Rakkaani kuolema

raskas on suru

En koskaan ole ennen tälläistä surua kokenut kuin mieheni kuoleman jälkeen vaikka minulta on omaisia kuollut montakin.Mieheni kuoli 2,5kk sitten ja suru iskee ajoittain kuin hyökyaaltona päälleni. Valtava ikävä,tätäkö tämä minun loppuelämäni sitten onkin?Mieheni oli sairas ja iäkäs enkä itsekään ole nuori enää.Vaikka kuin yritän järkeä itselleni puhua että parempi hänelle päästä kivuista pois mutta sydän sanoo toista.En itke niin paljon kuin itkin kaksi kuukautta ,raskas pala rinnassa ja on kuin puolet itsestä olisi revitty irti ja jälki haavoja täynnä.

11

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keissa

      En ole varmaan menettänyt kuoleman kautta noin läheistä, mutta eron kautta kuitenkin. Ei ole helppoa sekään, jos toisesta pitää, mutta kumppani kohtelee kuin kaatopaikalle kuskattavaa hylkytavaraa. On ikävä palata muistoihin, kun joskus on ollut tärkeä, mutta sitten vain toinen astuu paikalle ja sitä on vain tiellä.
      Kyllä se suru ajan myötä muuttaa muotoaan ja elämä alkaa taas sujua. Jos on mahdollista, niin jaa tunteita toisten samaa kokeneiden kanssa ja mene sururyhmään, jos sellaisia paikkakunnalla järjestetään.

    • raskas on suru

      menen syksyllä kun sururyhmä aukee.Olen itsekin ajatellut että avioero olis kai ollut ainakin minulle vieläkin raskaampi kokemus,nähdä ja tietää rakkaani olevan toisen kanssa.Itken päivittäin hänen kuvansa edessä ja puhun murheitani,onkohan tämä normaalia käyttäytymistä puhua vain kuvalle. Sanon että kun olet siellä taivaan kodissa niin puhu siellä että tuo vaimoni elämä on raskasta yksin,jos hänelle annettaisiin matkakumppani vielä hetkesi rinnalle.Sinulle Keissa ,elämä jatkuu sinullakin päivä kerrallaan kaikkea hyvää ja valoisia aikoja elämääsi.

      • marjak106

        Kun erosin miehestäni 12 vuotta sitten ajattelin itsekseni, että kuolemakin olisi parempi kestää. Monet tyrmäsivät puheeni ja sanoivat, että en tiedä mitä puhuin. Olen vieläkin samaa mieltä. Nyt vajaa kaksi kuukautta sitten rakkaimpani haudanneena. Kuolema on lopullinen. Paluuta ei ole. Erossa sitä voi kuvitella ja toivoakin. Kuolemassa ei toivoakaan enää ole. Tai on toisaalta - jospa rakkaani odottaa minua siellä jossain kun aikani koittaa.

        Olen huomannut, että pikku hiljaa alkaa helpottaa. Höpöttelen hänelle aivan kuin olisi elossa. Aamusella kun herään tiedän ja tunnen, että hän ei ole enää luonani. Kuukausi sitten se oli itkun paikka. Suru tulee aina silloin tällöin. Viime perjantaina itkin itseni uneen. Nyt on on muistojen aika - kaiken hyvän, jonka häneltä sain, vaikkasitä kestikin vain niin vähän aikaa- liian vähän.


      • Keissa

        Minulla erosta on kulunut jo hyvin kauan ja olen toipunut ja muistelen puolisoani siunaten.
        Suret ihan oikein. Ei ole mitään pahaa katsella ja puhua kuvien kanssa. Eihän sitä tiedä, vaikka jotain viestejä enkelit voivat lähettää täältä sinne taivaankotiin.
        Miehesi lähti sinne ja sinun pitää tehdä täällä uskotut tehtävät ja aika, joka sinulle on annettu.


    • kyyneleitä riittää

      Minun mieheni kuolemasta tulee kahden päivän päästä kuluneeksi neljä kuukautta. Menin täysin shokkiin vaikka hän oli sairaalahoidossa ja kuolema joskus odotettavissa. En kuitenkaan odottanut sitä vielä tapahtuvaksi.
      Järkytys on hirvittävä ja hänen kuolemisensa on vaikeaa uskoa ja ennen kaikkea hyväksyä.
      Itken, kaipaan ja katselen rakkaani kuvia ihmetellen, että miten voi olla mahdollista, että häntä ei enää ole olemassa. En kerta kaikkiaan voi sitä hyväksyä. En ole päässyt vielä suremisen asteelle. Kaikki on hirvittävää, kun toisen kuolema on niin lopullista. Kaipaan rakastani aivan mielettömästi. Sydämeni on särkynyt.

    • leskijokauan

      2,5 tai 4 kk puolison kuolemasta on vähän. Siinä ajassa ei vielä kunnolla usko tapahtunutta edes todeksi. Sydän etsii ja etsii, vaikka järki tietää, ettei puoliso tule takaisin.

      Oma puolisoni kuoli 9 vuotta sitten. Vieläkin tuntuu käsittämättömältä, ettei häntä ole. Mutta asian kanssa oppii elämään. Sitä ajattelee enää harvoin. Itkua ei tarvitse enää tuhertaa. Ilon hetkiä on usein, mutta ei koskaan niin kuin silloin ennen.

      Suru laimenee ensimmäisen vuoden aikana, muistot kirkastuvat ja tuovat lohtua, elämä voittaa. Jotkut löytävät uuden rakkauden. Minun on paras kissan kanssa.

    • Mieheni kuolemasta on nyt n,1,5 vuotta.Hänellä todettiin syopä ja vain 2 kk diagnoosista,hän menehtyi.Alkuajoista muistan vain pätkiä.Suru oli musertava.Onneksi oli lapset ja ystävät,joille saatoin puhua samoja asioita loputtomiin.Sain pienen vihkosen,jossa kerrottiin surusta ja ihmettelin,kun siinä sanottiin,että kun ihminen kuolee,niin lähipiirissä sairastutaan jopa vakavasti.Olisiko niin,että suru laukaisee jonkinlaisen tilan,jossa elimistön puolustusmekanismi ei enää kunnolla toimi.Mieheni paras ystävä sairastui vakavasti ja minulla todettiin kesällä kaksi syöpää. Nyt on sitten vaikea erottaa,mikä osa surusta on mieheni poismenon ja mikä osa ystävän ja oman sairastumisen aiheuttamaa.Eli surutyö jatkuu..... Voimia Teille

    • Otan osaa suruunne. Puolison kuolema on usein yksi suurimpia kriisejä, mitä ihminen kohtaa.

      Suru ja suruprosessi ottavat oman aikansa. Alussa aika menee helposti siihen, kun yrittää sisäistää tapahtuneen. Hiljalleen alkaa sitten rakentamaan elämää ilman toista ihmistä, vaikka se harvoin on helppoa.

      Yksi vertaus minkä olen kuullut suremisesta on, että sureminen on kuin kiven vierittämistä pimeässä vuorta ylös. Raskasta ja vaivalloista, eikä tiedä kuinka kauan sitä vielä jatkuu. Luulen, että vertaus on kaikessa synkkyydessään aika osuva.

      Jos mahdollista, yrittäkää löytää ihminen jonka kanssa voi puhua surusta ja esimerkiksi muistella yhdessä vainajaa. Raskainta on, jos jää aivan yksin surun kanssa. Jos lähipiirissä ei ole ketään kenen kanssa voi puhua, esimerkiksi seurakuntien työntekijöihin voi aina ottaa yhteyttä. Seurakunnat järjestävät myös sururyhmiä, joissa voi yhdessä toisten läheisensä menettäneiden kanssa käydä yhdessä surua lävitse.

      Voimia ja lämpimiä ajatuksia teille jokaiselle. Toivottavasti suru vielä joku päivä hellittää.

      Vilppu H.
      pappi

      • Nasse..

        Miten sä vilppi kehtaa tulla tunkemaan taikauskoasi toisen hädän hetkellä?

        Eikö sinulla ole minkäänlaista moraalia?


      • Löysin ihmisen...

        Huomioni kiinnittyi tekstiin jossa suositelit etsimään ihmisen jnka kanssa keskustella menetyksestä.
        Yhteiskunta on vain aika armoton ja moraalisoiva.

        Itselleni tuli aikoinaan myös pakottava tarve löytää myös ihminen, tämä ihminen oli myös leskeksi jäänyt vastakkaista sukupuolta edustava henkilö.
        Moni ei tunnu ymmärtävän että teimme vuosia surutyötä mutta olimme myös pari.

        Moraalisoijat moraalisoivat että kylläpä puoliso unohdettiin nopeasti vaikka todellisuudessa edesmenneet puolisot olivat mukana ja pitkään.
        Reilu 10 vuotta on kulunut ja tuemme edelleen toisiamme, mielestäni teimme oikein, elämä jatkuu.


      • loukkaa surussa ...
        Nasse.. kirjoitti:

        Miten sä vilppi kehtaa tulla tunkemaan taikauskoasi toisen hädän hetkellä?

        Eikö sinulla ole minkäänlaista moraalia?

        Nasse, ei ole asiallista tulla typerehtimään tuolla tavalla, kun aloittajaa on kohdannut mykistävä suru. Mietihän vähän ja mene itseesi. Käytöksesi on todella törkeää ja sivistymätöntä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe