Ensimmäinen vauvavuosi.

mamma.....

Ihastuttaa ja vihastuttaa. Lapsi on rakastettu, toivottu ja haluttu.
Täytyy myöntää että en kuvitellut elämää ihan näin rankaksi. Mitään vaaleanpunaista unelmaa en odottanut. Lapsi on pian 10 kk.
Perinteisesti sairaalasta kotiuduttua vauva vain söi ja nukkui ekat 2 viikkoa. Sen jälkeen alkoi vatsan väänteet. Koliikkia tai ei. Muksu nukkui vaan sylissä, liikkuvassa. Tai imemässä ja pitämässä rintaa tuttina.
3-4 kk iässä helpotti yöitkut kun sai olla rinnalla. Se oli ok että me nukuttiin kaikki. 6 kk iässä unikoulu että äiti sai myös nukkua välillä kokonaisen yön. Pari kuukautta onnea ja autuutta sen suurempia. Mitä nyt päivällä nukuttiin päin h#lvettiä mutta sen kesti koska yöllä nukuttiin. No sitten meni taas yöt levottomaksi. Liikutaan ja tehdään hampaita! Ei nukuta yöllä,itketään ja kitistään. Tässä sitä ollaan. Lasta rakastetaan mutta välillä epätoivon hetkillä vaan miettii että miksi, kaiken sitä kuitenkin tekee.

En hae arvostelevia kommentteja tai niitä välttämättä lainkaan. Jos joku kuitenkin saa aikaan kannustavia sanoja niitä otetaan vastaan. Tai jos kuulosti tutulta, kokemuksia olisi mukava jakaa.

4

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rttwewa

      Ymmärrän, samaisia aikoja eläneenä, ei niin hehkeitä koliikin, korvatulehduskierteiden, unettomien öiden ja huonojen päiväunien jälkeen. Kaikki kertaa kaksi. Olenkin "vitsaillut", että voisin tehdä vaikka viisi lasta, jos loput toimitettaisiin noin 9kk iässä ;) Siinä main on kumpaisenkin lapsen kohdalla elämä alkanut helpottamaan ja se ruusunpunakin pilkoittamaan.

      Itse tajusin vasta puolisen vuotta sitten (lapset nyt 2 ja5), että voi kun olisi niinä pahimpina aikoina ymmärtänyt ajatella, että vuosikin on ihan oikeasti tosi lyhyt aika. Kun olisi ymmärtänyt heittää siivous ja arkihuolet, ylimääräiset stressaamiset "helpottaako tämä ikinä" ja vaan elellä päivä kerrallaan. Kun olisi tajunnut ottaa aikaa myös itselleen enemmän, jotta olisi jaksanut sen ajan ilman hitonmoista stressiä.Näin jälkikäteen ajateltuna se aika kuitenkin meni tosi nopeasti, vaikka tuntui siinä hetkessä ikuisuudelta. Ja niin paljon helpompaa kuin tämä on ollut niiden alkukankeuksien jälkeen, että melkein jo pienesti voisin ajatella kestäväni sen kolmannenkin kerran, nyt paljon viisaampana monen asian suhteen.

      Voimia sinne! Muista, että sinä jaksat kaikkea paljon paremmin, kun otat kunnolla aikaa itsellesikin ja tuuletut jollakin parhaaksi katsomallasi tavalla. Kun olet paremmalla tuulella ja arjessa on muutakin kuin huonot yöt, itkut ja kitinät, olet iloisempi ja se vaikuttaa myös lapseesi!

    • mamma.....

      Hyvinä päivinä sitä ajatteleekin että nauttii vain jokaisesta hetkestä kun aika juoksee niin kovaa vauhtia eteenpäin ja lapsi kasvaa ja kehittyy hurjaa vauhtia.
      Unettomien ja levottomien öiden jälkeen iskee vaan epätoivo ettei tää lopu koskaan.

      Tsemppaavaa on lukea juuri tälläisiä kirjoituksia muilta ja kuulla kokemuksia. Tietää että ei tosiaan ole ainut samojen ongelmien kanssa ja kaikki on lapsen kehitykseen kuuluvaa normaalia "vastoinkäymistä".
      Tyytyväinenhän sitä on että lapsi on terve ja kehittyy, voisi olla paljon huonomminkin.
      Mistä sitä vaan ammentaa voimaa itkuisten ja huonojen yöunien jälkeen.
      Toivotaan että meilläkin helpottaa kun syksy etenee ja viimeistään kun talvi kurkistelee ikkunasta.

      Kiitos sinulle rttwewa!

    • kylläketuttaisi

      Heräsin juuri tähän aamuun, join kupposen kahvia, ja palasin miehen lämpimään syliin, voisinpa ottaa nokoset...

      Ainiin, minähän voin, minullahan ei ole lapsia :)

    • Tsemppiä toivottelen minäkin kaikille väsyneille vanhemmille! Ei se kestä ikuisesti, vaikka rankkaa onkin. Kyllä siitä selviää! Ulkopuolelta on aina helppo sanoa, että älä stressaa, mutta kyllä tarkoitan sitä todella. Huonon yön jälkeen ei oikeasti tartte saada yhtään mitään tehtyä jos ei jaksa. Sinne perhekahvilaan tai sovituille treffeillekään ei tarvitse lähteä, jos väsyttää. Toki voi olla niinkin päin, että mitä väsyneempi on, sitä enemmän tarvitsee ohjelmaa, jotta päivästä selviää. Jokainen vanhempi osaa varmasti löytää ne keinot, jolla arjesta parhaiten selviää.

      Armahdetaan itseämme ja toisiamme :) Voimia ja siunausta arkeen kaikille vauvaperheille!

      Sinikka-pappi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe