Pikkupaku arkiautoksi ?

Fiksu paku ?

Yhtenä vaihtoehtona harkinnassa seuraavaa käytettyä autoa ostaeesa (nykyisen henkilöauton tilalle) on ollut jokin pikkupaku takaikkunoilla, joka voisi olla suunnilleen Ford S-Maxin kokoluokkaa. Toivottavaa olisi, että menisi ulkomailla h-autona moottoritiemaksut (?).

Mitkähän merkit ja mallit voisivat olla kannattavia harkittaviksi kun tavoitteena olisi mukavuudelta mahdollisimman suuri henkilöautomaisuus "kökkö-mobiiliuden" sijaan, sekä tekninen kestävyys ja huollettavuuden käytännöllisyys (ilman että tarvitsee purkaa puolta konehuoneesta päästäkseen johonkin osaa vaihtamaan kuten lienee mm. Vitossa).

Tosin ainakin osa noista pikkupakuista on melko rumia, hieman saapikkaan näköisiä. Tyyliltä Ford S-Max mielyttää, mutta se onkin sitten aivan eri auto. S-Maxin jos saisi kakispaikkaisena edullisempana pakuversiona hyvine eristysineen, niin selainen voisi olla kiinnostava versio.

Tuollainen pikkupaku tulisi tosin lisä-änieritää jotta sen saisi siltä osin mahdollismman mukavaksi (lieneekö kuinka suurta parannusta saatavissa), sillä alustarakenne, korin muoto, sivupeilit ja tiivisteetkin näyttelevät omaa rooliaan.

Sitten jos penkit eivät miellytä, niin etsisi vaikkapa jostakin kolariautosta jotkin 2 x Recarot tilalle jos vain sovitus-kiinnityskiskot saatavissa, sekä laittaisi jotkin siistit aluvanteet perus-rengaskoossa alle tai maksimissaan yhtä pykäää suurempina.

Tuollainen auto voisi toimia hätätapauksessa kesällä pitkässä reissussa vaikkapa teltan korvikkeena, vai riitääkö tavaratilan pituus(?).

Sitten on vielä avoin kysymys tuon autoluokan kolariturvallisuus henkilöautoihin verrattuna.

Ps. Saakohan tuollaisiisiin laitteisiin käyntiä ohjaamosta takaosaan?

2

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fiksu paku ?

      Ilmeisesti hieman liian pieni ideaani, mutta mikä ero alla olevilla autoilla on paitsi eri merkki nokalla ja jotkin muut pienet merkkien yksityiskohtien erot, sekä mahdollisesti merkkihuoltojen (laadun / maineen?) erot?

      "Citroen Nemo vs. Peugeot Bipper"

      - http://www.vanrental.co.uk/vanblog/archives/146

      Berlongo vs. Partner: http://kuvaton.com/u/ydw & http://kuvaton.com/u/yd4

      Onko henkilö- ja pakuvesioiden kesken muita konkreettisia erija kuin sisustus ja ikkunat? Onko sama alusta ja jouset se mukavuus)?

      Ohjaamot noissa on ihan mukavan, selkeän ja siistin näköisiä ja varsin henkilöautomaisia.

      - http://www.autoblog.com.uy/2012/02/los-nuevos-peugeot-partner-y-citroen.html

      Pakuversio saataisi olla edullisempi (käytetystä olis kysymys joka tapauksessa), mutta se pitäisi sitten hyvin äänieristää, paneloida ja mahdollisesti pinnoittaa siistiksi ja tämä toteuttaen niin, ettei väärällä metodilla luo tulevia ruosteongelmia.

      Tekisi tuollaisesta pakuversiosta kaksipaikkaisen Recaron mukavilla penkeillä ja takaosan siistiksi eristäen ja sisustaen, mutta ei siitä silti oikein tilapäiseksi teltaksi-retkiautoksikaan ole kun tavaratilan pituus rajoittaa.

      Sitten pykälää suurempana ollaankin jo Ford S-Max ja Ford Tourneo kategoriassa joista viimeksimanittukin alkaa sitten olla hinnoissaan ja samaan hintaluokkaan tulisi melko paljon muita erilaisia vaihtohetoja.

      - http://www.wintonsworld.com/ford-tourneo-connect-review/

      Hieman hankalaa tämä erilaisten hieman henkilöautomaisten pikkupaku-kompromissien haku ;-)

    • Anonyymi

      MB Citan, Rellu Kangoo, Opel Combo = Fiat Doblo, nykyisin Pösö ja sitikka samoja autoja. Noista kun valitsee sen pitemmän eli L2-mallin niin pääsee melkeimpä samoihin pituuksiin kuin VW Caddy maxi ,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe