Miksi juutalaiset kieltävä Jeesuksen?

Miksi kieltävät

Varsin outoa, ei voi muuta kuin ihmetellä.

35

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raamatussa kerrottu

      Osa tunnustaa ja osa kieltää, riippuen siitä, ovatko uudestisyntyneet vedestä ja Hengestä. Tämä sama koskee myös kaikkia ihmisiä. Sitten on erikseen ihmisten uskonnollisuus, jossa Jeesus ikäänkuin tunnustetaan.

      • Jeesukseen uskovat

        myös monessa voivat väärin tehdä, olivat juutalaisia tai keitä tahansa lähtökohtaisesti. Myös Daavid otollisena kuninkaana lankesi eikä tämä ole mahdotonta yhdellekään ihmiselle, ja varsinkin vaikeassa ajassa, toki aina on se vahingontuottaja ollut ihmisiä turmelemassa, mutta on hävinnyt ja Jeesuksessa voittaa myös lankeileva, kunhan ymmärtää olla Herraa Jeesusta kieltämättä, toki Herran opetuksen mukaan tekeminen on tärkeää myös, kun sen vain ymmärtää.


    • Miksi kieltävät

      Miksi kristityt kieltävät Ganeshan?

      Varsin outoa, ei voi muuta kuin ihmetellä.

      • tiedoksi

        Hindulaisuus on huuhaa oppi


      • 000.
        tiedoksi kirjoitti:

        Hindulaisuus on huuhaa oppi

        Ei Hindulaiseen uskontoon kuuluvan mielestä.


    • Toki varovaisuutta

      kannattaa noudattaa, jos tahtoo alkaa ihmisenä erottemaan ketkä ovat uudestisyntyneet ja ketkä eivät. Ihmisten historia ja nykyisyys osoittavat ettei ihmisen uskonnollisuus ole aina sitä mitä Jumala Isänä tahtoo Jeesuksessakaan.

      Jumalan on tuomiot, ja ihmisinä on hyvä kilvoitella viisaasti, tässä hyvä tie jokaiselle.

    • Toki lähes 2 vuosi-

      tuhannen maanpakolaisuus on todistuksena väkevä, ja samoin uudelleen kokoaminen vielä väkevämpi. Mitä enää kukaan muuta voi tarvita? Ei mitään, Jeesus on Juutalaisten Herra ja Kuningas ja Messias ja Immanuel, ja mitä muuta vielä Raamatussa onkaan Jeesuksesta kerrottu, paljonkin.

      Ihmisillä on perinnäissääntönsä ja omat kulttuurilliset taustat ja tietysti vaikuttavat paljonkin, ja muutoksiin aina tarvitaan todellakin suurta muutosta asioissa. Raamatun tutkiminen on tärkeää ja Jumalalta hyvän anominen myös, ja Jeesuksen nimi tulee näin kirkastetuksi juutalaisille ja kaikille, se on varmaa.

    • 20+8

      Eivät kiellä,eivätkä myönnä tai muutakaan,ei ole mitään tarvetta sellaiseen.Jeesus,Mohammed tai jokin muu muista uskonnoista ei vain kerta kaikkiaan kuulu judaismiin mitenkään.
      Aloitus on kaikessa typeryydessään lähinnä huvittava.

      • mnbgfdrtyuio

        Herätys!

        Juutalaiset odottavat yhä Messiasta.


      • jfyehlhkido
        mnbgfdrtyuio kirjoitti:

        Herätys!

        Juutalaiset odottavat yhä Messiasta.

        Mutta eivät Jeesusta. Messias = pelastaja.


      • epäselvä

        No...mihin juutalaiset uskoo?


      • epäselvä
        jfyehlhkido kirjoitti:

        Mutta eivät Jeesusta. Messias = pelastaja.

        Milloin Messias on tulossa??


      • Toora /VT
        epäselvä kirjoitti:

        No...mihin juutalaiset uskoo?

        Nykyään tunnettu juutalaisuuden muoto eli niin kutsuttu rabbiinijuutalaisuus on kehittynyt farisealaisesta tulkinnasta. Se perustuu Tooran lakiin ja sen noudattamiseen sekä selitykseen rabbiinisen kirjallisuuden, niin kutsutun suullisen Tooran pohjalta (Talmud ja Mišna). Karaiittijuutalaiset eivät hyväksy rabbiinijuutalaisuuden Talmud-kirjallisuutta laillisena auktoriteettina, vaan pitäytyvät pelkkään Tanakhiin, juutalaiseen Raamattuun (kristillisen Raamatun Vanha Testamentti) ja tämä suuntaus onkin lähempänä saddukealaista tulkintaa.

        Juutalaisen uskon pääkohtiin kuuluu oppi messiaasta, joka tulee aikojen lopulla päättämään Israelin kansan diasporan ja tuomaan ikuisen maailmanrauhan sekä oikeuden. Länsimaisen ajanlaskun alun aikoihin messiasodotus oli hyvin voimakasta ja messiasehdokkaita oli useita. Näihin aikoihin juutalaisuudesta erosi lahko, joka uskoi Jeesus Nasaretilaisen olevan messias. Myöhemmin tästä lahkosta muodostui kristinusko. Kristillisen messiastulkinnan tunnustavat myös niin kutsutut messiaaniset juutalaiset, jotka perinteisen juutalaisuuden mukaan muodostavat oman Israelin kansaan kuulumattoman ryhmänsä.


    • Miksi kieltävät

      Miten saadaan Juutalaiset kiinnostumaan Jeesuksesta esitettyjä väitteitä...siinäpä tuhannen taalan kysymys?
      Siihen ei ainakaan ole hyvä tapa, se miten sen kristikunta on esittänyt, vaan miten Raamatun Kreikkalaiset kirjoitusten juutalaiset kirjoittajat esittävä hänet.
      Siinä on suuri ero

    • Aivan selvää

      jokaiselle ymmärtäväiselle se että juutalaiset rakastavat Jeesusta Herranaan! Joka toista esittää ei todellisuudessa ymmärrä mitään Isän Jumalan tahdon mukaisesta juutalaisuudesta ja rakkaus on tärkeintä Herraa kohtaan jokaiselle juutalaiselle, eikä toista Herraa kuin Jeesus voi juutalaisuudessa ollakkaan tietenkään. Nyt jälleen on tullut tärkeä totuus esille ja vastaanväittäjät voivat tutustua Raamattuun eli Jumalan ilmoitukseen tästä asiasta, ennenkuin nolaavat itsensä jälleen esittämällä valheitaan.

      Janotaan hyvää juutalaisuutta Jeesuksessa eikä muuta nimeä ole annettukaan suomennettuna, toki hepreaksi Yeshua on se nimi lyhennettynä.

      • mnbvcdftyuiop

        Kristikunnan uskonnot ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että juutalaiset ovat hylänneet Jeesuksen, koska ne ovat opettaneet epäraamatullista oppia.


      • Juutalaiset hylkäsi
        mnbvcdftyuiop kirjoitti:

        Kristikunnan uskonnot ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että juutalaiset ovat hylänneet Jeesuksen, koska ne ovat opettaneet epäraamatullista oppia.

        Jeesuksen että evankeliumi leviäisi pakanakansoihin. Peite on juutalaisen kansan päällä, vaikka toki apostolit ja alkuseurakunta kokonaisuudessaan juutalaisia ja samoin nykyäänkin on peite poistunut niiden juutalaisten sydämen silmien päältä, jotka uskovat Jeesukseen Isän Jumalan antaman armon ja totuuden mukaan.

        Mitähän oppia nyt tarkoitat vastauksesi "kristikunnan uskonnot opettaneet epäraamatullista oppia"? Onko se Raamatun opetusta vain jotakin muuta ulkopuolista? Koko Raamattu on juutalaisilta, vaikka toki Luukaaan kautta on yksi kuvaus evankeliumista ja kirjoitti silminnäkijähaastattelujen pohjalta sen. Apotolien Teot kertovat lähinnä juutalaisista Jeesuksen apostoleista, pääosin Paavalista, myös Pietari selvästi mukana, ja kerrottu alkuseurakunnan asioista Israelissa ja muuallakin.

        Tietysti kaikilla ihmisillä Jumalan valtakunnan suhteen on kilvoittelu omakohtaista ja hyvä kun voidaan rakentaa kestävistä asioista eikä turhista ja totuus kestää ja valheet poistuvat, samoin rakkaus kestää ja vihat häviävät kun pahuuden henkivallat sidotaan Jeesuksen tulemuksessa. Tietysti ennen sitä on tärkeää ihmisen jo löytää Jeesus Messiaanaan tai Herranaan tai muussakin merkityksessä, kuten on käytetty monia kuvia Herran olemuksesta. Jeesus on totuus ja ketään muuta ei tule enää siinä asemassaan.


    • Raamatun mukaan

      Jumalan tahdossa elävän juutalaiset eivät kiellä Jeesusta Herranaan.

    • 20+12

      Eilen erosi kirkosta melkein parisataa essua.

      • mitä sitten?

        Kirkolla ja uskolla ei ole mitään tekemistä keskenään.


      • Eroamiset suurelti

        ihmisten pyrkimystä vaikuttaa kirkon asioihin ja voi eksyttää pimeydessä eläviä mutta ei vähäänkään heilauta Jeesukseen uskovia Jumalan Hengessä. Toki eroavat ja sitä harjoittavat voivat toimia tunteidensa mukaan tai sitten ihan tietoisesti pyrkien vaikuttamaan kirkon asioihin.

        Jumala Isänä tuntee omansa olivat sitten kirkoissa tai niiden ulkopuolella ja samoin Jumala tahtoo pelastaa jokaisen ihmisen Jeesuksessa valtakuntansa hyvään opetuslapseuteen, ja miten sitten ihminen toimii tai Jumala johdattaa uudestisyntymisen jälkeen, lienee hyvinkin moninaisia tapauksia.


    • Nooan poika

      En ole juutalainen mutta vastaan silti. Heprealaisen Raamatun mukaan Jumala ei ole ihminen eikä ihmisestä syntynyt:

      4. Moos. 23:19 Ei Jumala ole ihminen, niin että hän valhettelisi, eikä ihmislapsi, että hän katuisi. Sanoisiko hän jotakin eikä sitä tekisi, puhuisiko jotakin eikä sitä täyttäisi?

      Uuden Testamentin mukaan (1) Jumala on ihmislapsi (Jeesus) ja (2) Hän muutti mieltään ja Tooraa ei tarvitsekaan noudattaa (Paavali). Tämä siis vastoin sitä, mitä Toorassa on ilmoitettu: on monta kohtaa, jossa sanotaan "ikuinen säädös".

      Näin ollen juutalainen ei voi "uskoa Jeesukseen" ilman, että jättää juutalaisuuden ja vaihtaa uskontonsa kristinuskoon.

      • Juutalaiset

        Juutalaiset pitävät arvossa puhdasta opetusta, että, "Herra meidän Jumalamme, Herra on yksi
        5: Mooseksen kirja 6:4


      • Heprealaisissa

        pyhissä kirjoituksissa on Mooseksen kehotus uskoa kaltaiseensa profeettaan ja Mooses toi lakiliiton ja siunauksen ja kirouksen tien Israelin kansan eteen. Jeesus on samanlainen kuin Mooses nimenomaan siksi että toi uuden liiton veressään ja eläinuhrit menettivät merkityksen ja samoin Israelin kansalle annettiin Pyhän Hengen vuodatus ja paremmat lupaukset elävästä vedestä eli Jumalan sanasta Israelin Herrassa.

        Aivan selvästi on heprealaisissa pyhissä kirjoituksissa kerrottu uuden liiton olemuksesta ja samoin syntyvästä Pojasta, joka on Herra ja Jumala Pojan ominaisuudessa vaikka Isä on henki ja Poikaa suurempi. Jeesuksesta on kerrottu Poikana:

        ´Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas. Herraus on oleva suuri ja rauha loppumaton Daavidin valtaistuimella ja hänen valtakunnallansa; se perustetaan ja vahvistetaan tuomiolla ja vanhurskaudella nyt ja iankaikkisesti.´ (Jesaja 9:6-7)

        Uudesta liitosta:

        ´Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton; en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra. Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani. Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: 'Tuntekaa Herra'. Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan, sanoo Herra; sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä.´ (Jeremia 31:31-34)

        Pyhän Hengen armolahjan kautta saamme ihmisinä sen sydämen uskon ja Jeesuksen tunnustukseen voiman ja todistuksen omakohtaisesti. Uudelleensyntyvät tämän ymmärtää ja jokainen joka nöyrtyy anomaan ja voi tutkia omakohtaisesti, toki kestävyyttä tarvitaan myös uskossa sillä ahdistukset voivat olla todellisuutta tässä ajassa ja ristinkantamista tarvitaan Jeesuksessa.


    • Juutalaiset Jeesuksessa

      ovat antaneet meille uuden liiton pyhät kirjoitukset todistukseksi Jeesuksesta. Ei pidä ajatella että juutalaiset Jeesuksen kieltäisivät sillä Jumalassa juutalaiset tunnustavat Jeesusta Totuuden Hengessä. Tietysti enemmistön mielipidettä voidaan tulkita totuudeksi, mutta ei tietenkään ole näin Jumalassa vaan Raamatun ilmoitus on se totuus juutalaisuudesta ja uuden liiton pyhistä kirjoituksista. Maailmassa menestyvät valheet moninaisesti sillä pimeys on suurempaa kuin valkeus eli valheet yleisempiä kuin totuus. Jeesus on totuus juutalaisuudessa, mutta kieltämisensä on valhetta eli pimeyttä.

      • Jokainen ymmärtää

        Rahan ja mammonan halun olevan epäjumalanpalvelusta ja maailman hengen hedelmää ja täysin vastakkaista Jeesuksen rakastamiselle ja tästä syystä monet eivät voi pyhittyä pidemmälle Jumalan Hengessä vaikka uskonnollisesti voisivat olla hyvinkin arvostettuja ihmisten keskuudessa. Jeesuksen lampaat ovat pieni joukko ihmisiä tässä maailmassa vaikka toki ihmisten suuren lukumäärän tähden pienikin joukko on lukematon määrä kaikissa kansoissa ja vain Isä Jumala tietää nämä asiat tarkasti.


    • ,,,

      Siksi koska juutalaisuus ei ole kristinuskoa eikä kristinusko ole hindulaisuutta eikä buddhalaisuus ole shintolaisuutta. Kaikille ihmisille on maan päällä hyvän elämän ohjeet annettu ja ilmoitettu, eikä pahaa sovi tehdä ja näitä vastaan rikkoa.

      Ja siksi koska näille - perkeleille - ei riittänyt se, että ihminen oikeusmurhattiin ja ristiinnaulittiin. Hänet pitää vielä kieltää, kuten tälläkin juutalaisuus -palstalla moneen kertaan, kaiketikin jotta Jumalan raivo saa - Saatanansynagogaa - kohtaan lopultakin täydellisen julmuuden oikeutuksen.

    • ei se ihan noin ole

      Eihän juutalaiset kiellä Jeesusta vaan kieltävät Jeesuksen jumaluuden. Siinä olen selvä ero.

    • eskatologia

      Juutalaisuus on sydämen ympärileikkaus Totuuden Hengessä, ei lasten silpomista (kts. Joh. Ilm. 2:9 ja 3:9). Jeesus lupasi lähettää Isän luota Totuuden Hengen joka opettaa kaiken, ja on pitänyt sanansa. Maailman sana sisältää hapatetta (valhetta), Jeesus on se hyvä leipä (totuus), joka Betlehemissä (=Jumalan leipähuone; kts. Otavan suuri tietosanakirja s.1226 osa 1) valmistettiin meitä varten. "Synti on siinä, että te ette usko, että Isä on minut lähettänyt."; sanoi Jeesus.Totisesti kun Nooa täytti 601v., luotiin ylösnousemus. Jeesus pyhitti nimen Jumalalle, olihan Herra itse sanonut mikä nimeksi on annettava. Näyttäkää minulle ihminen, joka ei koskaan ole tehnyt väärin, niin minä näytän teille Jumalan! Ja se on Herra Jeesus!

    • Olkaapa hereillä

      Jeesuksen Kristuksen murhaajat, jotka eivät osoita murhistaan katumusta, koska ovat liian ylpeitä siihen (vrt. "Jumalan valittu kansa"). Siinä teille juutalaisuuden kova ja kaikelle ihmiskunnalle vaarallinen ydin.

      • aito israelson

        Roomalaiset ristiinnaulitsivat Jeesuksen mutta eivät murhaneet Jeesus sai tuomionsa Rooman lakien eli miehittäjän oikeudella Tuon lain Jeesus itse oli hyväksynyt sitä kysyttäessä.
        Jeesus itse oli juutalainen, joka uskoi sekä Israelin valintaan että olevansa profeettojen lupaama messias. Jos uskot että joku on christos eli voideltu, silloin uskot tietenkin mitä profeetat sanovat, heistähän ajatus voidellusta on lähtöisin.

        On merkillistä että kristinuskoiset rasistit eivät ymmärrä että jos kristinusko on totta, silloin taivaassa on juutalainen jumalan poika ja silloin myös Jeesuksen, juutalaiseksi inkarnoituneen jumalan piti kuolla ,mutta ei hölmö mitään älyä, kristinuskohan on rasistipölvästeille hieno etruskien keksimä uskonto jota onneksi kukan juutalainen ei ole ollut väsäämässä .


    • Kirjoitettu on

      Raamatussa Israelin pelastumisesta. Toki ei kaikki juutalaisetkaan pelastu, jos ei Jeesusta tahdo tunnustaa eikä vastaanottaa, mutta tietämättömyydestä johtui Jeesuksen hylkääminen ja peite oli juutalaisten sydämien päällä, että evankeliumi pakanakansoille leviäisi, tämä on selvästi kerrottu Paavali toimesta, eikä Jumala ole juutalaista kansaansa hyljännyt vaan vie työnsä päätökseen ja pelastuksemme on juutalaisuudesta ja hyvä kiittää Isää Jumalaa Jeesuksen nimessä ja siunata Israelia ja rakastaa juutalaisia, ja kauttaa olemme saaneet Raamatun pyhät kirjoitukset, ja tärkeää ymmärtää Paavalin opetukset Roomalaiskirjeessä ja muutkin pyhät uuden liiton pyhät kirjoitukset, eikä eksyä korvausteologian harhaopetukseen.

      • jnnnnnnnnnnnnnnmmmmm

        Kristikunnan uskonnot ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että juutalaiset ovat hylänneet Jeesuksen, koska ne ovat opettaneet epäraamatullista oppia.


      • Totuutta rakastavien
        jnnnnnnnnnnnnnnmmmmm kirjoitti:

        Kristikunnan uskonnot ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että juutalaiset ovat hylänneet Jeesuksen, koska ne ovat opettaneet epäraamatullista oppia.

        ihmisten ei tarvitse syyttää toisia ihmisiä omista valinnoistaan Jeesuksen tai minkään muunkaan asian suhteen. Tietysti ihmistä kohtaavissa asioissa voi toisilla ihmisillä on suurikin merkitys ja myös negatiivisissa asioissa, mutta silti uhrin ei tarvitse tai kannata toisia ihmisiä syyttää omista valinnoistaan vaikka voikin ymmärtää toisten ihmisten valintojen vaikutukset elämäänsä ihan todellisuudessa. Näinhän Israelin juutalaiset joutuvat elämään siellä Lähi-idässä ihan omassa luvatussa maassaan. Jeesus on Israelin juutalaisten hyvä Herra ja siunauksen lähde varmuudella.


    • kuka vastaa

      "Roomalaiset ristiinnaulitsivat Jeesuksen mutta eivät murhaneet Jeesus sai tuomionsa Rooman lakien eli miehittäjän oikeudella Tuon lain Jeesus itse oli hyväksynyt sitä kysyttäessä."

      Juutalainen papisto, joka ei voinut oman lakinsa putteissa tuomita ketään kuolemaan, juonittelivat keskenään ja toimittivat oikeusmurhan syyttämällä Jeesusta poliittisesta vehkeilystä Roomaa vastaan. Tämän valheen varjolla Jeesus saatiin ristiinnaulituksi Roomalaisen hallitsijan toimesta. Jeesus oli oman lausuntonsa mukaan uskonnollinen toimija - ei poliittinen. Roomalaiset eivät olleet säännönmukaan kiinnostuneita tuomitsemaan uskonnollisia toimijoita eikä Jeesukselle oltu osoitettu puolustusasianajaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3720
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      209
      1823
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1384
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1275
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      165
      923
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      883
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      880
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      860
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      49
      840
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      839
    Aihe