Meidän matka: Agia Napa / Panthea

Haperoinen

Kokemuksia Finnmatkojen matkalta Agia Napaan elo-syyskuun vaihteessa:

Agia Napa:
Ensimmäinen kerta kyseisessä paikassa. Muistutti hyvin pitkälti Kreikan saaria, mutta ihmiset olivat mielestäni ystävällisempiä täällä. Tavara kaupoissa oli samaa, mutta halvempaa kuin luulin. Sanotaan Kyproksen olevan kallis maa ja varmasti esim. Ruoan suhteen näin onkin. Napa on nuorison suosima kohde mikä näkyi vahvasti esim. Kauppojen valikoimissa. Paljon oli alapää-matkamuistoja ja paidat tyyliin Aiya Aiya Fuckin Napa. Kuitenkaan en kokenut tätä häiritsevänä ja ostettavaa löydettiin me varttuneemmatkin :) Osin rannat oli todella kivikkoisia, mutta ihania hiekkarantoja löytyi useampi. Mm. Nissi Beach oli kokemisen arvoinen. Merivesihän Kyproksella on Euroopan kirkkainta. Siellä oli lastenkin ihana snorklata. Adabteria tarvitaan. Yhden ostin mukaan Suomesta, että sain jo yöllä puhelimen laturiin, mutta paikan päältä niitä sai lähes joka kaupasta n.2,5e hintaan. Kyproksella on vasemman puoleinen liikenne, mikä voi olla haastavaa, mikäli esim. Auton haluaa vuokrata. Huvipuisto Luna Park oli lasten mieleen. On paikka, missä lähes jokaiselle jotakin.

HOTELLI PANTHEA:
Miellyttävä hotelli lasten kanssa. Paljon oli myös varttuneempiakin pariskuntia keskenään. Henkilökunta todella ystävällistä ja respassa oli kaksikin suomalaista työntekijää. Hotellialue oli todella siisti. Ainoastaan pienen pieniä muurahaisia näkyi. Meillä oli kaksio maaterassilla, huvipuiston puoleisella sivulla, joten hiukan huvipuiston äänet yöllä häiritsi. Uima-altaita oli useita, sekä kiva vesipuisto. Omat lapset kun ovat siinä iässä, että uimisessa parasta on hyppiminen ja sukeltelu, niin he viihtyivät kuitenkin paremmin altaissa, kuin vesipuistossa. Siivous oli 5 kertaa viikossa, kerran perusteellisemmin. Kissoja oli todella paljon ja hotelli huolehti niistä. Kissoille oli oma ruokintapaikka, missä niille oli aina vettä ja ruokaa ja joku järjestö huolehti niiden steriloinneista ja haavojen hoidoista tarvittaessa.
Ranta hotellin kohdalla oli täysin uimiseen kelpaamaton. Naapurihotellin (vasemmalla) kohdalta pääsi uimaan, mutta siinä oli matalaa ja paljon kiviä, joten siinäkin uiminen oli haastavaa. Koska meidän lentokenttäkuljetus lähti vasta 22.10 otimme myöhäisen uloskirjauksen klo 18 asti, joka oli kallis 50€. Hotellilta löytyi oma
kauppa, jossa hiukan kalliimpaa, mutta hyvät valikoimat. Mm. Vesi ostettiin hotellin omasta kaupasta. Myös muut kaupat oli ihan lähellä. Meillä oli puolihoito, joka osoittautui varsin toimivaksi. Kuumuudessa kun ei juuri nälkä ole ja päivät tuli lähinnä vain juotua. Aamupala oli ihan hyvä. Päivällisellä oli vaihtelevia teemoja, mm. Kyproslainen, aasialainen, meksikolainen, barbeque yms. Pienille lapsille oli aina sama leikkituokio klo 20-20.30 jonka jälkeen oli ohjelmaa eri teemojen mukaan mm. Abba, taikuri, valo- ja tulishow ym ym. Mielestäni ruoka oli hyvää. Kaiken kaikkiaan olimme hotelliin tosi tyytyväisiä.

FINNMATKAT:
Olimme jälleen tyytyväisiä saamaamme palveluun. Kaikki hoitui hienosti. Eniten olimme oppaista tekemisissä Sarin kanssa, josta tykkäsimme kovin. Tervetulotilaisuus järjestettiin lauantaina klo 11 omalla hotellillamme. Yksi varaamistamme retkistä peruuntui valitettavasti vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Tämä oli kolmas reissu Finnmatkojen mukana, eikä koskaan ole ollut valittamista.

TUIFLY NORDIC, LENNOT:
Lento lähti Helsingistä noin vartin myöhässä, mutta oli kohteessa ajoissa. Larnacasta lähdimme takaisin täysin aikataulun mukaisesti. Lennot sujuivat hienosti, Ukrainan kokonaan kiertäen. Ruokailua emme lennoille ottaneet. Viihdejärjestelmän otimme mennessä, mutta tyttäreni jörjestelmä ei toiminut ollenkaan ja omanikin koin
turhana rahan haaskauksena. Ilmaiseksi sai seurata koneen lentoreittiä ja esittelyvideoita eri kohteista. Paluumatkalla joka siis oli yöllä, oli myytävänä edullisia(3€) pakkauksia mihin kuului silmäsuojus, puhallettava niskatyyny ja korvatulpat. Lento lennettiin Boeing 767 koneella, joka oli iso, kaksi käytäväinen, mutta käytävät oli tosi ahtaat. Matkustamomiehistö oli täysin suomen kielistä.

9

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haperoinen

      Retkistä kävimme merirosvoristeilyllä ja Nikosiassa. Jos joku haluaa tietää niistä lisää kerron kyllä, samoin, jos muuta kysyttävää tulee :)

    • lomaa

      Hei!
      Kiitos matkakertomuksesta. Voisitko vielä kertoa esimerkkejä hotellin oman kaupan hintatasosta esim. vesipullojen, hedelmien yms. suhteen? Kävittekö Protaraksessa tai Paralimnissä? Vuokrasitteko pyöriä/osaatko sanoa, paljonko pyörän vuokra hotellilla on? Saiko altailta hyvin aurinkotuolin vai varattiinko kaikki jo aamusta?

      Mistä muualta kannattaa tehdä ostoksia, jos ei nuo nuorisolle suunnatut tuotteet ole enää mieleen?

      • Haperoinen

        Hotellin kaupassa esim. 9 litraa pullovettä oli n.3e. Hedelmistä en tiedä, ei sellaisia ostettu. Karkit n. Suomen hintoja. Ei käyty Protaraksessa, eikä Paralimnissä. Protarasta ihastelimme vain kauempaa mereltä. Molempiin kuitenkin olisi ollut hyvät bussiyhteydet, 1,5€/suunta/nenä.
        Pyöriä emme vuokranneet. Oppaan mukaan kunnon pyörät olisi ollut n.15€/parempi pyörä/vrk. Mutta se, että oliko ne hotellilla, vai jossain lähistöllä nämä hinnat, niin en muista.
        Aurinkotuoleja oli mielestäni ihan hyvin, vaikka niitä varailtiinkin, niin aina niitä oli vapaanakin. Itse shoppailimme Nikosiassa ja Agia Napassa suosikki oli ehkä vähän isompi marketti jonkun matkaa hotellilta kohti liikennevaloja samalla puolen tietä.


    • Viimenen kesä

      Ollaan oltu kaksi kertaa Pantheassa vapun seutuvilla (tänä vuonna ja viime vuonna). Nyt huomasin, että hotelli ei ole enää ensi kesänä Finnmatkoilla tarjolla. Taisi olla vain kaksi hotellia Agia Napaan. Vai tuleeko niistä osa vasta myöhemmin myyntiin? Outoa..

      • Haperoinen

        Se on kyllä sääli. Panthea kun on tosi kiva hotelli. Itse olemme maaliskuuksi varailleet saman matkajärjestäjän hotellia eri kohteesta ja yhtäkkiä sekin katosi valikoimista :(


    • lomaa

      Hei!
      Vielä yksi kysymys, jos jaksat vastailla. Millainen se Panthean kuntohuone on? Mitä laitteita siellä on?

    • Haperoinen

      Jaksan toki, mutta pakko tunnustaa, että kuntohuoneessa en käynyt :( Sellainen kyllä oli tosiaan päärakennuksessa, mutta kuntoiltua ei tullut ja sen kyllä huomaa ;)

      • napa85

        Oliko panthean aamupala monipuolinen? Kannattaako siis ottaa lisämaksusta? Oliko kävelymatka Nissi beachille?


      • Haperoinen
        napa85 kirjoitti:

        Oliko panthean aamupala monipuolinen? Kannattaako siis ottaa lisämaksusta? Oliko kävelymatka Nissi beachille?

        Mielestäni aamupala oli ihan ok. Kyllä siellä vatsansa sai täyteen :) kahvikin oli ihan hyvää. Nissi Beachille oli n. 2,5km kävelyä rantaa pitkin. Taksilla tulimme takaisin :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      13
      1327
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1257
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1225
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1136
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe