Työeläkeyhtiöiden laillisuus ja varat.

laitko rikottaviksi?

http://vuosikertomus.ilmarinen.fi/ilmarinen-2013/roolimme-yhteiskunnassa/

Vuonna 2013 Ilmarisen maksama eläkemeno oli ensimmäisen kerran suurempi kuin vakuutusmaksutulo. Erotus oli noin 60 miljoonaa euroa, ja se katettiin sijoitustoiminnan tuotoilla. Eläkkeisiin käytetty summa on kuitenkin vain murto-osa sijoitustoiminnan tuotoista, koska eläkevarat kasvoivat noin kolme miljardia vuonna 2013.

Miksi siis nyt on kiire tehdä uusia eläkepäätöksiä?
__________________________________________


http://heikkisantala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/156071-valtiosääntöasiantuntijat-työeläkeyhtiöt-perustuslain-vastaisia


YÖELÄKEYHTIÖT PERUSTUSLAIN VASTAISIA

Perustuslain 124 §:n mukaisesti merkittävää julkista valtaa saavat käyttää vain viranomaiset.

Perustuslakivaliokunta totesi 2011 lausunnossaan, että yksityisten antamat parkkisakot ovat julkisen vallan käyttöä ja siten perustuslain vastaisia. Eduskunta hylkäsi oikeusministeri Tuija Braxin parkkilakiesityksen.

Yksityiset työeläkeyhtiöt käyttävät suurta julkista valtaa tehdessään eläkepäätöksiä. Perusoikeusasiantuntijoiden mukaan tämä hallintotehtävä kuuluu ilman muuta perustuslain 124 §:n piiriin. Oikeusoppineet ovat asiassa harvinaisen yksimielisiä. - Esimerkiksi:

"Yhtiöt tekevät suuria määriä hallintopäätöksiä, joilla on suuri merkitys niiden kohteena oleville eläkkeen saajille." (Akatemiaprofessori Kaarlo Tuori; HS 6.12.)

Kansalaiset ovat nyt bisnestään varjelevien eläkeyhtiöiden armoilla. Sairailta ja työkyvyttömiltä estetään vakuutusyhtiöiden lääkärien lausuntojen perusteella eläkkeelle pääsy, vastoin henkilökohtaisen lääkärin kantaa. Pukki on kaalimaan vartijana.

STM:n vakuutusosaston entinen ylijohtaja, professori ja vakuutusekspertti Tarmo Pukkila ihmetteli Helsingin Sanomissa 11.12. että suuren valiokunnan vaasalainen puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri (sd) halua estää työeläkejärjestelmän perustuslaillisuuden tutkimisen. "Edustaja Kumpula-Natri haluaa asettaa rajat sille mitä saa tutkia ja mitä ei saa tutkia."
_____________________________

3

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kummallista....

      Demarointia, miksi Kumpula-Natri toimii noin? Eikö asioiden perustuslaillisuus punnita kaikiltaosin ?

    • nyt kysyisin?

      http://koivan25.puheenvuoro.uusisuomi.fi/156182-uuden-vuoden-terveiset

      Eläkkeiden negatiivinen kehitys on alkanut jo 80 luvun puolivälissä puoliväli-indeksin (palkat / hinnat 50/50) aikana. Mutta, taitettu indeksi (MOOSES, palkat/hinnat 20/80) johdosta vuodesta 1996 alkaen jäänyt ja jää selkeästi ansiotulokehityksestä jälkeen.

      Eläkkeiden ostovoima pienee vuosi vuodelta hintojen ja elinkustanusten noustessa. Välillisten verojen korottaminen koskee kaikein kipeimin pienituloisia (vanhat yksin elävät naiset).

      Alle 1200 euron kuukausieläkkeellä joutuu pärjäämään 705 500 suomalaista eläkkeensaajaa. Alle 1000:lla eurolla sinnittelee runsaat 468 000eläkkeesaajaa. Naisten keskimääräiset eläkkeet ovat selvästi miesten eläkkeitä alhaisempia.

      Eläkeläisiä on lähes 1.5 miljoonaa, entäpä jos heidän eläkkeitään päivitettäisiin niin, että ostovoima kasvaisi. Nämä eurot eivät menisi veroparatiiseihin vaan jäisivät paikkakunnan palvelutarjoajien kassaan. Eläkeläiset tarvitsevat palveluja ja näin ollen työllistävät ihmisiä ja yrityksiä, toisin kun väitetään.
      ___________________________________
      Minusta kenenkään työeläke ei saisi olla yli 3000 euroa kuukaudessa. Se osoittaa, työssä ollessa hankkeet ovat olleet jo sen verran suuret, että omaisuutta ja säästöä on jo kertynyt täyttämään loppuelämän tarpeet.
      Kateellinenko?

      Yx kommenteista
      ________________

      Miten voi ollakin noin pieni työeläke, eikö tuo kansaneläke
      ole suunnilleen tuota luokkaa, ei senpuoleen tuo se osapuilleen
      on omakin eläkkeeni, mistä oikein maksoin ja kenen hyväksi?

    • Lukekaas nyt toi

      ja lakatkaa ihmettelemästä.

      http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/164455-faijas-oli-kestavyysvaje-ii#comment-2563353

      "Usko nyt vaan kun totuus kerrotaan. Suomi sai aikoinaan EU:lta liittymiskiemuroiden yhteydessä erikoisluvan laskea eläkerahastot julkisen sektorin varoiksi. Jos niitä aletaan purkaa, niin se näkyy heti EU:n laskelmissa vajeena, mikä ei saisi ylittää sitä maagista 60 % rajaa. Siksi eläkerahastoja pitää aina vaan kartuttaa, kartuttaa, kartuttaa. Myös rahastojen korot lasketaan tietysti kartuttamiseksi.

      Hallitus on nalkissa ja se haluaa nostaa työeläkemaksuja, jotta sen omat möhlimiset eivät paljastuisi. Työeläkerahastoilla ei ole pitkään aikaan ollut muuta tarkoitusta kuin peittää persaukisen julkisen sektorin vajetta EU-laskemissa. Eläkkeiden maksaminen rahastojen avulla on ihan mitätön sivujuonne."

      http://jplehto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/164525-riittavatko-elakerahat#comment-2565316

      "Suomi sai aikoinaan EU:lta liittymiskiemuroiden yhteydessä erikoisluvan laskea eläkerahastot julkisen sektorin varoiksi."

      Kommenttina tuhon voisi sanoa, että ei Suomi sitä lupaa saanut, mutta teki sen kuitenkin, siitä on hyvä juttu Taloussanomissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1372
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    Aihe