Leskeneläkkeet lopetettava

Mulle kans

Miksi jotkut saavat leskeneläkettä?
Itsekin olen lapset kasvattanut ja työelämässä ollut yli 30 vuotta.
Tuli avioero ja ukko perusti uuden perheen-lapset jäi minulle, vaikka
oikeudessa sanoin, etten halua minäkään kun ei mieskään halua...
Sivuseikkase.

Epätasa-arvoista tämä leskeneläke.
Samoin orvoneläke, koska nykyään on niin paljon hylättyjä lapsia ja yksinhuoltjien lapsia jotka saavat vain valtion maksaman elatustuen: kyllä hekin sen orvoneläkkeen tarvitsisivat.

Minulla on tietoa miten talous romahtaa kun ukkö jättää muijan ja mukulat.

50

424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei sinulta pois

      Leskeneläke on todella tärkeä yhteiskunnan tuki leskelle. Älä sinä karehdi toiselta, sillä se ei tilannettasi auta.
      Mutta samaa mieltä olen kanssasi, että tukia tarvitsevat myös kaltaisesi "erolesket" ja hylätyt. Eronneille ja hylätyille joku tuki olisi tarpeen, aja sitä äänestämällä.
      Leskeneläke antaa ostovoimaa ja on välttämätön elinehto monelle.

      • Anonyymi

        On tärkeä on,eikä sellasia asioita pidä mennä vaatimaan purettavaksi tunneperuteella asioita ymmärtämättä. Kateus on kavala kaveri. Sen kanssa ei pidä ruveta kaveriksi. Se syö ihmisen sisältä ,mutaa sydämmen ja tekee halla muille. Lopulta siinä itse hukkuu omaan paxkaansa.


    • 50-luku +

      Omassa nuoruudessani 60-70-luvulla oli tapauksia, että ns. jättäjämies sitoutui auttamaan kustannuksissa myös jätettyä eron tullessa. Maksoi vähän kuin elinkorkoa Amerikan malliin ex-puolisolle. Ja sen päälle tietysti ne elatusmaksut lapsille.

      Useimmat tämän tyyppiset tapaukset olivat esim. maatalouden piiristä tai ylemmän keskiluokan eroissa. Raha-avustus loppui luonnollisesti ex-puolison uuteen liittoon.
      No, siihen aikaan erot eivät olleet "normi" juttuja, vaan aika harvinaisia ratkaisuja.

    • tuttuakin tutumpi on

      Usein mies ensin salaa tapailee toista naista jopa vuosia ja kun eroaa, rakentaa uuden kodin sille salaiselleen kun kaikki paljstuu.
      Syytön ex.ä jää ilman tukia, vaikka on ollut tienaamassa miehelle joka vielä uhitellen vies osituksessa vaimon omaisuutta.

      Vaimo ei jaksa taistella vaan lähtee pois, jättäen kaiken.

    • yksi tarina

      On se leskeneläke hyvä juttu. Itselläni on takana sekä avioero että leskeytyminen.

      Avioero oli hyvä taloudenkin kannalta. Sain käyttää palkkani lapseni ja omaan elämiseeni, kun ei työtön mies enää ollut ryöstämässä rahojani juopotteluun.

      Toinen liitto päättyi puolison kuolemaan. Silloin tuli leskeneläke todella tarpeeseen. En osaa kuvitella, miten olisi muuten käynyt, sillä olin viimeiset vuodet hoitanut kotona puolisoani, joka oli sairastunut pahasti. En ollut vielä eläkeikäinen, mutta kuitenkin yli 50, jolloin ei työpaikan saanti hevin onnistu varsinkaan sellaiselta, joka oli jo ehtinyt kadottaa kosketuksen työelämään. Toisaalta olin tehnyt yhteiskunnalle ison palveluksen ja säästön, kun hoidin puolisoni kotona.

      Muutamat vuoden tulin toimeen pelkällä leskeneläkkeellä ja siitä kiitollisena tein vapaaehtoistyötä vanhusten parissa ne vuodet. Nyt saan ikäni vuoksi jo oman ansioeläkkeenikin. Toimeentuloni on parempi kuin koskaan.

    • toiset ovat toiset eivät

      Semmoistahan se on, ei käy onnenlahjat tasan tässä maailmassa.

      Toiset saavat leskeneläkettä, toiset eivät. Toiset kuolevat nuorina, toiset vasta vanhana. Toiset ovat kauniita ja rohkeita, toiset eivät. Toiset saavat lapsia ja lastenlapsia, toiset eivät. Toiset ovat rikkaita, toiset eivät. Toiset ovat terveitä, toiset eivät. Jne...

    • Lykkyä tykö

      Leskeneläke pois toisilta ei auta sinua eronnutta. Mutta hae apua muualta sitä saa jos on perusteita. Tsempaten !
      Leskeneläke on tarpeellinen tuki

      • kfdgkfkhfkjhk

        Miten pärjäisin ilman leskeneläkettä jos jäisin leskeksi, kun saan eläkettä puhtaana alle 1000euroa.
        taloni ei mene kaupaksi joten sitäkään en pystyisi myymään je elääkkin pitäisi.


    • äläkadehdi

      "Miksi jotkut saavat leskeneläkettä?"

      Ero on oma valinta, leskeys ei. Älä kadehdi leskiä. Et tiedä, mitä on leskeksi jääminen ja mitä se vaikuttaa lesken toimeentuloon ja koko elämään. Toki erokin vaikuttaa, mutta kuten sanoin, se on oma valinta.

    • viisauden alku

      "Minulla on tietoa miten talous romahtaa kun ukkö jättää muijan ja mukulat."

      Ukon tekemiset ja tekemättä jättämiset ei voi olla yhteiskunnan maksettava. Sitä paitsi neuvoisin elämään nätisti ja ukon mieliksi, jos on ukosta riippuvainen. Sellaista elämä on. Tosiasioiden huomioonottaminen on viisauden alku.

      • Anonyymi

        Mutta jos pihtarieukko on aiheuttanut koko eron, niin syyttäköön itseään .


      • Anonyymi

        Mites se olikaan, kummankin on osallistuttava perheen elatukseen mahdollisuuksiensa mukaan. Itsekin eronnut. Mutta sentään syötin sekä ukon että lapset, hoidin sekä omaa työtäni, että lapsiani.
        Eipä noista ajoista muuta, kuin että itsenäisen ihmisen elämä on aina parempaa, olkoonkin vaikka pienipalkkaista.
        Mutta leskeytyminenhän on aivan eri asia, johon sitten sovelletaan avioliittolain juttuja. Avioliitto kun on juridinen sidos kahden ihmisen välillä, siinä ei kysytä säännöllisesti miten sopuisa ja onnellinen yhteiselo on.
        Ainakin pitkien avioliittojen päättyessä jommankumman kuolemaan, leskeneläke on oikeaa rahaa, vaikka eihän se ihan sama asia ole kuin puoliso.


    • Tuloja

      No ei todellakaan pidä lopettaa leskeneläkkeitä. Nyt jo on monin tavoin heikennetty heikompien toimeentuloa ja äärirajoilla ollaan.
      Sossuun hekemaan toimeentulotukea jos sinun elämäntilanteesi on heikentynyt, etkä muuten pärjää.
      Ei ole mitään järkeä jos kaikki lesket joutuisivat hekemaan toimeentulotukea, johan jonot sossuun pitenisi ja aina heikommin sieltä apua saisit sinäkin.
      MOTTO: Vähemmän tukia enemmän eläkettä ja muita tuloja, niin että yhä harvempi tarvitsisi turvautua sosiaaliapuun

      • höpönhöpön

        Vai on ero oma valinta???? Senhän voi vain toinenkin hakea ilman sinun suostumustasi eli ei ole oma valinta läheskään aina.


    • Eroraha jättäjälle

      Sellainen laki jotta Mies maksamaan elantoa jos jättää perheensä
      Sama toisin päin.
      Edellyttäisi ettei olisi näyttöä väärin kohtelusta tai väkivallasta ja ero olisi sitä myöten perusteltua

      • toinen kerta

        Hae uusi ukko


      • Järki käteen
        toinen kerta kirjoitti:

        Hae uusi ukko

        Ymmärrän katkeruutesi, mutta ei auta sinua jos muilta otetaan pois.
        Sensijaan tee uusia aloitteita kansanedustajille; yksin jäävien eronneiden tukemisen uudistamiseksi, heidän ostovoimansa tärkeyttä korostaen ja niin usein säästettäisiin toimeentuen tai asuntotuen tarpeelta, mikä saattaisi jopa säästä yhteiskunnan rahoja.


    • leski

      Ei ole helppo eikä iloinen asia anoa leskeneläkettä! Aviopuolison kuolintodistuksella saa sen anottua mutta ensin puolison on kuoltava. Joten jokainen joka kadehtii leskeneläkettä, niin hakemusta vain täyttämään ja toivottavasti kaikki haku kriteerit täyttyvät.
      Olen nyt 43 vuotias leski jonka mies kuoli tapaturmaisesti neljä vuotta sitten ja ilman tuota eläkettä en olisi kolmen lapsen kanssa pärjännyt vaikkakin olen ollut koko ajan omassa ansiotyössäni. Sellainen helvetti tämä on kyllä ollut että en todellakaan olisi halunnut täyttää hakukriteereitä.

    • Verotus ratkaisee

      Leskeneläke on tärkeä yhteiskunnallinen tuki. Älkäämme sitä karehtiko.
      Mutta yksinäisille eronneille tai muissa taloudellisissa vaikeuksissa oleville pitää kehittää omia tuki muotoja, joita jo käsittääkseni on asuntotuet ja vastaavat.
      Ja kannattaa tuoda asioita esille ennen vaaleja noille politiikoille, silloin on helpompi yrittää vaikuttaa ja jos he menevät silloin lupaamaan yhtä ja toista voi toivoa olla hieman enemmän.

      Tulonsiirtoa rikkailta köyhille.

      • leski

        Olen sairauseläkkeellä ja saan leskeneläkettä sovituksen jälkeen 300e brutto; näillä tuloilla maksan kahden lukiolaisen kaikki kulut, sekä omani lääkkeineen kaikkineen.
        Voi,olisinpa saanut pitää mieheni ja lapseni isän; uskomatonta, että joku tuota leskeneläkettä kadehtii; eronneen lapsilla sentään ON toinen huoltaja olemassa edes jossain. Meillä on vain suru eikä sitä leskeneläkeellä paikata. Ko.eläkeen saamiseen on tarkat kriteerit.


    • neuvoks

      Kaikille nyt hyväksi neuvoksi: menkää vihille ja pysykää avioliitossa, kunnes kuolema erottaa. Siitä se leskeneläke tulee. Ellet sitten satu olemaan se, joka kuolee ensin.

    • Hullua touhua

      Leskeneläke ja rikkaiden lapsilisät lopetettava välittömästi! Suomessa on huutava avuntarve oikeisti köyhillä perheillä ja ihmisillä, miksi suomi jakaa rahaa rikkaille leskille ja rikkaille perheille lapsilisien muodossa? Lukekaa mitä suomessa tapahtuu kun rahat ja mielenterveys alkaa oikutella! ja suomi vain jakaa rahaa niille jotka sitä oikeasti eivät tarvitse?

      • järkee ny

        No kyllä sitä rahaa jaetaan myös sairaille ja mielenterveyden ongelmien kanssa kamppaileville. Ja rahaa jaetaan lisäksi työtä vieroksuville. Vaikka nämä ryhmät saisivat vielä enemmän rahaa, ne eivät siitä kohene.

        Useimmiten leskeneläke tulee kovaan tarpeeseen. Itse saan leskeneläkettä, muuten joutuisin turvautumaan sossun apuun. Leskeneläke on ansaittu, perustuu siis ansioihin. Tavallisesti leskeneläke on silti pieni, siinä 200-300 euroa. Kaikki lesket eivät saa yhtään leskeneläkettä.

        Lapsilisät hyvin toimeentuleville saisi toki lopettaa.


    • leski vain

      "Suomi jakaa rahaa rikkaille leskille.." ???
      Rikkaiden leskien osuus leskeneläkkeen saajista on häviävän pieni.
      Keskimääräinen ko. eläke on 300-500e br. ja sen saajat ovat oikeasti vähätuloisia;
      ei Suomi todellakaan "jaa rahaa niille, jotka sitä oikeasti eivät tarvitse".
      Ota selvää asioiden todellisesta tilasta niin ei tarvitse kadehtia.

      • että kehtaa

        Kyllä on jos leskeneläkkeitäkin joku karehtii, hävetkää!!


    • leski

      Voi onnetonta aloittajaa;
      mistä hän saisi kadehtimansa leskeneläkkeen?
      Ei hän saa.
      Leskeneläke on lesken eläke.
      Lapseneläke on orvon eläke.

    • 28378

      Ihmettelen lesken eläkettä tapauksessa, että leski meni heti uusiin naimisiin ensinmäisen miehensä kuoltua jo 10 v sitten. Saanut siis kokoajan lesken eläkettä vaikka on uusi avioliitto.
      Lapset olivat jo aikuisia silloin kun mies kuoli.
      Eikö uuden liiton pitäisi katkaista tämä lesken eläke.

    • leksi.x

      Jos leski on köyhä niin hän saa toimeentulotukea. Leskeneläke on siis tarpeeton. Sitä saavat vain kohtuullisen hyvin tai sitä paremmin pärjäävät lesket. Sama tilanne lapseneläkkeessä.

    • turhakateus

      siinä nyt vaan on joku raja silläkin minkä suuruisilla tuloilla se leski sitä leskeneläkettä saa....että ei sitä saa kuin pienituloiset. Taulukko on siihen, miten alenee kun tulot suurenee.

    • leskienleski

      Tiedän monta leskeä, joita suorastaan nauratti, kun hyvän oman työeläkkeen ja ison omaisuuden päälle tulee vielä leskeneläke. Näitä varakkaita leskiä on suurin osa leskeneläkkeen saajista, pienituloisia vähemmistö. Tässä on yhteiskunnalle säästön paikka, kun poistetaan hyvätuloisilta ja varakkailta leskeneläke, työeläke ja omaisuus saa riittää

      • mins

        Sinulla taitaa olla aika vauras tuttavapiiri ja omituisia naurajia nämä tuttavasi. Leskeneläkkeen suuruus perustuu edunjättäjän tuloihin ja edunsaajan tulot vähentävät sitä, elleivät ole hyvin pienet. On oikein, että hyvätuloinen edunjättäjä jättää jälkeensä paremman leskeneläkkeen kuin sosiaalipummi. On myös oikein, että hyvätuloinen leski saa pienemmän leskeneläkkeen kuin pienituloinen.

        Leskeneläkkeet ovat pieniä, enimmillään puolet edunjättäjän eläkkeestä tai laskennallisesta eläkkeestä, jos edunjättäjä ei vielä saanut eläkettä. Lesken oma ansioeläke tai tuleva laskennallinen ansioeläke pienentää leskeneläkettä. Kaikki lesket eivät saa leskeneläkettä lainkaan.

        Jättimäiset leskeneläkkeet ovat harvinaisuuksia. Tavallinen määrä on muutama satanen. Harvoin päästään yli tuhanteen euroon ja vielä harvemmin useisiin tuhansiin.


    • 305

      Leskeneläkesysteemi vanha jäänne sodan ajoilta. Silloin se oli tarpeen,kun rintamalla miehiä kuoli ja kotitilanne se mikä se siihen aikaan oli. Nyt on nykyleskillä omat työeläkkeet ja hyvät perinnöt ym maallista hyvää, joten aivan turha jäänne tämä etuoikeus on. Kun yhteiskunnassa etsitään säästökohteita, niin tässä on sopiva leikkauskohde

    • Kaariinan

      LOPETA Jos joku muu saa, se ei ole pois sinulta. Häpeä kateuttasi.

    • lillian

      Häpeäisit tosiaan, katkera aloittaja! Eihän sinulta mies ole kuollut ja mikä tärkeäpää, lapsesi eivät ole orpoja!

      • tietoaon

        Leskeneläke on kuolleen puolison maksamaa eläkettä jota hän ei itse ole käyttämässä, nuo maksetut eläkkeet on ollut pois perheen yhteisistä varoista joten ne kuuluisi palautua perheen käyttöön kokonaan.

        Olen itsekin eronnut enkä siis saa leskeneläkettä kun en leski ole,
        ex mieheni tietenkin käyttää oman eläkkeensä eikä se minulle kuulu.

        Sitäpaitsi, lesket saavat vain pienen osan kuolleen eläkkeestä jos heillä
        onhyvä eläke itsellään, miehet ei useinkaan saa mitään,
        koska on hyvä oma eläke.
        Googlettakaa tietoa ettei näitä mutuja esitetä.


    • sos.polit

      Leskeneläkkeet maksetaan valtion kassasta ja siihen kerätään pakollisilla sosiaalikuluina jokaisen palkansaajan ja veronmaksajan pussista siivu rahaa myös näihin eläkkeisiin. Vaikka asia on tietysti humaani, kyllä toisinaan ihmettelen miksi minä -pienituloinen- joudun maksamaan naapurin naisen ylläpidosta. Hän on terve 7-kymppinen ja saa kaikkea apua lapsiltaankin, mutta minä sairas yksinelävä olen vain kunnan pohjasakkaa.
      Jos muistan oikein, leskeneläkkeiden valtion osuus on yli 90% ja siihen todella osallistuu jokainen veronmaksaja.

      Uudistus tähänkin olisi tarpeen, jos me kaikki joudumme tinkimään avustuksistamme. Eläkkeensaajan statusta tulisi kohtuullistaa painopisteenä lasten elatus ja koko avustus lopettaa heidän aikuistuttuaan.

    • nähtyo

      Ilmeisesti vain se, joka itse on jäänyt leskeksi, ymmärtää kunnolla, mihin leskeneläkettä tarvitaan. Muiden on mahdoton käsittää tilannetta, jossa toinen perheen huoltajista kuolee ja leskeksi jäänyt joutuu yksin vastaamaan kaikesta, mihin tarvittiin kaksi tulonsaajaa.

      On kaikin puolin yksinkertaisempaa ja taloudellisempaa, että maksetaan edes pientä leskeneläkettä säännöllisesti, ettei tarvitse vanhan ja sairaan lesken rampata alvariinsa joka kuukausi sossussa selostamassa tulojaan ja menojaan. Lesken osa on muutenkin psyykkisesti raskas ja vaativa.

      • sos.polit

        Miten leskeys oikeastaan eroaa muusta yksinjäämisestä? Jos kaksi naista rinnastetaan eriarvoisesti, jossain on paljon mätää. Elävän lesken osa on yhteiskunnassa monesti pahempi, kun ei ole turvaverkkoja eikä edes saa useinkaan myötätuntoa.

        Kun nainen jää lasten kanssa yksin, ei tilanne ole koskaan helppo. Yh-vanhempikin joutuu luovimaan hankalista paikoista yksin ja tulemaan toimeen usein köyhyysrajalla. Oma äitini jäi eron jälkeen totaalisen yksin huolehtimaan meistä koululaisista, 1970-luvulla erotettu nainen oli stigmatisoitu syyttä. Uusi nainen saikin sitten kaikki etuudet, mm. leskeneläkkeen, ja matkustelee ympäri maailmaa varakkaana naisena.


      • nähtyo

        Ehkä se leskeksi jääminen ei niin hirveästi eroa muusta yksin jäämisestä. Muissa tapauksissa kuitenkin valinta on useimmiten oma ja suunniteltu. Lisäksi maksamme työssä ollessamme reippaita eläkevakuutusmaksuja, joilla on tarkoitus turvata paitsi oma vanhuus myös perhe-eläkkeet kuoleman varalta. Ehkä pitäisi alkaa pariskunnilta kerätä myös erovakuutusmaksuja. Kummalle osapuolelle sitten eron tultua alettaisi maksaa?

        Kannattaa mennä vihille ja pysyä avioliitossa, niin kyllä se mahtava leskeneläke sitten aikanaan tulee ja tekee rikkaaksi.


      • sos.polit
        nähtyo kirjoitti:

        Ehkä se leskeksi jääminen ei niin hirveästi eroa muusta yksin jäämisestä. Muissa tapauksissa kuitenkin valinta on useimmiten oma ja suunniteltu. Lisäksi maksamme työssä ollessamme reippaita eläkevakuutusmaksuja, joilla on tarkoitus turvata paitsi oma vanhuus myös perhe-eläkkeet kuoleman varalta. Ehkä pitäisi alkaa pariskunnilta kerätä myös erovakuutusmaksuja. Kummalle osapuolelle sitten eron tultua alettaisi maksaa?

        Kannattaa mennä vihille ja pysyä avioliitossa, niin kyllä se mahtava leskeneläke sitten aikanaan tulee ja tekee rikkaaksi.

        Vielä jatkan asiasta. Oma äitini hoiti meitä lapsia kotona maalla useita vuosia, ei hän päässyt työelämään kuin vasta eron jälkeen ja silloinkin todella pienipalkkaisena työharjoittelijana. Hän kantoi siis lapset, huolet ja surut. Liittoa kesti 25 vuotta. Erossa jäi puille paljaille, kun ei ollut omaisuutta mitä jakaa. Elatusmaksut eivät riittäneet edes koulumaksuihin.

        Uusi puoliso sitä vastoin oli lapseton, mutta sai kaiken tuen jäätyään yksin. Siihen mennessä oli jo omaisuuttakin kertynyt ja sen päälle sai siis leskeneläkkeen.
        Minusta tässä on iso vääryys ja ristiriita.


      • nähtyo

        Ymmärrän hyvin vääryyden ja ristiriidan. Eronnut jää vaille leskeneläkettä, sen vie toinen. Mutta aika tiukat on sen toisen, lapsettoman ehdot leskeneläkkeen saamiselle. Pitäisiköhän leskeneläke jakaa kaikkien entisten puolisoiden kesken?

        Maailma on usein epäoikeudenmukainen. Olemme monin eri tavoin erilaisessa asemassa heti syntymästä lähtien. Toisaalta Suomessa on hyvät mahdollisuudet ihan jokaisella järjestää itselleen hyvä elämä.

        Lisään vielä, että olisin sittenkin mieluummin äitisi, jolla on kunnon lapset, kuin tuo lapseton leski, jolla on se leskeneläke.


    • mullemullemulle

      Tämä leskeneläke on vaiettu tabu jostain syystä, mutta nyt on aika alkaa perata tätäkin turhaa tukea. Leskeneläke täytyy olla tarveharkintainen kuten muutkin tuet, eikä mikään automaatti kaikille, jopa varakkaille leskille

    • mullemullemulle

      Leskeneläke on vanha jäänne sota-ajoilta, kun perhe kituutti vaikeissa oloissa, mutta nyt on aika toinen. eikä leskeneläkkeelle ole sellaista tarvetta kuin aikoinaan. On toimeentulotuki, asumistuki, kuntoutustuki ja kaikenmaailman muut tuet, jotka pitäisi riittää jos ei oma työeläke riitä.

      • kjhii

        Leskistä 90 prosenttia oli täyttänyt 65 vuotta .Yleisimmin saaja on iäkäs nainen joten lesken ei tarvitse asuntoansa pienempään vaihtaa eläkkeellä ollessaankaan.Kaikkiin eläkeläisiin verrattuna eläkeläisleskien toimeentulo on keskimäärin 15 prosenttia matalampi


      • kjhii

        Googlasin vielä yhden tiedon
        Hyvätuloiselle taataan hvyä leskeneläkekin: Eläketurvakeskuksen tilaston mukaan sadan eniten leskeneläkettä saavan suomalaisen leskeneläkkeen keskiarvo on 6 750 euroa kuukaudessa.


      • viältää
        kjhii kirjoitti:

        Googlasin vielä yhden tiedon
        Hyvätuloiselle taataan hvyä leskeneläkekin: Eläketurvakeskuksen tilaston mukaan sadan eniten leskeneläkettä saavan suomalaisen leskeneläkkeen keskiarvo on 6 750 euroa kuukaudessa.

        Niin, keskimäärin noin hyvää leskeneläkettä saavia on Suomessa siis vain sata ihmistä eli vähemmän kuin meillä on kansanedustajia. Näiden leskien oma työeläke voi olla hyvin pieni. Kuolleet puolisot ovat maksaneet tosi kovat eläkevakuutusmaksut.

        Tuhansien eurojen leskeneläkettä saavat eivät saa mitään asumis- tai toimeentulotukia. Verojen jälkeen 6000 euron eläkkeestä ei jää 4000 euroa.


      • tirttu
        kjhii kirjoitti:

        Googlasin vielä yhden tiedon
        Hyvätuloiselle taataan hvyä leskeneläkekin: Eläketurvakeskuksen tilaston mukaan sadan eniten leskeneläkettä saavan suomalaisen leskeneläkkeen keskiarvo on 6 750 euroa kuukaudessa.

        Mitä kertoo sadan eniten leskeneläkettä saavan ko. eläkkeen määrä meistä leskistä,
        joista suuri osa saa 200-500e miinus verot?
        Meitä jälkimmäisiä kun on paljon, paljon enemmän.
        Keskimääräinen leskeneläke on juurikin tuo 200-500.
        Minä jäin leskeksi 38v, kolmen pienen lapsen ja ison asuntolainan omaavana.
        Eikä saatu, puoliorvot ja minä, edes 1000e.
        Revi siitä ja kadehdi vaikka hamaan tappiin!


    • Erottar

      Kuollut puoliso, ei valitettavasti elä ja ei voi nauttia eläkkeestään. On oikein kun hänen käyttämättä jääneestä eläkkeestään maksetaan osa hänen leskelleen. Leski jää usein taloudellisesti aika heikoille ja lapset perivät kuolleen puolison jäämistön, leskelle jää vaan oikeus asumiseen, mikäli heillä oli yhteinen omistusasunto.
      Taloudellinen epävarmuus jää leskeneläkkeestä huolimatta, sillä usein leskeneläkkeen saa se joka on hoitanut kotona lapsia heidän ollessaan pieniä, ja ollut äitiyslomillaan.
      Leskeneläke on siis oikeus, mutta toki jos eropuolisoilla on pitkä menneisyys yhdessä ja lapset, niin voisi kuvitella siinä tapauksessa kohtuullisuutta, mikäli eroa halunnut on ollut se jättäjä ja toinen nainen kuvioissa.

    • Anonyymi

      Norjasta tulee eläkettä 2800 eur kk on hyvä tuki elämiseen lapsien harrastuksii

    • Anonyymi

      (((Jer 6:28 Kaikki he ovat pääniskureita, liikkuvat panettelijoina; he ovat vaskea ja rautaa, ovat kelvottomia kaikki tyynni.)))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe