Kuopion sossu, tapavirkarikollinen

SossuLeaks

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/kuopiossa-yha-raikeita-ongelmia/1886492

"Ongelmakunnista Kuopio on jo osannut varautua uhkasakkoon. Kaupungin perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueiden kuukausiraportissa todetaan, että Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) langettanee kaupungille uhkasakon syksyn aikana.
Sitä, ettei lain edellyttämällä tasolla ole pysytty, perustellaan hakemusmäärien suurella kasvulla. Se oli kesä–heinäkuussa 25 prosenttia suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan.
Kuopiossa käsittelyaika oli koko heinäkuun yli kymmenen päivää, vaikka raja on seitsemän arkipäivää. Kiireellisissä tilanteissa päätös on tehtävä samana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.
Tällä hetkellä käsittelyaika on kymmenen päivää.
– Kyllähän asia on hoidettava lain vaatimalle tasolle. Jostakin täytyisi saada osaavaa työvoimaa, Kuopion kaupungin perusturvan palvelualuejohtaja Markku Tervahauta sanoo.
Tämä ei kuitenkaan tarkoita suoraan sitä, että etuuskäsittelijöitä palkattaisiin Kuopioon lisää, vaan avuksi saatetaan pyytää Kelan tai naapurikuntien väkeä.
– Hakemuksia ei ole tasaisesti läpi vuoden.
– Emme ole tieten tahtoen jättäneet asiaa oman onnensa nojaan.
Kuopiossa hakemusten suureen määrään on vaikuttanut tänä kesänä pitkäaikaistyöttömien määrän kasvun ja yleisen taloudellisen tilanteen lisäksi se, että opiskelijoille on ollut tarjolla vähän kesätöitä. Niinpä heistäkin moni on hakenut toimeentulotukea.
Etuuskäsittelijöitä on 18,7 henkilötyövuoden verran, Nilsiä ja Maaninka mukaan lukien.
– Olen verrannut Kuopion tilannetta Jyväskylään ja Lahteen: Kuopio on aliresurssoinut etuuskäsittelijöiden määrän, Kuopion kaupungin aikuissosiaalityön palveluesimies Niina Koponen kertoo.
Kuopioon on haettu MOL:n sivuilla kiireapulaisia, mutta se on ollut hankalaa. Nyt on viimein tärpännyt.
– Saamme kaksi ihmistä avuksi, toisen ensi viikolla ja toisen sitä seuraavalla. Käsittelyajat voivat kuitenkin venyä entisestään, sillä heidät on ensin perehdytettävä työhönsä, mihin menee vakituisten työntekijöiden aikaa.
Uhkasakon vaara ei ole ensimmäistä kertaa Kuopion yllä. Viime vuonna sen suuruus oli 100 000 euroa.
– Tällä kertaa se voi olla isompikin, Niina Koponen näkee.
100 000 eurollakin palkattaisiin hänen mukaansa kolme uutta käsittelijää.
– Meidän toive on, että palkattaisiin edes määräaikaisiin virkoihin. Kyllähän ihmiset sitoutuvat aivan eri tavalla yli kahden vuoden sopimuksiin kuin kuukauden hätäaputuurauksiin."

Työmäärää lisää myös aiheettomat lisäselvityspyynnöt, laittomat päätökset ja tositteiden "kadottamiset" jopa hakemusten "peruuttamiset" virkailijan taholta. Myös se että saapuneeseen sähköpostiin ei lähetetä vastaanottokuittausta vaikka laki vaatii niin tekemään, tuon voisi hoitaa automaattivastauksella. Sähköpostin määrä vähenisi kun ei tarvitsisi lähettää sitä montaa kertaa. Viestin sisällöllä ei saa olla vaikutusta vastaanottokuittauksen lähettämiseen mutta jättävät sen kyllä lähettämättä jos viestin sisältö ei miellytä lukijaa.

Olen joutunut tänä vuonna kaikkien ym. laittomuuksien kohteeksi ja voi vain arvailla kuinka moni muu on kokenut saman kohtalon.

Em. asioiden jälkiselvittelyt vaativat varmaan paljon aikaa ja se minkä taakseen jättää niin edestään löytää pätee tuohonkin asiaan. Sähköisestä viestistä jää aina jokin jälki tietojärjestelmään joten vilpistä jää nykyisin aina kiinni. Hyvä kysymys on myös se miksi sossu vaikeuuttaa omaa asemaansa ryssimällä tahallaan ihmisten asoita.

55

1075

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • same old

      Eduskunnan oikeusasiamies - Mikä on eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelu?

      http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/index.htx

      Eduskunnan oikeusasiamies - Mistä voi kannella?

      http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/mista.htx

      Eduskunnan oikeusasiamies - Mitä kantelusta seuraa?

      http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/seuraus.htx

      Eduskunnan oikeusasiamies - Kuinka kantelu tehdään?

      http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/kuinka.htx

      Aluehallintovirasto - Itä-Suomi

      https://www.avi.fi/web/avi/avi-ita-suomi

      Aluehallintovirasto - Suomi.fi - valituslomake

      http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/asioi_verkossa/lomakkeet/avi_avi24a1/index.html

      Oikeuskanslerin virasto - kantelu

      http://www.okv.fi/fi/kantelu/

      Tietosuoja.fi - käyttölokitietojen pyyntölomake

      http://www.tietosuoja.fi/fi/index/materiaalia/lomakkeet/tarkastuspyyntojakorjaamisvaatimus.html

      Kuopion sosiaalitoimi - käyttölokitietojen rekisteriseloste

      http://www.kuopio.fi/c/document_library/get_file?uuid=d392f615-9848-4c74-a2d9-f6a18d04ecba&groupId=12092

      Finlex - laki toimeentulotuesta

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412

      Sosiaali- ja terveysministeriö - Toimeentulotuki siirtyy Kelalle 2017

      http://www.stm.fi/vireilla/toimeentulotuen-kasittelyn-siirto-kelalle

      Sosiaali- ja terveysministeriö - Toimeentulotuki

      http://www.stm.fi/toimeentulo/tuet_ja_etuudet/toimeentulotuki

      Sosiaali- ja terveysministeriö - Toimeentulotuen myöntäminen kunnissa

      http://www.stm.fi/toimeentulo/tuet_ja_etuudet/toimeentulotuki/kunnatnka.htx

    • Tuli aikaisemmista keskusteluista hyvää vihiä: Eikö kannattaisi hakeutua töihin? Muutto ja siivoustöissä on pulaa tekijöistä. Tietysti taustoja tuntematta on hankala tuomita. Olisi kuitenkin kohtuullista poistaa työmarkkinoilta ja sosiaalitoimistoista henkilöitä työkyvyttömyyseläkkeelle, jotka ei työtä tee. Sosiaalitukien vastuuta ollaan mielestäni siirtämässä enemmän kelalle.

      Työkunnon arviointi on kuitenkin uskottu: Eläkelaitoksille, Vakuutusyhtiöille, Kelalle ja Työvoimaviranomaisille. Heidän tehtävänään on ylläpitää kansalaisten työkykyarviointipalveluja ja suorittaa kuntoisuusarviota. Sosiaalitoimikin voisi mielestäni määrätä ihmisiä arviointiin, kylmästi vain.

      • Sekuntikello

        Niinhän se on, että aina kun joku kirjoittaa minkä tahansa sossu tai työttömyyskorvaus -aiheisen viestin, niin voi alkaa laskea sekunteja, milloin tulee ensimmäinen "mene töihin!"-tyylinen vastaus.

        Oli muuten tänään uutisissa, että Suomessa on tällä hetkellä jo 450 000 työtöntä, eli ollaan jo hyvin lähellä 90-luvun syvän laman lukuja. Löytyykö heille kaikille työpaikka siivous- ja muuttoalalta? Kyllä se vaan fakta on, että Suomessa EI OLE tällä hetkellä pulaa työntekijöistä, vaan kansantaloudelliseen tilanteeseen nähden ylitarjontaa.


      • SossuLeaks

        " siivoustöissä on pulaa tekijöistä"
        http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-elama/2014/09/05/siivoojaksi-paasee-aina-vaarin-kaikki-eivat-kelpaa/201412099/139

        Missä tynnyrissä oikein elät?


    • SossuLeaks

      Kenenkään töihin meno ei lopeta laittomuuksia sossussa. Aina siellä riittää kyykytettäviä ja homma ei kun pahenee. Eikä raappanan kommentti mitenkään liity aiheeseen.

    • mene töihin köyhä

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56762-1200-eukk-kun-toita-mutta-toimeentulon-ehtona-sossu
      "1200 €/kk: Kun töitä on, mutta ”toimeentulon ehtona” on sossu
      Ylitalon mukaan ”osa-aikatyöttömien” puutteellinen ansiotaso johtaa työttömyys- ja sosiaaliturvan käyttöön. Varsinkin pääkaupunkiseudulla osa-aikatyöläinen voi helposti olla köyhä.
      –Esimerkiksi kaupan alalla tai majoitus-, ravitsemis- ja vapaa-ajan palveluissa hyvin tyypillinen 20–22 tunnin työviikko tarkoittaa noin 1200 euron bruttokuukausituloja. Erityisesti pääkaupunkiseudulla toimeentulon ehtona onkin yhteisin verovaroin kustannettujen tukien hakeminen, Ylitalo sanoo.
      Ylitalo toivoo yhteiskunnan päättäjien ymmärtävän, että ”kaikki muut maksavat siitä, että työnantajat tarjoavat 0–30 viikkotyötunnin sopimuksia yhä useammalle työntekijälle”."

      Siinä vähän faktaa mene töihin-tyypeille. Sossun asiakkaista yhä suurempi osa on osa-aika työssä olevia pienipalkkaisia siivoojia ja kaupan kassoja.

    • Mutta, jos ei ole rahaa maksaa sosiaalitukia näin suurelle joukolle, sosiaalitoimi voisi poistaa työmarkkinoilta työllistymätöntä materiaalia työkyvyttömyyseläkkeille. Näin he siirtyisivät Kelan piiriin. Olen itse kuntapolitiikassa mukana korkeimmilla palleilla.

    • Myös puhelinmarkkinointityötä on nyt ollut tarjolla, onhan se oma lajinsa, mutta he maksavat 1500e kuukaudessa peruspalkkaa, jos saat myytyä yritysilmoituksia enemmän, voit saada palkkaa 2000 e /kk 6 tuntia päivässä. Näihin pääsee töihin soittamalla ei ehkä hakemuksilla niinkään.


      Niin kuin arvelin, ette halua kuulla työpaikoista mitään... ainoastaan sosiaalietuuksista.

      • Työnantaja palkkaa mielellään henkilön, jolla on kokemusta työstä tai joka on muilta taidoiltaan työhön sopiva. Miten Raappana luulet vaikkapa introvertin ihmisen pärjäävän puhelinmyyntityössä?


      • selena_gnomez kirjoitti:

        Työnantaja palkkaa mielellään henkilön, jolla on kokemusta työstä tai joka on muilta taidoiltaan työhön sopiva. Miten Raappana luulet vaikkapa introvertin ihmisen pärjäävän puhelinmyyntityössä?

        Hyvä kysymys, ehkä sellaisten kannattaa mennä hiljaisten miesten baariin töihin.


      • pitääköpaikkansa
        raappana kirjoitti:

        Hyvä kysymys, ehkä sellaisten kannattaa mennä hiljaisten miesten baariin töihin.

        Olen kuullut, että puh markkinoinnissa ei pääse palkoille ja vähäisetkin palkat maksamatta?


    • SossuLeaks

      Tämän viestiketjun tarkoitus ei ole olla työnvälityspalsta, ja kuten jo eilen totesin : "Kenenkään töihin meno ei lopeta laittomuuksia sossussa. Aina siellä riittää kyykytettäviä ja homma ei kun pahenee. "

      "Mutta, jos ei ole rahaa maksaa sosiaalitukia näin suurelle joukolle, sosiaalitoimi voisi poistaa työmarkkinoilta työllistymätöntä materiaalia työkyvyttömyyseläkkeille. Näin he siirtyisivät Kelan piiriin."
      Noin pitäisi toimia mutta sossun asiakkaisiin kohdistamat laittomuudet eivät edistä asiaa muuten kun asiakkaan joutumista ennenaikaiselle eläkkeelle noiden laittomuuksien aiheuttaman masennuksen vuoksi. Vaikka eläkkeelle pääsisikin niin se ei takaa sitä että pääsee pois sossun kynsistä koska monen eläke on niin pieni ettei sillä pärjää. Elkääkkeen maksaja ei halua maksaa eläkettä ja sossun laittomuudet eivät lisää eläkkeenmaksuhaluja.

      Säästösyyt ovat usein perustellu noille laittomuuksille, mutta usein säästöjä ei synny vaan tulee lisää kuluja kun laittomat päätökset saa oikaistua vasta hallinto-oikeudessa ja sille kyllä tulee hintaa moninkertaisesti. Oikaisuvaatimusmenettely ei toimi ollenkaan kuten lainsäätäjä on sen tarkoittanut toimivan. Yksilöasian jaos esittelijän esittämänä "siunaa" virkavirheet totuudesta välittämättä ja tekemällä asiakkaasta syyllisen keinoja kaihtamatta. Joutaisi lopettaa moinen pelleily. Asaikas on aina väärässä-asenne toimii perinteisiin sossun asiakkasiin mutta maistereihin ja insinööreihin se ei tehoa joita on sossun asiakkaana yhä enemmän.

      Sossun tehtävä on mm. toimeenpanna toimeentulotukilakia, politkointi ei kuulu sossun toimenkuvaan.

    • SossuLeaks

      "Olen kyllä laittanut asiasta liikkeelle valitusta mutta jollain kepulikeinolla sieltä palautuu varmasti vasta vuosien päästä vastaus: "Kuopion sosiaalitoimi ei ole toiminut väärin"."

      Noinhan siinä yleensä valitettavasti lopulta käy.
      Toisin käy, tai ainakin oikeus- ja sivistysvaltiossa pitäisi käydä jos osaa varautua tulevaan keräämällä todisteita sossua vastaan. Kaikki asiat pitää vaatia ja saada kirjallisena ja keskustelut kannattaa äänittää mieluumin salaa. Tuo koskeee kaikkia viranomaisia etenkin sossun lisäksi Kelaa ja TE-toimistoa. Kun on konkreettisia todisteita eivät pysty kieroilemaan asiakkkaan syyksi omia virkarikoksiaan. Noissa virastoissa kun on sellainen systeemi ja asenne että asikakas on aina väärässä, sana sanaa vastaan ei kyllä pärjää ja vaikeaa se on vaikka olisi millaiset todisteet, mutta silti niitä kannattaa kerätä. Tuo sähköinen asiointi on siitä hyvä että jää paljon noita todisteita, esim. käyttäjälokitiedoista selviää yhtä sun toista ja totuus ja tekijä selviää.

    • Kuopiossa on monia ruokapankkeja, josta voi hakea ruokaa, ei täällä nälkään pääse kuolemaan. Toisaalta taas meidän työssäkäyvien palkat menee sosiaaliavustuksiin, eikä ole varaa meille palkkoja maksaa. Kuinka paljon ne ennemmin kaupungissa maksaisivatkaan meille, eikä syytäisi rahaa alkoholisteille? Hyvä kysymys. Meilläkin turvallisuusalalla olisi enemmän töitä, jos ei alkoholistit olisi pummaamassa kaupungin rahaa. Rahat kuuluu työssäkäyville. "Joka ei työtä tee ei syömänkään pidä." Toki sairausloma on eri asia.

      • SossuLeaks

        Leipäjonoissa käynti ei vähennä yhtään Kuopion sossun harjoittamaa laitonta toimintaa eikä tee sitä hyväksyttäväksi, se ei myöskään vähennä toimeentulotukimenoja yhtään senttiä. Rahan "syytäminen alkoholisteille" perustuu lakiin ja Kuopion sossu ei voi päättää sitä noudattaako lakia vai ei. Kunnilla, eikä varsinkaan Kuopion sossulla, ei ole lainsäädäntövaltaa.


      • Paljonko maksat sosiaaliavustusta palkastasi?


      • imeparsaapalli

        taitaa olla aika pieni osa mikä teidän työssäkäyvien palkasta menee soskutukiin, about 500€ vuodessa per työllinen. Mites ei itku tule siitä lopusta summasta joka menee kaikkeen typeryyteen, afrikkalaisille, kreikkalaisille, sijoittajien taskuun jne?

        miksi kateus nousee siitä että vähäosaisille annetaan edes jotain, jonka suurimmaksi osaksi nämä käyttävät paikallisiin kauppoihin ym, näinollen pitävät osaltaan sitä systeemiä yllä.

        Jospa arvon raappana annat oman työsi jollekkin halukkaalle työttömälle ja alat itse "pummiksi", kerta se on niin ihanaa ja kahdehdittavaa?

        Kunnon kusipää taidat olla?


      • Paljon enemmän...
        imeparsaapalli kirjoitti:

        taitaa olla aika pieni osa mikä teidän työssäkäyvien palkasta menee soskutukiin, about 500€ vuodessa per työllinen. Mites ei itku tule siitä lopusta summasta joka menee kaikkeen typeryyteen, afrikkalaisille, kreikkalaisille, sijoittajien taskuun jne?

        miksi kateus nousee siitä että vähäosaisille annetaan edes jotain, jonka suurimmaksi osaksi nämä käyttävät paikallisiin kauppoihin ym, näinollen pitävät osaltaan sitä systeemiä yllä.

        Jospa arvon raappana annat oman työsi jollekkin halukkaalle työttömälle ja alat itse "pummiksi", kerta se on niin ihanaa ja kahdehdittavaa?

        Kunnon kusipää taidat olla?

        Valtion ja kuntien budjeteista menee nykyisin sosiaali ja terveydenhuoltoon valtaosa. Siis, nehän kaikki koostuvat verovaroista.
        500 €/työllinen vuodessa ei riitä mihinkään.


      • SossuLeaks
        Paljon enemmän... kirjoitti:

        Valtion ja kuntien budjeteista menee nykyisin sosiaali ja terveydenhuoltoon valtaosa. Siis, nehän kaikki koostuvat verovaroista.
        500 €/työllinen vuodessa ei riitä mihinkään.

        @Paljon enemmän..
        Ja sekö muka tekee hyväksyttäväksi sossun laittoman toiminnan? Epäilen vahavasti että meteli nousee jos sinua kohdellaan laittomasti virkamiehen taholta, vain tosi luuserit antavat sen tapahtua.

        Minua kohtaan jos laika rikkovat niin takaan sen ettei säästöjä synny vaan kuluja tulee lisää ja aikaa menee hukkaan asian käsittelyssä sillä viimeistään hallinto-oikeuden päätöksen jälkee on sossulla maksun aika.


    • SossuLeaks

      Toimeentulotuki taitaa olla n. 2% sosiaalipuolen menoista, toki siihen byrokaratian pyörittämiseen jota laittomasti pyöritettään vidjuilemalla köyhille uppoaa varmaan aika paljon lisää. Koko budjetista rahaa syydetään alkoholisteille (kuten raappana asian ilmaisi ) vain joitakin prosentin osia. Raappana varmaan tietää nuo prosenttiluvut tarkasti mutta epäilen uskaltaako kertoa.

    • Ei taida asiat muuttua miksikään, vaikka täällä runoilisi koko loppuvuoden mielipiteitään.

      • Minusta ne lautakuntien asiakirjat on julkisia ja ovat imuroitavissa verkosta. Oikeilla hakusanoilla..löytyy.


      • SossuLeaks

        Ei tule järkeä sossujen päähän vaikka silloin tällöin teen kanteluja ja "pyyhkeitä" tulee, hallinto-oikeuksin on todennut joitakin sossun tekemisiä laittomiksi. Asennevamma on todella paha kun eivät edes yritä noudattaa lakeja ja käyttävät sellaista valtaa jota heillä ei ole. Kovapäistä porukkaa, käräjille pitäisi ainakin pahimmat tapavirkarikolliset saada, se on nyt tavoite.


    • Keskustan ja vasureiden yhteinen välikysymys köyhyydestä, eriarvoistumisesta ja työttömyydestä on paikallaan. Kun maassa on 450 000 työtöntä, 100 000 pysyväisluontoista köyhää ja 800 000 väliaikaisesti rekisteröityä köyhää, suunta yhteiskunnassa on pelottava. Suunta pahenee. Yhteiset rahat eivät riitä palveluihin ja perusturvaan, vaan valtio velkaantuu miljoonan tunnissa ja veroja korotetaan niin valtion kuin kuntien verotuksessa. Työllisyys ratkaisee, miten yhteiskunnallemme – siis meille – käy ihan lähimpien vuosien sihdillä. Suomen tilanne on vakava. Enkä todellakaan tarkoita vain Ukrainaa, idän ja lännen vastakkainasettelua, kovenevia sotapuheita ja uusia keihäänkärkijoukkoja rajojemme tuntumassa. Jo yhden prosenttiyksikön pudotus työttömyydessä helpottaa miljardilla kahdella julkista taloutta eikä tarvitse turvautua leikkauksiin ja verojen kiristämisiin.

      Kääriäinen

    • Esim eduskunnan tiedotuskirjeessä kerrottiin 5.9.2014, että Suomi velkaantuu nyt miljoona euroa per tunti.

    • SossuLeaks

      Ilmaistyötä tekee jo yli 400 000 suomalaista
      http://keskustelu.suomi24.fi/debate/3706

      "Ilmaistyötä tekee jo yli 400 000 suomalaista - siltikin "työpaikat karkaavat"

      http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ilmaisty-t-tekee-jo-yli-400-000-suomalaista-siltikin-ty-paikat

      Ällistyttävän moni suomalainen tekee työtä palkatta: ”Ohhoh”
      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/75929-allistyttavan-moni-suomalainen-tekee-tyota-palkatta-”ohhoh”"

      Ei työn tekeminen mitään hyödytä jos siitä ei makseta palkkaa. Vaikka on lain mukaan kielletty korvaamasta palkkatöitä noilla orjatöillä niin siliti sitä tapahtuu jatkuvasti ja lisääntyvässä määrin.

      Palkattomat työt kuluttavat veroeuroja enemmän kun ns. passiivituki, lisäksi ne vähentävät verotuloja kun palkkaa ei makseta ja työssäkäyvät ovat edelleen siellä sossun luukulla.

      Tämä ei nyt varsinaisesti kuulu tähän aiheeseen muuten kun siten että osa-aikatöissä saattaa toimeentulotuen tarve jopa lisääntyä ja virheellisten päätösten määrä nousta kun laskelmat muuttuvat monimutkaisemmiksi. Ja jos ja kun virhe tulee ei sossu sitä ikinä myönnä eikä ymmärrä virhettä tehneensä vaikka sen taivuttaisi sille ratakiskosta. Tuosta on ihan omia kokemuksia. No ratakiskoa en ole käyttänyt kun hallinto-oikeus hoitaa homman siistimmin, tosin aikaa ja veroeuroja siihen menee.

      • chandelier.

        Joo se on jännä että monelle suomalaiselle riittää kyllä orjatöitä mutta eihän niistä ole muka palkkaa varaa maksaa. Jokainen tukityöllistetty vie sen työpaikan joltakin, tietysti työnantajat hyödyntävät ilmaiset työntekijät. Kaikki tukipaikat pitäisi lakkauttaa sekä se että yritykset voivat palkata vaikka 7 ihmistä kerralla 5h/viikossa sopimuksilla. Työharjoittelua voisivat tehdä vain alanvaihtajat ja opiskelijat, niissäkin pitäisi olla isompi korvaus mikäli tekevät ilmaiseksi työtä kuukausitolkulla (kuten yleensä, eivät siis opettele vaan tekevät samoja hommia pitkälti).
        Työhönkutsuttaessa hommat pitäisi tehdä laittomiksi, sillä ne stressaavat ihmisiä ja käytännössä pakottavat päivystämään ilmaiseksi, olemaan aina valmiudessa ja eivät voi suunnitella menojaan. Sen verran pitäisi yrittäjiltä voida vaatia, että osaavat suunnitella työvoiman tarvettaan edes vähän kerrallaan eteenpäin.

        Se että työstä jota tekee muiden rinnalla josta ei saa palkkaa, on nöyryyttävää. Jos työpanos kerran kelpaa, miksi siitä ei voida maksaa? Nuo ilmaisia työntekijöitä käyttävät yritykset vain ajavat ihmiset siihen pisteeseen että pitää olla kaksi työpaikkaa pärjätäkseen ja valtio maksaa. Sitten ihmetellään miksi Suomessa masennutaan ja lannistutaan kun joka taholta lannistetaan ja laitetaan tekemään ilmaiseksi työtä. Eihän se niin nyt pidä olla että voidaan ihmisiä hyväksikäyttää maksamatta palkkaa ja potkia siten päähän, joku muutos tultava.


      • 436trhtfrhtfrh
        chandelier. kirjoitti:

        Joo se on jännä että monelle suomalaiselle riittää kyllä orjatöitä mutta eihän niistä ole muka palkkaa varaa maksaa. Jokainen tukityöllistetty vie sen työpaikan joltakin, tietysti työnantajat hyödyntävät ilmaiset työntekijät. Kaikki tukipaikat pitäisi lakkauttaa sekä se että yritykset voivat palkata vaikka 7 ihmistä kerralla 5h/viikossa sopimuksilla. Työharjoittelua voisivat tehdä vain alanvaihtajat ja opiskelijat, niissäkin pitäisi olla isompi korvaus mikäli tekevät ilmaiseksi työtä kuukausitolkulla (kuten yleensä, eivät siis opettele vaan tekevät samoja hommia pitkälti).
        Työhönkutsuttaessa hommat pitäisi tehdä laittomiksi, sillä ne stressaavat ihmisiä ja käytännössä pakottavat päivystämään ilmaiseksi, olemaan aina valmiudessa ja eivät voi suunnitella menojaan. Sen verran pitäisi yrittäjiltä voida vaatia, että osaavat suunnitella työvoiman tarvettaan edes vähän kerrallaan eteenpäin.

        Se että työstä jota tekee muiden rinnalla josta ei saa palkkaa, on nöyryyttävää. Jos työpanos kerran kelpaa, miksi siitä ei voida maksaa? Nuo ilmaisia työntekijöitä käyttävät yritykset vain ajavat ihmiset siihen pisteeseen että pitää olla kaksi työpaikkaa pärjätäkseen ja valtio maksaa. Sitten ihmetellään miksi Suomessa masennutaan ja lannistutaan kun joka taholta lannistetaan ja laitetaan tekemään ilmaiseksi työtä. Eihän se niin nyt pidä olla että voidaan ihmisiä hyväksikäyttää maksamatta palkkaa ja potkia siten päähän, joku muutos tultava.

        Orjatyöharjoittelijat pitäisi saada liikekannalle ja yksiselitteisesti lakkoon. Meitä on niin helkkaristi tässä maassa, että joukkovoima alkaisi jo tuntumaan.

        Johdonmukainen kieltäytyminen pelleharjoittelusta ja meneminen -40% toimeentulon karenssille johtaisi aivan pakosta systeemin muutokseen.

        Parissa kuukaudessa alkaisi kummasti tapahtua palkkaamista loispummiyrityksien piirissä ja systeemin parantamista kyvyttömien virkamiesten työvoimahallinnossa.


      • SossuLeaks
        436trhtfrhtfrh kirjoitti:

        Orjatyöharjoittelijat pitäisi saada liikekannalle ja yksiselitteisesti lakkoon. Meitä on niin helkkaristi tässä maassa, että joukkovoima alkaisi jo tuntumaan.

        Johdonmukainen kieltäytyminen pelleharjoittelusta ja meneminen -40% toimeentulon karenssille johtaisi aivan pakosta systeemin muutokseen.

        Parissa kuukaudessa alkaisi kummasti tapahtua palkkaamista loispummiyrityksien piirissä ja systeemin parantamista kyvyttömien virkamiesten työvoimahallinnossa.

        Ei pidä kieltäytyä menemästä sinne, sitä ne juuri toivoo. Lakia ei ole pakko hyväksyä mutta sitä on usein viisasta noudataa.

        Noissa orjatöissä ja niihin johtavassa prosessissa lakeja rikotaan todella runsaasti. Laki ei pakota tekemään töitä noissa orjatöissä, käytännössä uhkaillaan ja pakoteaan karenssin uhalla tekemään. Lain mukaan vähimmäismäärä noissa orjatöissä on 4 tuntia yhtenä päivänä viikossa. Käytännössä virkahenkilöt pakottavat pidempään päivään ja useampiin päiviin viikossa vaikka heillä ei ole lain mukaan oikeutta niin tehdä. On ehkä jätetty tarkoituksella laista pois se että kuka tuosta työajasta päättää. Tuolta löytyy kuitenkin lainkohta johon voi vedota ainakin kuntouttavan työtoiminna osalta: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000812#L2

        Kannattaa siis mennä ja noina neljänä tuntina viikossa keskittyä todisteiden keräämiseen noista laittomuuksista (asiakirjat, valokuvat, salaa äänitetyt äänitteet yms.). Myös muista työpaikan laittomuuksita pitää tehdä ilmianto esim. verovirastolle ja/tai työsuojeluviranomaisille, ja voi sen tehdä muutenkin. Kummasti herkistää loispummiyrittäjää kun juuri sesonkiaikaan tulee työsuojelu- tai verotarkastus vaikka mitään rikettä ei edes löytyisikään.

        Potut pottuina ja kiusa se on pienikin kiusa.


    • SossuLeaks
      • Kotimaa, työttömiä oikeasti yli 20%

        Suomessa tehdään vuosittain yli 60 000 henkilötyövuotta töitä ilman palkkaa, kertoo Ylen MOT-ohjelma. Ohjelman mukaan jopa yli 320 000 suomalaista, 13 prosenttia työvoimasta, työskentelee ilmaiseksi vaihtelevan pituisissa työharjoitteluissa.

        MOT:n laskelmissa ovat mukana viime vuonna ilmaista työharjoittelua tehneet ammatti- ja ammattikorkeakoululaiset sekä työmarkkinahallinnon alaiset aikuiset työharjoittelijat


    • SossuLeaks

      Nuo linkit ovat vanhoja, vuosilta 2009 ja 2010, nyt vasta huomasin. Todellinen tilanne saattaa olla vielä hirveämpi.

    • Siis se miljoona euroa tunti tulee tappiota.

    • SossuLeaks

      400 000 palkansaajaa lisää toisi paljon verotuloja, ja sen lisäksi ne säästöt ettei heille tarvitsisi maksaa tukia. Talouskin piristyisi kun ihmisillä olisi enemmän ostovoimaa joka tosi taas lisää verotuloja. Kyllä ihmisten orjuuttaminen tulee kalliiksi yhteiskunnalle.

      • luuserit kontilleen

        Sossulaiset kyykkyyn,joutaisitte loiset madella sossutätien edessä,ainiin niinhän te teettekin looserit!!!!


    • SossuLeaks

      "ainiin niinhän te teettekin looserit!!!! "
      Niinhän sinä toivot ja kuvittelet. Tässä juuri mietin että teenkö sossutädistä kantelun vai rikosilmoituksen, vai molemmat. Katsotaan sitten kuka matelee ja kyykkää.

      Se joka viimeksi kyykyttää, se parahaiten kyykyttää.

    • Onko ainoa ratkaisu antaa heille rahaa ilman että he joutuvat tekemään mitään sen eteen ? Jos on siitä 100000 tulee nopeasti 1350 000 ns. köyhää, jotka eivät edes halua tehdä työtä. Meidän varmaankin kannattasi alkaa miettimään miten voisimme saada työn arvostuksen takaisin, jos tämä meno jatkuu meillä ei ole täällä kuin köyhiä, eläkeläisiä ja loput ovat virkamiehiä.


      (Lainattu)

      • Tiedän tapauksen jossa palkkatuettu kokopäiväinen työntekijä tienaa 14 euroa/päivä enemmän mitä saisi työttömänä kotona ollessa. Suurin voittaja tässä on ehdottomasti työnantaja, joka sai ammattitaitoista työvoimaa lähes ilmaiseksi ja käyttääkin sitä häikäilemättä hyväkseen.
        Työhaluisten työttömien löytäminen ei ole se ongelma, vaan työnantajien jotka maksaisivat palkkaa jolla tulee jopa toimeen. "Mene ja kouluttaudu, niin saat parempaa palkkaa" ei ole se oikea vastaus tähän.


    • SossuLeaks

      " Jos on siitä 100000 tulee nopeasti 1350 000 ns. köyhää, jotka eivät edes halua tehdä työtä."
      Ompas törkeää juttua. Millä perusteella väität että KAIKKI työttömät eivät halua tehdä työtä? Toki työhaluttomiakin on mutta teet pääongelman erittäin pienestä vähemmistöstä. Median ja päättäjien rummuttama aivopesu näköjään toimii tehokkaasti.

      Kyllä se työttömyys johtuu työpaikkojen puutteesta ja työnantajien haluttomuudesta maksaa työstä palkkaa kun ilmaiseksikin saa työvoimaa. Ihmisestä tehdään työhaluton jos ei halua orjaksi, ja siveuseikka on se elääkö sillä työllä ja palkalla.

      "Meidän varmaankin kannattasi alkaa miettimään miten voisimme saada työn arvostuksen takaisin"
      Työn arvon mittari on palkka, jos sitä ei makseta niin arvoa ei ole, siitä pitää olla taloudellista hyötyä tekijälleen.

      • ............

    • SossuLeaks

      Posti toi viikonloppulukemista melkein sentin paksuisen nipun, kaikki omat tiedot sossusta huhti-elokuulta. Niistä näkee kuka on ryssinyt ja milloin, sekunnin tarkkuudella vaikka onhan nuo nimet jo tiedossa suurimpien töppäysten osalta.

    • SossuLeaks

      Sähköpostia va. sosiaalijohtaja Arja Kekonille:

      Kuopion sosiaalitoimiston toiminta

      Posti toi pyytämäni rekisteritiedot 12.9.2014. Tässä kommentteja ja kysymyksiä niistä ja paljon muustakin.

      Käyttäjälokitiedot

      Käyttäjälokitietojen alkuperä-sarakkeessa esiintyy usein sana Päiväkirja, mitä tuo tarkoittaa?
      Onko olemassa jokin päiväkirja jonka tietoja en ole saanut?

      Asiakastiedot

      Mitä tietoja käytännössä tuohon rekisteriin tallennetaan ja mitä pitäisi tallentaa? Mihin tallennetaan esim. lähettämäni sähköpostit jotka vaikuttavat asian käsittelyyn? Sähköpostihan on myös asiakirja. Minulla on käytössä myös oma sähköinen arkisto joten hävittämällä sosiaalityöntekijän mielestä epämieluisan asiakirjan ei se katoa maailmasta.

      Tantta Sossun [nimi muutettu] päätös 2014 XXXX

      Päätös on kerrassaan törkeä ja lain vastainen, tuollaisia päätöksiä ei saisi missään tapauksessa tehdä.
      Kuinkahan paljon tuonkaltaisia päätöksiä on tehty ja tehdään ja kuinka monelle asiakkaalle. Touhu on mielestäni törkeää ja raukkamaista siksi että läheskään kaikki asiakkaat eivät ole tietoisia laillisista oikeuksistaan tai eivät uskalla niihin puuttua.
      Asiakastiedoista puuttuu myös vastaukseni lisäselvityspyyntöön vaikka sen mielestäni siellä pitäisi olla koska siinä on perusteltu miksi en voinut toimittaa pyydettyä lisäselvitystä joka oli täysin asiaton ja tarpeeton, tuo puuttuva asiakirja kyllä löytyy oikaisuvaatimuksestani. Onko teillä käytössä kurinpitotoimia tuollaisia tapauksia varten? Jos on niin sellaisia olisi nyt syytä käyttää. Pyydän ilmoittamaan mihin toimenpiteisiin olette ryhtynyt ja/tai aioitte ryhtyä tuollaisten päätösten ehkäisemiseksi? Ellei asialle tehdä tai haluta tehdä mitään harkitsen vakavasti rikosilmoituksen tekemistä, tuollaisen touhun on loputtava.
      Olen tehnyt em. päätöksestä oikaisuvaatimuksen, joka on kirjattu 25.8.2014 asianumerolla XXXX/2014. Käsitelläänkö tuo oikaisuvaatimus seuraavassa jaoston kokouksessa joka on saamieni tietojen mukaan 2.10.2014? Ellei, niin miksi ei? Kuka toimii esittelijänä asiassa?
      Se seikka, että asiasta on tehty uusi myönteinen päätös uuden hakemukseni perusteella ei saa vaikuttaa oikaisuvaatimuksen käsittelyyn.

      Vastauskuittaus sähköposteihin

      Kuopion sosiaalitoimistoon osoitteella [email protected] lähettämiini sähköposteihin ei useinkaan lähetetä lain vaatimaa vastaanottokuittausta. Aikaisemmin sen vastaanottokuittauksen useimmiten saikin, mutta siinä oli lähettämäni alkuperäinen viesti mukana joka on laitonta. Vaikuttaa jotenkin siltä että jos sähköpostin sisältö ei miellytä lukijaa ei vastauskuittausta tule, noin ei saa asia olla. Laki sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa velvoittaa viranomaisen viipymättä ilmoittamaan sähköisen asiakirjan vastaanottamisesta lähettäjälle. Vastaanottokuittaus on tarpeellinen koska silloin lähettäjä saa tiedon asiakirjan vastaanottamisesta ja ei tarvitse lähettää sitä uudelleen, se vähentää myös työmäärää sosiaalitoimistossa. Syy ei voi olla tietämättömyys velvollisuudesta vastauskuittauksen lähettämisestä koska olen joka kerta liittänyt tuosta velvollisuudesta kertovan alla mainitun lainkohdan asiakirjaan. Vaadin että syy tuolle vastaanottokuittauksen lähettämättömyydelle selvitetään perusteellisesti. Se syy ei voi olla kiire ja ruuhka vaikka siellä sitä varmasti on. Vastaanottokuittauksen kun voi laittaa automaattisena vastauksena jolloin järjestelmä lähettää vastauskuittauksen automaattisesti.

      "Laki sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa 24.1.2003/13 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:
      12 §
      Sähköisen asiakirjan vastaanottamisesta ilmoittaminen Viranomaisen on viipymättä ilmoitettava sähköisen asiakirjan vastaanottamisesta lähettäjälle. Ilmoitus voidaan toimittaa tietojärjestelmän välityksellä automaattisena kuittauksena tai muutoin. Vastaanottamisesta ilmoittaminen ei vaikuta asian käsittelyn edellytyksiin, joista säädetään erikseen."
      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030013#L3P12

      jatkuu...

    • SossuLeaks

      Sossutantat kuvittelevat olavansa Jumalasta seuraavia, ylös päin. Siinä kyllä pahasti erehtyvät.

      "SossuLeaks-blogi on suunnitteilla. "
      Tuolla blogissa ei sitten nimiä vaihdella ollenkaan vaan kaikki tulee julki. Idea on sama kun noissa naapurivaltion tekemissä ilmatilan loukkauksissa, kaikki julki niin homma joko jatkuu tai sitten loppuu. Itse saavat sossutantat päättää blogin sisällöstä vaikka minä kyllä päätän siitä mitä julkaisen ja miten. Mitään eivät sossutantat sille mahda.

      Ja sitten on vielä suunnitteilla .... no empäs kerro vielä mitä mutta keinot kovenee laillisuuden rajoissa tietenkin. Eihän sitä itse voi rikkoa lakia jos vaatii sitä toisilta.

    • SossuLeaks

      Niin sitä pitää.
      Sain tänään vastauskuittauksen sosiaalijohtajalta muistutettuani häntä kyseisestä virkavelvollisuudesta uudella sähköpostilla.
      Työn määrään voi vaikuttaa itse, ja 90% kiireestä on itseaiheutettua. Vastaaonottokuittauksen lähettäminen kestää vain kymmeniä sekunteja, lain uhmaaminen ja siitä seuraaviin kanteluihin vastaamiseen voi mennä tunteja, valinta on virkahenkilön oma.

    • Edistyykö tämä asia mihinkään suuntaan? Tuulimyllyjä vastaan täällä taistellaan viima hiuksissa viipyy hetken vaan. Kaverit istuvat virkatuolissaan kaikesta kritiikistä huolimatta. Minun mielestä sosiaalitoimistossa on ihan asiallisia ihmisiä en voi ymmärtää tätä kritiikkiä.

      • SossuLeaks

        Hitaita on herrojen kiireet, tai tässä tapauksessa ilmeisesti enimmäkseen rouvien. Ollaan vetkuttelu-viivyttely-asioiden vääristely-vaiheessa. Yleensä tuollaiset asiat kestää kuukausia ja pahimmillaan vuosia joten alussa vasta ollaan. Tämä on ihan normaalia ja minua se haittaa kun tiedän missä mennään. Sossun kannalta hankalaa on että minulla on kaikki asiakirjat tallessa joten tuo vääristely ei oikein onnistu kun siitä jää kiinni, ymmärrettävistä syistä oli ehkäpä ratkaisevin asiakirja jäänyt sossulta arkistoimatta.


      • SossuLeaks
        SossuLeaks kirjoitti:

        Hitaita on herrojen kiireet, tai tässä tapauksessa ilmeisesti enimmäkseen rouvien. Ollaan vetkuttelu-viivyttely-asioiden vääristely-vaiheessa. Yleensä tuollaiset asiat kestää kuukausia ja pahimmillaan vuosia joten alussa vasta ollaan. Tämä on ihan normaalia ja minua se haittaa kun tiedän missä mennään. Sossun kannalta hankalaa on että minulla on kaikki asiakirjat tallessa joten tuo vääristely ei oikein onnistu kun siitä jää kiinni, ymmärrettävistä syistä oli ehkäpä ratkaisevin asiakirja jäänyt sossulta arkistoimatta.

        Jäipäs tärkeä sana välistä, eli EI.
        "Tämä on ihan normaalia ja minua se haittaa kun tiedän missä mennään."
        Tarkoitin että: Tämä on ihan normaalia ja minua se EI haittaa kun tiedän missä mennään.


    • SossuLeaks

      Ensimmäinen Nollatoleranssi-posti lähti tänään. "Kunnian" tuosta saivat esihenkilöt näyttämällä alaisilleen esimerkkiä.

    • bgcnhvmbhjbmh
    • prklsossu

      Kuopion sossun sivuilla lukee näin: "Tänään 29.1.2015 sosiaalivirastossa käsitellään 15.1.2015 saapuneita toimeentulotukihakemuksia."

      Kaksi viikkoa sitten saapuneita hakemuksia! Mitä helvettiä? Eikös ne olisi lain mukaan pitäny käsitellä jo viikko sitten?!

      • SossuLeaks

        Lain mukaan olisi pitänyt käsitellä 15.1.2015 saapuneet hakemukset VIIMEISTÄÄN maantantaina 26.1.2015. Eli 3 päivää on myöhässä ja käsittelyaika on noin 1,5 kertainen lain edellyttämään verrattuna. Kohta taas uhkasakko paukkaa.


      • Palkkapois

        Olkaa onnellisia, että ette ole vammaisia. Vammaispalvelu ei käsittele hakemuksia ollenkaan. Ja avi siunaa.


    • zzzzzzzz2

      http://www.kuopio.fi/web/sosiaalipalvelut/toimeentulotuki

      "Tänään 30.1.2015 sosiaalivirastossa käsitellään 16.1.2015 saapuneita toimeentulotukihakemuksia. Tieto päivitetään arkiaamuisin."

      Eli vakavasti myöhässä ollaan näin 2.2. ja ei tuo "tieto päivitetään arkiaamuisin" ole myöskään toteutunut.

    • sddghthgfhgbbvcbv

      Hah, meni noin 3 viikkoa sossulla käsitellä hakemus! Ja maksavat ihan liian vähän, 30 euroa jäi vuokran ja laskujen jälkeen loppukuulle elämiseen... Pelkkien asumismenojenkin jälkeen jäi reilu 100 euroa käteen, missä on se 480 euroa, joka on luvattu?

      Kuopio herätys! Rottailu saa riittää!

      Mielelläni veisin asian eteenpäin, mutta kun täällä vaiennetaan yksi ääni aika nopeasti, eivät tee mitään ja pyörittelevät vaan päätään...

      • SossuLeaks

        "Mielelläni veisin asian eteenpäin, mutta kun täällä vaiennetaan yksi ääni aika nopeasti, eivät tee mitään ja pyörittelevät vaan päätään..."

        Mitä enemmän saavat rottailla sitä enemmän sitä tekevät. Nyt vaan oikaisuvaatimusta väsäämään ja ei sen niin väliä millainen se on kun se hylätään joka tapauksessa, perusteet eivät kyllä kestä päivänvaloa eikä lähempää juridista tarkastelua. Näin on ainakin ennen ollut mutta toivottavasti tyyli on muuttunut kun tuli uusi perusturvajohtaja, huonompaan se ei voi enää muuttua.

        Sitten hallinto-oikeuteen niin sieltä vasta oikeutta saa. Kestäähän se kauan mutta parempi myöhään kun ei silloinkaan. Sossu yrittää aina vaieta virheensä kuoliaaksi ja tehdä asiakkaasta syyllisen keinoja kaihtamatta ja totuudesta välittämättä, eipä ole minun kohdalla tuo vielä onnistunut. Antaa heidän vaieta ja kiehua liemessään, ei siitä kannata välittää ja ei pidä uskoa sanaakaan jos he jotain sanovat kun ovat vastapuoli asiassa.


    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      362
      4399
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1839
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1580
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1380
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1351
    7. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1345
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe