Viljasiilohotelli mahtava loistoidea

Juvenalis

Kuten kaupungin kiinteistöjohtaja Raitio lehdessä totesi, niin kaupunkikeskustassa vanhoihin myytävänä oleviin viljasiiloihin voisi tosiaankin tehdä hotellin. Erittäinkin hyvä idea! Ehdotankin nimeksi jo Pieksämäen Satulinnaa!

Satulinnan katolle helikopperikenttä ja aivan ylimmäiseksi savusauna Saimaan kylpylän tapaan, ja huljupalju, jopas ois hyvä paikka kestitä vieraita.

Majoittua vois Satulinnan alempiin kerroksiin, sieltähän tietty löytyis kuntosalia, seikkailu- ja kiipeilyluolastoa (korkeutta riittää) muine palveluineen ja kellarista oma pommisuoja (ynnä kaup.johtajalle pehmustettu huone Rubikin kuutioineen).

Kaupungin muu virkaväki voiskin sijoittautua ja majoittautua oman Satulinnahotellin ihan mihin huoneisiin vaan haluaa, ois lyhyt työmatka ja virkaetuina aamupala ja herätyskello.

Jäljelle jäävät huoneet jonotusjärjestyksessä kaupungin uuden rahoitusmallin mukaiselle elämänkaarikodille: testamenttaa kaupungille omaisuutesi ja pääset loppuajaksesi asumaan Satulinnaan.

Vanhassa seurakuntasalissa vois Satulinnapytinkiin majoittuneet avoliittoleiriläiset (luit aivan oikein, siis juurikin avo), eronneet ja karanneet hiljentyö ja vanhassa partiokolossa satuhetki iki-itsenäisestä Pieksämäestä haaveileville kaupunkilaisille kerran viikossa. Katettu käytävä uuteen kauppakeskuksen päivätansseihin ja tietty uuteen kaupunkilaisten olohuoneeseen, sinne pääsis vaikka pyörätuolilla ja sinnehän ois siirretty se olematon lehtilukusalikin Poleenista.

No, näitä kylpylöitähän riittää joka lähtöön.,..jaa-a, vaan eipä ole tällaista kun meillä Pieksämäellä: pari siiloa täytetäänkin vedellä ja a-vot, eipä tartte mennä enää Montolaan eikä Norjaan hukkumaan kun sen voi tehdä ihan meillä Pieksämäellä Satulinnassa!

Pieksänjärveen ulottuvasta Satu- vaan ei Kinolinnakanavasta pääsisi järvelle vaikka vesisuksilla, talven jääkelillä veisi kaupungin oma lentokone lomalaiset kätevästi Anolanrantaan Hahtalan laavulle makkaranpaistoon. Mitenkä se reittilento sinne onnistuisi? No, lentokoneen perään vaan pitkä naru ja halukkaat suksineen tarrautuvat naruun ja kone ne perässään vetää laavulle...eipä lentäjäkään tartteisi lentolopakirjaa kun suksitaso ei ilmaan senttiäkään nousisi, "lentäjäksi" vaikka Kanna Jantanen. Paluu sitten arkisemmin kakkosbussilla ettei satu vahinkoja kaupungin tarjoamien virvokkeiden jälkimainingeissa.

Eikö vielä ollut tarpeeksi erikoista? No, kun ne siilot nyt on niin matalatkin että kaupungintalon tilalle rakennettavaksi päätetty (älkää minulta kysykö, en minä rakennuslupia myönnä) 16-kerroksinen pilvenpiirtäjä uhkaa viedä edestä kauniin järvinäköalan, niin korotettakoon siiloja vielä rakentamalla Satulinnaan lisäkorkeutta reilut 100 metriä niin eiköhän ylimmissä kerroksissa ala Pieksänjärvi ja ehkäpä jo Suomenlahtikin näkyä, sieltä sitä sitten on hyvä parvekkeelta vilkutella torille kerääntyneelle rahvaalle ja katsoa kiikarilla tuttujen Prismaostokset, ei tartte ees mennä marketin aulaan notkumaan.

Eikös olekin mahtavia, kerrassaan loistavia ideoita meitin kiinteistöpiälliköllä, ei muuta kun taas ja taas ja taaaaas kerran Artti Maikkel piirtämään tahi Jyväskylän tytöt jos Artilla sattuu olemaan kiirutta, lasku ja kulut sivuseikkoja kunhan vaan tulee kerrassaan upeita jos ei aivan mahtavia ja loistavia Satulinnasuunnitelmia joita sitten voidaan pällistellä lehdestä ja yleisönosastossa kirjoitella, ja joka talouteen keskustassa tietty taas kirjattuna kirjeenä kaavoitussuunnitelmat ja osallistumis- ja vaikuttamisarviot jne...

Vakuudeksi,

Panem et circenses

1

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokoomus

      Hölmö

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe