ruoka ällöttää

apua tarvitseva

minulla oli viimeksi kaksiviikkoa sitten kolmenpäivän putki ettei minulla haluttanut syödä yksinkertaisesti mitään vaikka olisikin nälkä. ruoka ällötti kaikin puolin minua. väkisin silti piti yrittää syödä edes jotakin ja sekin oli hirmu vaikeaa. no kolmen päivän jälkeen ruoka halu tasaantui ja ruoka ei enää ällöttänyt.
Nyt kumminkin kahden viikon jälkeen minulla on ollut taas tällainen olo. väkisin pitää syödä päivän aikana jotain ja ruoka kaupassa käynti on helvettiä sillä eihän sieltä mitään voi ostaa kun kaikki on yhtä ällötystä.
olen kaksiviikkoa sitten tehnyt raskaustestin ja se näytti että en ole raskaana... nyt kumminkin taas epäilyt heräsi raskautta kohden mutta tänään kumminkin alkoivat kuukautiset. joten pelko raskaudesta on luultavasti turhaa?

onko kellään ollut samankaltaisia ongelmia? ja mikähän minulla voisi olla näiden oireiden perusteella?

13

6051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en ole raskaana

      Ruokahaluttomuutta täälläkin. Ei vaan tee mieli.

      • Rikasruokainen

        Loistava havainto!

        Ehkä ne elimistösi loiseläimet vievät osan ruokahalustasi. Ks vaikka:

        https://tieku.fi/luonto/loiset-7-sinussa-asuvaa-loista

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00562

        Siihen vielä lisätieto että jopa puolet maapallon eliöistä on tavalla tai toisella loisena ja onhan jo syöminen lähes aina osittain muiden eliöiden loismaista hyväksikäyttöä. Pelkästään pelkän elottoman ja ei-eliöperäisen aineen syöminen on ilmeisesti lähes harvinaista.

        Olisipa kivaa syödä täysin synteettistä loiseliötöntä ruokaa. Nimittäin monen ruuan maun osatekijänä on oleellisesti ruoka-aineen mukana kulkevien loiseliöiden tuottamat maku-aromit.
        Esimerkiksi etelästä tuoduissa hedelmissä, marjoissa ja vihanneksissa on tarkemmassa tarkastelussa usein jäämiä hyönteisistä, niiden munista tai nakerretuista rei'istä, jopa hyönteisten jäänteitä yms. Hyvin ne silti tiensä löytävät ihmistenkin ruokavalioon.

        Miltä mahtaisi esimerkiksi maistua täysin puhdastiloissa valmistetut loiseliöttömät herkut?
        Olisiko vaikkapa taatelien rikas maku yhä tallella?

        No, kyllähän vauvoillekin muhennetaan ne banaanit kaikkine loisineen ruuaksi, eikä siitä useinkaan seuraa mitään kummempaa.

        Ruokahaluttomuushan ei riipu sen kummemmin ajankohdasta eli siitä onko vuosi 2014, 2018 vai 2158. Ruuan laatu sen sijaan saattaa riippua.

        Ihminenhän on biokemiallisesti vain sitä, mitä syömästään ruuasta ruuansulatuksen kautta on imeytynyt elimistöön. Ja tietysti muilla tavoin elimistöön kulkeutunutta alivuokralaista yms.


    • väinö orvokki

      Aika yksinkertasta: mielisairaus. Niin ja apua tottakai pitää pyytää netistä. Elä vaan missään nimessä mee minnekkään lääkärille.

      • apua tarvitseva

        Ettei sulla itellä vain olis mielisairaus?
        Niin täällähän ei varmasti kukaan muu kysy neuvvoa kuin minä.
        En minäkään nyt niin idiootti ole että tyydyn netin ihmeellisiin diagnooseihin elikkäs lääkärille on kyllä varattu aika. En kumminkaan ajatellut kysyä täältä apua sen takia että kun täältä saan vastauksia että alan epäillä itselläni samaa enkä mene lääkäriin... mutta olisi ihan kiva saada tietää esimerkiksi mahdollisia sairauksia mitä nämä oireet voivat enteillä.


      • väinö orvokki
        apua tarvitseva kirjoitti:

        Ettei sulla itellä vain olis mielisairaus?
        Niin täällähän ei varmasti kukaan muu kysy neuvvoa kuin minä.
        En minäkään nyt niin idiootti ole että tyydyn netin ihmeellisiin diagnooseihin elikkäs lääkärille on kyllä varattu aika. En kumminkaan ajatellut kysyä täältä apua sen takia että kun täältä saan vastauksia että alan epäillä itselläni samaa enkä mene lääkäriin... mutta olisi ihan kiva saada tietää esimerkiksi mahdollisia sairauksia mitä nämä oireet voivat enteillä.

        Saattaa ollakkin mutta en siihen pyydä diagnoosia ruokapalstalla. Psyyken puolellahan sulla on tuo joka tapauksessa.
        Mikään elimellinen sairaus ohimenevää pskatutia lukuun ottamatta ei aihauta ruokahaluttomuutta.


    • oululainen

      Ruoka ällöttää minua usein silloin jos olen syönyt pitempään huonosti, esim. eineksiä ja sokerisia ja rasvaisia herkkuja. Puhtaan ruoan syöminen rauhoittaa vatsaa ja ruoka alkaa taas maistua. Olen huomannu myös että epäsäännöllinen ruokailurytmi aiheuttaa yököttävää oloa.

    • gsgsg

      Ei tarvitse syödä. Monen ruoan saa soseutettua nestemäiseen, juotavaan muotoon. Tehosekoittimella. Esimerkiksi useimmat vihannekset ja hedelmät. Niistä tulee lisäksi erittäin hyvänmakuisia, tehdessä voi kokeilla eri sekoituksia ja mmaistella, mitkä ovat hyviä. Perunamuusinkin saa niin löysäksi, että sen voi juoda, samoin esim jauhelihakastikkeen. Lisäksi kokeile palautusjuomaa, se menee alas juomalla ja täyttää vatsan ihan hyvin. Kilon pussi sports recovery -jauhetta Lifestä, sekoitetaan sheikkerissä veteen. Siinä on kuitenkin käyttörajoitus, tietty maksimimäärä päivässä, mutta jos muuten lähinnä juo soseutettuja vihannes- ja hedelmäjuomia, palautusjuomassa oleva lisäproteiini on tarpeen. Proteiinia on kyllä monissa vihanneksissakin, kuten pinaatissa. Eli: välttämättä ei tarvitse syödä, vaan ravinnon voi juoda. Mutta ravintoarvojen kanssa kannattaa silloin olla tarkkana.

      • inhokki

        Ihana, et joku ajattelee just niin kun oon ajatellut. Sama ravintoarvo kuitenkin ja voi niellä!,


    • variatio delectat

      Jos oot syöny liikaa eikä sen takia o nälkä. Mullakin on joskus käyny niin että oon syöny tosi paljon eikä sen takia o vähään aikaan nälkä. Välillä syön tosi paljon välillä tosi vähän välillä vähän enemmän välillä vähän vähemmän, se on vähän niinku se 5 2juttu.

    • inhokki

      Oon 62v mummo. Aivan tutut tunteet. Itkettää jo kaupassa, kun siellä ei ole mitään mitä voisin syödä. Viili menee hyvin. Näläntunne on nautintoa, mutta lopulta on pakko syödä jotain. Muuten pökrää.

      • lipla

        Mulla sama juttu! Nainen 62v. Viili o nainoa jota haluan syödä.


    • MistäOnKyse

      Siis mulla on ihan samanlaista, en oo viittiny kertoo kellekään ja nytkin tekis mieli oksentaa. Syönkö liikaa? Mun mielestä mä oon ihan järkyttävän läski kaikkiin muihin verrattuna(oon 44 kg)ja en tiedä yhtään että onko mulla se joku BED tai sit kuvittelenko/onko tää ohi menevää.

    • simppelii

      Jos ruoka ällöttää niin kyseessä taitaa olla eines-fobia eli tee ruokaa itse hyvistä raaka-aineista ja ruokaa tehdessäsi aromien tunkiessa nenään et enää voi tuntea pahoinvointia ruoasta vaan ne aromit saavat sinut haluamaan kokeilemaan jotain uutta.

      Nauti itsetehdystä ruoasta ja unohda einekset, sillä ne saa minutkin voimaan pahoin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2903
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1526
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      22
      1058
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe