Pakkohaku kouluun vaikka on töissä

KarenssiAnsaAlle25v

Oletko hakenut 31.8.2014 mennessä opiskelemaan syksyllä 2014 alkaviin koulutuksiin?
1) Mihin oppilaitoksiin ja mille linjoille hait opiskelemaan?
2) Jos et hakenut, selvitä miksi et?
3) Saitko kutsut pääsy- tai soveltuvuuskokeisiin, osallistuitko niihin?
Jos et osallistunut, miksi?
4) Jos olet saanut opiskelupaikan, ilmoita koska opiskelut alkavat.
Jos sait opiskelupaikan, mutta et ole aloittanut, selvitä miksi et?
5) Oletko käytettävissä kokopäivätyöhön?
6) Asiasi ratkaistaan tämän selvityksen ja siihen liitettyjen asiakirjojen perusteella.

Ihmeellistä on että vaikka on keväällä kokopäivä töissä ja on ansainnut ansiosidonnaista, työkkäri lykkää karenssia?!

Miksi ihmeessa jos on töissä, pitää hakea opiskelemaan?

Mistä sitä kukaan keväällä tietää ettei enää syksyllä olekaan töitä ja sen takia työkkäri lykkää karenssia koska ei ole töissä olessaan tajunnut hakea kouluun?

Täähän on ihan sairas systeemi!

8

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vissiin näin

      Kannattaa näköjään hakea koulutukseen kerta jos on töissä syksyllä niin ei tartte mennä kouluun kun on töissä.

    • täh?

      Mitä se karenssi ja te-toimiston höpinät muutenkaan sinua kun olet töissä?

    • shdgds gd r

      Lykätä karenssia? Tarkoitatko siirtää sitä tulevaisuuteen? En ymmärrä.

    • ei ihan auennut...

      Mitähän sinä oikein sekoilet? Ei sinun mihinkään tarvitse hakea. Jatkat töitäsi ihan normaalisti. Ja mikä ihmeen karenssi ja mistä, kun kerran olet kokopäivätöissä? En oikein ymmärtänyt.

    • kjhght

      Jos ymmärsin oikein olet ollut keväällä töissä mutta et enää. Nyt olet saanut työkkäristä kyselyn oletko hakenut kevään yhteishaussa ammatillisiin oppilaitoksiin. YTK:n sivuilta löysin seuraavan koskien nuorten yhteishakua.

      "Nuoria patistetaan hakeutumaan keväisin koulutukseen työttömyyspäivärahan menettämisen uhalla. Yhteishakuvelvollisuus koskee työmarkkinatuen saajien lisäksi myös peruspäivärahaa tai ansiopäivärahaa saavia nuoria aikuisia. Syksyn yhteishaku ei ole samalla tavalla velvoittava. Jos nuori jättää kevään yhteishaun väliin, kieltäytyy opiskelupaikasta tai keskeyttää opinnot ilman pätevää syytä, on hänellä tämän jälkeen uudelleen oikeus työttömyysetuuteen vasta sen jälkeen, kun hän on suorittanut ammatillisen koulutuksen tai viiden kuukauden ajan työskennellyt vähintään 18 tuntia viikossa taikka osallistunut johonkin TE-palveluun.



      Työllistämissuunnitelmassa voidaan kuitenkin sopia, että nuori korvaa yhteishakuvelvollisuutensa joillain muilla korvaavilla toimilla. Tällaisista korvaavista toimenpiteistä olisi kuitenkin pitänyt sopia jo ennen tämän kevään yhteishakua TE-toimiston kanssa. Hakevelvollisuudesta poikkeaminen edellyttää nuoren terveydentilaan, oppimisvaikeuksiin, kielitaitoon tai erityiseen suuntautumiseen liittyvää syytä taikka muuta näihin verrattavaa syytä. Terveydentilaan liittyvästä syystä nuoren tulisi esittää esimerkiksi lääkärinlausunto tai muu lääketieteellinen selvitys. Näyttönä oppimisvaikeuksista TE-toimisto voi ottaa huomioon esimerkiksi nuoren osallistumisen mukautettuun opetukseen. Erityinen suuntautuminen jollekin tietylle alalle saattaisi joissain tapauksissa vapauttaa nuoren hakemaan vain yhtä tiettyä opiskelupaikkaa. Erityistä suuntautumista tiettyihin opintoihin osoittaisivat esimerkiksi nuoren kyseiseltä alalta hankkima työkokemus tai suorittamat kurssit ja muut vastaavat opinnot sekä mahdollisesti lukiossa suoritetut alalle suuntaavat opinnot. Pelkkä nuoren kiinnostus tiettyihin opintoihin ei valitettavasti taida riittää osoittamaan erityistä suuntautumista jollekin tietylle yksittäiselle alalle. Muuksi syyksi on kelvannut myös esimerkiksi nuoren elämäntilanteeseen tai sosiaaliseen tilanteeseen liittyvä syy, kuten vakava päihdeongelma. Opiskelupaikkojen hakemista ei ole edellytetty myöskään sellaiselta työssäoloehdon täyttäneeltä nuorelta, joka hakee työttömyyspäivärahaa vain lomautuksen ajalta ja on palaamassa takaisin työhönsä lomautuksen päätyttyä. Asepalveluksen tai siviilipalveluksen suorittaminen ei sen sijaan ainakaan pääsääntöisesti ole peruste poiketa hakuvelvollisuudesta."

    • SELVITYS, ei karenss

      Siitähän sinulle juuri tuli selvityspyyntö. Eihän tuo mikään karenssilausunto ole, vaan nimenomaan pyyntö selvittää miksi et ole hakenut. Ja siihen selvität, että olit hakuaikana töissä, etkä voinut tietää jääväsi syksyllä työttömäksi, joten siitä syystä et työssäollessasi hakenut kouluun. Lähetät tarvittavat todisteteet, että olet ollut toistaiseksi voimassaolevassa työsuhteessa. Selvityksesi perusteella vasta ratkaistaan tuleeko karenssia vai ei. Toki se tulee, jos kyseessä on ollut esim. määräaikainen työsuhde ja olet koko ajan tiennyt joutuvasi syksyllä työttömäksi.

    • Karenssia tulee

      Karenssia tuli vaikka oli Intissä keväällä kun oli hakuaika, vaikka luuli että en intissä koko vuoden eli ei olis voinu ottaa vastaan koulupaikkaa, eikä siks hakenu kouluun.

      • Niin piti tullakin.

        "vaikka luuli että en intissä koko vuoden"

        Sittenhän se aiheellinen karenssi. Luulit että et ole intissä koko vuotta, eli toisin sanoen tiesit, että et ole enää intissä kun koulu olisi alkanut -> olisi pitänyt hakea. Ja mitä sitten vaikka olisit tiennyt tai luullut olevasi koko vuoden, olisit silti voinut hakea. Aloitusta voi siirtää. Ei koulupaikkaa ole pakko ottaa vastaan (eikä edes voi) jos on intissä. Ei hakemisen pakko tarkoita sitä, että kouluun on pakko mennä vaikka sinne ei pääse. Armeijassa ollessa pitää aina hakea kouluun, vaikka ei hakuaikana tiedä kotituuko (vaikka terveydellisistä syistä odottamatta) ennen mahdollista koulun alkua vai ei. Oma moka. Olisit jopa saanut lomaa pääsykokeita varten. Tyhmiä on monenlaisia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe