Miksi oleilusta maksetaan palkkaa

Tuki sortaa

Pummituki on palkan maksamista oleskelusta. Se on väärin kaikki työtä tekeviä kohtaan.

35

526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KDKDKDKDKDKDKDKKDKDK

      Jos luulet että ihmiset ovat työttömiä koska he ovat laiskoja pummeja oletan että olet jälkeenjäänyt etkä kykene keskusteluun joten lopetan tähän.

    • 167-176

      Tuki ei ole palkkaa. Työstä pitää maksaa vähintään TES-palkkaa, ei tukea. Yli 100 000 ihmistä työskentelee joka päivä ilman palkkaa koska työnantaja ovat ahneita eivätkä halua palkaa vaan varastavat työpanoksen ilmaiseksi. Se on väärin kaikkia työtä tekeviä kohtaan.

      • Kovin palkka Suomes

        Palkkahan ylittää tessin moninkertaisesti. Korkeintaan tunnin työstä kerran kuussa eli lappujen täyttämisestä maksetaan vähintään 700€. Mikä tessi määrää yli 700 euron tuntipalkan. Toisille maksetaan pari tonnia tukia eli 2000€/h on palkka.


      • 167-176
        Kovin palkka Suomes kirjoitti:

        Palkkahan ylittää tessin moninkertaisesti. Korkeintaan tunnin työstä kerran kuussa eli lappujen täyttämisestä maksetaan vähintään 700€. Mikä tessi määrää yli 700 euron tuntipalkan. Toisille maksetaan pari tonnia tukia eli 2000€/h on palkka.

        Ei ylitä, palkka on nolla euroa. Tuki ei ole palkkaa.

        Tarkoitin kyllä noita 9€ orjatöitä joita työvoimapoliittisiksi toimenpiteiksi kutsutaan mutta ovat käytännössä toitä työsopimuksen velvollisuuksineen mutta ilman työsopimuksen etuja. Selvää työpanoksen rosvoamista joka ei minun ja nykyisin aika monen muunkaan kohdalla onnistu.


      • aktiivinen työtön
        Kovin palkka Suomes kirjoitti:

        Palkkahan ylittää tessin moninkertaisesti. Korkeintaan tunnin työstä kerran kuussa eli lappujen täyttämisestä maksetaan vähintään 700€. Mikä tessi määrää yli 700 euron tuntipalkan. Toisille maksetaan pari tonnia tukia eli 2000€/h on palkka.

        Mistä saat tuon 'vähintään 700 €' ??
        Peruspäiväraha on huomattavasti vähemmän kuin tuo summa.

        Entä mistäs mietit tuon 'korkeintaan tunnin työstä kerran kuussa'
        Työttömän työtä on työnhakeminen,
        siihen menee jo päivässä enempi kuin tunti.


    • aloittajalle:

      Hyvä kysymys, sitä voisi kysyä kansanedustajilta itseltään...

    • AsianYdin

      Minusta on väärin työttömiä kohtaan, että ketä tahansa töissäoleva on varastanut työttömältä työpaikan, jonka vuoksi joudutaan sitten olemaan ilman duunia kun työpaikkoja ei riitä läheskään kaikille. Avointen palkkatyöpaikkojen määrä onkin jo nykyisin paha ongelma, jonka vuoksi aktiiviset ja ahkerat työttömänä olevat ihmiset eivät pääse töihin vaikka haluaisivat.

      Asiaan pitäisikin pureutua katsellen ongelmaa eri kantilta. Työttömät ovat työttömiä, koska palkkatyöpaikkoja ei ole, eli työttömät eivät ole työttömyysprosentin ydinongelma. Ongelma on se, miksi palkkatyöpaikkoja ei ole. Jos niitä olisi, ei olisi yhtä laajaa työttömyyttä, sillä ahkerat tämän hetken työttömät pääsisivät töihin.

      Miten siis luotaisi uusia työpaikkoja? Tukemalla yrityksiä ja uusien semmoisten syntyä.

      Yrittäjyyden ympärillä olevaa byrokratiaa saisi purkaa ja helpottaa huomattavasti, jotta yrittäjyys olisi sulavampaa ja aikaa jäisi enemmän oikeasti mm. asiakaspalvelun ja perehdyttämisen yms. hoitoon kuin paperienpyörittelyyn. Erityisesti pienyrittäjien veroja saisi keventää huomattavasti, jotta yrittäminen olisi palkitsevavampaa ja kannattavampaa. Jos pienyritysten verotusta kevennettäisi, syntyisi huomattavasti enemmän uusia yrityksiä, uusia työpaikkoja, uusia työpaikkoja, sekä enemmän paremman elintason ihmisiä, joka kasvattaisi kulutusta.

      Uskoisin, että se mikä hävittäisiin verokevennyksissä veroissa, saataisiin takaisin mm. uusien yritysten määrän ja työpaikkojen lisääntymisen tuomilla veroilla, sekä varakkaampien ihmisten kulutuksella.

      Jos suurella osalla kansasta ei ole varaa ostaa mitään, kauppa ei käy, kulutus on kehnoa (pyörii vain vuokran, sähkön yms. pakollisten kulujen ympärillä) ja verotuloja ei kerry kunnolla. Jos uusia työpaikkoja ei synny rajusti ja YT:t paukkuu kokoajan, pyörii suuri osa työkykyisä ja työtä haluavia ihmisiä työttömänä, koska työpaikkoja ei riitä yli 250 000:nelle.

      Työkokeilut, ilmaistyö, ja TYP:it sun muut hömpötykset pitävät huolen siitä, että niiden piiriin joutuva työtön ei edelleenkään tienaa sen enempää rahaa kuin tekemättä mitään, eikä ole itsenäisesti toimeentuleva rahallisesti edelleenkään, ja näin ollen ostovoima ei lisänny k.o toimilla prosenttiakaan.

      Työttömiä ei ole joukossamme tällä hetkellä yli 300 000 tuhatta siksi, että he eivät töitä hakisi ja olisi laiskoja, vaan siksi, että avoimia palkkatyöpaikkoja ei ole.

      Pureudutaan siis asian ytimeen sen oikeasta lähtöpisteestä.

      Miten luomme uusia avoimia palkkatyöpaikkoja, jotta työllisyys kasvaisi?

      Tämä on asian ydin. Ja se tarvitsee radikaaleja muutoksia. 1000 uutta työpaikkaa ei ole vielä nykytilanteessa mitään.

      • reas

        Mikä muuten on yrittäjien laita Suomessa? Tuetaanko vähemmän kuin muualla maailmassa?
        Jos Suomessa tuetaan yhtä paljon kun muualla maailmassa, vika voi olla meissä suomalaisissa


    • easymoney

      Miksi valitat, voithan itsekin jäädä työttömäksi, niin tein minäkin, ja olen tosi tyytyväinen, harmittaa vaan, etten tehnyt valintaani aiemmin.

    • 7122

      mä tein 5 v. sitten ja 10kk kuluttua olen kylliksi harjoitellut eläkkeellä oloa ja siirryn oikeasti eläkkeelle.

    • Apostolin kyytillä.

      Joo, on kiva kattoa kun työssäkäyvät joutuu työttömäksi ja sitten Narisevat, kun Kelan työttömyysavustus ei riitä edes bensaan, saati sitten talvi tai kesärenkaiden ostoon.
      SOSSUSTA noihin tarvittaviin ostoksiin ei rahaa tipu eikä lirise.

      Kun sitten saa jokin 1-2pv:n sijaisuuden, niin eikun patikoimaan, kyllä sitä ehtoolla voi perillä olla, kun matkaa kertyy 30-40km, jostain perämettiltä.( hevonvitunloukolta)
      Siis, kun paikkakunlla ei ole muuta kuljetusta, kuin koulukyyti ja sekin väärään suuntaan.

    • Valkoiset kuukerit

      Järkyttävän suuret ovat kelan työssä olevien palkat. Työtön saa palkkaa tuntilappujen täyttämisestä. Ne voi tehdä netissä viidessä minuutissa. Viiden minuutin työstä vähintään 700€ muut tuet.

      • 167-176

        Ei saa yhtään senttiä palkkaa noiden lappujen täytöstä vaan tukea joka EI OLE PALKKAA. Melkoinen tunari pitää olla jos noiden lappujen täyttämiseen menee 5 minuuttia. Pitääpä ottaa aika sekuntikellolla ensi viikolla kun täytän taas nuo laput netissä, veikkaan että alle minuutin menee. VITUTTAAKO?


      • 167-176
        167-176 kirjoitti:

        Ei saa yhtään senttiä palkkaa noiden lappujen täytöstä vaan tukea joka EI OLE PALKKAA. Melkoinen tunari pitää olla jos noiden lappujen täyttämiseen menee 5 minuuttia. Pitääpä ottaa aika sekuntikellolla ensi viikolla kun täytän taas nuo laput netissä, veikkaan että alle minuutin menee. VITUTTAAKO?

        48 sekuntia meni keskiviikkona enkä edes "rehkinyt", nyt on rahat 522,56 € tilillä, mutta palkkaa se ei ole joten palkka on edelleen NOLLA EUROA. Jos se olisi palkkaa niin tuntipalkka olisi 902 983,68€ puhtaana käteen. VITUTTAAKO?


    • miksi toiset saa tehdä töitä ja saavat siitä oikeaa palkkaa, ei mitään tukea tai avustusta, ja silti ne valittaa..?
      se on väärin kaikkia työttömiä kohtaan että sellaiset henkilöt jotka ei selvästikkään halua töitä tehdä ovat silti saaneet sen työpaikan,

    • loiuy

      Keskimääräinen eläke on 1500 €. Se pitäisi olla myös katto, Jos sitten työntekijä haluaa että eläke olisi korkeampi, niin se pitäisi itse kerryttää.

    • systeemi sortaa

      Katselin äsken, kun naapuri pui viljaa. Viljelijä leikkasi ja pui koko pellon yksin, toinen kävi traktorilla hakemassa puidun viljan. On se vaan niin väärin, että niittäjät ja hevosmiehet makaavat työttöminä - mikä heissä oikein on vikana? Ja missä olivat vakkaa kantavat viljankylvijät keväällä? Haravoijat ja sirpinkäyttäjät? Eipä näkynyt heitäkään. Eikö heinäseipään veistäjät enää viitsi tehdä heinäseipäitä? Eikö riihenrakentajat enää tee riihiä? Näille kaikille laiskimuksilleko me nyt maksamme työttömyystukea? Kyllä on röyhkeätä peliä. Agraariyrittäjä joutuu raatamaan niska limassa, kun työvoimaa ei nykyään saa. Jotain tarttis teherä.

      • systeemi sortaa

        Niin, koneet vähentävät työvoiman tarvetta. Niitä koneita tekemään tosin vielä käytetään jonkinlaisia humanoideja, mutta sellaisia on edullisesti saatavilla Kauko-Idässä ja Itä-Euroopassa, jopa Afrikassa. Siksi viljelijän puimakone valmistettiin luultavasti jossain muualla kuin Suomessa. Ehkä yritys oli alkuaan suomalainen, mutta se myytiin agressiivisemmille omistajille ja uudet johtajat leikkasivat väkeä ja palkkoja, keräsivät valtion avustuksia, kunnes sitten päättivät siirtää toimintansa Intiaan. Johtajat myönsivät itselleen miljoonabonukset tästä oivallisesta ideasta, osakkeenomistajat saivat osinkoa, ja työkkärin täti sai uusia asiakkaita, joita loisiksi kutsutaan.

        Mikä niissä työttömissä oikein on vikana, kun eivät mene puimakonetehtaaseen töihin? Ei Intiaan niin pitkä matka ole, ja halpoja lentoja löytyy, jos vain haluaa etsiä. Oma vika, jos ei ole puimakonetehtaalla töissä.


    • 671 - 176

      Nimimerkki "Töihin prkl!!!!!" älämölösi:
      "Olen käskenyt Suomen hallitusta määräämään lain, joka velvoittaa työttömät polkemaan sähkögeneraattoreita tukiensa eteen. Näin emme olisi riippuvaisia Venäjän sähköstä, vaan työttömien reservimme tuottaisi sähköä työssäkäyville, eläkeläisille ja tehtaille."

      Teekkarihuumoriksi kuvaili kalevi kerran noita työttömiä solvaavia aloituksiaan joita edelleen monimuotoisesti päivittäin satelee palstalle.

      Mutta mikä ajaa kalevin moiseen? Tokihan kalevi ymmärtää siinä kuin kuka tahansa muukin että henkilön työssäkäynnin perusedellytys on että pitää olla se työpaikka jossa käy töissä. Olemattomassa työpaikassa töissäkäynti nimittäin voi johtaa sähköshokkihoitoon Niuvassa tai lähimmässä hourulassa.

      Tosiasiassa jos oletamme että tuo kalevin kirjoittelu tosiaan on teekkarihuumorin tyhmin ilmentymä niin se kertoo että taitaa kaleviakin hieman jo jännittää se tilanne että DI-tutkinnon suorittaneitakin on työttöminä jo tuhansia ja määränsä on kasvussa.

      Myös kalevikin hyvin tietää että riistäjä- eiku työnantajatahoilla on havahduttu siihen tosiasiaan että Intian DI osaa vähintään saman kuin Suomi-ugri-semmoinen mutta palkkapyyntönsä on 1/6.

      Tokihan sitä kelan peruspäivärahasta 9euroa/päivä maksimiansioistaan kalevikin makselee opintolainojaan kummasti sitten aikanaan kun valmistuu DI:ksi kortistoon?

      On osoittautunut että titteli DI ei suojaa 9-euron pakkotöiden ihmeelliseltä kaiken parantavalta voimalta. DI-tittelin omaava 9-euron pakkotyöntekijä on kohdattu, itseasiassa jopa parikin.

    • höpsis

      Oikaisen palkkaa maksetaan työsopimuksen perusteella työsuoritteista, eikä oleiluista.

      • reilusuomi

        Palkkaa tosiaan pitää maksaa, jotta työtä tehtäisiin, mutta kuka enää on maksamassa palkkaa? Yritykset on myyty vinkuintiaan ja johtajille on maksettu bonukset, jotta he voivat elää mukavasti, kunnes löytävät seuraavan yrityksen, josta saneerata porukan pellolle ja siirtää toiminnan ulkomaille.

        Te, jotka ette näe, mitä meille ollaan tekemässä, herätkää! Ollaan luomassa uutta maaorjasysteemiä, jossa suuri enemmistö kansaa tekee työtä ruokapalkalla muutamalle rikkaalle. Orjatyöstä kieltäytymisestä on tulossa suuremman luokan 'rikos' kuin pahoinpitelystä - siitä voi saada käytännössä tuhansien eurojen sakot. Asiaa ei auta se, että vielä palkkatöissä olijat ja opiskelijat liittyvät maamiestensä ruoskimiseen orjuuteen. Koska seuraavassa vaiheessa he itse ovat samassa tilanteessa. Ainut keino on vastustaa pahaa. Orjuudesta hyötyy vain rikas vähemmistö, eivätkä hekään muuten kuin taloudellisesti. Haluavatko edes ahneet rikkaat lopulta elää maailmassa, josta tasavertaisuus on tuhottu? Kuka sitten ostaa heidän tuotteitaan, niitä, joita on orjatyövoimala tehty? Varakas keskiluokka, varakkaat tavalliset palkansaajat, ovat toimivan yhteiskunnan selkäranka. Äärimmäinen kahtiajako ei toimi. Ahneus sokaisee. Siksi emme voi luottaa ökypalkkaisiin poliitikkoihimmekaan. Meidän on toimittava itse.


      • Kenen vastuu?
        reilusuomi kirjoitti:

        Palkkaa tosiaan pitää maksaa, jotta työtä tehtäisiin, mutta kuka enää on maksamassa palkkaa? Yritykset on myyty vinkuintiaan ja johtajille on maksettu bonukset, jotta he voivat elää mukavasti, kunnes löytävät seuraavan yrityksen, josta saneerata porukan pellolle ja siirtää toiminnan ulkomaille.

        Te, jotka ette näe, mitä meille ollaan tekemässä, herätkää! Ollaan luomassa uutta maaorjasysteemiä, jossa suuri enemmistö kansaa tekee työtä ruokapalkalla muutamalle rikkaalle. Orjatyöstä kieltäytymisestä on tulossa suuremman luokan 'rikos' kuin pahoinpitelystä - siitä voi saada käytännössä tuhansien eurojen sakot. Asiaa ei auta se, että vielä palkkatöissä olijat ja opiskelijat liittyvät maamiestensä ruoskimiseen orjuuteen. Koska seuraavassa vaiheessa he itse ovat samassa tilanteessa. Ainut keino on vastustaa pahaa. Orjuudesta hyötyy vain rikas vähemmistö, eivätkä hekään muuten kuin taloudellisesti. Haluavatko edes ahneet rikkaat lopulta elää maailmassa, josta tasavertaisuus on tuhottu? Kuka sitten ostaa heidän tuotteitaan, niitä, joita on orjatyövoimala tehty? Varakas keskiluokka, varakkaat tavalliset palkansaajat, ovat toimivan yhteiskunnan selkäranka. Äärimmäinen kahtiajako ei toimi. Ahneus sokaisee. Siksi emme voi luottaa ökypalkkaisiin poliitikkoihimmekaan. Meidän on toimittava itse.

        Intialaisessa työnteossa on suomalaisittain katsottuna suuri ongelma: Työnteon hinta. Tietotekniikan alalla on intialaisen ohjelmoinnin hinta tasoa 10€/h. On selvää, että työssä tehdään enemmän virheitä, kuin suomalaisessa vastaavassa, mutta hinta on niin olematon, että se sallii vaikka koko homman tekemisen kerran-pari uudestaan ja siltikin hinta on ainakin puolet vähemmän kuin Suomessa.
        En tarkoita, että suomalaiselle olisi maksettava 5€/h, mutta ongelma on todellinen, eikä se ole helppo ratkaista.
        Viime kädessä vastuu on loppukäyttäjällä ja edelleen tavallisella kuluttajalla; Aina ostetaan kaikkein halvinta katsomatta valmistusmaahan tai edes laatuun. Marketista ostetaan jotain malesialaista "Pangusti-kalaa" ( tai mitä se nyt on... ), kun se on halvempaa kuin kotimainen silakka.

        Kun Kemijärven laturitehdas suljettiin ja vietiin Kiinaan, sanoi tehtaanjohtaja, että laturia ei pysty tekemään eurolla, eikä kukaan maksa siitä kahta. Kiinassa tekee nuoti tyttö halvemmalla kuin Suomessa robotti."
        Mutta, jos kaupan seinällä olisi lappu: " Puhelimen hinta sis.kiinalaisen laturin, Kotimainen laturi maksaa erikseen 5€ ", niin moniko malttaisi uhrata 100€ puhelimeen 5€ lisää?

        Ja tästä on lopulta kysymys.

        Milloin Sinä viimeksi ostit kotimaiset sukat?

        Mene ja katso peiliin!


    • pilkunviilari

      "Tuki sortaa8.9.2014 18:07 5
      Pummituki on palkan maksamista oleskelusta. Se on väärin kaikki työtä tekeviä kohtaan."

      Opettelisit sinäkin kirjoittamaan yhdyssanat oikein ihan ensiksi.

      • 700 käteen ois kiva

        Tiesittekö että se päiväraha ei ole 700e? Ja siitä summasta mitä saa niin menee 20% veroa. Eli voitte laskea siitä kuinka herroiksi työttömät elelee...


    • faktaa tuesta

      Siksi, ettei se työtön veisi sitä työpaikka jo työssäolevalta.

    • Lapsille synkkyyttä

      Nyt tuet maksetaan velkarahalla eli lapset joutuvat maksamaan tukien varassa olevien elämän.

      • konnapuolue-kok

        Nyt tuet maksetaan velkarahalla eli lapset joutuvat maksamaan tukien varassa olevien elämän.

        ---ei ole mun ongelma jos nämä nykypäivän teinipelleräkänokat jää ilman fyrkkaa----kiitä vaan näitä ahneitapaskiaisia jotka vetävät fyrkat!!
        käteinen ja stubido et co.(kepu-kokkari-demari-vihervasurit)!!


    • lapsetonköyhä

      "Nyt tuet maksetaan velkarahalla eli lapset joutuvat maksamaan tukien varassa olevien elämän."

      Työttömyystuet maksetaan verorahoista. Ja verovarat eiköhän ne yhä ole pääosin kerätty aikuisilta.

      Velkarahaa tarvitaan vain hyvistäveljistä hyvimpien superpalkkoihin ja jättieläkkeisiin maanteihin maalattaviin keltaisiin ohituskieltoviivoihin.

      Velkaantumisen tarve siis pienenisi heti jos lailla kiellettäisiin maanteillä ohittaminen. Ja jos hyvistäveljistä hyvimmät karkoitettaisiin Ulan Batoriin tai mieluummin vielä kauemmas velkaa ei tarvittaisi ottaa enää lainkaan.

      Sitäpaitsi ei yksikään työtön voi estää uusien palkkatyöpaikkojen avautumista, joka uusien palkkatyöpaikkojen avautuminen kumminkin on ainoa keino laskea tai lopettaa vallitseva työttömyys.

      Joten siitä vaan availemaan uusia palkkatyöpaikkoja työttömien niihin työllistyä, ja ongelma nimeltään vallitseva massatyöttömyys on tuota pikaa ohitse.

      On outoa että seurausta (= työtön) syytetään syystä (=palkkatyöpaikkapula), vaikka kukin työtön hyvin harvoin jos koskaan on osallisena yhdenkään työpaikan tai firman päätöksissä koskien sitä että palkataanko vaiko eikö palkata uutta palkkatyövoimaa sinne firmaan tai työpaikkaan.

      Kukin työtönhän voi periaatteessa väittää että koska jokin työpaikka tai firma x ei tänään avannut yhtä uutta palkkatyöpaikaa juuri siksi minä olen tänään(-kin) työtön.

      Jos firma x ei tuolloin pysty esittämään muuta selitystä sille että se ei juuri tuota työtöntä sinä päivänä palkannut kuin sen että se ei uusia työntekijöitä tuolloin tarvinnut, tuo työtön silloin on absoluuttisen syytön työttömyytensä.

      Tiettävästi aika yhä edelleen kulkee menneisyydestä kohden tulevaisuutta, ainakin näennäisesti, tosin jotkut uhvokontakteissa mukana olleet kyllä väittävät että ajankulua ei tosiasiassa ole - että on vain ikuinen hetki nyt - mutta viisveisatkaamme heistä ja olettakaamme että aika tosiaan on jotain joka ikäänkuin kulkee menneisyydestä tulevaisuuteen, joten siksipä siis yhä edelleen on vallalla se että ensin tulee syy = (kadonnut tai alunperinkin olematon palkkatyöpaikka), ja vasta sitten tulee sen syyn aiheuttama seuraus = (joku yksittäinen työtön).

      Mutta miksi jokin olemassa ollut palkkatyöpaikka sitten katoaa? Voisimmeko syyllistää siitä jotakuta työtöntä?

      Lähestykäämme ongelmaa esimerkin kautta:
      Oletamme vaikka se että sinun ammattisi ja palkkatyösi on käydä pyykkäämässä avannolla.

      Sinulle maksetaan siitä että raahaat paljullisen likaista pyykkiä jonnekkin jossa on avanto tai jonne voit tehdä avannon ja sitten peset sen pyykin siellä avannolla puhtaaksi.

      Mutta sitten tapahtuu joko:
      1. kevät tuli - jää suli - ei avantoa, jolloin joudut toistaiseksi työttömäksi, onko sinun työttömän syy että kevät tuli?
      tai
      2 joku prkle keksi pulsaattori- tai automaattipesukoneen ja pyykit tästälähtien pestään sillä ja siten, avannolla pyykkääjää ei enää koskaan pyykkäämään tarvita. Onko sinun työttömän syy että se pulsaattori- tai automaattipesukone keksittiin?

      No nyt tietysti voidaan sanoa että ota avantopyykkäri ja kouluttaudu vaikka Ruotsin kuninkaalisen armeijan ruotusotamieheksi, tai joksikin muuksi enemmän tai vähemmän tarpeelliseksi, mutta kuka pystyy nimeämään yhtään ammattia joka ei niin haluttaessa olisi automaatiolla tai tietokoneilla korvattavissa? Ja jonka ammatin harjoittajia tarvittaisiin heti yli 300 000 palkkatöihin?

      Ja entäs jos minä työtön olen jo kouluttautunut avantopyykkäristä ruotusotamieheksi ja seuraavaksi vielä tervahaudanpolttajaksi ja tuota pikaa on alkamassa kaskirukiin viljelijän kurssit, jolle kurssille olenkin jo hakenut?

    • kalma kaikkinen

      "Pummituki on PALKAN maksamista oleskelusta. Se on väärin kaikki työtä tekeviä kohtaan."

      työttömyyskorvaus = työttömyspalkka.


      "Raatotuki on PALKAN maksamista kuolleenaoleskelusta. Se on väärin kaikki eläviä kohtaan."

      henkivakuutuksesta maksettu korvaus = kuolemisenpalkka.

    • Työnhakija

      Olen nuoruudessani opiskellut hyvinkin vaativaa tekniikkaa aina ulkomaita myöten. Nykyään sellainen tekniikka - sitä ei enää ole eikä tule. Olen matkan aikana monesti opetellut samaan alaan liittyvää nykyaikaista teknologiaa. Olen ihan varmasti alan ammattilainen ja osaamiseni on hyvin laaja-alaista.
      Maailmantalous meni pisteeseen, jossa minutkin jouduttiin yt:n jälkeen siirtämään paikalliseen katukuvaan.

      Olen hyvin ahkerasti etsinyt uutta työtä. Tässä tapauksessa uusi työ ei ole tilapäisen siivoojan väliaikainen tuuraaja tms. Yksinkertaisesti - työtä ei ole. En tähän lähde listaamaan mitä haen ja mitä vastauksia olen saanut.
      Mutta onko palstan erikoisviisaiden ihan mahdotonta käsittää, että suuri osa työttömistä on heti valmis menemään töihin, kunhan niitä vain olisi jossain. Kyllä työnteko aina jouteolon voittaa.
      Tietenkin on ihan selvää, että osa työttömistä pelkää joutuvansa töihin...

      Elämiseen tarvitsen rahaa.
      Kysymys palstan erikoisviisaille: Olenko pummityötön tai "loispummi"? Vai pitäisikö minun myydä irtaimistoni, erota vaimostani ja muuttaa telttaan asumaan? Elämisen kustantaisin kerjäämällä aseman ovenpielessä? Se ei sitten ole loisen elämää tai pummilla elämistä. Niinkö?
      Tai onkos palstan erikoisviisailla osoittaa minulle koulutustani ja osaamistani vastaavaa vakituista työtä?
      Vai ovatko palstan erikoisviisaat sittenkin umpityhmiä aivottomia idiootteja...

      • Pääpiru

        AP käyttää samanlaista retoriikkaa kuin hra Hitler Natsi-Saksassa. Oletko piirrellyt kaasukammiot valmiiksi? Ja mites lopuksi kävi? Varo, ettet tuhoa itseäsi...


      • Älä vauva itke

        Nähtävästi olet niin tyhmä, että tarvitset jonkun viisaamman maksamaan elantosi. Niinhän on ollu aina. Älyllinen rajallisuutesi on pakoittanut turvautumaan sinut aina sijaisäitiin, nyt sen nimi on Kela.


      • näytä cv
        Älä vauva itke kirjoitti:

        Nähtävästi olet niin tyhmä, että tarvitset jonkun viisaamman maksamaan elantosi. Niinhän on ollu aina. Älyllinen rajallisuutesi on pakoittanut turvautumaan sinut aina sijaisäitiin, nyt sen nimi on Kela.

        Olen ollut lähes 20 vuotta töissä. Opiskellut kaksi ammattia. Maksanut sinun koulunkäyntisi yms. Muut laiskottelusi. Sinun ajatuksesi taas tuovat mieleen teinin, joka on elämänsä alussa. Et ymmärrä, että elämä saattaa yllättää. No, toisaalta ymmärrän. Olin itse joskus samanlainen kovat arvot omaava. Näytäppä CV:si niin katsotaan kumpi on älyllisesti rajoittunut.


      • äidinkieli 5
        näytä cv kirjoitti:

        Olen ollut lähes 20 vuotta töissä. Opiskellut kaksi ammattia. Maksanut sinun koulunkäyntisi yms. Muut laiskottelusi. Sinun ajatuksesi taas tuovat mieleen teinin, joka on elämänsä alussa. Et ymmärrä, että elämä saattaa yllättää. No, toisaalta ymmärrän. Olin itse joskus samanlainen kovat arvot omaava. Näytäppä CV:si niin katsotaan kumpi on älyllisesti rajoittunut.

        Työtätekevä kirjoitetaan muuten yhteen. Ei tainnut tulla lukiopapereita noin huonolla suomella?


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe