Miten v*ttu näin kävi - usko meni yrittämiseen

sdfsfds

Lamoja tulee, lamoja menee, yritys senkun porskutti ja ensimmäisen nykytaantuman aikana en tajunnut että mikä hiton taantuma. Silloin oli rahaa päivän jälkeen oikeasti niin paljon että taskut pullotti ja ostinkin ensimmäisen kassakaapin firmaan ja käteisestä tuli suoranainen ongelma, vaikka kehoitin aina maksamaan kortilla.

Sillä tuloksella ostin kaiken omaisuuteni, uuden auton, uudet laitteet yritykseen, sain ison lainan unelmieni asuntoon, kaikki kalusteet uusiksi, asuntoremontit jne. Kaikki oli parasta.

Mutta nyt kaikki on mennyt päin helvettiä, ei ole asiakkaita, olen miettinyt työttömyyttäkin, mutta miten saisi asumistukea omistusasuntoon?! No tuskin saa.

Lähes kaksi vuotta kärvistellyt ja rahat on loppu, töitä otan ja teen ihan orjapalkalla, asiakkaat ei enää suostu maksamaan normaalitaksoja! Mitä tässä tilanteessa kannattaa tehdä? Onko muilla tälläistä ongelmaa? Lamaa jatkuu kuulema 10 vuotta! Tätäkö tää on että vanhana joudun kerjuulle ja joudun myymään asunnon?

Tilanne näyttää pahalta, olen supistanut niin paljon kuin pystyn, tilanne vain pahenee, asiakkaat vähenee. Nyt mennään plusmiinusnolla-tilanteessa. Voin maksaa yrityksen tuloksella enää sen kulut ja muutama satku jää ns ruokaan. Uskomaton käänne, en olisi koskaan uskonut kun vertaa aikoja jolloin asiakkaita oli jopa liikaa.

13

462

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myös vempula

      rupee vempulaksi! rahat taskuun ja lakisääteiset jätät maksamatta!

    • Valtiolla on rahaa

      >> Lähes kaksi vuotta kärvistellyt ja rahat on loppu, töitä otan ja teen ihan orjapalkalla, asiakkaat ei enää suostu maksamaan normaalitaksoja! >>

      Täällä meidän alalla, pienessä ICT-firmassa ei ole asiakkaat ikinä maksaneet mitään 'normaalitaksoja' meille. Jos pystyttäisiin saamaan asiakkailta lähellekään samaa tuntihintaa mitä esim. Tieto-Enator, Logica, Accenture, Visma jne. laskuttaa valtionhallinnon asiakkailtaan, niin me oltaisiin kroisoksia kaikki kolme.

      Enatorillakin tuntihinta ohjelmoinnille on 120..140 €/h alv, ja kaikenlaisesta asiakkaalla tehtävästä konsultoinnista veloitetaan 175..260 €/h alv. Valtio ja kunnat maksaa poskettomia sikahintoja noille "hovihankkijoille", eikä hinnoista tarvitse tinkiä.

      Jos saataisiin edes 50% noista Logican tuntihinnoista meidän PK-asiakaskunnalta veloitettua, niin oltaisiin rikkaita miehiä. Nyt on tällaista hirveetä nylkyttämistä, vähistä toimeksiannoista.

      • vapaat markkinat

        Tarjotkaa palveluita valtiolle ja kunnille .
        Kun on mitä tarjota niin mikä estää tarttumasta toimeen?

        Nykyään on pakko kilpailuttaakin, että jonoon vaan !


      • Suu säkkiä......
        vapaat markkinat kirjoitti:

        Tarjotkaa palveluita valtiolle ja kunnille .
        Kun on mitä tarjota niin mikä estää tarttumasta toimeen?

        Nykyään on pakko kilpailuttaakin, että jonoon vaan !

        "Sillä tuloksella ostin kaiken omaisuuteni, uuden auton, uudet laitteet yritykseen, sain ison lainan unelmieni asuntoon, kaikki kalusteet uusiksi, asuntoremontit jne."
        Ja kaikki velaks? Nyt rahat loppu ihme homma! Yrittäjän elämä on kuules sellaista itellä 30vuoden kokemus eikä KOSKAAN ole tullut rahaa "ikkunoista ja ovista"


    • SDP-KOK-ym huijarit

      Yrittäkää ymmärtää hyvät yrittäjäkolleegat, että olemme vain ja ainoastaan poliittisten päättäjien ruokaa. Tehtävämme on tulouttaa kaikki mahdollinen töpanoksellamme saavutettu taloudellinen hyöty yhteiskunnan pohjattomaan kaivoon.

      Puolueesta riippumatta kaikki ovat vihollisiamme, vaikka tasan toisin väittävät.
      Jokainen puolue sanoo olevansa yrittäjien puolustaja. Pa5kat sanon minä, teot
      ova juuri toisin kuin puhutaan.

      En välitä enää yhteiskunnan velvotteista, joita päälleni kasataa jatkuvasti lisää. Enää on vain oma etu mielessä, vain se pitää itseni elossa.

    • huijarivaltakunta

      Virkamiesnilkit toteuttavat päättäjien kyhäilemät rasitteet jotka vain heikentävät liketoiminnan edellytyksiä.

      Nämä Virkamiesnilkit vetoavat älyttömiissä vaatimuksissaan aina johonkin kasvottomaan ja sanovat, että he työskentelevät virkavastuulla. Voi vi..u sitä pa5kaa jota joudun kuuntelemaan näitten suusta. Käytäntöjä on vaikka kuinka, mutta halutaan ottaa se raskain ja vaiken vaihtoehto käyttöön asiassa kuin asiassa. Esim. tämä haja-asutusten pa5kalaki. Tai ajokorttiuudistus.

      Entäs tämä ennakoivan ajon kurssitus(rahastus), jolla ei ole mitään tekemistä liikenneturvallisuuden kanssa. 40v rattia pyörittänyt kuormautoilijan on mentävä moiselle kursille, vaikka ei ole yhtään kolaria noina miljoonien kilometrien aikana ajanut.

      Entä nämä CE- merkinnät oka laudan päähän, tai jokaisen hitsaussauman on tarkistettava jokin setifikaatin suorittanut tarkastaja ja tehtävä siitä pöytäkirja, vaikka hitsarilta vaaditaan jo pätevyys. Ei viranomaisten hulluudella ole rajoja.

      Ainahan voi mennä EU:n selän taa ja sanoa, että säänökset tulee sieltä ja niitä on noudatettava. Vaan ei muualla noudateta. Naureskelevat vain hulluille päätöksille. Suomi-poika, tyhmä alistuva yrittäjä antaa hallintovirkamiehien kiusata itsensä lopuun asti ja tilalle tulee toinen yhtä kusetettava. Näin toimii kansa viranhaltioitten palvelijana ja heidän todellisena palkan maksajinaan.

      Oletteko kuuleet kenekään politikon tai virkamiehen kiittävän kansalaista tai yrittäjää siitä, että he maksavat meidän palkan. Ette, koska se ei kuulu heidän imagolle. Sehän on itsestään selvä, että alamiset elättää virkakunnan. Ei siitä kuulu kiittää.

    • kulukuri?

      Et kerro tuossa millä alalla toimit? Tuliko kilpailua, alkoiko muut myydä halvemmalla vai keksivätkö paremman tuotteen? Vai onko tuote sellainen mistä ihan kaikki asiakkaasi tinkivät/pärjäävät ilmankin huonona aikana?

      Kuulostaa uskomattomalta että ylitäydestä kassakaapista vain kahdessa vuodessa putosit lähes nollatuloille...

      • awsertyuijk

        Yrittäminen on taitolaji. Onnenkantamoiset on asia erikseen. Aloittaja ei ole muuten päivääkään ollut yrittäjänä. Liikaa ristiriitaisuuksia tässä stoorissa.


    • 4+13

      Kyllä tuo on tuttu tarina. Suomi on menossa niin alas. Mitään kehitystä ei tapahdu kun kaikki tarmo on laitettava selviämiseen päivä, päivältä.

      Suomi on ollut lamassa jo 6 vuotta eikä pohjaa näy. Itse asiassa näyttää yhä enemmän siltä, että tämä uusi tilanne on nyt se "uusi normaalitaso".

    • survivalia

      Mulla on vähän sellainen käsitys nykyajan yrittämisestä, että pitää olla melkoinen sirkustaiteilija ja monta rautaa tulessa yhtäaikaa? Nyt mennään melkoisen jyrkkää ylämäkeä ja polkupyörässä pitää pistää pienet vaihteet silmään.

    • fbgdnmjhuk,il.o

      Olen ollut yrittäjä vuodesta 1995 alkaen ja veitsen terällä olen taiteillut koko tuon ajan, eli ei tämä persaukisuus mitenkään ole vain tämän hetken juttu.

      Alkuvaikeuksien lisäksi tein alussa myös amatöörimäisiä virheitä jotka maksoivat silkkaa rahaa. Siitä selviäminen vei monta vuotta mutta pysyin pystyssä. Juuri kun olin pääsemässä kuiville ja olisi vihdoin ollut mahdollisuus kerätä puskuria, tuli uusia alakohtaisia säädösmuutoksia jotka vaati välitömiä rahallisia panoksia ja taas oltiin kusessa. Kun tästä oli selvitty, alkoi jo uusi taantuma joka jatkuu vieläkin. Matkan varrella on toki ollut lukuisia muita ongelmia ja tilanteita jotka on rahalla pitänyt ratkaista.

      Lähes 20 vuoden yrittämisen jälkeen sekä minä että firmani olemme edelleen persaukisia koska ns. normaalia yrittämistä ei ole ollut niin montaa vuotta tai kuukautta putkeen että olisi ehtinyt varallisuutta kerätä. Töitä on koko ajan ollut mutta rahat on aina palanut jonkun ongelman tukkimiseen ja ongelmiahan riittää.

      Tuskin olen ainoa lajissaan. Todellisuudessa harvassa on ne jotka oikeasti rikastuu yrittämisellä. Todennäköisempää on se että yrittäjä todellisuudessa tienaa vähemmän kuin vastaavasta hommasta palkolliselle maksettaisiin varsinkin kun otetaan laskuihin mukaan palkalliset lomat ja sairaslomat.

      • lisäys edelliseen...

        Jäi vielä sanomatta että yhteiskunta, verojen ja veroluonteisten maksujen muodossa, on tehnyt minun yritykselläni sen kaikkein parhaimman tilin. Yhteiskunta saa joka kuukausi enemmän kuin itse koskaan kuvittelisin saavani.

        Olen tuottanut tälle yhteiskunnalle niin paljon verotuloja että täysin hyvällä omalla tunnolla voin maata vanhainkodissa vaikka satavuotiaaksi, se lasku on jo maksettu etukäteen.

        Toiminnan siirtäminen Viroon on alkanut vuosi vuodelta kiinnostaa entistä enemmän....


    • Heikot spämmit

      >>Aloittaja ei ole muuten päivääkään ollut yrittäjänä. Liikaa ristiriitaisuuksia tässä stoorissa. >>

      Tuo on totta. Suomi-24:n omien "aktivointikirjoittajien" spämmit tunnistaa jo viidestä tekstirivistä.

      Eivät vaan pascapäät, yleensä "ystävät ja parisuhde" -palstoille väkertävät muijat osaa muuttaa tyyliään yhtään. Ja se tosiaan näkyy joka riviltä.

      Oikeata arkipäivän, tyhjistä alkavan yrittämisen tuskanhikea ei ole kirjoittaja kokenut päivän päivääkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe