Samppusten puiston tuholaiset

Turhautunut 26820

Olen ongelmaa seurannut toista vuotta ja neuvottomana nyt täällä kysymässä mitä asialle voisi tehdä? Ongelma on Sampaanalan puiston nykykunto, johon sen on nuorisoporukat saattaneet. Aiemmin se oli nuorison viikonloppurellestyspaikka ja joka viikonlopun jälkeen siellä sai varoa lasinsiruja ja käytetty kortsuja jne roskija. Nyt ongelmaa (teinit) on alkanut esiintyä myös arkisin. Lasinsiruja on tullut sinne myös tänä maanantai iltana, jona tätä kirjoitan hiiltyneenä.

Olen käynyt sanomassa heille, että puisto ei ole kaljoittelupaikka, varsinkaan kun roskia ei saada roskikseen saakka ja pullot ei pysy ehjänä. Silloin kaikki lähtivät pois puistosta ja palasivat sitten taas seuraavana viikonloppuna...

Nyt olen taas seurannut tilannetta ja ottanut ylös yhden pahimman skootteripojan rekisterinumeron, jonka näin mylläävän kerran puiston skootterilla perunapelloksi. ja kuulin kauempaa tullessani että olivat kaataneet roskiksen ja huutaneet innoissaan tälle skootteripojalle että tule tähän roskien päälle sutimaan. aamulla ohi mennessäni kävin puistossa ja siellä oli noin 20-30 syvää mopon pyörällä sutimalla tehtyä reikää ym. sutimisjälkiä. ja niitä kortsunkuoria ja lasinsiruja taas kerran..

Kiva mennä pienten lasten kanssa leikkimään moiseen puistoon (josta muuten kaksi laitetta ja kaikki penkit hajoitettu täysin ja viety kaupungin puolesta pois)

Mitä tehdä? rikosilmoitus rekisterinumeron perusteella? onko apua/kiinnostaako poliisia? Käydä joka kerta häätämässä nuoriso pois sieltä? julkaista tekijöiden nimiä eri kanavissa, niin että varmasti tietävät mihin puistoon ei kannata enää mennä tuhoamaan paikkoja?

Kaikki neuvot otetaan vastaan! Kiitos!

7

250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muualta

      Miten olisi rekisterinumeron perusteella selvittää osoite ja käydä/soittaa esim. vanhemmille ja ilmoittaa että aikoo viedä asian viranomaisille mikäli ei touhu lopu? Hyvässä hengessä tietty kannattaa aloittaa juttelu, ja ottaa vaikka valokuvia mitä näyttää että mitä on tuhottu. Jos löytäisi jonkun muunkin matkalle mukaan niin ei tietenkään haittaisi. Tai jopa joku paperilappu jossa pyydetään lopettamaan paikkojen tuhoaminen ja allekirjoitukset niin monelta kuin saat (Toimitetaan vanhemmille!)

      On niistä muutenkin harmia, esim. siellä sampaanalassa kun on paljon tasa-arvoisia risteyksiä niin olen huomannut ja kuullut että juurikaan ei varota oikealta tulevia vaan päristellään täysillä läpi (sama tietenkin koskee muuallakin maassa melko yleisesti mopoilijoita). Pari kertaa meinannu ajaa päälle, enkä varmaan ole ainoa joten aika uhkarohkeaa kun tietää kumpi voittaa mopo vai auto.

    • Valvontakameraa

      Otat siitä touhusta hyvälaatuisia videoita, joista tekijät tunnistaa, ja laitat ne Youtubeen.
      Videot jakoon Facebookkiin, ja sosiaalinen media hoitelee loput, ja voipa jopa virkavaltakin kiinnostua, kun todistusaineisto on jo valmiiksi kasassa.

      Näin nykyään ongelmat hoidellaan..., ja tekijät saadaan edesvastuuseen.

    • lähellä asuva

      Me olemme huomanneet saman. Ei ole kivaa viedä kahta pientä lasta puistoon kun paikka on täynnä jos jonkinlaisia roskia. Viimeaikoina kortsuja sekä lasinsirpaleita. Vaimoni otti viimeksi jo mukaansa roskapussin ja hanskat, jotta lapsemme olisivat voineet turvallisesti leikkiä, mutta lasinsirpaleet veivät voiton. Isommat sirpaleet vielä pystyy siivoamaan, mutta hiekkaan jää paljon niitä pienempiä joita ei sieltä löydäkään muuta kuin lapset vahingon sattuessa.

      Nuoriso etsii aina jostakin oman paikkansa. Periaatteessa en vastusta heidän oleiluaan leikkikentällä jos eivät esiinny niin, etteivät leikki-ikäiset uskalla tulla sinne. Tuo paikkojen rikkominen ja sotkeminen on kuitenkin sellaista, joka yöllisen riehumisen jälkeen jää moneksi päiväksi lapsiperheiden riesaksi estäen paikan käytön.

      Itsellä on tullut mieleen henkilökohtainen tilanteeseen puuttuminen ja nuorten henkilöllisyyden selvittäminen esim. mopojen rekisteritunnusten perusteella. Sen jälkeen voisi vaikka vielä ottaa pari valokuvaa tilanteesta ja mennä tietojen ja kuvien kanssa poliisiasemalle. Tuntuu vain siltä, että kun porukassa tyhmyys tiivistyy, niin sama porukka voi kostaa heidän vapaa-ajan viettonsa häiritsemisen ottamalla tilanteeseen puuttunut henkilö maalitaulukseen. Vaikka yksittäiselle mukulalle pärjäänkin, niin en halua koko laumaa kiusakseni. Se on mieletön riesa minkä välinpitämättömistä ja humalaisista teinimukuloista voi itselleen saada.

      Jos jollakin tavalla nämä tuholaiset saisi henkilökohtaisesti häpeäpaaluun omista teoistaan, niin se saattaisi auttaa. Jos tekijät vaikka joutuisivat siivoamaan paikan omien vanhempiensa kanssa jokaisen sotkemisen jälkeen, niin se todennäköisesti auttaisi. En vain osaa sanoa miten se onnistuisi.

      • Ou mai gaad

        " En vain osaa sanoa miten se onnistuisi. "

        Lue "Valvontakameraa" vastaus, niin tiedät.

        Muuten se ei onnistu, ellet pysty tekijöitä nimeämään, ja tunnistamaan.
        Poliiseilla ei resulssit riitä tälläiseen, kiitos hallituksen toiminnan, eli säästöjä säästöjen perään. Tosin vielä jonkin aikaa taaksepäin suomikin pystyi Kreikkaa tukemaan miljardeilla, mutta oman maan ongelmat eivät kiinnostaneet silloinkaan.


      • möh

        pistäkää ne kakarat nettiin.videota heidänleikkipuistoilustaan.


    • Reksinveli

      Tästä kaikesta saamme itse syyttää itseämme ollessamme äänestämässä Rauman Kaupungin luottamushenkilöt, jotka jokin aika sitten lakkauttivat kyläkoulut, koska oppilaita ei ollut (Vesa Lakaniemi ehdotuksesta). Nyt kuitenkin oppilaita niin paljon, ettei nykyisiin kouluihin mahdu ja jopa valtiontuella saadut ATK-tilat ja laitteet on poistettu käytöstä tilan puutteen takia. SAMPPUSTEN ALA-ASTEEN OLLESSA VIELÄ OLEMASSA EI KYSEISTÄ TAPAHTUMAA TAI TAPAHTUMIA OLISI TAPAHTUNUT (JOS ON TAPAHTUNUT). OLISIKO NYT SYYTÄ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN TARJOTA OLESKELUPAIKKA RAUMALLA PAIKKA 13 - 17-VUOTIAIDEN KÄYTTÖÖN (WALKERS EI PÄÄTTÄJIEN MUKAAN OLLUT TALOUDELLISESTI TAI MUUTENKAAN JÄRKEVÄ RAUMALLA, MUTTA EURAJOELLA ELIVOIMAINEN JA NUORISO TYYTYVÄINEN.

    • möh

      sampaanalan 3 talkkaria kyttää ihmisten kulkemiset ja tekemiset.kukaan ei haluaisi enää kulkea siitä ,missä tämä kolmikko päivystää ja naureskelee.kaikemaailman laitapuolenkulkijoille annetaan yleisavaimia.ja kyllä,muutan heti kun mahdollista!!oikeinkamerakin asennettu,onkohan edes oikea?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1332
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1032
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe