Kesän herneet

Jallupullo

Montako hernettä ÅSS:ltä? Entäs Nauvosta. Veikö Le Escale voiton naapuri veneen kanakorista? Itselläni vartti pullo vain sormen mitan herneissä, mutta jatketaan ensi suvena.

16

335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvin meni

      sanoi naapuriveneen isäntä MSH:n satamassa, ja lähti lasten kanssa Kappelskärissä käymään Färjanilla. Olin juuri herännyt ja join yksin ensimmäistä kuppia kahvia avotilassa, vaimoni oli lähtenyt aamukoneella Stadiin kastelemaan kukat ja leikkaamaan nurmikon.

      Huomasin naapuri veneen rouvan katseen mittailevan päivettynyttä ja trimmattua vartaloani, jota verhosi vain valkoinen t-paita ja tsimmarit. Päätin tehdä tällä kertaa fendareista asiaa, ja kävin hieman siirtämässä paria pampulaa, ja kysyin rouvalta, maistuisiko kahvi kun oli termari täynnä mukamas.
      Jutustelua jatkettiin kupposten ääressä avotilassani, naapurit olivat ensimmäistä kertaa Ålandissa omalla veneellä ( se melko yleinen merkki), rouva oli tiedonjanoinen, ja minä kerroin mitä eroa itä- ja länsisatamlla, länsisatama ÅSS on rauhallinen purjehtijoiden suosima, jossa idyllinen kerhorakennus, ja hyvä tunnelma iltaisin, mutta avoin S – SW tuulille.
      Menivät tosin pilaamaan reilut 10v sitten vaneroimalla kauniit ajan patinoimat seinät, ja vaihtamalla legendaarisen ruokalistan uuteen, enää ei Ångbotsbiff ole listalla eikä entisensä, häränseläke paistetulla sipulilla ja perunoilla. Rouva kyseli muita ruokapaikkoja, MSH:n ravintola kuulemma kallis, olivat ajatelleet illalla hakea koti-pizzasta pepperonit veneelle. Annoin vinkin Fantasiasta, siellä linjabiiliaseman takana Torgatan jotain.

      Olivat syöneet hieman yksitoikkoisesti veneessä, lasten ja kipparin toivomuksesta; aamupäivällä nakit Mummon-muusilla, ja illalla lihapullat muusilla (kolmas lomaviikko aluillaan). No kuten arvata saattaa, ruoasta kun puhuttiin, tuli ensimmäiset nälän tunteet. Rouvan teki mieli broikkua, jota lupasinkin duunata kermassa haudutetun sipulin ja riisin kanssa. Teimme diilin, rouva haki broikkusuikaleita ja ruokakermaa Mathiaksesta, ja minä Orvieto Classicoa (ruffino, kevyt, kuiva valkkari) Alkosta.
      Puolen tunnin kuluttua olivat viinit pakastimessa, ja riisit kiehumassa, valurautapannu kuumenemaan huutavan kuumaksi. Ruskistin sipulit aluksi ilman öljyä värin saamiseksi, ja lisäsin hieman rypsiöljyä ja vettä sipuleihin ja lasikansi päälle, samalla pienentäen liekin puoleen. Sytytin kolmannen liekin ja otin toisen valurautapannun kuumenemaan, niin tehän tiedätte; huutavan kuumaksi. Kuorin ja leikkasin ohuita lastuja valkosipulista pannunpohjalle, jossa rypsiöljy kiehui ja odotti broikkusuikaleita…… Tyhjensin sipulit ruskistuneitten lihojen päälle ja kaadoin kerman sekaan, maustoin soijalla ja curryllä. Otin Willeroy Boch:n valkkarilasit baarikaapista ja skålasimme, toivotellen hyvää jatkoa molempien lomille.

      Rouva oli hämmentyneen yllättynyt ja kiitollinen lounaasta, jonka jälkeen esittelin jahtini läpikotaisin. Lisäsin lomalta palattuani yhden herneen pulloon autotallissa.

      • Naapurin rouva

        Kiitos kanasta ja prinssinnakista. Minä lisäsin kotiinpalattuani 10 hernettä lasipurkkiin, joka minulla on autotallin sijaan kasvihuoneessa. Tack!


      • Sir N.N.

      • Bossu

        Unohtui mainita, että jälkiruoaksi laitoin vielä kokonaisen sian pyörimään vartaassa lieden päälle ja esitin tulisen flamencon, niin olen nähnyt Teneriffalla tehtävän. Sitten kiipesimme kolmanteen saalinkiin ihailemaan auringonlaskua.


      • 447

        ... vanha tarina tosiaan, mutta kyllä se vieläkin naurattaa, ainakin välillä!


      • 11 vuotta lukenut...
        Sir N.N. kirjoitti:

        Samaa tarinaa on jauhettu täällä jo vähintään 11 vuotta:

        2003: http://keskustelu.suomi24.fi/node/473790#comment-2211869

        2011: http://keskustelu.suomi24.fi/node/10202786

        2013: http://keskustelu.suomi24.fi/node/11491856

        Löytyy myös Metsästyksen vastustajat -palstalta nimellä Susianalyytikko. Olen tehnyt kirjoitustyyli-kirjoituslaji-sana -analyysia ja kas, BB on nykyään siellä. Löytyy hehettelyt, kuulantyönnöt, uhot, kaikki.

        http://keskustelu.suomi24.fi/debate/3995


    • Villeroy

      Villeroy & Boch kirjoitetaan yksinkertaisella veellä, Kapellskär puolestaan yhdellä peellä ja kahdella ällällä. Eikä tarina muutenkaan vaikuta totuudenmukaiselta. Mutta saahan sitä haaveilla.

      • Vaimo nautti enemmän

        Sattuuhan sitä. Totuus ei ole ratkaiseva, vaan se, miten tarina panee (sic) miettimään. Onko mahdollista, että vaimosi sittenkin sai lomareissusta enemmän kuin arvaatkaan? En tietenkään tiedä, oliko hän juuri sinun vaimosi, mutta kyllä hän laittamastani ruuasta nautti, etenkin kastikkeen söi viimeiseen pisaraan.


    • ÅSS?

      Mikä on ÅSS?

    • aikarientaa

      Erittäin hyvin imitoitu (vai pitäisikö sanoa vaikka emuloitu?) vanhaa sarvijaakkoa! Mielelläni olisin vielä lukenut jotain veneisiin liittyvää tietoutta. Olisit voinut lyhyesti mainita jotain kolmesta saalingista, perhaps?

    • kysyväeieksy

      Mihin tää sir BB on muuten hävinnyt? Vai onko ravut sen syöneet, tai madot mässänneet? Hyvin muistan tuon ylimielisen pellen tuolta 10 vuoden takaisista kommenteista. Vaan missä kaveri nykyään vaikuttaa?

      • Sir BBÖÖ

        En kerro kuinka jouduin naimisiin....


    • ärtsäri

      Laitetaan vaimon kanssa ärtsäriä joka torstai ja vielä "kuraläppää" eli pannaria perään. Maanantaina, tiistaina, keskiviikkona, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina keräillään niitä herneitä.

      • sininenpilleri

        Muistakaa liottaa hyvin. Perusseglarin herneille sopiva liotusaika on juuri Stadista Marikseen. Ei ole väliä, valitseeko itä- vai länsisataman.


    • pani pierettämään

      Kesän halvimmat herneet oli Prisman edustan kojulta: 3 litraa maksoi 5 euro!!

      ostin useasti, oli makeita ja isoja!!

    • Paukamia

      Jakomäestä en saanut herneitä mutta kylläkin herneenkokoiset paukamat melan varteen. Kyllä taas harmittaa !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe