Varovaisuutta linnun pyyntiin

Ryynäsen Topi

Kannattaa ampua kohtuudella kanalintuja huomenna alkavalla kaudella koska kylmä kesä poikue aikaan tappoi lähes koko suomen poikueet ja hengissä lähes yksinomaan aikuislintuja. Jokatapauksessa tuuria kaikille alkavaan jahtiin nimimerkillä kesäloma alkoi:)

17

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rauhoitus

      Välivuosi estäisi kannan notkahduksen tässä saumassa.

      • Ryynäsen Topi

        Joo, mutta kaupan broileri ei maistu yhtä hyvälle kuin kanalintu. Mutta onhan broilerikin kanalintu, vai onko? Hetkinen, mulla pitää nyt vähän miettiä näitä asioita. Jokatapauksessa nyt on aika lämmintä vuodenaikaan nähden ja poikueitten ei pitäisi jäätyä. Se on hyvä juttu.


      • Ryynäsen Topi(oikea)
        Ryynäsen Topi kirjoitti:

        Joo, mutta kaupan broileri ei maistu yhtä hyvälle kuin kanalintu. Mutta onhan broilerikin kanalintu, vai onko? Hetkinen, mulla pitää nyt vähän miettiä näitä asioita. Jokatapauksessa nyt on aika lämmintä vuodenaikaan nähden ja poikueitten ei pitäisi jäätyä. Se on hyvä juttu.

        Ja edelleen se mun nimimerkkiä käyttävä provoilija voisi keksiä tännekin oman nimimerkin. Terveisin täällä aina Ryynäsen Topina kirjoitellut oikea Ryynänen.
        Toisekseen kolmen päivän kävely aamusta iltaan eikä ainoatakaan metsoa ja teertä ole edestä lähtenyt vaikka puolukkaa ja paikoin mustikkaakin on maasto täyteen. No olemattomat linnut eivät mihinkään voi lähteä. Jotta ei metsähallituksen metsästys tulot hupene on kantaa pidettävä puheissa suurena sillä rahan kapitalismi nykyään puhuu myös lintukantojen puolesta vaikka olisi vuosisadan aallonpohja. Siksi riistakolmiolaskennat ovat vain muunneltavissa olevia totuuksia joilla ei ole varsinaisen totuuden kanssa mitään tekemistä.
        Edelleen samaa kuuluu ympäri suomea. Varmaan metsähallituksen äijät tänäkin syksynä uutisoi lapin kansassa että lintuja on mutta ne ovat "rääseiköissä" Kumma että niitä rääseikköjä ei kukaan viime syksynä löytäny.


    • savon mies

      Eipä pysty kukaan paljoa ampumaan kun niitä ei ole savossa ainakaan ,joutsenia kyllä on enemmän.

    • sissipäällikkö

      kyllä nyt pitää maltaa pääoman eli vanhojenlintujen pyyntiä, soitimelta pyynti on erittäin tuhoisaa touhua, joka pitää tajuta jokaisen vähänkään vastuuta tuntevan metsästäjän , kannatta keskitty pienpetojen pyyntii, niitä riittää, esim supi, minkki jne...
      kokemusta on 45 v. vuotta mehtuuhommista eikä katovuonna ole tullut ammuttua yhtään lintua.

      • Ryynäsen Topi(oikea)

        Kuin myös olen samaa mieltä. Kahdella soidinpaikalla olen aamuisin käynyt ja toiselle tuli yksi teerikukko pulputtamaan ja toiselle kaksi. Jätin ja jätän ampumatta vaikka kiväärihollilla olikin. Kankaita kävelly poikueiden toivossa mutta siellä ei edes aikuisia ole näkynyt. Viimeiset kaksi syksyä nyt olleet elämäni pahimmat aallonpohjat metsästysalueellani. Pyitä riittää ja niiden kanta on vuodesta toiseen erinomainen tai hyvä. Pillittäen menee varmaankin loppu kausi lapin retkeä lukuunottamatta.


    • Lahtuu jatkuu

      Olipa lintukanta miten huono tahansa niin valtion maille myydään normaaliin tahtiin kanalintulupia. Parhaat lintukannat löytyy pienialaisesti metsästys seurojen yksityismailta kun seurat on rajoittneet metsästystä.

    • ihmetell

      R.Topi:
      > Jotta ei metsähallituksen metsästys tulot hupene on kantaa pidettävä puheissa suurena sillä rahan kapitalismi nykyään puhuu myös lintukantojen puolesta vaikka olisi vuosisadan aallonpohja.


      Lahtuu jatkuu:
      > Olipa lintukanta miten huono tahansa niin valtion maille myydään normaaliin tahtiin kanalintulupia.



      on se kumma kun tahi jos lupien myynti on niin tärkeä tulonlähde... silti koko systeemin kantavana teemana on Metsähallituksen ja Erähenkilöstön yms. organisaatioiden mainostama "KESTÄVÄ METSÄSTYS".

      Tietääkö lupien myöntäjä jotakin mitä me emme, onko hän niin viisas, että näkee tulevaisuuteen ja tietää, että vaikka nämä (X kpl) myydyt luvat aiheuttavat näiden (Y kpl) lintujen kuoleman, on se loppujen lopulta sitä kestävää metsästystä.
      Vaikka tietää että Y voi sisältää saalisilmoituksista poisjätettyjä lukuja.

      • Empä ampunu

        Eräältä yksityismaan suopellon reunalta lähti koiran edestä tänään 9 metsoa. Montakohan lähtee ylimetsästetyiltä valtion metsiltä? Edelleenkään en silti ampunu yhtään näistä havulinnuista. Tässä näkyy parhaiten metsästys seurojen vaikutus riistalintukantojen säätelyssä kun kaikkia ei todellakaan ole pakko ampua.


    • puupää ja lasisilmä

      Viime syksynä ukkometso suki itseään 25 metrin päässä mättäällä, pääsin vahingossa niin lähelle kun polkua pitkin hiippailin, katsoin että mikäs musta muovin riekale siinä mättäällä tuulessa heiluu mutta tarkemmin kun jöin katsomaan niin metso oli pä siiven alla ja kaiveli sieltä "kirppujaan". Rihlakko oli mukana mutta en raaskinut ampua, metso nosti päätään ja hyppäsi siivilleen.

      Viime sylsynä jäi mustia teeriä aika mukvan kokoisia parvia mutta kun uusia ei tänä kesänä paljoa tullut ja haukat yms verottanut lisäksi niin pieni romahdus kannoissa.

      Tänään pääsin ampumaan ensimmöistä mustaa teertä kuusen latvaan, matkaa noin 160-170 metriä, vähän hankala arvioida korkean kuusen latvaan matkaa.

      Eka hutiksi, kierrähdin selälleen ja uusi pati piippun, tarkka tähtäys kuten ensimmöiselläkin, 9 kertainen suurennos ja teeren täkkälihan takareuna pysyi tarkasti ristikossa..kuulin kun kiristin liipasinta kun kuului raksahdus, sen jälkeen lähtee, sormi pysähtyi tässä vaiheessa ja sitten viimeine kiristys ja taas OHI! Mietin hetken ja teeri pysyi paikallaan, ajattelin että pakko mennä yli koska latva alla niin johonkin oiksaan olisi osunut ja teeri lähtenyt, ajattelin että kolmatta kertaa en viitsi edes yrittää, suhauttelin hetken ja teeri vastasi ja pyöritteli päätään, liekö miettinyt että v***u mikä torvelo. Pian tuli minuutit teerelle täyteen ja hyppäsi siivilleen ja kaarsi mukava matkan päästä ohi ja meni turhan kauas.

      Nousin ylös ja koira kävi tarkistamassa oliko maassa teeriä, ei ollut.

      Katselin patruunoita ja ammuttuja hylsyjä, yleensä kannan taskussa viittä patruunaa, perhana, tajusin minulla oli taskussa ollut 4 sellior/bellotin kevyellä luodillla olevia patruunoita (.222) ja yksi ainoa sakon 3.6 grammainen jolla olin kiikarin ampunut paikoilleen 150 metriin ja muistin että selliorbellotin patruuna ampuu huomattavasti ylemmäs eli tähtäyspiste olisi pitänyt näillä patruunoilla olla ainakin jalkojen ja mahan risteyksessä, siinä jalkojen edessä. Sama vahinko kävi muutama syksy sitten kun ammuin samoilla bellotin pateilla 5 kertaa teertä ja se ei lähtenyt mihinkään Hi! Nyt on patruunat lajiteltu eri laatikoihin ja bellotit jää varalle, sakoa on onneksi vielä kymmenkunta ja lapuaa rasiallinen jonka luoti myös 0.4 grammaa kevyempi kuin sakolaisessa.

      Olisi asiaa radalle katsomaan millä matkalla bellot ja lapua ampuu keskelle teertä.

      • Ohi ammuttua han

        Iteppä mokasin samalla kaliberilla varman hanhi hollin Ylä-Kainuussa 15 vuotta kakaperin. 30 hanhea lammenranta kankaalla marjoja syömässä ja ite lammen toisella puolen. Arvioin matkan 150m. Matkaa oli todellisuudessa 190-2 10m. Hanhi söi tervas juurakon päällä seisten puolukoita mättäältä. Pidin ristikon "selkälinjassa" ja laukaisin tasaisesti. Kohdistus oli 150m matkalta. No kaikki hanahet siivilleen...juurakon luota löytyi muutamia mahan alus höyheniä. Että pitikin mennä läheltä ohi ja arvioida se matka väärin!


    • puupää ja lasisilmä

      Jassoo, että en ole ainoa..tänään kävinkin ihan mielenkiinnosta katsomassa vielä paikan mistä ammuin ja missä puussa teeri istui, matka oli aika liki tuota mitä olin arvioinut eli jos matka olisikin ollut huomattavasti pidempi niin olisi osuma voinut ollakin teeressä..eli noilla selliorbellotin patruunoilla voikin ampua samoilla tähtäyspisteillä kauemmas mutta kun vain tietäis kuinka paljon kauemmas, löytyneekö netistä noiden kahden patruunan ballistiikkaa eli mitä putoaa millekin matkalle ja mikä on korkeus minkä luoti kaartaa yli tähtäyslinjan.

      Tänään olikin samoihin aikoihin hiljaista teerimailla, ei näkynyt puissa teeriä eikä niitä tavoittanut tavanomaisilta paikoilta puolukkakankaillakaan mutta hirvikärpäsiä riittää vaikka muille jakaa.

      • Lentorata

        Fox Ballistics II ohjelma laskee kaaret kun lähtötiedot on syötetty oikein.


    • Sarrrrrrrrrjaaaaa.

      Kaikki ammutaan mitä näkyy. Kiintiöt taas on nähdyksi tulleita varten. Jos kukaan ei näe kun viskaan Meton autoon niin kiintiö ei silloin myöskään päivity. Kiintiö päivittyy ainoastaan riistavalvojien ja seura-aktiivien nähdessä.

      Antakaa poijaat soittaa vaan reilusti ja piilottakaa linnut aina repuun piiloon.

      • älä sitten valita

        Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa. Kuulee näitä valituksia että on se kumma kun ei ole mettoja eikä teeriä niinkuin oli ennen, mitähän kaikkia syitä tällaiselle riistakadolle voisi löytyä??


      • Aetin poeka
        älä sitten valita kirjoitti:

        Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa. Kuulee näitä valituksia että on se kumma kun ei ole mettoja eikä teeriä niinkuin oli ennen, mitähän kaikkia syitä tällaiselle riistakadolle voisi löytyä??

        Itse en kuulu näihin reppumetsästäjiin. Ampumani linnun kannan kädessä äitille ja sanon "kafo aeti minka saen"


    • Rypi Toonanen

      Miksei se Ryynänen (oikea) rekisteröi nimmaria ?
      Ei tarvis kärvistellä trollien kanssa.

      Eilen pääsin ekan kerran tonne etelä-savon rikkonaisiin metsiin muutamalle hehtaarille, enkä havainnoinnut yhtäkään teertä, enkä myöskään veneellä ajellessani saarissakaan. Keväällä oli kova pulputus, mutta melkeen vois sanoo, että "kaik män".
      Pyitä myös on merkittävästi vähemmän, kuin edellis syksyinä.
      Ei paljo tarvi miettii varovaisuutta, kun ei lintuja vaan ole...

      Tietysti toisaalta kanahaukkakanta kärsii myös, mikä taas tekee hyvää seuraaville kanoille...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe