Onko minkäänlaista ainetta

kallista?

jolla voisi vahvistaa hiustenhienot halkeamat vessan pöntössä vai onko ainoa vaihtoehto ostaa uusi WC.
Paljonko maksaa vessan vaihtamisessa työ.
Näen netistä että vessojen hinta on noin 200-800 euroa,

8

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On aika hankalaa paikata pöntön halkeamia millään aineella, ainakaan niin että jälki olisi siistin näköistä.
      Pytyn vaihtotyön hinta riippuu paljon siitä, miten nykyinen pytty on kiinnitetty. Jos se on kiinni betonikakulla, lisääntyy työaika huomattavasti. Lisäksi pytylle tulee jalkaosaan kokovaatimuksia. Vanhemmissa pytyissä on yleensä laajempi jalkaosa kuin nykyisissä. Joiltakin valmistajilta (esim IDO) saa nk. saneeraus - pyttyjä, joissa on laajempi jalkaosa. Nämä pytyt ovat tietysti kalliimpia kuin peruspytyt.
      Jos pytyn viemäröinti on lattiassa (S - lukkoinen), ennen pytyn ostamista kannattaa mitata viemäröinnin etäisyys seinästä. Joskus se on niin lähellä seinää, ettei piiloviemäröity pytty mahdu paikoilleen. Piiloviemäröidyissä pytyissä ei yleensä voi käyttää siirtomansettia.

    • Tuota nuin,.,,

      Riippuu missä halkeama on. Jos se on vesisäiliössä, silloin siinä tietty pieni riski. IDO:n löytyy hyvin varaosia niin uusia kuin käytettyjäkin. Vesisäiliön vaihto on pöntön vaihtoon verrattuna pikku homma.

      En ihan tarkkaan tiedä miten pönttö käyttäytyy jos säiliö paksahtaa halki. Säiliössä olevat vedethän valahtaa klattialle mutta 'pumppaako' se sitten siitä eteenpäin uutta vettä kunnes pytyn hana väännetään kiinni (eli onko niissä mitään varosysteemmiä?).

      Uusi (merkki) pönttö maksaa noin 200 e ylöspäin ja vaihtoon kannattaa varata varmuudeksi toinen 200 e.

      • Wc - pyttyjen vesisäiliöissä ei ole mitään varosysteemiä. Jos säiliö halkeaa, tulee vettä niin kauan kunnes tulosulku suljetaan.
        IDO - 59 malliseen pyttyyn, joka lienee vieläkin suomen yleisin, ei enää saa uusia säiliöitä. Käytettyjen LVI osien myymälöistä niitä voi löytyä. Jos lähistöllä tehdään johonkin kerrostaloon putkiremonttia, voi sellaisen saada poisheitettävästä pytystä.


    • Juupaks.30

      Pöntön saa alle satasella, reilustikin alle, Mitää "merkki" pyttyä on aivan turha ostaa.
      vaihto 50€, koska on noin 10min homma..
      Tai mistäs ne rosvot tietää, mitä velottavat. Mä tekisin tuolla.. oon niitä siks monta asentanut, ettei siinä kauoja mene.

      • 10 min ;)))

        Sen takia niitä merkkipönttöjä suositaan, koska niihin saa huollon ja osia vielä silloinkin kun se vika yllättää.

        Jos vanha pönttö on poistettu, uusi pönttö on valmiina siinä vieressä ja se menee suoraan vanhan tilalle ilman kikkailuja, pelkkä uuden asennus ei silloin ota kuin sen puolituntia, mutta sehän on vain pieni osa koko hommasta.

        Jos kokonaistyöaika lasketaan joka alkaa kun kaveri lähtee konttorilta, käy kohteella katsomassa tilanteen ja sen, minkälainen pönttö siihen laitetaan, hakee pöntön, palaa kohteelle uusi pönttö kainalossa, irroittaa vanhan, asentaa uuden, laittaa siliconin pöntön jalan juureen, testaa, että kaikki toimii, toimittaa vanhan pöntön jätepisteeseen, palaa konttorille, siinä äkkiä palaa aikaa vähän enemmän kuin se 10 min km-korvaukset päälle.


      • Pönttöjä kyllä saa noin sadalla eurolla. Olin noin vuoden töissä rautakaupan LVIS - osastolla ja noita satasen pönttöjä tarjottiin takaisin aika monta sen vuoden aikana. Lähes aina niitä ei voitu ottaa takaisin, koska myyntipakkausta ei ollut tai se oli aivan riekaleina. Kukaan ei osta palautettua tuotetta, ainakaan täydellä hinnalla.
        Syy oli useimmiten jo aiemmassa viestissäni kertomani lattiaviemäröinnin sijainti liian lähellä seinää.
        Näin halpispytyn hinta rautakaupassa asiointi ajat tulivat lisää vessaremontin kustannuksiin.
        Siksi pieni selvitystyö ennen hankintoja on paikallaan
        Kuten aiemmassa viestissäni kerroin vanhan pöntön kiinnitystavan vaikuttavan työaikaan oleellisesti. Haluaisinkin nähdä, kun Juupaks 30 tasoittaa betonikakun jäämät lattiasta, vaihtaa vuotavan sulkuventtiilni (vaatii kerrostalossa linjasulun sulkemisen), proppaa uuden pytyn paikoilleen, tekee vesiliitännän, tiivistää viemäröinnin jos mansettia ei voi käyttää ja tiivistää pöntön jalan juuren. Jos tämän kaiken tekemiseen kuluu n. 10 minuuttia, olet melkoisen nopea.


    • Duunari 78

      Minä ostin itselle Ido Seven D pytyn, kun remppasin omas vessan ja ei voi muuta kuin kehua.

      Vie murto-osan vettä siitä mitä vanha kulutti, kun pikkuhuuhtelullakin menee köntsä alas, toki isommalla kannattaa huuhdella.

      Helppo pitää puhtaana ja tavittaessa pyttyyn saa raikastimen suoraan säiliöön eli ei tarvi pytyn reunassa roikottaa mitään ylimääräisiä härpäkkeitä.

    • IDO meni palasiksi

      Tarkemmin ottaen vesisäiliö meni osiin noin 10 v ikäisestä IDO:sta ja meinasin ostaa uuden pöntön. Kirpparilla sattui silmään prikulleen samanlainen pönttö paitsi lähes käyttämättömän näköinen. Ostin sen 30 e ja vaihdoin itse. Asennushan oli näin ollen helppo ja hyvin palvelee edelleen.

      Kun tän ap. jutun luin, katsoin pahuuttani millä hjintaa ja minkälaista käytettyä on myynnissä. Näkyis olevan käytetyn uudehkon pöntön pyynnit 100 e pinnassa mutta löytyi sieltä jokusia halvempaakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe