Merra ja Kortelainen erotkaa. RH-Penger takaisinperintään

Rosvous on loputtava

Hesari kertoo että RH-Penger Oy niminen rakennusyritys on laskuttanut kaupungilta 133.000 euroa, vaikka kaupungilla ei ole edes voimassa olevaa sopimusta firman kanssa.
http://www.hs.fi/kaupunki/Yksi yritys kahmii Espoon satamatyöt /a1409633280799

Juttuun kuuluu että Espoolla itsellään on kaksikin uudehkoa saaristokuljetuksiin tarkoitettua alusta joilla polttopuiden ym. kuljetukset Espoon ulkoilusaariin voitaisiin hoitaa. Näin ei kuitenkaan tehdä, vaan omat paatit makaa annassa. RH-Penger aluksillaan kuskaa polttopuita, ja laskuttaa 133.000 euroa.
http://yritys.taloussanomat.fi/y/rh-penger-oy/helsinki/0866812-8/

Hankinta-asiasta on päättänyt aluetyönjohtaja Tapani Kortelainen. Hänen esimiehensä on Espoon Liikuntapalvelujen johtaja Martti Merra. Toimestaan Merra nostaa noin 10.500 €/kk suuruista palkkaa, mutta ei silti näköjään osaa valvoa edes yksinkertaisten kilpailutusten menemistä lakien mukaan.

Jos Merra saa tämän uusimmankin jupakan jälkeen säilyttää paikkansa apulaiskaupunginjohtajana, niin silloin ei ole enää millään mitään väliä.

Ihan kuka tahansa rikollinen kelpaa julkisiin virkoihin, kunhan vain on Kokoomuksen jäsenkirja taskussa. Kokkarijäsenkirja pelastaa roistot potkuilta aina, ja tuo vielä mukavan korotuksenkin tilipussiin joka vuosi.

31

2387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmettelen2

      Herää myös kysymys, miksi tämän yhden yrittäjän toimintaa tuetaan antamalla hänelle enemmän tonttia kuin muille ja miksi kaupunki ylipäänsä haluaa ostaa yhdeltä yrittäjältä palveluita, joita omat miehet voisivat omalla kalustolla tehdä? Omat miehet joutuvat HS:n mukaan tehdä vain toisarvoisia töitä, vaikka haluaisivat hoitaa saaristotöitä. ???

      • 11+15

        Ei tässä ole yritystä tuettu vaan pelastettu veroeuroja.

        Jos ko. palvelut olisi teetetty kaupungin omana työnä olisi veneen miehistö ollut vähintäin 3-5henkinen. Pelkät palkat sosiaalikuluineen olisi ollut n. 200-300 000€/v.
        Päälle venee huollot , polttoaineet yms


    • lisäselvitys

      Eihän kaupunki ole kuitenkaan irtisanonut omia työntekijöitään silloin, kun RH Penger on alkanut huoltaa. Eli samat kulut työntekijöistä (palkat ei häävejä). Kaupungilla olisi mahdollisuus hoitaa homma omalla kalustollaan kustannustehokkaammin. Alus on aikoinaan maksanut kuitenkin veronmaksajille maltaita ja nyt seisoo käyttämättömänä. Polttoainekustannukset eivät kuulemma ole yllättäen juurikaan laskeneet, vaikka lauttaa ei enää käytetä (mihin lie polttoaineet menneet). Jos lautta edelleen seisoo, sitä pitää varmaankin kausittain huoltaa, ettei se mene pilalle. Miksei kaupunki myy sitä pois?

      • 4+1

        Espoolla on ollut jo vuosia vuosiurakoitsija pieniin katukorjauksiin. Esim. liikennemerkkien oikaisuja, reunakivien korjauksia, yms. Em. työt painottuvat kesään.

        Samaan aikaan kaupungin aurausmiehet kiilottelee aurojaan varikolla.....
        Kun on niin tarkat tehtävänkuvaukset ettei lumiauran kuljettaja voi ottaa lapiota käteen tai voi, jos tarvii vain nojailla


    • Raivostuttava juttu on

      >> Jos ko. palvelut olisi teetetty kaupungin omana työnä olisi veneen miehistö ollut vähintäin 3-5henkinen.

      No ei varmana ole tuollaista miehitystä ollut koskaan noissa Espoon omissa, suht pienissä saaristoveneissä. Kaksi miestä on normaalimiehitys jolla polttopuut on saaristoon saatu. Kustannukset alle puolet siitä mitä yksityinen rohmu puun viemisistä laskuttaa.

      >>Polttoainekustannukset eivät kuulemma ole yllättäen juurikaan laskeneet, vaikka lauttaa ei enää käytetä (mihin lie polttoaineet menneet).>>

      Nuo saattanan pikkupomot Ulkoiluvirastosta, ne käy löpöä imemässä iltaisin omiin jerrykannuihinsa, tai suoraan löpömittarilta, kaupungin luottopiikkiin. Tulee halpoja kilometrejä omalla katumaasturilla, kun Espoon kaupunki hövelisti maksaa.

      Tuo Martti Merra on ollut jonkinlainen Bluesin valmentaja, joskus 1992 paikkeilla. Pelastetaako kaverit äijän persnahkan, noiden vanhojen urheilujuttujen perusteella?
      Ei kyllä tarviisi pelastaa, saapasta vaan korruptiolle ja saamattomuudelle haiskahtavalle äijälle persuksiin, ja ovesta pihalle.

    • lisäselvitys

      RH Penger on laskuttanut kaupungilta vuodessa runsaat 200 000 euroa. Tämän lisäksi kaupunki maksaa myös omien työntekijöidensä palkat.

      Ei varmasti tule säästöä, kun kaupungin työntekijä tienaa noin 20 000 e vuodessa. Sosiaalikulut siihen päälle n. 23 000 euroa vuodessa. Tämä kertaa 3 (jos tarvitaan 3 hengen miehistö) = 69 000 euroa.

      Kaupunki voisi palkata vaikka kolme uutta työntekijää tuolla hinnalla. Tämän jälkeen 200 000:sta jäisi vielä 131 000 euroa lautan huoltoon ja bensaan.

      • 4+17

        Väitätkö että kaupungin työntekijät saa vain 1500€ bruttona ??


    • jij1

      Ei saa niin vähän. Jos laskettaisiin, että 3 duunaria maksaisi kaupungille 100 000 euroa vuodessa sosiaalikuluineen (tämä on jo yläkanttiin), jäisi sitten 100 000 euroa. Lautta ei kuitenkaan kulje silloin, kun on jäät, joten lasketaan kuljetusajaksi 6 kk, 50 000 euroa bensat.

      Yrittäjäkään ei voi tehdä kuljetuksia ympärivuotisesti, joten jos hänen saamansa 200 000 euroa jaetaan 6 kk, hän on saanut n. 33 000 euroa kuukaudessa kuljetuksista.

    • Kummat liksat on

      >>Ei varmasti tule säästöä, kun kaupungin työntekijä tienaa noin 20 000 e vuodessa.
      ...
      >>Jos laskettaisiin, että 3 duunaria maksaisi kaupungille 100 000 euroa vuodessa sosiaalikuluineen (tämä on jo yläkanttiin),

      Väitättekö tosiaan että Espoon kaupungin ulkoalueiden hoitajilla ja konekuskeilla on bruttopalkat 1.600 €/kk luokkaa?

      Voisin uskoa koulujen siivoojan palkan olevan tuota tasoa, mutta ulkotyömiehet kuuluvat tiemmä rahakkaampiin liittoihin, ja liksatkin ovat parempaa luokkaa.

    • palkka1

      Tämä on vain mututuntumaa, mutta kuulin, että kaupungilta laittomasti irtisanottu satamatyöntekijä olisi saanut korvaukseksi 9 kk palkkaa vastaavan summan, joka oli tämän päivän Hesarissa noin 14 000 euroa. Eli olisi n.18 700 vuodessa.

    • Lisää moskaa löytyy

      On noilla kaupungin passkapäillä hienot, ilmaiset huvilat Suvisaaristossa. Niitä on saanut kunnostaa rajattomalla budjetilla Espoon piikkiin, mitään kuitteja tai tarvikkeiden käyttöpaikkoja ei ole kyselty. Löytyykö työnjohtajalta ostokuitti vaikkapa tuohon jutussa mainittuun tuuligeneraattoriin?

      Espoon omistamien Pentalan ja Kaparenin saarten sijainti kartalla.
      http://hs13.snstatic.fi/webkuva/taysi/1920/1409723008922?ts=300

      1) "Kaparenin saaren varsinainen valvojan mökki on
      vaatimattomasti varusteltu."
      http://hs13.snstatic.fi/webkuva/taysi/1920/1409723011470?ts=300

      2)"Kaparenin ulkoilusaareen remontoidussa mökissä on kaksi terassia,
      aurinkopaneelit ja tuuligeneraattori. Rakennus on varsinaisen
      valvojan mökin varasto, jota on viime vuosina laajennettu ilman
      rakennuslupaa. Pihapiirissä on neljä valvontakameraa.
      Kyse on virallisesti kaupungin saaristotyöntekijöiden taukotuvan
      varastosta Suvisaaristossa."
      http://hs12.snstatic.fi/webkuva/taysi/1920/1409723011608?ts=730

      3) "Pentalan-mökki on vuokrattu ulkoilupäällikkö Tapani Kortelaisen
      käyttöön kalastuksenvalvontaan."
      http://hs11.snstatic.fi/webkuva/taysi/1920/1409723010912?ts=300

      4) "Suomenojan satamassa on Espoon kaupungin tankkauspiste.
      Usea kaupungin työntekijä on kertonut HS:lle havainnoistaan,
      että polttoainetta olisi tankattu muihin kuin kaupungin
      veneisiin."
      http://hs10.snstatic.fi/webkuva/taysi/1920/1409722974957?ts=301

      ___
      Koko ajan löytyy uutta passkaa, kun hiukankaan päältä tonkii näitä Espoon rahankäyttöjä.
      http://www.hs.fi/kaupunki/Espoon kaupunginjohtaja on määrännyt tarkastuksen Suomenojan epäselvyyksistä/a1409797838593

      Saisi pistää apulaiskaupunginjohtaja Merran pellolle saman tien, tutkinnan ajaksi. Sehän piilottaa ja pimittää kaikki asiakirjat, jos saa jatkaa hommissansa.

      Jos syytteet ovat perättömiä, niin otetaan sitten takaisin Merra, jos asia jostakin syystä sellaiseksi voisi näin mustasta tilanteesta vielä kääntyä.

      Eikö se saakelin Kurt Bymankaan ole huomannut mitään näistä? Yleensä sillä on jotakin haisua asioista.

      • Karttamies

        Mahtaako Kaparenissa olla kolmaskin vapaa-ajan asunto?


    • Espoon jätekasa

      >>Saisi pistää apulaiskaupunginjohtaja Merran pellolle saman tien, tutkinnan ajaksi. Sehän piilottaa ja pimittää kaikki asiakirjat, jos saa jatkaa hommissansa.

      >>Eikö se saakelin Kurt Bymankaan ole huomannut mitään näistä? Yleensä sillä on jotakin haisua asioista.

      Nuohan ovat samaa kööriä kaupunginjohtaja Mäkelä (kok), Merra (kok) ja sivistystoimenjohtaja Suihko (kok) ja piilottelevat tekemisiä ja suojelevat Merraa parhaansa mukaan. Tiedän jo etukäteen tuon "sisäisen tarkastuksen" lopputuloksen. Suorittaakohan Merra tuon "tarkastuksen" peräti itse? Millaiseksi arvelet lopputulosta kun Mäkelä sanoo "sisäisille tarkastajille", että haluatteko jatkaa vielä kaupungilla töissä?

      Tuohon samaan porukkaan kuuluu lisäksi myös Merran varamies liikuntatoimessa eli Markku Sistonen (sdp (piilo kok)). Sistonen työskentelee virkamiehenä ja sen lisäksi kaupunginhallituksessa ja valtuutettuna. Miten ihmeessä tuollainenkin on ylipäätään mahdollista?!?

      Yhdessä nuo saa kuitenkin piilotettua ja hämmennettyä nuo touhut siten, että eihän niistä saa selkoa edes Kurt Bymankaan.

      Kyllä tuo on sellainen tunkio ja jätekasa koko Espoon liikuntatoimi, että koko johto siellä pitäisi vaihtaa.

      Mutta ehkä tämä on sitä ESPOO TARINAA :))

    • Rosvo suojaa rosvoa

      Nyt tämä Espoon Venesataman ympärillä oleva kähmintä menee aina vaan sekaisemmaksi ja hullummaksi. Lieskat alkavat tavoitella jo kokoomuslaisen kaupunginjohtaja Jukka Mäkelänkin jalkapohjia virkajakkarallansa.
      http://aijaa.com/7XMwV1

      Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä suojeli niin apulaiskaupunginjohtaja Jukka Loukoa virkasyytteeltä. Vaikka oikeuslaitos, työoikeuden professoria myöten moitti tällaista menettelyä

      Nyt alkaa näyttää siltä että hän aikoo painaa villaisella tämän Martti Merraa ja Sampo Suihkoa koskevan rikosepäilyn myös.

      • Tunkiolle kaikki

        Jätettiinkö Kortelaisen laittomasta irtisanomisesta saama tuomio sisäisen "tarkastuksen" ulkopuolelle? Ja jos niin, niin miksi?

        Kortelainen on tuolloin varmaan vähintäänkin saanut kirjallisen varoituksen ja saa nyt ilmeisesti kenkää. Monoa tulee todennäköisesti joka tapauksessa.

        Vai onko niin, että Merra ei olekaan antanut Kortelaiselle varoitusta? Tuolloin Merra on laiminlyönyt tehtäviään.

        Onko Merra tehtäviensä tasalla?

        Saman kysymyksen voi esittää myös Suihkolle ja Mäkelälle.


    • Turha liikuntajohtaj

      Turha toivo, että nuo mihinkään eroaisivat kun ovat päässeet tuonne hyväpalkkaiseen hommaan täysin vailla minkäänlaista vastuuta yhtään mistään!

    • Kalastaja22

      Nyt "selvitys" ilmoitettiin salaiseksi. Verkko Merran ympärillä kiristyy...

    • Kokoomus, hyi teitä

      LÄNSIVÄYLÄ LEHTI 28.10.2014
      " Kaupunginhallitus sai selvityksen liikuntapalvelujen merellisen ulkoilun yksikön
      toiminnasta nähtäväksi maanantain kokoukseensa. Kaupunginhallituksen
      puheenjohtaja Ari Konttas (kok) kommentoi selvitystä ja sen seuraamuksia
      Länsiväylälle.
      –Kyseessä olivat nyt sisäisen tarkastuksen keskeiset suositukset asioista, joihin
      on jatkossa kiinnitettävä huomiota. Henkilöihin keskustelu ei ulottunut, toteaa
      Konttas.
      Selvityksen mukaan kaupunki myös laatii ohjeet, joissa kielletään sen
      omaisuuden käyttäminen oman edun tavoitteluun. "
      http://www.lansivayla.fi/artikkeli/246399-konttas-suomenoja-selvityksesta-henkiloihin-keskustelu-ei-ulottunut

      Hoh-hoijaa, sentään näitä Kokoomuksen selityksiä.

      Espoo juhli joku aika sitten 550 vuotisjuhliansa. Mutta NYTKÖ VASTA saadaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Konttaksen mukaan aikaiseksi tällainenohje? Että Espoon viranhaltijat eivät saa käyttää kaupungin omaisuutta oman edun tavoitteluun. Tällaista tekstiä heittää Espoon Kaupunginhallituksen puheenjohtaja ihan pokerina sanomalehdelle.

      "-Merellisen ulkoilun yksikössä laaditaan erikseen ohjeistus yksikön
      kiinteistöjen ja kulkuneuvojen käytöstä. Siihen, onko kaupungin omaisuutta
      käytetty väärin, Konttas ei ota tässä vaiheessa kantaa.
      -Ryhmä kaupunginvaltuutettuja on jättänyt valtuustoaloitteen, jonka
      mukaan myös Espoon kaupungin pitäisi tehdä tutkintapyyntö sataman
      epäselvyyksistä.
      –Siihen on kyllä jonkinmoinen kynnys. Ensin pitää selvittää, mistä on
      kyse. Seuraamme kokonaisuutta ja teemme johtopäätökset sitten kun
      niiden aika on, Konttas linjaa."

      Kokoomuksen Konttaksella vaikuttaa olevan hyvin vahvat halut suojella niitä jotka ovat kaupungin huviloita ja polttoaineita käytelleet. Epäilys herää että onko Konttas itsekin saanut jotakin etua tai muuta lahjukseen viittaavaa hyötyä tässä yhteydessä.
      ___
      “Lisäksi kaupunginjohtaja on määrännyt sisäisen tarkastuksen myös
      Suomenojan sataman polttoaineen jakelusta ja sitä koskevasta ohjeistuksesta.”

      Tuon polttoainevarkauksia koskevan selvityksen tulokset kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä on nimennyt salaisiksi. Kuulemma sisältää niin paljon Suomenojan satamaa käuttävien yritysten salaisuuksia, että selvitystä ei voida antaa kokonaisuudessaan, ei edes kaupunginvaltuuetuille.

      Toisen kerran, hoh hoijaa sentään. Siis näitä Espoon Kokoomuksen kähmijöiden ja bensavarkaiden suojelemisen sepustuksia.

      Eikö Epoon kaupunginhallitus muka kylkene saamaan virkamiehiään enää lainkaan ojennukseen? Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelälle on laitettava parlamentaarisesti valitut kuntavalvojat valvomaan jokaista Jukka Mäkelän tekemistä.

      Kokoomuksesta sekä Ari Konttas, Martti Merra, Tapani Kortelainen että Jukka Mäkelä vaikuttavat nykyisellään erittäin epäilyksenalaisilta. Siis noiden tähän mennessä antamiensa toisaalta aggressiivisten ja toisaalta välttelevien lausuntojensa perusteella.

    • Kaupungijohtoa epäillään

      Suomenoja-sotku pysyy otsikoissa. Sekä kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän että apulaiskaupunginjohtajien Martti Merran ja Sampo Suohkon epätoivoiset salailuyritykset pysyvät jatkuvasti esillä.

      ___
      Länsiväylä lehti:
      MITÄ ESPOO SALAILEE
      -Espoon virkajohdon ratkaisu pitää Suomenojan venesatamaa koskeva sisäinen tarkastus salassa on herättänyt runsaasti närää kaupungin luottamushenkilöissä.
      -Salailu herättää enemmän kysymyksiä kuin tuo vastauksia. Keitä sillä halutaan suojella?

      -Sivistystoimenjohtaja Sampo Suihko väläytti jo loppukesällä Länsiväylässä (LV verkko 30.8.) , että tarkastuksen tulos pidetään kaupungin omana tietona.

      -Sittemmin Suihko veti sanojaan takaisin, ja myös kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä viestitti, että ”selvityksessä käydään läpi myös julkisuudessa esiin nousseita väitteitä” (LV verkko 4.9.).

      -Tuloksena oli, että edes kaupunginhallituksen luottamushenkilöt eivät saaneet sisäistä raporttia nähtäväkseen. Veneyrittäjä Massimiliano Carbonen kohteluun ei otettu kantaa rivilläkään.
      http://www.lansivayla.fi/artikkeli/246683-kommentti-mita-espoo-salailee

      ___
      Länsiväylä lehti:
      VENEYRITTÄJÄLTÄ KATKAISITIIN SÄHKÖT HELMIKUUSSA, ENNALTA ILMOITTAMATTA

      Riistakameran kuvassa näkyy, miten Suomenojan satamasta vastaavat
      Espoon kaupungin virkamiehet, aluetyönjohtaja Lasse Raunio ja
      ulkoilupäällikkö Tapani Kortelainen 28.2.2014 irrottavat veneyrittäjä Massimilio
      Carbonen sähköliittymän.
      http://www.lansivayla.fi/artikkeli/246682-suomenoja-sotku-tama-kuva-nayttaa-miten-veneyrittajalta-katkaistiin-sahkot

    • Kokoomus, lahjontavyyhti

      Nyt Espoon Kokoomuksessa aletaan tosissaan hermostua omaan puolueeseen kuuluvien Jukka Mäkelän ja Martti Merran salailuihin.

      Eduskuntavaalit ovat keväällä. Sinne asti huonomuistinenkin espoolainen äänestäjä muistaa tämän Kokoomuksen peittely- ja lahjontavyyhdin.
      ___
      HS 4.11.2014
      POLIITIKKO PALJASTI SUOMENOJAN SALAT
      Raportti tuo julki leväperäiset ostot ja kilpailutusvirheet
      http://www.hs.fi/paivanlehti/04112014/kaupunki/Poliitikko paljasti Suomenojan salat/a1414996902942

      1) “Espoon kaupunginjohtajan Jukka Mäkelän (kok) salaileman Suomenojan
      tarkastusraportin ydin paljastui maanantaina. Kokenut kaupunginhallituksen
      jäsen Jouni J. Särkijärvi (kok) kypsyi peittelyyn ja antoi HS:n käyttöön
      tekemänsä yhteenvedon.”

      2) “Vyyhdissä on Särkijärven mukaan kyse usean lain rikkomisesta ja
      omavaltaisista ostoista. Sekä Särkijärven näkemyksen että HS:lla
      olevien asiakirjojen perusteella kaupunki näyttää kärsineen taloudellista
      vahinkoa, koska kilpailutuksia on ohitettu ja siksi maksettu ylihintaisia
      laskuja.”

      3) “Vain kaupunginhallituksen jäsenet saivat suljetussa tilassa tutustua
      siihen. Kysymykset kokousta varten tuli esittää etukäteen.”

      4) “Salailukierre on julkisoikeuden emeritusprofessorista Teuvo
      Pohjolaisesta käsittämätön: "Mihin lainsäädäntöön perustuu, että
      virkamiehet vastaavat vain etukäteen toimitettuihin kysymyksiin?
      Ei tällaista voi olla."

      5) “Korkein hallinto-oikeus on linjannut, että raportin kaltaiset selvitykset
      ovat julkisia. Kaupunginjohto vetosi liikesalaisuuteen ja mustasi
      osan raportista.”

      6) “Sisäinen tarkastus löysi valvonnasta selviä puutteita. Merellisen
      ulkoilun hankinnoista runsasta kolmasosaa ei ole kilpailutettu
      hankintalain mukaisesti.
      Ostoja ja palveluita on maksettu sopimuksitta. ”

      7) “Raportin perusteella jokin valtuuksien ylitys koskee liikuntapalveluiden
      johtajaa Martti Merraa (kok) ja useimmat satamasta vastaavaa
      ulkoilupäällikköä Tapani Kortelaista.”

      8) "On ollut sama henkilö tilaamassa ja hyväksymässä laskuja.
      Lisäksi on tuntematon määrä ihmisiä, joilla ei ole tilausvaltuuksia
      mutta jotka ovat tilanneet tavaraa", Särkijärvi sanoo.”

      9) “Silti kaupunginjohto ei löytänyt näyttöä virkamiesten tai työntekijöiden
      oman edun tavoittelusta tai suoranaisista väärinkäytöksistä.”

      10) “Särkijärvestä vyyhti vaatisi erityistilintarkastusta. Kaupungille aiheutunut
      vahinko perittäisiin vastuussa olevilta ihmisiltä.
      “Särkijärvi vaatii myös poliisitutkintaa. Samaa mieltä ovat lukuisat
      kuntapoliitikot.”

      11) “Seuraavaksi esillä on epäilty polttoaineen väärinkäyttö muuhun
      kuin töihin.”

    • Mäkelän on lähdettävä

      Tässä on se Kaupuginjohtaja Jukka Mäkelän teettämä tarkastusraportti. Apulaiskaupunginjohtajien ym. kokoomuslaisten omaan käyttöönsä ottamista Espoon kaupungin omistamista huviloista.

      Sekä myös polttoainevarkauksista Suomenojan varikolla, jota tutkimusta ei ole käynnistetty vielä lainkaan.
      __________________________________________
      TARKASTUSRAPORTTI 21.10.2014
      Espoo, Sisäisen tarkastuksen yksikkö
      espoo04.hosting.documenta.fi/kokous/2014313677-22-1.PDF

      Sivu 26:

      "ARVIO
      Kaupungin tasolla ei ole ohjeistettu riittävästi omaisuuden
      käytöstä ja hallinnasta.

      Ohjeiden ja pelisääntöjen puuttuminen voi aiheuttaa tilanteen
      jossa kaupungin omaisuutta käytetään tarkoituksessa, joka
      ei ole kaupungin edun mukainen tai asettaa kaupunkilaiset
      eriarvoiseen asemaan.

      Suositus 15
      Konsernihallinto laatii koko kaupunkia koskevan yleisohjeen
      kaupungin omaisuuden käytöstä. Ohjeistusessa olisi korostettava
      että kaupungin omaisuutta tai varoja ei saa käyttää oman
      edun tavoitteluun.

      Suositus 16
      Merellinen ulkoilu -yksikössä laaditaan ohjeistus yksikön
      kiinteistöjen ja kuluneuvojen sekä koneiden ja laitteiden
      käytöstä. Ohjeistuksessa yulee ottaa huomioon koko kaupunkitason
      ohjeistus."
      __________________________________________

      Näin se vaan menee. Aivan selvätkin rikokset annetaan olla ja painellaan unohduksiin. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän ajatuksena tosiaan oli painaa villaisella ja unohtaa koko Suomenojan jupakka tällä.

      Polttoainevarkaudet, isot rikkomukset ostojen kilpailuttamisissa sekä Espoon huviloiden ottaminen yksityiseen käyttöön. Kaikki unohduksiin tällaisella löperöllä kirjeellä.

      Muistutetaan vaan yleisellä tasolla "että kaupungin omaisuutta tai varoja ei saa käyttää oman edun tavoitteluun".

      Hävetkää nyt edes pikkaisen, Espoon Kansallinen Kokoomus. Ja heivatkaa se monissa muissakin salailuissa ryvettynyt Mäkelä pellolle kaupunginjohtajan virastansa.

    • Uusia pimeitä laskuja

      RH-Penger Oy:n lisäksi tarkastuksessa on löytynyt lukuisia uusia firmoja, joille Espoo on antanut ilman kilpailutusta merkittäviä toimitussopimuksia ja urakkatehtäviä.

      1) “Tarkastus vahvistaa HS:n aiemman tiedon, että RH-Penger
      on laskuttanut töistä, jotka on kilpailutettu muille yrityksille
      HS:lla on RH-Pengerin laskuja vuosilta 2010–2014 yli
      350.000 euron arvosta.

      2) Saaristokuljetuksia hoitava Veka-Line on laskuttanut
      tarkastusajalla runsaat 438.000 euroa. Tuntihinnat eivät vastaa
      hankintasopimusta, eikä sopimusrekisteriin ole viety
      hinnankorotuksia. Kuudesta laskusta viidessä palvelun tilaaja
      ja laskun hyväksyjä on ollut Kortelainen. Viidessä laskussa
      summa ylitti Kortelaisella olleen tilausoikeuden.

      3) Tmi Tolppola Kaj -yritykseltä on vuoden 2012 alusta elokuun
      loppuun 2014 ostettu palveluita liki 105.000 eurolla ilman
      kilpailua.

      4) Työkalu ja Varaosa Oy:ltä on ostettu samana aikana tavaraa
      vajaalla 36.000 eurolla ilman hankintapäätöstä tai kilpailutusta,
      vaikka hankinta ylittää kansallisen kynnysarvon.
      Koko kaupungin hankinnat Työkalu ja Varaosalta ovat samana
      aikana noin 133 000 euroa.”
      http://www.hs.fi/paivanlehti/06112014/kaupunki/Laskut ylittivät valtuuksia hinnanmustaus oli professorista turhaa/a1415169528719

      Samassa Suomenojan raportissa mainitaan useita muitakin yrityksiä kuten Marinetek Finland Oy ja Rakennus Helin Oy, joiden osalta laskutus on myös asetettu tarkemman tarkastuksen alle.

    • Jonkun vastattava

      >> Mahtaako Kaparenissa olla kolmaskin vapaa-ajan asunto?

      Tuo on ihan hyvä kysymys. Missä päin Martti Merran oma huvila tai kesänviettopaikka ylipäätään on? Minulla ei ole sopivia karttoja joista asiaa katsoisi. Eikä Hesarikaan ainakaan toistaiseksi ole maininnut tuollaista kolmatta, mahdollisesti muiden, kuten Merran käyttöön tehtyä huvilaa löytäneensä.

      Alla oleva uutinen päivittää hyvin, että apulaiskaupunginjohtaja Martti Merra ei ole oppinut kuluneen 3 kk aikana yhtään mitään rehellisyydestä tai Espoon rahojen käytöstä. Alla olevan lausuntonsa Merra on antanut toissa viikolla.

      HS 25.11.2014
      “VYYHDISTÄ VASTAAVA JOHTAJA KIELTÄÄ TOISEN MÖKEISTÄ OLEVAN LAITON.”
      http://www.hs.fi/paivanlehti/25112014/kaupunki/Verottaja saa vinkin mökeistä Suomenoja-vyyhdissä/a1416805887265

      “Elokuussa HS hankki kaupungin rakennusvalvonnasta
      ajantasaiset rekisteritiedot Kaparenissa olevista rakennuksista.

      Asiakirjojen mukaan Kapareniin ei ole 2000-luvulla myönnetty
      yhtään rakennuslupaa. Mukana olleen kartan perusteella
      aluetyönjohtajan käytössä olevan mökin paikalla olisi arvoton
      varasto. Sen lähellä on vaatimaton valvojan mökki.

      Liikuntapalveluiden johtaja Martti Merra (kok) on ollut sitä
      mieltä, että kaupungin varoin rakennettu mökki on laillinen:

      "Meidän käsityksemme mukaan mitään luvatonta mökkiä ei
      ole. Se on rekisterissä asiakirjoissa muistaakseni huvilan
      nimellä. Rakennusvalvonta tekee mahdollisia korjauksia
      merkintöihinsä. En osaa enempää lausua", Merra sanoi
      toissa viikolla.”
      ___
      On ilmiselvää että Martti Merra on päättänyt ottaa Suomenoja-jupakasta selviytyäkseen kovanaaman asenteen. Hän on päättänyt kiistää kaikki ilmiselvätkin asiat, aina katkeraan loppuun saakka.

      Varastokopista tehdään Espoon kaupungin rahoja, laivakuljetuksia, koneita ja työmiehiä käyttäen komea, tuulivoimalalla sähköistetty huvila. Kaupunginjohtajien ja työnjohtajien yksityiskäyttöön. Mitään rakennuslupia ei ole haettu, eikä sellaista olisi tuollaiseen ranta-alueen asumuksen muutokseen edes saisikaan.

      Apulaiskaupunginjohtaja Merra väittää että “mitään luvatonta mökkiä ei ole.”

      Sitten Merran mukaan laitetaan vaan Espoon Rakennusvalvonta merkistemään kyseinen yksityiskäyttöön rakennettu huvila rakennusviraston karttoihin, ja asia on muka kunnossa.

      Ei tosiaan ole kunnossa asiat nyt. Bensavarkauksien ja tavaran yksityisottojen takia maa polttaa useammankin Espoon kaupunginjohtajan alla. Jonkun noista kokoomuspuolueen jäsenistä pitää kantaa poliittinen vastuu. Jonkun niskaan vyörytetään koko pas-ka, ja puhumalla selvitetään muut kaupunginjohtajat kuiville.

      Tähän mennessä ilmi tulleiden asioiden perusteella syiden ottajan ja vastuunkantajan arpalippu on tarjolla kaupunginjohtaja Jukka Mäkelälle sekä apulaiskaupunginjohtajille Martti Merra ja Sampo Suihko.

    • Pikku-syypää haussa

      Sellaista passelia, sopivan kokoista ja sopivalla tasolla olevaa syntipukkia haeskellaan jo. Siis mikäli kokoomuslainen kaupunginjohtajien kolmikko saa asian päättää, niin koko Suomenojan moska kipataan aluetyönjohtaja Tapani Kortelaisen niskaan. Hän oli ja on ainoa syyllinen.

      Käy vähän niinkuin armeijassa. Kenraali tekee virheen, jonka seurauksena rintamalla ollut korpraali erotetaan tai ammutaan.
      ___________
      “Maanantai-iltapäivänä kokoontunut kaupunginhallitus päätti Mäkelän (kok)
      aloitteesta, että kurinpitotoimien aloittaminen siirretään liikuntapalveluiden
      johtaja Martti Merralta kaupunginjohtajalle.

      Kaupunginhallituksen jäsen Jouni J. Särkijärvi (kok) kuitenkin näkee, että
      Mäkelän on siirrettävä asia "alas" eli Merralle tai sivistystoimen johtajalle
      Sampo Suihkolle.

      Sdp:n ryhmänvetäjää Maria Guzeninaa Merran mahdollinen osallisuus
      kurinpidossa oudoksuttaa.

      Guzenina on yksi valtuutetuista, jotka ovat tehneet valtuustoaloitteen
      Suomenojan tapauksen mahdollisesta siirtämisestä poliisin tutkittavaksi.
      Merra ja Suihko ovat syksyllä pitäneet yhtä asiasta tehtyä valtuustoaloitetta
      mahdollisesti kunniaansa loukkaavana ja uhanneet allekirjoittajia
      kunnianloukkaussyytteellä.

      Valtuustoaloitteen ensimmäinen allekirjoittaja, perussuomalaisten
      ryhmänvetäjä Teemu Lahtinen näkee, että kurinpitotoimet on vietävä
      kokonaan liikuntapalveluiden ja merellisen ulkoilun yksikön ulkopuolelle.

      Sekä Lahtisesta että Guzeninasta on olennaista, ettei aluetyönjohtajasta
      tehdä "syntipukkia", joka kantaisi yksin seuraamukset Suomenojan
      tapahtumista. "Kaikki, jotka ovat osallistuneet toimintaan tapauksessa,
      tulee sanktioida. Myös ne, jotka eivät ole puuttuneet tekoihin", Lahtinen
      esittää.”
      http://www.hs.fi/kaupunki/a1416803644154
      ____
      Sitä bensavarkauksien tutkimusta ei ole vieläkään käynnistetty lainkaan. Poliisille ei ole bensavarkauksista tutkimuksen toimeksiantoa annettu.

    • Rotsi

      Onko toi rh-penger firman hallituksen varajäsen se leppävaaran ampuma rikoksesta elinkautiseen tuomittu henkilö....

      • Huvisuvi

        Rauhoitu.
        Pysy asiassa kyllä se siitä"".."


    • Pienempi tappi ulos

      Nyt Espoon Suomenojan sotkun selvittely on edennyt siihen vaiheeseen, että ensimmäinen henkilösiirto asian johdosta on tapahtumassa.

      “SATAMAVYYHTI JOHTAMASSA MUUTOKSIIN”
      http://www.hs.fi/paivanlehti/27012015/kaupunki/Lyhyesti/ar1422251728883?a=1

      “Espoon suurimman huvivenesataman Suomenojan epäselvyyksien
      setvimisessä on tulossa siirto ja virkanimitys. HS:n tietojen mukaan
      satamista vastaava ulkoilupäällikkö Tapani Kortelainesta ollaan
      siirtämässä toisiin tehtäviin. Kortelaisen tilalle on nousemassa
      suunnittelija Lennart Pettersson.

      Muitakin toimia on luvassa, mutta poliitikot jatkavat asioiden
      puintia ensi maanantaina kaupunginhallituksessa.

      Espoossa on pitkin syksyä selvitelty laajaa epäselvyyksien
      vyyhtiä, jonka keskiössä ovat olleet Kortelainen ja
      satamassa toimiva aluetyönjohtaja. Kaksikko on paraikaa
      syyteharkinnassa veneyrittäjä Massimiliano Carbonen
      häirinnästä Suomenojalla.

      Poliisi on tutkinut Kortelaista ja aluetyönjohtajaa alustavasti
      epäiltyinä vahingonteosta, pahoinpitelystä, virkarikoksista,
      laittomasta uhkauksesta ja syrjinnästä.”
      ___
      Siispä näistä kahdesta se pikkaisen pienempi tappi, Kortelainen, laitetaan lähtemään.

      Pienempi syntipukki ovesta “hyvityksenä” ulos, että isompi tappi Martti Merra voi jatkaa apulaiskaupunhinjohtajan hommiansa näämmä ihan normaalisti. Meniköjän kaikki nyt ihan oikein?

      Onko noita Espoon huviloiden käyttelyn juttuja ja niitä bensavarkauksia tutkittu esim. Merran osalta lainkaan? Yksi pienempi syypää heitetään hyvityksenä pellolle, ja isompien osalta Espoossa ei asioita tongita sitten lainkaan vai?

      Nimiä esille vaan. Ketkä kaikki sitä bensaa ovat käyneet Espoon tankilta kannuihinsa pumppauttamassa?

      • Uskomatonta

        Eihän tuo Kortelainen mihinkään "lähde" eikä häntä heitetä pellolle tuolta. Kortelainen "siirtyy toisiin tehtäviin saariston kehittämisasiantuntijaksi". Toisin sanoen jatkaa ilmeisesti samaa touhua, mutta eri nimikkeellä. Uskomatonta! Yksityisellä sektorilla Kortelainen ja Merra olisi erotettu jo aikoja sitten! Mäkelä ilmeisesti joutuu suojelemaan noita jostain syystä? Tietävätkö sitten liikaa jostain vai mikä tässä on taustalla?

        Ja mikäs tuollainen saariston kehittäjän virka on? Onko tuo ollut jossain haussa? Milloin tuollainen virka on perustettu? Tässä taisi tulla taas yksi virka lisää veronmaksajien elätettäväksi.


    • tervehenkinen

      Lällänlällänlieru espoolaiset!

    • Kaikkiko-voideltuja_

      >> Kortelainen "siirtyy toisiin tehtäviin saariston kehittämisasiantuntijaksi".

      Toivottavasti Kokoomuksen mandaatilla istuva Kortelainen sai samalla vähintään 2 palkkaluokan suuruisen korotuksen palkkaansa. Eihän ylentämisiä ennenkään ilman palkan korottamista ole tehty.

      Bensavarkauksien tutkinnan Espoon Kokoomuslainen kaupunginjohto lopetti tykkänään, siitä ei ole kuulunut halaistua sanaakaan.

      Ja meidän SDP-Persut-Keskusta-Vihreät etc. valtuuston jäsenetkään ei laiskuuttaan viitsi tivata enää vastauksia. Silkkaa vetelää peffallaan istumista, isolla porukalla.

      Espoolainen Soini ei ole puolella sanallakaan kommentoinut koko jupakkaa koko aikana. Valtuuston puheenjohtajanakin Soini istui muutaman vuoden, mutta ei sielläkään merkkiä jälkeensä jättänyt.

    • puusee

      Noinhan se Espoossa kulkee.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe