Oma hevonen

2992778

Moi!
Voin jo sanoa aluksi, että tiedän, että on typerää tulla kysymään asiaa täältä, mutta haluan tietää myös muiden mielipiteen.
Kaverini ja minun perheeni tulevat luultavasti ensi vuonna muuttamaan heidän suureen taloonsa. Heillä on pajon tilaa ja monia peltoja eli tilasta ei olisi puutetta, ei myöskään rahasta.
Mutta, olemme siis kaverini kanssa yläkoulu-ikäisiä hevostyttöjä. Molemmat olemme hoitaneet hevosia jo vuosia, mutta ratsastaneet vain 2,5-3 vuotta.
Osaamme mm:
tunnistaa hevosen yleisimpiä sairauksia
varustaa hevosen oikein
ruokkia hevosen ja tiedämme milloin ruokaa tulisi lisätä/vähentää
harjata tietenkin muut helpot hoitotoimenpiteet
Ratsastuksessa osaamme mm:
50-60cm esteet ratana
kaikki nostot (ravi, laukka)
pohkeenväistöt
etu/takaosakäännökset
kaikkea muuta, mitä ei tule mieleen
Tuosta jäi varmasti kaikkea, mitä en muista. Kertokaapa jotain oleellista vielä. :D

Että miten on, olisiko hyvä paikka ottaa hevosia silloin ensi vuonna, sitä ennen tietenkin hankkisimme kaiken mahdollisen tiedon.
Raha ei ole ongelma, eikä myöskään jaksamus. Meillä on nimittäin kaverini kanssa puuhevoset, joita ruokimme tiettyihin aikoihin ratsastamme niillä aina säästä/jaksamuksesta riippumatta ;)

13

823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keepgoing

      Mielestäni olisitte valmiita omaan hevoseen, sillä perusasiat näemmä taitaa olla hallussa, ratsastustahan siihen myös tarvitsee, mutta kokemustahan ratsastukseen saa nimenomaan sitä tekemällä ja opiskelemalla.

      Noihin " osaamme " asioihin haluaisin lisätä, että teidän pitää osata hallita hankalaakin hevosta, jos vaikka hevosenne tulevaisuudessa tulee näyttämään pahanpuolensa, esim. nousemalla pystyyn, rynnimällä tms, niin teidän pitäisi osata ottaa se haltuunsa, niin että se ei jatkossakaan tule tekemään sellaista.

      Teidän pitää myös osata tutustuttaa se muihin tarhakavereihin, ei se välttämättä ole vaikeaa, mutta se voi olla, jos hevoset eivät tule keskenään toimeen, ollenkaan.

      Mutta siis en väitä ettettekö osaisi/saisi apua noihin asioihin.:)
      Ja tiedättekö milloin kengitykset tapahtuu?
      Matolääkitys, rokotukset yms?

      Kaikkea onnea teille kahdelle, minun mielestäni hyvinkin mahdollista:)

    • aloittaja!

      Noh, ratsastimme ennen ratsastuskoulussa, jossa melkein jokaisella hevosella oli tapana nousta pystyyn, pukitella, rynniä yms. Kyllä niitä opittiin ajan mittaan hallitsemaan. :D
      Ja tiedämme, kuinka nuo toimenpiteet tehdään, ollaan itse oltu seuraamassakin osaa noista. :)

      • Keepgoing

        No sitten en näe ongelmaa miksei suunnitelmanne toteutuisi :-) Mutta hyvä olisi jos saisitte kuitenkin apua joltain kokeneemmalta, edes joskus :)


    • ---

      Ongelmahan on siinä, ettei hevosia voi sijoittaa vaan pellon perälle. Se ei siis riitä että maita ja peltoja, jos ei ole kunnolisia tiloja hevosille.
      Pelloista muutenkaan ei ole pahemmin apua, koska tallia tai tarhoja ei pellolle voi perustaa. Tai voi, mutta pellolle rakentaminen on hyvin kallista.

      Haaveilla totta kai voi, mutta enen kuin suurempia suunnitelmia teette, kannattaaa jutella vanhempien kanssa.

      - Onko vanhemmat valmiit rakentamaan tallin ja tarhat, sekä jonkinlaisen kentänkin? Karkea arvio on, että projektiin täytyy varata rahaa noin 30-50 000e.
      - Onko vanhemmat valmiit kantamaan vastuun hevosista? Tämähän tarkoittaa sitä, että lomamatkat joutuu pitkälti unohtamaan ja usein joudutaan säästämään myös monesta muusta asiasta
      - Hevoset myös vaativat jatkuvaa hoitoa, myös sellaista mihin pari teiniä ei pysty. Kuka esimerkiksi sopii kengitykset, eläinlääkärikäynnit, heinän ja kuivikkeiden ostot ja kuljetukset, lantalan tyhjennykset, tallin rakennus- ja huoltoasiat...
      - Entä onko vanhemmat ylipäätänsä valmiit siihen, että hevoset todella tulisi pihalle. Hevoset tallit tarhat vie paljon tilaa, eikä ne oikein sovi yhteen äidin ison kukkamaan kanssa. Onko vanhemmat valmiit antamaan pihat käyttöön hevosia varten?
      - Entäpä mitä mieltä vanhemmat ovat siitä, että te aiotte hoitaa hevoset itse? Suostuuko vanhemmat tosiaan siihen, että teidän kaikki vapaa aika tulee olemaan tallilla olemista?



      Lisäksi tietysti vanhempien tulee oikasti ymmärtää mitä hevosen pito maksaa. Noin kokemattomilla ongelmia tulee varmasti ja taatusti tarvitaan avuksi esim. hyvä valmentaja. Pelkästään se, että käy tunnilla kerran viikossa tulee maksamaan helposti yli 100e/kk.

      Tähän päälle sitten kengitys, ruuat jakuivikkeet, niin yhden hevosen kulut on helposti 300e/kk. Puhumattakaan siitä, että alussa joudutaan maksamaan isompia hankintoja, kuten varusteet ja ylipäätänsä ne tilat hevosille.

    • Omiahevosiaja00

      Mulla on ainakin oma vuonohevos tamma OMALLA PIHALLA, ja sen seurana on meidän oma pv ruuna, minä oon ainoo joka niitä hoitaa, koska oon myös ainoa joka ratsastaa meiän perheestä, joskus harvoin mun sisko haluaa ratsastamaan yms.

      Muta siis niin, oon 00, ja sain vuoniksen vuos sitte, ja pv sain 3vuotta sitte, ne oli molemmat eka vuokratallil, mut kesäl ne siirrettiin meidän omalle tallille, ja kuules viivasto, meillä meni vain 900e aitauksiin, mihin sisältyy siis 2 JÄTTIMÄISTÄ kesälaidunta, 1 metsä laidun ja 1 talvilaidun. Hirsikehikkoon, joka on tuleva tallinpohja maksoi vain 3000e, ja se on iso. Olemme jo suunnitelleet 3 hevosen ostoa, mutta se tulisi vasta parin vuoden sisällä. Ja tallin kunnolla rakentamiseen menisi lisäksi vain 10 000 korkeintaan. Ja minun mielestäni aloittaja ei puhunut mitään sellaissesta, että heillä olisi pian piha täynnä hevosia, niinkuin _sinä_ viivasto annoit nyt ymmärtää. Hyvin olen tähänkin asti pärjännyt, aamulla, päivällä ja illalla. Hevostahan ei tarvitse nimenomaan koko ajan hoitaa ? Laitumellahan se pärjää, jos sillä on vettä tarjolla, ja syömistä.

      Aloittaja on minun mielestäni myös valmis omaan hevoseen, niinkuin minäkin olin.

    • ----

      En sanonutkaan ettei aloittaja jaksaisi tai olisi valmis hevoseen. Puhuin siitä, mitä vanhemmat asiasta ajattelee.


      Rakennuskulutkin riippuu niin monesta asiasta.

      Jos maa on lähinnä peltopohjaa, joudutaan tekemään huomattavasti enemmän pohjustustöitä, jotta saadaan talli tai kunnollinen tarha rakennettua. Tietysti on ihan eri asia, jos on valmiina kunnollinen, sopivan jämäkkä maapohja.

      Tarhatkin voi rakentaa monella tavalla. Kunnolla salaojitettu tarha on kallis juttu, eikä sitä saa parilla tonnilla. Toisaalta jonkun metsäpläntin aitaaminen, ilman mitään pohjustuksia, ei maksakaan kuin sen korkeintaan muutaman satasen.



      2 hevostakin vie tilaa tallien ja tarhojen kanssa. Eli vaikka piha ei olisi "täynnä hevosia", ne vievät silti tilaa.

      Kyselinkin siis, onko VANHEMMAT innostuneet tästä asiasta.

    • aloittaja!

      Noh, siis talli olisi jo valmiina, hyväkuntoinen vanha hevostalli.
      Vanhemmat ovat juuri tämän keskustelun aloittaneet. Ja laitumet ja tarhat olisivat jo valmiina. Kenttäkin tehtäisiin.
      Kaverini isä osaa tehdä hyvät karsinat ja puuaidat hevosille omista puistaan, siinä ei myöskään ole ongelmaa.
      Kaverini isä tuntee myös paljon hevosihmisiä, jotka osaavat auttaa tarpeen tullen.
      Ja tosiaan, raha ei ole ongelma.
      Me tiedämme hevosen kulut ja vanhemmat myös.

      Jäiköhän tästä jotain?

      • aloittaja!

        Tiedän myös hevosten esim. tarhoille hyvät koot, ne vievät tosiaan tilaa.


      • Anonyymi
        aloittaja! kirjoitti:

        Tiedän myös hevosten esim. tarhoille hyvät koot, ne vievät tosiaan tilaa.

        Mutta tiedätkö miten tarhoja hoidetaan? Osaatko pitää ne siisteinä?? Mitä jos on liukasta, missä hevosesi sitten ulkoilee?


    • omppupommpu

      Moi moi!
      Me olisimme kaverini kanssa hommaamassa vuonohevosia jos sellaiset myynnistä löytyy. Ratsastusta ollaan harrastettu kaksi vuotta suunnilleen. Oma äitini on harrastanut ratsastusta ja tietää niistä yhtä sun toista. Itse olemme joitakin hevoskirjoja lukeneet. Olisimmeko vaiit ottamaan vastuun omista hevosista?

      • Anonyymi

        Olette vielä kokemattomia, odota vaikka seuraavat 2 vuotta ja harkitse sitten uudelleen onko ratsastus sittenkään sinun oikea laji :) itse olen ratsastanut 2,5v ja noh, en olisi valmis itsekään sellaiseen, mutta kannattaa kysyä joltain asiantuntijalta:)


    • Anonyymi

      Riittää kyllä tieto ja taito mitta onko kiinnostusta herätä aamulla 5 ja lähte tallille loskassa ja sateessa siivoamaan hevosten paskaa ja loimittamaan niitä ja sit viel tarhaan ku joku poniki vaan rupee sit matkalla pomottelemaan ja pukittelemaan ja sit lähtee loskassa kurassa ja heinässä ja hevose paskassa karvoissa ja kuolassa lähtee sit vielä kouluun ni jos tota ei jaksa tehdä JOKA aamu ni sillo ei hevostakaa kannata hankkia

      • Anonyymi

        Ei se ihan tuollaista ole. Varmasti he olivat valmiita hevoseen. Olet varmaan vain kateellinen. Johan hän alussa sanoi, että jaksamuksesta ei ole puutetta. Itsekin ostaisin tuossa tilanteessa oman hevosen, mutta vielä en voi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe