Pojan perintöosa on vain uudestisyntyneillä, ei muilla.
        Joh 3;3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
        Kes.


      • Avaaja .
        Kesitas kirjoitti:

        Tehän kuulemma elätte jo tätä milleniumia?

        Tuossa vaivan ajassa, josta Daniel kirjoittaan hieman ongelmia Sinulla, sillä aika kestää 2x 3,5 vuosiviikkoa, josta ensimmäisenä ei juuri ongelmia ole, paha vain hallitsee, muta toisena on ongelmia kun paha alkaa tapaa ne, jotka suulla Jeesuksen tunnustaa.

        Siinähän ei VL;illä ole ongelmaa, ettehän te nytkään tunnusta Jeesusta Kaikkivaltiaaksi.

        Sitä ei missään sanota, onko se heti alussa tuo tempaus, vai puolessa välissä, mutta se on varmaa, että ennen kaikkein vaikeinta, sillä ihminenhän, joka temmataan on jo tunnustanut Jeesuksen Kuninkaaksi.

        Ilmestyskirja kertoo lukujärjestyksen, Daniel ajat.

        On aika korni väite, että Enok (hanok) ja Elia surmataan, ennen vaivan ajan loppua. Hehän valloittavat Temppuilin (jota ei vielä ole). Heitä kutsutaan säkkipukuisiksi miehiksi ja Heihin ei kuolema voi koskea ennen annettua tehtävää.
        Tässä alkaa mennä pieleen.
        Temppelin valloituksen jälkeen tulee Googin sota, jossa jo Jeesuskin on apuna, ja sen voittaa juuri Hän, ei Jumala.
        Jeesus tekee tietä tänne Isälleen.
        Uusi Jerusalem on todella pohjamitoiltaan kuutio. Daniel sanoo sen mitoiksi 2304x2304 km ja saman verran korkea, päätyen yhteen pisteeseen. Se myös löytyy Ilm 21;16.
        >>Sitten kun tuo vihan aika päättyy, niin Herra Jeesus Kristus laskeutuu kaikkien pyhiensä ja enkeleidensä kanssa Maan pinnalle sieltä tuulista ja pilvistä siellä leijuvasta Uudesta Jerusalemista. ** Jos puhut Ilm 21;1-3 olet asian edellä.
        Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää.
        2 Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla- asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten.
        3 Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan,
        4 ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut."

        Silloin tulee itse Jumala ja tuomiot on jo jaettu, tuhat vuotiset eletty ja Jeesus on ollut jo niissä tuomioissa mukana.
        Et ole kovin tarkkaan paneutunut, kopannut vain.
        Jeesus tuli ja voitti Googin sodan ja 19 luvussa Hän viettää juhla ateriaa meidän Pyhien kanssa.
        Jeesus on sitten täällä jo tuhatvuotisen valtakunnan aikaankin.
        Sitä ennen on ollut jo tuomio, Jeesus pelastaa vain omansa, mutta lopullinen tuomio on silloin, kun Saa’tana vapautetaan vielä vähäksi aikaa ja sitten on Jumalan tulon aika lähellä.
        Ihmiskuntaa siellä edustaa Jeesuksen Pyhät, kautta maailman sekä 144000 juutalaista.
        Yhtään lahkoa siellä ei ole.
        Kes.

        Sinulta helluntailsiselta en luonnollisestikaan kysynyt ainakaan tässä avauksessa mitään, en siis lukenut kuin rivin tuosta kilometrin mittaisesta helluntaivuodatuksestasi.


      • Avaaja .
        Kesitas kirjoitti:

        Mistä sinä sen tiedät, minne kuolleet menee.

        Raamatun mukaan ne menee Manalaan, jossa Jeesus kävi ollessaan kuollut?
        Nimen kääntö alkutekstistä ei ole yksiselitteinen.

        Minä uskon Hänen sanomiseensa.

        >>Sitten kun tulee vanhurskaitten ylösnousemus, sinut herätetään unesta ja henkisielusi siirretään maan pinnalle **** Lopeta jo. Missään ei näin sanota.
        Mutta sanotaan; Matt 27

        51 Sillä hetkellä temppelin väliverho repesi kahtia, ylhäältä alas asti. Maa vavahteli, kalliot halkeilivat,
        52 haudat aukenivat, ja monien poisnukkuneiden pyhien ruumiit nousivat ylös.
        53 He lähtivät haudoistaan, ja Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen he tulivat pyhään kaupunkiin ja näyttäytyivät siellä monille.
        Jo silloin temmattiin Pyhiä, sama kohtalo, samasta paikasta on myös nyt Jeesuksen Pyhillä.

        Kaikki kuolleet menevät Tuonelaan. Se paikka jossa ollaan tiedottomia, eikä kukaan kiusaa myöskään uskomattomia.

        Rikkaan miehen kohdalla on vertaus siitä, kuinka mittava juopa on pelastumisen välillä.

        Sitä dialogina ei käydä Tuonelassa vaan elävässä elämässä ja kannattaa todella uskoa, kumpi pelastaa lestadiolaisen ”synninpäästö”, vai Jeesuksen sovitustyö, josta on perintö osana pelastus.
        Heve**ttiä ei ole ihmiselle ennen tuomiota, pain se mieleen, tai näytä paikka Raamatusta.

        Muutenkin jos muka kirjoittaa hengellisesti 10 A4 arkkia, kannattaa ottaa vakuudeksi edes yksi Raamatunkohta, sinulla niitä ei ole sitäkään.

        >>Se muutamien vuosien pituinen vihan aika päättyy sillä hetkellä kun Herra Jeesus astuu enkeleisensä ja kaikkien pyhiensä eli Jumalan lasten kanssa alas Maan pinnalle sieltä Uudesta Jerusalemista tuulista ja pilvistä. *** Voi Hyvä Sylvi.
        Kirjoitin Sinulle vastuksen, joka löytyy Ilmestyksestä, siinä sanotaan selvästi, että Jeesus ja enkelit tulevat ensin.

        Jumala ei ole pahan kanssa missään tekemisissä ja siksi Poika puhdistaa maan, valmiiksi Isälle.

        Vielä sanot; Maan pinnalle sieltä Uudesta Jerusalemista tuulista ja pilvistä.** Miten kornia.

        Hekö hyppäävät pilvistä Uudesta Jerusalemista, kun avaruusaluksesta?
        Lue toistamiseen Raamattua, se UJ laskeutuu alas ja on se uusi Paratiisi.
        Lue tarkkaan, myös edeltävä, sekä seuraava jae. (Ilm 21;2) Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, LASKEUTUI TAIVAASTA Jumalan luota juhla- asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten.

        Juttu jatkuu 10 jakeessa, jossa Johannes sai nähdä uuden kaupungin läheiseltä vuorelta; Henki valtasi minut, ja enkeli vei minut suurelle ja korkealle vuorelle ja näytti minulle pyhän kaupungin, Jerusalemin, joka laskeutui taivaasta, Jumalan luota

        Kannattaa lukea ensin Raamatusta, ennekuin kopioi.
        >>>Sillä hetkellä tapahtuu väärien eli epäuskoisina kuolleiden ruumiinylösnousemus, jolloin epäuskoisten henkisielut nousevat helvetistä Maan pinnalle ja Jumala tai ******* (en ole varma kumpi sen tekee) luo heille uudet saastaiset ja perisyntiset rangaistuksen ruumiit, joihin voi tulla esumerkiksi sarvet päähän, sorkat jalkaan ja sian kärsä naamaan.** Täyttä pakanallista pimeyttä.

        Jumala ei tule tuomitsemaan vaan elämään Paratiisissaan.

        Tuomiot on annettu jo aiemmin, lue 19- 20 luku niin se selviää, samoin Danelin ja Hesekielin sekä myös Sakarjan kirja.

        Jumala ei ole luonut koskaan perisyntiä, eikä luo nytkään, siitä ajasta sanotaan; Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut." Vanhaa siellä ei muisteta.

        Siellä ei ole myöskään pedofiliaa, eikä tupakkaa, mutta viiniä on. Selviätkö?

        Jumalan maan perintöosa on Israel. Se on Hänen kansansa, mutta Pojan perintöosa on vain uudestisyntyneillä, ei muilla.
        Joh 3;3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
        Kes.

        Voitko mennä helluntaihörötykseen opettelemaan kirjoittamista? Helluntailaisuutesi ei liity avaukseeni mitenkään.


      • 13+9
        vl-pappa kirjoitti:

        Hieman korjaan.

        Luonnollisen kuoleman elävässä uskossa kohdatessasi, henkisielusi menee kolmanteen taivaaseen vanhurskaitten lepoon. Siellä ei välttämättä (en ole varma) vielä varsinaisesti iloita, koska siellö nukutaan kokoajan. Tosin silloinkin saattaa nähdä unia nukkuessa. Tuo olotila kolmannessa taivaassa ei ole myöskään vielä ikuinen, vaan se jatkuu vanhurskaitten ylösnousemukseen asti, joka tapahtuu muutamia vuosia ennen maailmanloppua.

        Sitten kun tulee vanhurskaitten ylösnousemus, sinut herätetään unesta ja henkisielusi siirretään maan pinnalle siihen uuteen Kristuksen kaltaiseen ruumiiseen, jonka Jumala sinulle silloin luo. Siinä tulee olemaan joitakin saman näköisiä ulkonaisia piirteitä kuin vanhassa ruumiissasi, mutta siinä uudessa ruumiissasi ei ole perisyntiä ja se on sangen kirkas.

        Epäuskoisena kuolevien henkisielut menevät tuonelaan vaivan paikkaan, joka on helvetti. Ennen myös Aabrahamin helma eli paratiisi sijaitsi tuonelassa, joskin syvällä juopalla eroitettuna siitä vaivan paikasta eli helvetissä. Kristuksen kuoleman hetkellä vanhurskaiden henkisielut kuitenkin siirrettiin väliaikaisesti maanpinnalle, josta ne siirrettiin Kristuksen ylösnousemuksen tai taivaaseen astumisen hetkellä kolmanteen taivaaseen, jolloin samalla myös paratiisi eli Aabrahamin helma siirrettiin kolmanteen taivaaseen. Tuonela ja helvetti sijaitsevat Maa-planeetan sisällä. Helvetti sijaitsee tuonelassa.

        Se muutamien vuosien pituinen vihan aika päättyy sillä hetkellä kun Herra Jeesus astuu enkeleisensä ja kaikkien pyhiensä eli Jumalan lasten kanssa alas Maan pinnalle sieltä Uudesta Jerusalemista tuulista ja pilvistä. Myös Uusi Jerusalem laskeutuu silloin Maan pinnalle, jonka sisällä myös ne Jumalan lapset tulevat Maan pinnalle.

        Sillä hetkellä tapahtuu väärien eli epäuskoisina kuolleiden ruumiinylösnousemus, jolloin epäuskoisten henkisielut nousevat helvetistä Maan pinnalle ja Jumala tai Saatana (en ole varma kumpi sen tekee) luo heille uudet saastaiset ja perisyntiset rangaistuksen ruumiit, joihin voi tulla esumerkiksi sarvet päähän, sorkat jalkaan ja sian kärsä naamaan.

        Sitten kaikki Maan päällä sillä hetkellä eläneet ja kuten myös ylösnousseet ihmiset kootaan kaikki samaan paikkaan, mutta heidät jaotellaan kahteen joukkoon. Toinen joukko kootaan Jeesuksen oikealle puolelle ja toinen joukko Jeesuksen vasemmalle puolelle. Myös kaikki enkelit jaotellaan näin, riippuen siitä että ovatko he hyviä vai pahoja. Sitten tuomari eli Herra Jeesus lausuu tuomion ja sitten se koko pahojen joukko syöstään tulijärveen kidutettaviksi ikuisiksi ja taukoamattomiksi ajoiksi.

        Sitten Jumala luo taivaat ja Maan uudeksi, niin että niissä ei enää ole perisyntiä, vaan siellä vallitsee ikuinen vanhurskaus eli oikeudenmukaisuus ja rakkaus ja hyvyys ja ilo ja ystävällisyys ja onnellisuus ja rauha ja riemu. Se hyvien joukko Jeesuksen oikealla puolella saa iankaikkiseksi perintöosakseen kaiken tämän hyvän, jonka Isä Jumala on heille valmistanut jo ennen aikojen alkua

        Nyt kyllä repesin:

        #Jumala tai ******* (en ole varma kumpi sen tekee) luo heille uudet saastaiset ja perisyntiset rangaistuksen ruumiit, joihin voi tulla esumerkiksi sarvet päähän, sorkat jalkaan ja sian kärsä naamaan.#

        Onko maallikkomaanviljelijäpuhuja Lääkkö tai vastaava tuon keksinyt.

        Ei siteeksikään Raamatusta.

        Olette te satusetiä - ja tuollaistako koko srk-seurakunta uskoo.


      • 7+13
        Avaaja . kirjoitti:

        Voitko mennä helluntaihörötykseen opettelemaan kirjoittamista? Helluntailaisuutesi ei liity avaukseeni mitenkään.

        Mainitse yksikin virhe, minusta oli hyvä?


      • Avaaja . kirjoitti:

        Sinulta helluntailsiselta en luonnollisestikaan kysynyt ainakaan tässä avauksessa mitään, en siis lukenut kuin rivin tuosta kilometrin mittaisesta helluntaivuodatuksestasi.

        Et jaksa?

        Et varmaan, mutta minä jaksoin lukea saman verran Sinun kirjoitustasi, vaikka oli täyttä soppaa, kuten sekin, että olen hellari?

        Olet sekä valehtelia, että sekulaari.

        Kestä kun mies.

        Kes.


      • vl-pappa
        Kesitas kirjoitti:

        Mistä sinä sen tiedät, minne kuolleet menee.

        Raamatun mukaan ne menee Manalaan, jossa Jeesus kävi ollessaan kuollut?
        Nimen kääntö alkutekstistä ei ole yksiselitteinen.

        Minä uskon Hänen sanomiseensa.

        >>Sitten kun tulee vanhurskaitten ylösnousemus, sinut herätetään unesta ja henkisielusi siirretään maan pinnalle **** Lopeta jo. Missään ei näin sanota.
        Mutta sanotaan; Matt 27

        51 Sillä hetkellä temppelin väliverho repesi kahtia, ylhäältä alas asti. Maa vavahteli, kalliot halkeilivat,
        52 haudat aukenivat, ja monien poisnukkuneiden pyhien ruumiit nousivat ylös.
        53 He lähtivät haudoistaan, ja Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen he tulivat pyhään kaupunkiin ja näyttäytyivät siellä monille.
        Jo silloin temmattiin Pyhiä, sama kohtalo, samasta paikasta on myös nyt Jeesuksen Pyhillä.

        Kaikki kuolleet menevät Tuonelaan. Se paikka jossa ollaan tiedottomia, eikä kukaan kiusaa myöskään uskomattomia.

        Rikkaan miehen kohdalla on vertaus siitä, kuinka mittava juopa on pelastumisen välillä.

        Sitä dialogina ei käydä Tuonelassa vaan elävässä elämässä ja kannattaa todella uskoa, kumpi pelastaa lestadiolaisen ”synninpäästö”, vai Jeesuksen sovitustyö, josta on perintö osana pelastus.
        Heve**ttiä ei ole ihmiselle ennen tuomiota, pain se mieleen, tai näytä paikka Raamatusta.

        Muutenkin jos muka kirjoittaa hengellisesti 10 A4 arkkia, kannattaa ottaa vakuudeksi edes yksi Raamatunkohta, sinulla niitä ei ole sitäkään.

        >>Se muutamien vuosien pituinen vihan aika päättyy sillä hetkellä kun Herra Jeesus astuu enkeleisensä ja kaikkien pyhiensä eli Jumalan lasten kanssa alas Maan pinnalle sieltä Uudesta Jerusalemista tuulista ja pilvistä. *** Voi Hyvä Sylvi.
        Kirjoitin Sinulle vastuksen, joka löytyy Ilmestyksestä, siinä sanotaan selvästi, että Jeesus ja enkelit tulevat ensin.

        Jumala ei ole pahan kanssa missään tekemisissä ja siksi Poika puhdistaa maan, valmiiksi Isälle.

        Vielä sanot; Maan pinnalle sieltä Uudesta Jerusalemista tuulista ja pilvistä.** Miten kornia.

        Hekö hyppäävät pilvistä Uudesta Jerusalemista, kun avaruusaluksesta?
        Lue toistamiseen Raamattua, se UJ laskeutuu alas ja on se uusi Paratiisi.
        Lue tarkkaan, myös edeltävä, sekä seuraava jae. (Ilm 21;2) Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, LASKEUTUI TAIVAASTA Jumalan luota juhla- asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten.

        Juttu jatkuu 10 jakeessa, jossa Johannes sai nähdä uuden kaupungin läheiseltä vuorelta; Henki valtasi minut, ja enkeli vei minut suurelle ja korkealle vuorelle ja näytti minulle pyhän kaupungin, Jerusalemin, joka laskeutui taivaasta, Jumalan luota

        Kannattaa lukea ensin Raamatusta, ennekuin kopioi.
        >>>Sillä hetkellä tapahtuu väärien eli epäuskoisina kuolleiden ruumiinylösnousemus, jolloin epäuskoisten henkisielut nousevat helvetistä Maan pinnalle ja Jumala tai ******* (en ole varma kumpi sen tekee) luo heille uudet saastaiset ja perisyntiset rangaistuksen ruumiit, joihin voi tulla esumerkiksi sarvet päähän, sorkat jalkaan ja sian kärsä naamaan.** Täyttä pakanallista pimeyttä.

        Jumala ei tule tuomitsemaan vaan elämään Paratiisissaan.

        Tuomiot on annettu jo aiemmin, lue 19- 20 luku niin se selviää, samoin Danelin ja Hesekielin sekä myös Sakarjan kirja.

        Jumala ei ole luonut koskaan perisyntiä, eikä luo nytkään, siitä ajasta sanotaan; Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut." Vanhaa siellä ei muisteta.

        Siellä ei ole myöskään pedofiliaa, eikä tupakkaa, mutta viiniä on. Selviätkö?

        Jumalan maan perintöosa on Israel. Se on Hänen kansansa, mutta Pojan perintöosa on vain uudestisyntyneillä, ei muilla.
        Joh 3;3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
        Kes.

        Sinulla on Kesitas väärää tietoa.

        Kaikki kuolleet menivät kyllä tuonelaan (toiset vaivan paikkaan eli helvettiin ja toiset Aabrahamin helmaan eli paratiisiin) siihen asti, kunnes paratiisi eli Aabrahamin helma siirrettiin kolmanteen taivaaseen Jumalan valtaistuimen luokse. Tämä paratiisin kolmanteen taivaaseen siirtäminen tapahtui joko Jeesuksen ylösnousemuksen hetkellä tai Jeesuksen taivaaseen astumisen hetkellä.

        Välivaihe oli se kun vanhurskasten henget, myös Aabraham nousivat Maan pinnalle Jeesuksen kuoleman jälkeen (ei välttämättä tarkalleen Jeesuksen kuoleman hetkellä, mutta hieman sen jälkeen, silloin kun kalliot halkesivat ja haudat avautuivat).

        Nykyään siis paratiisi eli vanhurskaiden henkisielujen lepopaikka sijaitsee kolmannessa taivaassa Jumalan valtaistuimen luona. Paratiisi ei siis enää sijaitse Maa-planeetan sisällä siellä tuonelassa. Tuonela on manalan tarkka synonyymi.


      • vl-pappa
        Kesitas kirjoitti:

        Tehän kuulemma elätte jo tätä milleniumia?

        Tuossa vaivan ajassa, josta Daniel kirjoittaan hieman ongelmia Sinulla, sillä aika kestää 2x 3,5 vuosiviikkoa, josta ensimmäisenä ei juuri ongelmia ole, paha vain hallitsee, muta toisena on ongelmia kun paha alkaa tapaa ne, jotka suulla Jeesuksen tunnustaa.

        Siinähän ei VL;illä ole ongelmaa, ettehän te nytkään tunnusta Jeesusta Kaikkivaltiaaksi.

        Sitä ei missään sanota, onko se heti alussa tuo tempaus, vai puolessa välissä, mutta se on varmaa, että ennen kaikkein vaikeinta, sillä ihminenhän, joka temmataan on jo tunnustanut Jeesuksen Kuninkaaksi.

        Ilmestyskirja kertoo lukujärjestyksen, Daniel ajat.

        On aika korni väite, että Enok (hanok) ja Elia surmataan, ennen vaivan ajan loppua. Hehän valloittavat Temppuilin (jota ei vielä ole). Heitä kutsutaan säkkipukuisiksi miehiksi ja Heihin ei kuolema voi koskea ennen annettua tehtävää.
        Tässä alkaa mennä pieleen.
        Temppelin valloituksen jälkeen tulee Googin sota, jossa jo Jeesuskin on apuna, ja sen voittaa juuri Hän, ei Jumala.
        Jeesus tekee tietä tänne Isälleen.
        Uusi Jerusalem on todella pohjamitoiltaan kuutio. Daniel sanoo sen mitoiksi 2304x2304 km ja saman verran korkea, päätyen yhteen pisteeseen. Se myös löytyy Ilm 21;16.
        >>Sitten kun tuo vihan aika päättyy, niin Herra Jeesus Kristus laskeutuu kaikkien pyhiensä ja enkeleidensä kanssa Maan pinnalle sieltä tuulista ja pilvistä siellä leijuvasta Uudesta Jerusalemista. ** Jos puhut Ilm 21;1-3 olet asian edellä.
        Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää.
        2 Näin, kuinka pyhä kaupunki, uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota juhla- asuisena, niin kuin morsian, joka on kaunistettu sulhasta varten.
        3 Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan,
        4 ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut."

        Silloin tulee itse Jumala ja tuomiot on jo jaettu, tuhat vuotiset eletty ja Jeesus on ollut jo niissä tuomioissa mukana.
        Et ole kovin tarkkaan paneutunut, kopannut vain.
        Jeesus tuli ja voitti Googin sodan ja 19 luvussa Hän viettää juhla ateriaa meidän Pyhien kanssa.
        Jeesus on sitten täällä jo tuhatvuotisen valtakunnan aikaankin.
        Sitä ennen on ollut jo tuomio, Jeesus pelastaa vain omansa, mutta lopullinen tuomio on silloin, kun Saa’tana vapautetaan vielä vähäksi aikaa ja sitten on Jumalan tulon aika lähellä.
        Ihmiskuntaa siellä edustaa Jeesuksen Pyhät, kautta maailman sekä 144000 juutalaista.
        Yhtään lahkoa siellä ei ole.
        Kes.

        Olet oikeassa että ajoitin Uuden Jerusalemin fyysisen laskeutumisen Maan pinnalle liian aikaiseen vaiheeseen, sillä todellisuudessa se leijuu ilmakehässä siellä "tuulissa ja pilvissä", kunnes viimeinen tuomio on käyty, jumalattomat on heitetty tulijärveen, perisynti ja meri ovat poistetut maailmasta, Maa-planeetan vanha pintaosa ja vanhat taivaat ovat kadonneet, jonka jälkeen se VASTA laskeutuu alas Maan pinnalle fyysisesti.

        Mutta Pyhän Hengen vaikutuksesta Uusi Jerusalem on jo nyt Maan pinnalla hengellisessä mielessä, sillä se on se Jumalan valtakunta hengelliseltä olemukseltaan, se Kristuksen seurakunta eli Kristuksen ruumis. Mutta vasta maailmanlopulla se Uusi Jerusalem laskeutuu Maan pinnalle fyysisesti. Välivaiheessa jonkin aikaa (noin seitsemän vuotta tai muutama vuosi) ennen maailmanloppua se leijuu Maan ilmakehässä tuulissa ja pilvissä. Vihan ajan 7 vuotta uskovaiset viettävät siellä tuulissa ja pilvissä Uudessa Jerusalemissa, mutta Eenok ja Elia vain viimeiset 3 ja puoli vuotta. Sitten kun koittaa tuomiopäivä, he laskeutuvat sieltä alas Maan pinnalle.

        Viimeisen tuomion jälkeen Herra Jeesus, enkelit ja vanhurskaat henkisielut nousevat takaisin Uuteen Jerusalemiin tulisateen ajaksi, joka tuhoaa vanhan Maa-planeetan pinnalta kaiken, myös haihduttaen kaikki meret pois. Samoin kaikki taivaatkin katoavat viimeisen tuomion jälkeen suuressa kuumuudessa, joka saa alkuaineetkin sulamaan tulen palavuudesta, silloin kun vanhurskaat henkisielut ovat enkeleiden ja Herran Jeesuksen kanssa siellä Uudessa Jerusalemissa tuomiopäivänä viimeisen tuomion jälkeen.

        Kuitenkin itse Uusi Jerusalem laskeutuu Maan pinnalle vasta viimeisen tuomion ja tulisateen jälkeen tuomiopäivän jälkeisenä päivänä. Ja se on silloin jo sitä uutta Maata, jossa vanhurskaus asuu, sillä tuomiopäivänä vanha Maa ja ensimmäinen taivas katoavat ja kaikki pahat heitetään tulijärveen, ennen kuin Uusi Jerusalem laskeutuu alas Maan pinnalle.

        Vanha Maa katoaa vain osittain siinä tulisateessa, sillä Raamatussa sanotaan monessa kohdassa sen tapaista, että Maa pysyy iäti. Siispä tuossa Ilmastyskirjassa (Ilm. 21:1) ei voida tarkoittaa Maan täydellistä katoamista, vaan sitä, että Maan pinta tuhotaan ja kaikki pahuus, saastaisuus ja perisynti tuhotaan ja epäuskoiset ja pahat enkelit heitetään tulijärveen kidutettaviksi ikuisiksi ja taukoamattomiksi ajoiksi.

        Raamatun paikkoja, jotka osoittavat, ettei Maa-planeetta katoa koskaan kokonaan. Jumala ei siis luo kokonaan uutta taivasta ja kokonaan uutta Maata, vaan Hän luo ne UUDEKSI:

        Saarn. 1:
        4 Sukupolvi menee, ja sukupolvi tulee, mutta maa pysyy iäti.

        Ps. 37:
        29 Hurskaat perivät maan, ja asuvat siinä ijankaikkisesti. [Joissakin käännöksissä: "aina", jolloin se voisi tarkoittaa että ylöstempaamiseen asti tai maailmanloppuun asti]

        Matt. 5:
        5 Autuaita kärsivälliset: he perivät maan.

        Ilm. 21:
        5 Valtaistuimella istuva lausui: "Uudeksi minä teen kaiken." Hän sanoi: "Kirjoita nämä sanat muistiin. Ne ovat luotettavat ja todet.

        Jeesus on sanonut olevansa uskovaistensa kanssa maailmanloppuun asti, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa, että he olisivat Maan pinnalla maailman loppuun asti. Vaikka Arvo Perälä onkin virheellisesti käyttänyt tätä argumenttina sitä vastaan, että ylöstempaaminen tapahtuisi ennen maailmanloppua. Se on virheellinen argumentti, sillä he ovat Herran kanssa siellä tuulissa ja pilvissäkin, joskin fyysisesti. Nyt uskovaiset ovat täällä Maan pinnalla Jeesuksen kanssa hengellisesti Pyhän Hengen kautta.

        Muutkin Perälän argumentit tähän asiaan liittyen ovat täysin virheellisiä. Hän ei näet ymmärtänyt, että vanhurskaitten ylösnousemus tapahtuu ennen ylöstempaamista. Myös se hänen argumenttinsa oli siis virheellinen, jossa hän vetosi siihen, että ylöstempauksen hetkellä maan päällä elävät eivät mene ennen ennennukkuneita taivaaseen (joskin se on sinänsä totta, sillä vanhurskaitten ylösnousemus tapahtuu ennen sen ajan uskovaisten muuttumista ja ennen ylöstempaamista).


      • vl-pappa kirjoitti:

        Sinulla on Kesitas väärää tietoa.

        Kaikki kuolleet menivät kyllä tuonelaan (toiset vaivan paikkaan eli helvettiin ja toiset Aabrahamin helmaan eli paratiisiin) siihen asti, kunnes paratiisi eli Aabrahamin helma siirrettiin kolmanteen taivaaseen Jumalan valtaistuimen luokse. Tämä paratiisin kolmanteen taivaaseen siirtäminen tapahtui joko Jeesuksen ylösnousemuksen hetkellä tai Jeesuksen taivaaseen astumisen hetkellä.

        Välivaihe oli se kun vanhurskasten henget, myös Aabraham nousivat Maan pinnalle Jeesuksen kuoleman jälkeen (ei välttämättä tarkalleen Jeesuksen kuoleman hetkellä, mutta hieman sen jälkeen, silloin kun kalliot halkesivat ja haudat avautuivat).

        Nykyään siis paratiisi eli vanhurskaiden henkisielujen lepopaikka sijaitsee kolmannessa taivaassa Jumalan valtaistuimen luona. Paratiisi ei siis enää sijaitse Maa-planeetan sisällä siellä tuonelassa. Tuonela on manalan tarkka synonyymi.

        Kukaan ei mene paratiisiin ennen tuomiota. Lunastamattomille sen on iankaikkinen elämä pois Jumalasta, meille Pyhille Raatiisi.
        Voitko käyttää hieman Raamattua;
        18 Kärsihän Kristuskin ainutkertaisen kuoleman syntien tähden, syytön syyllisten puolesta, johdattaakseen teidät Jumalan luo. Hänen ruumiinsa surmattiin, mutta hengessä hänet tehtiin eläväksi.
        19 Ja niin hän myös meni ja saarnasi vankeudessa oleville hengille,
        20 jotka muinoin eivät totelleet Jumalaa, kun hän Nooan päivinä kärsivällisesti odotti sen ajan, kun arkkia rakennettiin. Vain muutama ihminen, kaikkiaan kahdeksan, pelastui arkissa veden kantamana. ( 1Piet 3)
        Alkuteksti sanoo; Meni ALAS vankeudessa eläville uskomattomille hengille.
        Abraham ja Elia ei olleet Manalassa, vaan He on niitä, jotka Temmattiin esiripun repeämisen aikana, josta jo kirjoitin.
        Panen uudelleen;
        Matt. 27:52
        haudat aukenivat, ja monien poisnukkuneiden pyhien ruumiit nousivat ylös.
        He myös näyttäytyivät Jerusalemissa ja kirkastuvat (nousivat) Jeesuksen, esikoisen jälkeen Isän luo.
        Jae 53 He lähtivät haudoistaan, ja Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen he tulivat pyhään kaupunkiin ja näyttäytyivät siellä monille.
        Missähän Raamatussa se on mainittu, että niinkin maittava joukko, kun kaikki maailman vanhurskaat, miljardit ihmiset majailee, jossain tutkassa se näkyisi.
        Laita paikka tueksi.


      • vl-pappa
        Kesitas kirjoitti:

        Kukaan ei mene paratiisiin ennen tuomiota. Lunastamattomille sen on iankaikkinen elämä pois Jumalasta, meille Pyhille Raatiisi.
        Voitko käyttää hieman Raamattua;
        18 Kärsihän Kristuskin ainutkertaisen kuoleman syntien tähden, syytön syyllisten puolesta, johdattaakseen teidät Jumalan luo. Hänen ruumiinsa surmattiin, mutta hengessä hänet tehtiin eläväksi.
        19 Ja niin hän myös meni ja saarnasi vankeudessa oleville hengille,
        20 jotka muinoin eivät totelleet Jumalaa, kun hän Nooan päivinä kärsivällisesti odotti sen ajan, kun arkkia rakennettiin. Vain muutama ihminen, kaikkiaan kahdeksan, pelastui arkissa veden kantamana. ( 1Piet 3)
        Alkuteksti sanoo; Meni ALAS vankeudessa eläville uskomattomille hengille.
        Abraham ja Elia ei olleet Manalassa, vaan He on niitä, jotka Temmattiin esiripun repeämisen aikana, josta jo kirjoitin.
        Panen uudelleen;
        Matt. 27:52
        haudat aukenivat, ja monien poisnukkuneiden pyhien ruumiit nousivat ylös.
        He myös näyttäytyivät Jerusalemissa ja kirkastuvat (nousivat) Jeesuksen, esikoisen jälkeen Isän luo.
        Jae 53 He lähtivät haudoistaan, ja Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen he tulivat pyhään kaupunkiin ja näyttäytyivät siellä monille.
        Missähän Raamatussa se on mainittu, että niinkin maittava joukko, kun kaikki maailman vanhurskaat, miljardit ihmiset majailee, jossain tutkassa se näkyisi.
        Laita paikka tueksi.

        Tuossa Matt. 27:53 se sanotaankin selvästi:
        "Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen he tulivat pyhään kaupunkiin ja näyttäytyivät siellä monille."

        Elikkä ennennukkuneiden vanhurskaiden henkisielut siirrettiin luonnollisesta Jerusalemista Maan pinnalta kolmanteen taivaaseen vasta siinä pilvessä, jonka päällä Herra Jeesus nousi ylös kolmanteen taivaaseen. Vanhurskaitten henget eivät siis nousseet kolmanteen taivaaseen vielä Jeesuksen ylösnousemuksessa, vaan vasta Jeesuksen taivaaseen astumisen yhteydessä.

        Hepr. 12:1
        Sentähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme, pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa,

        Kun Jeesuksen ruumis kuoli ristillä, niin Hänen henkensä tehtiin eläväksi. Hengessään Jeesus sitten saarnasi kahdessa paikassa Maa-planeetan sisällä. Hän saarnasi todistuksen saarnan niitä vastaan, jotka eivät vanhanliiton aikana uskoneet hänen saarnaansa, ja tämän saarnan hän piti siellä helvetissä, joka sijaitsee tuonelassa.

        Mutta Jeesus piti toisen saarnansa niille vanhurskaitten pyhien hengille siellä Aabrahamin helmassa eli paratiisissa, joka sijaitsi tuolloin vielä tuonelassa, mutta se Aabrahamin helma siirrettiin Jeesuksen tämän saarnan vaikutuksesta Maan pinnalle ja taivaaseen astumisen yhteydessä kolmanteen taivaaseen.


      • vl-pappa kirjoitti:

        Tuossa Matt. 27:53 se sanotaankin selvästi:
        "Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen he tulivat pyhään kaupunkiin ja näyttäytyivät siellä monille."

        Elikkä ennennukkuneiden vanhurskaiden henkisielut siirrettiin luonnollisesta Jerusalemista Maan pinnalta kolmanteen taivaaseen vasta siinä pilvessä, jonka päällä Herra Jeesus nousi ylös kolmanteen taivaaseen. Vanhurskaitten henget eivät siis nousseet kolmanteen taivaaseen vielä Jeesuksen ylösnousemuksessa, vaan vasta Jeesuksen taivaaseen astumisen yhteydessä.

        Hepr. 12:1
        Sentähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme, pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa,

        Kun Jeesuksen ruumis kuoli ristillä, niin Hänen henkensä tehtiin eläväksi. Hengessään Jeesus sitten saarnasi kahdessa paikassa Maa-planeetan sisällä. Hän saarnasi todistuksen saarnan niitä vastaan, jotka eivät vanhanliiton aikana uskoneet hänen saarnaansa, ja tämän saarnan hän piti siellä helvetissä, joka sijaitsee tuonelassa.

        Mutta Jeesus piti toisen saarnansa niille vanhurskaitten pyhien hengille siellä Aabrahamin helmassa eli paratiisissa, joka sijaitsi tuolloin vielä tuonelassa, mutta se Aabrahamin helma siirrettiin Jeesuksen tämän saarnan vaikutuksesta Maan pinnalle ja taivaaseen astumisen yhteydessä kolmanteen taivaaseen.

        Tuossa Matt. 27:53 se sanotaankin selvästi:
        "Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen he tulivat pyhään kaupunkiin ja näyttäytyivät siellä monille."**
        Näin sanotaan ja nostin sen esille.
        Missä se mainitaan, että ennen nukkuneet olivat useammassa taivaassa, sillä Pietarin kirjeessä sanotaan kuten alkutekstissä, että maan alle.
        Panin tekstin näkyviin.

        >>Vanhurskaitten henget eivät siis nousseet kolmanteen taivaaseen vielä Jeesuksen ylösnousemuksessa, vaan vasta Jeesuksen taivaaseen astumisen yhteydessä.** Ei tietenkään paninhan siihen Raamattua luettavaksesi, Jeesushan on ESIKOINEN.

        >>Hepr. 12:1
        Sentähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme, pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa,** Heprealaiskirjeen teksti kehottaa tällä kestämään vaikeudet, eläessä maan päällä.
        Siinä ei olla missään avaruudessa vaan Kaanaassa.
        Ei mitään tekemistä niiden Taivaiden kanssa.
        Niistä ei edes mainita, pilviä siellä kyllä on, olen jopa ollut sitä todistamassa, se on aika vuoristoinen maa.
        Alat tulla linjalle, olet fiksu.
        Jeesus todella meni maan alle ja raja oli tulva, sitä ennen eläneille Hän puhui. Tulvassa pelastui vain Jumalaan uskovat, nythän se ei riitä.
        Mainitsin tästä edellisissä.

        Jeesus ei pitänyt mitään saarnaa Abrahamin helmassa, se oli Abraham ja vertaus.
        Hän ei mennyt kolmanteen Taivaaseen, vaan Raamattu sanoo; Taivaaseen Isän luo.

        Aletaan jo olla yhteisellä linjalla.
        Kes.


      • yksi kuudesta
        7+13 kirjoitti:

        Mainitse yksikin virhe, minusta oli hyvä?

        Heve**ttiä


      • ypsilon09
        vl-pappa kirjoitti:

        Sitten kun olemme ylöstempaamisen jälkeen tuulissa ja pilvissä Herran kanssa, on sillä aikaa maan päällä vihan aika ja viimeiset vitsaukset tapahtuvat. Tämä kestää joitakin vuosia, mahdollisesti seitsemän vuotta kuten Ilmestyskirjasta voitaisiin ehkä päätellä. Maan päällä ei ole niinä viimeisinä 3 vuotena 6kk lainkaan uskovaisia. Eenok ja Elia surmataan maailmassa Jerusalemissa 3,5 vuotta ennen maailmanloppua, jonka jälkeen maailmassa ei ole enää yhtään uskovaista. Kolmantena päivänä Eenok ja Eliakin nousevat ylös kuolleista ja heidätkin temmataan tuuliin ja pilviin sinne meidän (ja Herran) luoksemme.

        Tuo paikka "tuulet ja pilvet", sijaitsee jossakin ylhäällä ilmakehässä, joidenkin pilvien korkeudella, jonne Uusi Jerusalem on silloin maailman lopulla tullut leijumaan. Uusi Jerusalem on kuution muotoinen kaupunki, sillä sen muurien korkeus on sama kuin leveys ja pituus.

        Sitten kun tuo vihan aika päättyy, niin Herra Jeesus Kristus laskeutuu kaikkien pyhiensä ja enkeleidensä kanssa Maan pinnalle sieltä tuulista ja pilvistä siellä leijuvasta Uudesta Jerusalemista. Sitten tulee viimeinen tuomiopäivä. Viimeisen tuomion jälkeen, joka tapahtuu Maan pinnalla, kaikki epäuskoiset ihmiset ja pahat enkelit heitetään tulijärveen kidutettaviksi ikuisiksi ajoiksi. Viimeisen tuomion jälkeen kun kaikki jumalattomat ja perisynti on tuhottu, Jumala luo uudeksi taivaat ja Maan, niin ettei niissä ole enää mitään pahuutta eikä saastaisuutta. Sitten me uskovaiset saamme ikuisesti ja loputtomasti elää ja iloita enkeleiden, Jumalan ja Jeesuksen kanssa ikuisesti niissä uusissa taivaissa ja uudessa maassa joissa vanhurskaus asuu.

        Kannataa muistaa, että VL-pappa puolustaa ajat sitten hylättyä HEVOSVAUNUOPPI-harhaa, jos hän on sama kuin erään aiemman viestiketjun Vanha VL-pappa. Varokaa harhojen puolustamista.


    • Tee näin

      Jos pedofilia kiinnostaa avaajaa, niin mene vain rohkeasti lähimmälle vanhoillislestadiolaisten rauhanyhdistykselle.

      Siitä se lähtee käyntiin.

      • Avaaja .

        Kalevi Heinolasta = Tee näin, ja Jussi kempeleestä =Kesitas, voisitteko jättää edes tämän yhden avauksen häiriköimättä, kun uskovaiset antavat ohjeita, sopiiko järjestely?


      • ypsilon09

        Enemmälti on kyse ollut PF-saastaisuuden salaamisesta / rippisalaisuus-verhottamista ja vyyhtien hoitamista "Jumalan valtakunnan" sisäpuolella.

        Suurin VL-harhoista on kuitenkin se, että muut Kristukseen uskovat tuomitaan helvettiin. Mm. kaikki ev. lut. kirkon piispat. JA VL-liike on ev. lut. kirkon sisäinen herätysliike. Rakkaudetonta toisten uskovien tuomitsemista.

        Ja ne VL-opit muuttuvat. Enää ei ole uskonopillinen synti äänestää esim. PS. 1970-luvulla vielä heitettiin saatanalle SMP-äänestäjä. Onneks VL-opit muuttuvat. Joskus liikaakin, kun tarkastellaan homokannan muodostumis- ja MUUTOS-prosessia v. 2010. Hulluinhuonelais-blogissa oli tästä viimeisestä asiasta veret seisauttava selvitys VL-mies Markku Korteniemeltä.


      • ryti89

        Mikä on, kun VL-pappan pitää korjata joka toinen viesti virheellisenä... Ei VL-oppien kanssa ennenkään ole ollu niin tarkkaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1604
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1452
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1308
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      84
      1245
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe