Ohituskaista Joensuussa

"O H I T U S" kaista

Täällä Joensuussa tuntuu olevan yleinen käsitys, että OHITUSKAISTA:lle pitää väistää, kun kiihdytyskaistaa kolmion takaa tulee auto.

Eilen kävi samoin, me vain satuimme olemaan moottoripyörällä ohittamassa tätä "tilaa" antanutta autoa, jolloin meille tuli vähän ahdasta.

Kiitos rakkaan kuljettajani, joka luki tilannetta, arvasi tulevan liikkeen ja ennakoi toisten virheet ja hallitsi pyörän kokemuksen myötä kuitenkin äkkinäisessä tilanteessa, että kirjoitan tätä tässä.

Minä itse tein autolla saman liikkeen inssiajossa; annoin tilaa liittymästä kolmion takaa tulevalle. MINÄ TARKISTIN ENSIN; ETTÄ VIEREINEN KAISTA ON TYHJÄ.

Kyseinen inssi teki minulle hyvin selväksi, että kaista on OHITUSKAISTA.

58

561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • auto-m

      Hei punaniskat katsokaa PEILIIN ensin sitten vasta kaistan vaihto !!!!!!!!!!!!
      Olin 60-luvulla autokoulussa sieltä jäi mieleen tämä.

    • joensuun kehätie Vt6

      Joensuun ohittava tiellä ei ole ohituskaistaa, muutakuin nimessään "joensuun ohitustie". Joensuun kehätie vt6 on oikea nimi.
      tie on moottoritie jollon kummatkin samaan suuntaan menevät kaistat ovat saman arvoisia, mutta pitää pyrkiä ajamaan vapaalla oikelllapuoleisella kaistalla. mutta ei tarvitse poistua vasemalta kaistalta jos takaa ei tule autoja. suomessa ohittaminen oikelta on Kiellettyä. joten pitää ohitettavan auton olla oikella puoleisella kaistalla jotta sen ohi saa mennä.


      http://www.kelpokuski.fi/kkdemo13/b10/4c.html
      jos joutuu haluaa antaa tilaa liuku liitymästä tulialle, se ei ole laitonta.


      uutisjuttu asiasta.
      http://yle.fi/uutiset/ylamylly-repokallio_vaihtuu_moottoritieksi/5417994

      http://yle.fi/uutiset/pohjois-karjalassa_on_nyt_moottoritie_-_mika_muuttuu/6907977

      http://portal.liikennevirasto.fi/sivu/www/f/hankkeet/kaynnissa/joensuu#.VA1zIvl_sfA

      • Arvostelijalle

        Tärkeintä on tien nimi, eikö joo, ei liikenneturvallisuus, eikö niin!

        Etkä itse edes kirjoita sanoja oikein, se on "tulijalle", ei "tulialle".

        "oikeallapuoleisella" ei kirjoiteta yhteen, vaan oikein ilmaisu on "oikean puoleisella"

        Ole itsekin tarkkana, jos muiden tekstejä arvostelet.

        Ehkä tässä oli kyse siitä, että joku oli kovasti pelästynyt, kun oli ollut hengenlähtö lähellä.


    • Asiantuntijako?

      Jospa nyt alkuun lukaiset tieliikennelain, ennekuin tuut tänne pätemään neuvoillasi ja linkittämällä informatiivisesti nolla olevilla uutisilla ja nettisivuilla.

    • ­­­¢

      risteysalueilla ohittelu näyttää olevan oikein mielipuuhaa teille idiooteille.

    • "SUURIN" sallittu

      Täällä Joensuussa tuntuu olevan yleinen käsitys, että liikennemerkin SUURIN sallittu ajonopeus tarkoittaa pienintä sallittua ajonopeutta. Olen melkoisen varma, että jos/kun tänäänkin lähtiessäsi liikenteeseen maantiellä ajaa edelläsi joku alle SUURIMMAN sallitun nopeuden (eli ihan oikein) ajat siihen takapuskuriin kiinni ja alat kyttäillä ohituspaikkaa.

      • Yleinen käytäntö.

        Yleensä maanteillä ajetaan 10km/t yli suurimman sallitun nopeuden koska virkavalta ei puutu sen suuruisiin ylityksiin, ja 8km/t on muistaakseni raja jonka ylityksestä on virallisesti jonkunlaisia seuraamuksia. Tai sitten ei.
        Liikennetilanteesta, sen määrästä ja olosuhteista johtuen poliisi voi jättää sakottamatta kovemmastakin ylinopeudesta ja antaa pelkän varoituksen.
        Sitäpaitsi: Kuvittelen omahyväisesti saaneeni jonkunlaista kokemusta noin 1,5 miljoonaa kilometriä ajaneena, ja rohkenen epäillä suurimman osan valittajista olevan niitä joiden auton nopeusmittari näyttää omia lukujaan joka tavallisesti on 10km/t liikaa oikeaan nopeuteen nähden 80 ja 100km/t alueella ja virhe kasvaa suuremmaksi nopeuden lisääntyessä.
        Tämän lisäksi poliisin pelko on suunnaton, eli varmuuden vuoksi ajetaan alinopeutta ja kun ylämäkien kohdalla ei älyllinen kapasiteetti riitä painamaan kaasupolinta enempää, ja niinpä siinä ollaan vielä entistäkin enemmän tientukkona ja vedetään kilometrin pituista jonoa takanaan. "Siinähän sitä tietä on, menkööt ohi", tuumii tarinamme sankarit, mutta miten lähdet? Kovin usein näillä main tietkin mutkittelee mäkisyyden lisäksi niin usein ettei edes wanha Erkki kykene ohituksiin vaikka kokemusta onkin kertynyt ja autolla pääsee.

        -Huomautan vielä: Luonnollisesti nämä asiat ei missään nimessä tule kyseeseen herra nimimerkki "SUURIN" sallittu" kohdalla, sillä hän on varmasti niitä joilla on kaikki asiat hallinnassa myös tieliikenteen osalta kuten yleensä muillakin keskustelupalstoille kirjoittelevilla!


      • ...voittanut taas?

        Olisiko helpompi olla suvaitsevainen ja antaa sitten tietä. Onko pakko jarruttaa liikennettä vain koska SINULLA on siihen oikeus?


      • Pekka Kaukalo

        Autoissa nopeusmittari heittää jonkun verran,omassa autossa heitto 4km,eli jos ajan 80km,todellinen nopeus on 76.Joissain autossa heitto voi olla suurempi.tein kerran testin,ajoin navigaattorin nopeuden mukaan(tarkka nopeus),80 alueella 85,puskurissa roikkujia oli,nostin nopeuden 90,sama juttu,80 alueella 100...ei saatana sama juttu takana tulija puskurissa kiinni,ohitti tuli sitten eteen matelemaan.tuo testi oli tosin epävirallinen.Mutta se kertoo paljon toisten ajotavasta.


    • Aloittaja taas!

      Jep jep!

      Sehän tietysti onkin tärkeintä, minkä nimisellä tiellä ajaa, turvallisuus ei, eikö niin?

      Minä olen ymmärtänyt, että kun vaihtaa kaistaa, tulee olla varma, että se kaista jonne menee, ON VAPAA.

      Aloittaja oli ohittamassa tätä autoa tällä keskimmäisellä kaistalla, jollei joku täällä asiaa ymmärtänyt, eli se on samaan suuntaan menevistä vasen.

      Kolmion takaa tulevia ei pidä väistää vaarantamalla muita, minun ymmärrykseni mukaan.

      Me emme ajaneet ylinopeutta ja kuljettajani oli onneksi tilanteen ja pyörän herra ja kokenut. Muuten en tosiaan olisi tässä kiitos urpojen tienkäyttäjien, jotka väittelevät mielellään vain teiden nimistä.

      • Yks aivopieru vaan.

        Kannattaskohan jo siellä takaritsillä pitää suu tukossa ja antaa toisten keskittyä ajamiseen. Tuo tilan antaminen on muualla ihan normaali käytäntö. Mut jos se ei öllölän tytölle köy, niin seuraavaksi liikenneministeriksi vaan ja poistetaan kakskaistaiset ja laitetaan aidat niin varmasti jonossa ajellaan.


      • "O H I T U S" kaista

        Nimim. Aloittaja Taas. Juttusi kuulostaa kyllä oudolta, ja kuka oli tuo ALoittaja tässä tapauksessa, meni ohitse.

        t. avaaja nimim."O H I T U S" kaista


    • Pysykää muualla

      Jättäkää ihmeessä autot kotiin jos ette osaa liikkua niillä, ei sinne tarvitse tulla urputtamaan, jos ei osaa huomoida muita tielläliikkujia. Siis noissa rampeissa on kyllä tilaa vaikka 100x liikennemäärille jos vaan vähääkään osataan niissä ajaa.
      Onneksi 98% osaa ajaa myös noissa liittymissä ihan oikein muut huomioiden ja sopivasti joustaen kulloisenkin tilanteen mukaan, loputhan vaatii että heidän oikeuksiaan on kunnoitettava pysähtymällä ja nostamalla hattua.

      • No ei..

        Sellaista ramppia ei maailmaan mahdu joka olisi eräille liian lyhyt tai muuten käyttökelvoton! Pahhaat eli asintuntevimmat tieinsinöörit ovatkin Suoli24 -foorumilla vaikka joku saattaakin kysyä MIKS HELEVETISSÄ NE EI SITTEN OLE TÖIHIN PALAKATTUINA? Onkohan kyseessä liiallinen nerokkuus....


    • tieinssi

      Karsikon ramppi (sillan suuntaan)on liian lyhyt rekoille . Ja sellaiset elkää ottako kantaa jotka ajavat vain henkilöautoilla. Odotellaan ensimmäistä mälliä.

      • tämän ketjun aloittaja nyt on saattanut töpeksiä missä rampissa tahansa. Sillä kun on pakonomainen tarve ohitella aina ramppien kohdalla.


      • Niinpä,
        centti kirjoitti:

        tämän ketjun aloittaja nyt on saattanut töpeksiä missä rampissa tahansa. Sillä kun on pakonomainen tarve ohitella aina ramppien kohdalla.

        mutta ymmärtäkäämme hänen pakkoneuroosiaan.
        Eihän se ole mukava kun päässä pyörii tauotta RAMPI, RAMPPI, RAMPPI..ja yöllä tulee uniinkin..RAMPPI, RAMPPI, RAMPPI..


      • Vajukeita liikkeellä
        centti kirjoitti:

        tämän ketjun aloittaja nyt on saattanut töpeksiä missä rampissa tahansa. Sillä kun on pakonomainen tarve ohitella aina ramppien kohdalla.

        Luitko "centti" aloittajan kirjoitusta kokonaan, vai eikö ymmärryksesi tai keskittymiskykysi riittänyt?

        Samoin alla oleva "Niinpä", aloittajahan ei ole käyttänyt sanaa ramppi, onko ajatuksenjuoksusi melko vajaata? Ja mielessä ehkä joku pi...pi alkava sana, joka siellä soi?


      • Vajukeita liikkeellä kirjoitti:

        Luitko "centti" aloittajan kirjoitusta kokonaan, vai eikö ymmärryksesi tai keskittymiskykysi riittänyt?

        Samoin alla oleva "Niinpä", aloittajahan ei ole käyttänyt sanaa ramppi, onko ajatuksenjuoksusi melko vajaata? Ja mielessä ehkä joku pi...pi alkava sana, joka siellä soi?

        no selitän tämän kerran rautalankamallin avulla, kun kerta vaivauduit avautumaan.
        Tyyppi sanoi jääneensä melkein alle rampilta tulijaa vasemmalle kaistalle väistänyttä.
        Tyyppi oli siis rampin kohdalla ohittelemassa. Rampit ovat risteysalueita. Risteysalueilla ohittelu on kielletty.

        Menikö kaaliin? No ei se mitään. Syö banaania.


      • Pekka Kaukalo
        centti kirjoitti:

        no selitän tämän kerran rautalankamallin avulla, kun kerta vaivauduit avautumaan.
        Tyyppi sanoi jääneensä melkein alle rampilta tulijaa vasemmalle kaistalle väistänyttä.
        Tyyppi oli siis rampin kohdalla ohittelemassa. Rampit ovat risteysalueita. Risteysalueilla ohittelu on kielletty.

        Menikö kaaliin? No ei se mitään. Syö banaania.

        VÄÄRIN RAMPPI EI OLE RISTEYSALUE,jossain päin suomea on moottoritiellä ennen ramppia on OHITUSKIELTOMERKKI.Joensuussa kyseistä merkkiä ei ole,joten rampilta tulija väistää koska tulee kolmion takaa.


      • Pekka Kaukalo kirjoitti:

        VÄÄRIN RAMPPI EI OLE RISTEYSALUE,jossain päin suomea on moottoritiellä ennen ramppia on OHITUSKIELTOMERKKI.Joensuussa kyseistä merkkiä ei ole,joten rampilta tulija väistää koska tulee kolmion takaa.

        niin aivan

        Eihän se mikään risteysalue ole jossa kaksi tietä risteää.

        Moottoritiellä ajavalla on mahdollisuus väistää, eli antaa tilaa. On liikenneturvallisuuden vaarantamista kiilata rampilta tulija kaiteeseen.

        Hulluhan sinä olet. Onneksi tuolla ei kuitenkaan kaikki ole sinunlaisia idiootteja ja liikenne sujuu suhtkoht kuitenkin asiallisesti.


      • 49t39w4t39w4
        centti kirjoitti:

        niin aivan

        Eihän se mikään risteysalue ole jossa kaksi tietä risteää.

        Moottoritiellä ajavalla on mahdollisuus väistää, eli antaa tilaa. On liikenneturvallisuuden vaarantamista kiilata rampilta tulija kaiteeseen.

        Hulluhan sinä olet. Onneksi tuolla ei kuitenkaan kaikki ole sinunlaisia idiootteja ja liikenne sujuu suhtkoht kuitenkin asiallisesti.

        Hulluus on nyt kylla ihan sinun puolellasi, arvon centti!

        Moottoritiellä ajavalla on MAHDOLLISUUS väistää, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, että hänellä olisi VELVOLLISUUS väistää. Mikä siinä on ylivoimaista sinun ymmärrettäväksesi?

        Rampilta tulevalla sen sijaan on VELVOLLISUUS väistää moottoritietä ajavaa sekä suorittaa moottoritien liikenteeseen liittyminen siellä ajavia häiritsemättä. Mitä ylivoimaista siinä on sinun ymmärrettäväksesi?

        Kyse on pelkästään omasta ajovirheestäsi ja idioottimaisuudestasi, jos joudut ajamaan kaiteeseen, kun yrität tulla moottoritielle. Opettele vain sinäkin käyttäytymään liikenteessä sääntöjen mukaan, niin kaikilla on taas sitten hieman helpompaa.

        Myös sinulla.


    • Kiitos siitä

      En kyllä ymmärrä mikä vika tuossa rampissa on, ajan siitä lähes päivittäin erilaisella kalustolla ja se toimii ihan hyvin, kuten muutkin tuon moottoritien rampit.
      Ainahan joukkoon mahtuu kiilaajia ja muuten häiriköiviä autoilijoita, mutta kaikenkaikkiaan kehätien liikenne järjestelyt ovat nykyään loistavat.

      • ­¢­

        varmaan toimisi hyvin, jos ajettaisiin sääntöjä noudattaen.

        Kiihdytetään rampilla kehätien nopeuteen.

        Pidetään riittävät turvavälit.

        Väistetään myös kohteliaasti rampilta tulijoita jos ja kun tilaa on.

        Ei ohitella ramppien kohdilla.

        Tämä kaikki on kuitenkin pelkkää utopiaa. Eikä edes poliisia ole joka pitäisi järjestystä yllä. Se kun kyttää vaan satasen alueella Noljakka - Ylämylly.


    • lopoi

      Sehän tässä pattiin ottaakin kun monet yrittää60km/ tunnissa sinne sekaan,...................

    • Vaikeaako??

      Heh!

      Yrittääkö joku kertoa sellaista, että vasemmalla kaistalla ei saa ajaa kohdalla, jossa joku oikeanpuoleista kaistaa ajava saattaa väistää kolmion takaa tulijaa juuri sinne vasemmalle kaistalle katsomatta, että onko se kyseinen kaista varattu?

      Muahhahhahhahhahhaaa!

      Missä olette ajaneet autokoulua, vai onko teillä ylipäätään ajokortti?

      Vai oliko tuo liian vaikea lause? Hankala käsittää?

      Ilmankos teitä saa henki kurkussa varoa, kun odottaa teidän noudattavan liikennesääntöjä, jotka koskevat ihan kaikkia. myös teitä.

    • sssssssssssdf

      Mistä te olette saaneet ajokorttinne . Kirjekursseiltako?

    • anon111

      Itse en väistä rampista kolmion takaa tulijoita vasemmalle kaistalle koska se on rikesakon arvoinen suoritus siinä vaiheessa jos poliisi sattuu paikalle jos sieltä ei osata tulla kehätien liikennevirtaan sujuvasti ilman että väistät näitä uuveloita niin sitten olkoot tulematta kehätielle kokonaan, näitä törppöjähän on paljon liikenteessä heille väläytän pitkiä valoja ja ajan rinnalle ja näytän keskisormea ja sen jälkeen ajan ohi näistä idiooteista

      • ohituxia lisää

        Tärkeintä on ajaa kovasti. Se on mahotonta menoa. Elä eppäilekkään. Ite oot idiootti.


      • Hyvin luistaa

        Olen ohitellut lukemattomia kaltaisiasi uuveloita tultuani rampista päätielle, eivätkä he ole näyttäneet mitään sormea. Ja muuten: ties vaikka olen käynyt haistelemassa teillä sitä "keskisormea" silloin, kun et itse ole kotosalla...


    • Ihan vaan tiedoks

      Kannattaa päivittää tiedot, nykyään väistäminen ei ole liikenne rikkomus joten siitä ei sanktioida. Samoin vasenta kaistaa voi käyttää myös muuhun kuin ohittamiseen, siksihän nämä kaistat on ne eivät ole mitään ohituskaistoja vaan kaistoja suurempien liikennesuoritteiden tekemiseen kuin yksikaistaiset tiet.
      Jos ei uskalla käyttää moottoritien suurempia nopeuksia kannattaa valita kulkuväylä sen mukaan missä voi ajaa vaikka 30 jos taidot ei riitä suurempaan nopeuteen.

    • Joko & tai

      Autoilijat tuntuvat noudattavan liikuttavan tunnollisesti tuota omaa oikeuttaan ajaa siinä oikealla kaistalla ja noudattavat kirjaimelliseti sääntöjä väistämättä oikeanpuoleiselle kaistalle rampissa, mutta samalla ajavat kukin uskalluksensa mukaan ja poliisia pelkäämättä ylinopeutta. Täälläkin miljoonia ajaneet neuvovat, että kuinka paljon sitä nyt pitääkään ja voi nopeusrajoituksia rikkoa sanktioitta. Luulisi, että kun niitä miljoonia kilometreja ajetaan, niin opitaan liikennesääntöj, mutta kun ei...

      • Automiäs

        Rampilta tulija pysähtyy tarvittaessa odottamaan pääsyä moottoritielle jos siellä ajavat eivät pidä riittävää turvaväliä toisiinsa niin että rampilta tulija voisi sujuvasti liittyä.Liittyjän nopeudella ei ole väliä jos ei ole väliä mihin tulla .


    • dddddddddddfrty

      Ompa taas tyypillistä ajattelu tapaa. Kunhan vaan liikenne ei ole joustavaa muista viis. Lakikirjaa pakko noudattaa. Näitä on liikaa auton ratissa jookos..........

      • Automiäs

        Tieliikennelain mukaan ajetaan ja poliisi valvoo, että niin tehdään ja jos rikkeitä tulee niistä rangaistaan.Ei pitäisi olla vaikeaa jos on lainkuuliainen kansalainen.


    • Joustaen

      Itse ajelen (ehken jopa muitten kiusaksi?) nopeusrajoitusten mukaan ja koetan huomioida muutkin liikenteessä liikkujat väistämällä esim. tien reunaan vastaantulevan autoilijan lähtiessä ohittamaan vaikka polkupyöräilijää juuri ennen kohtaamistamme ja myöskin väistämällä sille vasemmanpuoleiselle kaistalle päästääkseni rampilta autoilijan pääväylälle. Toisinaan saan palkakseni siltä juuri rampilta liikenteen sekaan päässeeltä autoilijalta vastalahjaksi kiilausta malliin, että ei tähän oikealle tullakaan ja pysy vain sillä vasemmalla kaistalla. Omituista (suomalaista?) käytöstä!

      Monet monituiset kerrat olen päätellessäni kerkiäväni kolmion takaa hyvin pääväylälle ennen sillä kauempana liikkuvaa autoilijaa huomannut, että se kaukana tuleva autoilija kiihdyttääkin voimakkaasti oikein valot kirkastuen päästäkseen näyttämään, että miksi hitossa tulit siihen eteeni ja provosoi ajamalla kiinni puskurissani. Mihin unohtui liikenteen lukeminen ja kaasun hölläys?

      Maantiellä taas kaukana takaa tuleva usein alkaa hihkuttaa kiinni #saalin" nähdessään ja nopeuksien pienetessä ylittää ajonopeudet vielä 20-30:llä ja miksi? Päästäkseen kiinni takapuskuriini! Siitä sitten ei tunnu olevan kiire ohittamaan, vaikka kokonainen kaista on siinä vierellä ja näkyvyyttä kilometreja.

      Tällaisia "miljoonia ajaneita" (mutta ei mitään oppineita!) opettajia löytyy tuolta liikenteestä paljon: kiilataan, provosoidaan ja yksi hyvin tärkeä asia: ei osata höllätä sitä kaasua ajoissa. Liikenteessä ollaan kilpailijoita ja kiireisiä. Näytetään sille halvemmalle autolle, että täältä tullaan ja komeasti, samantasoiselle autolle näytetään, että röyhkeyttä löytyy ja kalliimmalle sitä vasta näytetäänkin.

      Lähtekääpäs kerrankin tuonne liikenteeseen vain asenteella, että tärkeintä on turvallinen perille pääseminen. Lähtekää ajoissa, että ajoaikaa riittää ja jättäkää se keke-keke-keke -asenne kotiin. Älkääkä nuoleskelko niin lähellä sitä edellä ajavan takapuskuria, vaikka suomessa tuntuukin olevan nyt se Tom of Finland -buumi menossa. Se edellä ajavahan voi olla umpihetero.

    • automiäs

      Mikäli pidettäisiin riittävät turvavälit ei rampilta tulijoilla olisi mitään ongelmaa liittyä moottoritielle,Välttämällä äkkijarrutuksia ja kiihdytyksiä vähennettäisiin kanssa kulkijoiden tuskaa myös.Turvaväli pitäisi olla metreissä sama kuin on nopeus,siis 100km/h nopeudella 100metriä,mutta kun ei se ole edes kymmentä metriä niin millä nopeudella moottoritielle tulija jonoon voi liittyä ei millään.Eikä ole turvallistakaan pientä turvaväliä pitävien kamikaze kuskien väleihin ajaa, vaan tarvittaessa vaikka pysähtyä odottamaan sopivaa väliä ei me kaikki samanlaisia olla.

      • "O H I T U S" kaista

        turvavälit on homoja varten

        t. avaaja "O H I T U S" kaista


      • MIkäköhän OHI?
        "O H I T U S" kaista kirjoitti:

        turvavälit on homoja varten

        t. avaaja "O H I T U S" kaista

        Eikös ne homot juuri haluakin, että mennään tappituntumalla?


    • "O H I T U S" kaista

      Vastaan nyT EKAA KERTAA AVAUKSENI JA SANON

      vitun SISI VITUN TYHMIÄ VASTAUKSIA AHAHHAHAHHA

      AT. T. AVAAJA : "O H I T U S" kaista

      • automiäs

        Mikähän siinä on ,kun luetun ymmärtäminen on niin vaikeaa,että ihan pakko sanoa tyhmäksi jutuksi ,kun ei ymmärrä?


    • "O H I T U S" kaista

      Entä nämä ns. rekat? Kolmion takaa tullaan Joensuussa ja jyrätään piemepiä alle. Ei mitään ajotaitoa rekkakuskeilla. Joensuussa. J&T kamikazinen vai mikä se oli liikeenä

    • Asiantuntija?

      Aamun naurut viestiketjusta.

      Ihan oikeesti, olkaa kotona kun on noin vaikeeta tai ajakaa niitä pieniä tuttuja teitä, mitä olette tottuneet köryyttämään. En ois uskonut, että joillekin suoraan ajaminen on noin vaikeaa. Kiertoliittymiä ei osata vieläkään Joensuussa käyttää, mut siinähän onkin "mutka".

      Mut kinastelkaa sillä aikaa, kun me nautimme hyvästä uudesta kehätiestä.

      • whrtw

        Tuolla asenteellasi toivonkin, että ajat Joensuun kehätietä suoraan ja kauas ajatkin.


    • auto on

      Opetelkaa Liikennesäännöt ja sitten autolla liikenteeseen
      Autokoulu kaksivuotiseksi.
      Täällä Joensuun seudulla on noin 2% autoilijoita jotka pärjäis liikenteessä
      ilman liikenne vakuutusta
      Miettikää sitä

      • Liikenne ammattina

        Hyvät veljet ja siskot,ehdotan seuraavaa,menette lähimpään autokouluun ja pyydätte lainaksi autokoulun oppikirjan ja luette sen.Siitä selviää liikennesäänöt kuinka ajetaan moottoritiellä ja kuka väistää rampista ja miksi.Lukiessani teidän juttuja,tulee sellainen olo,miten tuollaiset autoilijat on päästetty liikenteeseen tai ylipäätä miten teille on myönnetty ajokortti.


      • ahuhcentti
        Liikenne ammattina kirjoitti:

        Hyvät veljet ja siskot,ehdotan seuraavaa,menette lähimpään autokouluun ja pyydätte lainaksi autokoulun oppikirjan ja luette sen.Siitä selviää liikennesäänöt kuinka ajetaan moottoritiellä ja kuka väistää rampista ja miksi.Lukiessani teidän juttuja,tulee sellainen olo,miten tuollaiset autoilijat on päästetty liikenteeseen tai ylipäätä miten teille on myönnetty ajokortti.

        Nimenomaan johan autokoulussa opetaan ajamaan ja liikennesäännöt kuinka ramppien kohdalla ajetaan ja kuinka rampista tullaan tielle ja kuinka ramppiin poistutaan


    • En ossoo

      Miten siihen samaan päähän voi sopia kaksi mahdottomuutta: OHITUSkaista ja SUURIN sallittu ajonopeus? Toisesta ainakin täytyy livetä.

    • hyppolopoö

      Niinhän ne opettaa mutta, meneppä katsomaan esim. Karsikon ramppii neljän ruuhassa kun tollot ajelee autolla.

      • Sujuva?

        Eli oletko sinäkin siellä?


      • jutiko
        Sujuva? kirjoitti:

        Eli oletko sinäkin siellä?

        Sujuvalle... Haista sir paskot


    • Vetojavaan

      "Ruuhkassa" :)

    • Molemmpiparempi

      Autoilijat muistakaa myös että pyöräilijällä on oikeus liikenneympyrässä ajaa ensin, pari kertaa sattunu niin että autoilija meinannu jyrätä yli isomman oikeudella. Malttia siis ja sama tietty koskee pyöräilijöitä että liikennesäännöt kertaukseen niin ei satu turhia kolhuja.

      • Molemmpiparempi

        siis miksi vitussa pyöräilijät menee autojen alle? Joku Kamikaze-mannehaiseJteen
        yrityksen kuski -taas kerran- joka ei välitä edes KOLMIOISTA risteyksessä, niin pyöräilijät loppuu.

        Surullista mutta totta, näkötaidottomat rekkakuskit voittaa perheautot ja pyöräiliät työntökisassa.

        Jos et tajua liikennesääntöjä, niin älä aja. eteenkään Joensuussa


      • 24irjp249rjp2409j

        Älähän viitsi höpötellä!

        Liikenneympyrässä ei pyöräilijöillä ole minkäänlaisia etuoikeuksia muuhun liikenteeseen nähden.

        Opettele säännöt ja yritä myöhemmin uudelleen!


    • öfewfewwfelj

      Autoilijan on liikenneympyrässä väistettävä pyöräilijää, kun on poistumassa ympyrästä ja myös silloin, kun odottaa ympyrään pääsyä. Kolmiohan siinä on odottaessa. Ihan samalla tavalla kuin risteyksissäkin.

      • pewirfe34rgj3p09t

        Höpöhöpö!

        Ei pyöräilijöillä liikenneympyrässäKÄÄN ole mitään etuoikeuksia muihin liikenteessä oleviin nähden.

        Opettele ne säännöt sinäkin!

        Se on aivan ihmeellistä, miten hankalaksi idiootiksi normaalioloissa täysin järkevä ihminen voi muuttua, kun sille antaa polkupyörän.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1937
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1609
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1549
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1497
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1445
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1347
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1246
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1177
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1128
    Aihe