Muistaako puolisonne merkkipäivät...

...meillä ei

Meillä puoliso unohtaa, lähes aina.

25

351

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muistaahan tuo

      Ex-mies ei "muistanut", mutta nykyinen ihana mieheni muistaa.
      En odota mitään lahjakasaa vaan minulle riittää pellon reunalta nypätty kukka sekä onnittelut. Itse muistan aina läheisiäni nimi- ja syntymäpäivinä.

      • fjgjfgkjkjfgk

        Minusta kyse on siitä, että ei halua muistaa. Nykyään on sähköiset kalenterit muistutuksineen, joita jokainen normaalilla järjellä varustettu ihminen osaa käyttään. On niin helppoa vaan sanoa, että unohdin...

        Itse tulen perheestä, jossa muistetaan toisia. Synttäriaamuina oli pöytä odottamassa ja lahjoja... Yritin samaa perinnettä tuoda nykyiselle miehelleni. Hän ottaa kyllä itse sujuvasti lahjat vastaan, mutta ei "muista" ostaa lahjoja edes jouluisin.

        Itse sain tarpeekseni näistä "muistamisista", kun oli minun merkkipäiväni. Työkaverit olivat ostaneet minulle kauniin kukkakimpun ja tulin kotiin kimpun kanssa. Mies röhnötti sohvalla ei edes päätään kääntänyt. Jossain vaiheessa ihmetteli mistä kukkakimppu oli ilmestynyt. Kerroin, että on merkkipäiväni ja sain sen lahjaksi. Kun mies kuuli tämän hän ei onnitellut, vaan alkoin karjua, että mitä minä luulen itsestäni, kun odotan hänen täällä istuvan ruusukimpun kanssa. Mies syytti, että vaadin, että minua kohdellaan, kuin prinsessaa. Kaksi viikkoa aiemmin oli ollut hänen merkkipäivänsä lahjoineen ja vieraineen.

        En tule enää koskaan ostamaan miehelleni lahjoja, en edes jouluksi. Turha odottaa, juhlia tai yhtään mitään muita juhlallisuuksia kunniakseen:(

        Minulla kesti muutama vuosi oppia hänen tavoilleen. Nyt joulun lähestyessä kummasti on erilaisia asioita joita hänen olisi kiva saada. Eikö hän oikeasti näe sitä, että tällaiset muistamiset kulkee kahteen suuntaan, ei voi vain odottaa itse lahjoja ja muistamisia.


    • hkhtgbjhbn

      Eipä tuo muista edes lastensa syntymäpäiviä. Minä muistutan etukäteen esim vuosipäivästä. Lahjoja ei harrasteta joten toivotamme hyvää vuosipäivää tai synttäriä tms ja se siitä.. yleensä mies ei muista vaikka muistutan mutta maailmassa on isompiakin murheita stressattavaksi. Tiedän että mies rakastaa ja kunnioittaa vaikkei juhlapäiviä muistakaan.

      • 70 / 66

        Miksi muistuttelet miestäsi? Hoida muistamiset itse!


      • hmm...
        70 / 66 kirjoitti:

        Miksi muistuttelet miestäsi? Hoida muistamiset itse!

        Varmaankin siksi, että lapsista olisi kiva, jos isäkin heitä onnittelisi.


    • Hei.

      Joku meistä pahoittaa mielensä isommin, toista ei haittaa vaikkei puoliso muistaisi merkkipäiviä. Eräs ystäväni teki avioliiton alkuvaiheessa vuosittain sen, että hän muistutti puolisoaan n. viikkoa ennen omaa syntymäpäiväänsä - koska hän tiesi että häntä harmittaisi ellei puoliso muista (oli unohtanut jonkun kerran). Hän muistutti ihan selvästi ja kertoi muistuttamisen syynkin, iloisesti, ilman katkeruutta. Pikkuhiljaa ei tarvinnut enää muistutella, puoliso "oppi" muistamaan. Näinkin voi tehdä :) Jotkut puolisot eivät vaan millään muista niitä merkkipäiviä eli he eivät unohda niitä pahuuttaan. No, itselläni on tilanne, että puoliso muistaa, yleensä, mutta joskus on unohtunut, mutta ei se ole haitannut.

      Hyvää viikonloppua,
      Pirkko-pappi

    • -rouva_Y-

      Ei muista. Mutta minua ei haittaa. Vuosia tein niin, että ennen synttäreitä muistutin asiasta. Että kohta synttärit. Aina suoraan,mutta joskus huumorilla höystettynä. Vaikka tyyliin kohta on xx.xx., jännä että sama päivämäärä on passissani kohdassa syntymäaika. Muistuttaminen alkoi tuntumaan kuitenkin itsestä raskaalta. JOten jätin sen.

    • näin on

      Vaimo muistaa tarkasti olla hääpäivät ja synttärit varmasti aivan muualla ja yksin on noita juhlia vietettävä.

    • vaimon lahja

      Mieheni muistaa vähän liiankin tehokkaasti, ostaa hajuvesiä, koruja ja mitä milloinkin. Ei muuten, mutta kun itse olen melkoisen hajamielinen koheltaja.. olen toki vuosien varrella jo oppinut vähän jämerämmäksi näissä jutuissa. Ei haittaisi minua, vaikka ei ostaisi mitään. Mutta ei se pysty.

    • mek

      Ei nykyisin voi unohtaa mitään kun laittaa kännykkään muistutuksen niin aina muistaa.

      • muistoton

        Eip tarvitse muistaa,ei muistanut puolisokaan.


    • ohje naisille

      Eksä ei muistanut, ja olin siitä loukkaantunut monta vuotta. Kunnes keksin että mitäs minäkään noita muistelen. Oli sitten hän loukkaantunut kun lakkasin muistamasta hänen päiviään (omansa siis kyllä muisti...) Kasvoin siinä muutenkin aikuiseksi, ja erohan meille tuli...

      Nykyisessä liitossa tuore miesystäväni (nykyään aviomies) ilmoitti heti kättelyssä että hän sitten on semmoinen mies joka ei muista päiviä. Sovin käytännönläheisenä ihmisenä heti alussa että tämä on selvä näin, ei kumpikaan muisteta toistemme päiviä. Sittemmin mies on vähän yrittänyt vihjailla, kun hänen joku päivänsä on tulossa, että semmoista tai tämmöistä olisi kiva saada. Johon minä yleensä vastaan että eikös me sovittu että kumpikin muistaa omat päivänsä.

      Hellin itseäni kyllä synttärini tienoilla kalliilla hoidoilla ja koruilla, joita en ennen maailmassa ikinä olis hirvinnyt itselleni ostaa. Mies helliköön itsensä sitte keskenään.

      Eksän nykyinen kuulemma laittaa muistutuksia eksälleni viikkokausia ennen merkkipäiviä. Ja saa kohtauksia kun eksä ei sittenkään muista, naisparka. Eksän mukaan hänen nykyinen kotinimensä on "Narsissi" ...

    • 70 / 66

      Vaimoni muistaa. Minun ei tarvitse.

      Säännöllinen muistaminen kokee inflation. Kaikki yllätyksellisyys katoaa.
      Kukkamuitamiseni rajoittuivat synnytyslaitokselle viemiini ruusupuskiin.
      39 ja 43kpl. Ruusu / 100g.

      Nyt syyslomamme aikana ostin markkinoilta 2:n viikon välein näyttävän sekapuskan. niissä oli 3:a tai 4:ää eri kukkaa ja ainoastaan jokunen ehti kuihtumaan ennen seuraavaa puskaa.

      Vaimoni oli ilmeisen hyvillään mutta ei malttanut olla toteamatta, ettei se keskimäärin ole kovin ylenpalttista ajatellen 45:n vuoden yhteistä taivalta.

      Muita kuin merkkipäiviä olen muistanut.

    • mä vaan

      Nykyään mieheni muistaa merkkipäivät paremmin, koska lapset muistuttavat. Muistaa siis päivät, mutta ei juuri "muista" eli anna lahjoja tms. Onnittelee kyllä - jos muistaa. En ota unohduksia nokkiini, koska mies osaa näyttää rakkauttaan muillakin tavoin. Jos yrittäisin ns. opettaa miestä tavoille, voisi hän tehdä mielikseni, mutta ei se olisi enää sama asia, kun se ei lähtisi miehestä itsestään, spontaanisti.

      Sitä en ymmärrä, miksi pitäisi lakata näyttämästä rakkautta ja kiintymystä omilla tavoillaan, jos toisen tavat eivät ole samanlaiset. "Kun et sinä, niin en minäkään." Minä ostan miehelleni lahjoja, kun siltä tuntuu, vien miehen syömään tai vähintään leivon synttärikakun. Se on minun tapani näyttää, että välitän, enkä odota, että mies toimisi täsmälleen samoin.

      • 70 / 66

        Samaa yksipuolisuutta meilläkin. Vaimo hoitaa kaikki oman perheen, sukulaisten ja tuttavien muistamiset.
        Valmistelee lahjukset, kirjoittelee kortit ja postittaa ne.
        Tuon lisäksi ostaa minulle jotain pientä ja melkein tarpeellista joka tuottaa hieman mielihyvää.

        Minulta hän ei odota mitään koska tietää, etten ole kalenteririippuvainen.
        Nyt syyskuussa hän ehdotti, että menisimme johonkin laadukkaaseen paikkaan 45-vuotis hääpäivän iltana.
        Ei valinnut edes tienoon hienointa paikkaa.


    • piparminttuli

      Oi kyllä muistaa. Ja niin minäkin. Toisen muistaminen ei ole muistista vaan halusta kiinni.

      • 565222345553222

        Voi että kun on rakkaus pienestä kiinni.
        Minä en välitä että jostakin tapahtumasta on kulunut tietty aika.
        Itse tykkään siitä että toinen rakastaa ja välittää. Näistä kaupallisista etapeistako on rakkautenne kiinni?

        Minä en muista


      • 764324456778
        565222345553222 kirjoitti:

        Voi että kun on rakkaus pienestä kiinni.
        Minä en välitä että jostakin tapahtumasta on kulunut tietty aika.
        Itse tykkään siitä että toinen rakastaa ja välittää. Näistä kaupallisista etapeistako on rakkautenne kiinni?

        Minä en muista

        Pakko lisätä vielä tämä :)

        Tykkään kun muistetaan harva se päivä jutella ja se päätyy siihen että jompikumpi osoittaa rakastavansa. Siis sanoin halauksin. Sen ettei jää epäselväksi. Nyt ei puhuta siitä rakkauden lahjasta.

        Nämä muistamiset kuulostaa siltä että lompakko kertoo mitenpaljon rakastaa. Ja sitten ollaan pahoillaan kun se miehen lompakko ei auennutkaan niin paljon kun ystävättärellä.

        Olisipa niin kiva puhua kasvotusten henkilön kanssa joka oikeasti tuohtuu kun hänelle ei ostella kun on se tietty kaupallinen päivä.
        Itse ostan lahjoja rakkaalleni silloin kun hän sitä viimeksi odottaa. Ja joskus extempore.


      • mä vaan
        565222345553222 kirjoitti:

        Voi että kun on rakkaus pienestä kiinni.
        Minä en välitä että jostakin tapahtumasta on kulunut tietty aika.
        Itse tykkään siitä että toinen rakastaa ja välittää. Näistä kaupallisista etapeistako on rakkautenne kiinni?

        Minä en muista

        Ei kyse ole useinkaan rahasta. Joillekin se, että puoliso unohtaa (=jätää huomioimatta) merkkipäivät kertoo ensi sijassa siitä, ettei puoliso välitä tai arvosta. Se voi olla ihan oikeakin tulkinta, mistäs suhteen ulkopuoliset sen tietäisivät. Ei ole hyvä, jos on sellainen tunne, että itse vain antaa, muttei saa mitään - ei merkitse toiselle mitään.

        Tavat osoittaa rakkautta ovat ihmisillä erilaisia. Joskus ei vain huomaa, millä tavoin toinen välittämistä osoittaa, ja joskus on niin, ettei toinen todellakaan sitä osoita, ei lahjoin eikä muutenkaan.


    • näinon70

      Sitten on niitä miehiä jotka ostaa vaimolleen kaiken, vaikka toinen jättää ja pettää. Ostetaan ja muistetaan äitienpäiviä myöten vaikka toinen on jättänyt miehen.
      Vaikka ostaisit Mersun niin et hänen sydäntä takaisin saa.

    • 70 / 66

      Muistamisen rajautuminen merkkipäiviin on mielestäni omaatuntoa rauhoittavaa onanointia.

      Tärkeämpää on merkkipäivien väliset muistamiset.
      Merkkipäivät ovat pelkkää, muodollista rutiinia!

    • helppoa7

      Ei muista, vaikka onkin aivan ihana mies. Häneltä nyt vaan puuttuu sellainen muistikyky, mutta ei haittaa minua. Jos haluan että juhlitaan synttäreitäni tai hääpäivää, puhun siitä hänelle etukäteen ja suunnittelemme juhlimisen yhdessä. Jos haluan lahjan, kerron senkin hänelle. Eihän muistamisen todellakaan tarvitse olla yllätys!

    • ei muista

      merkkipäiviä, kun ei muista mitään mutakaan.

      Muistaa vain läppärin, ja kännykkänsä.

      Omat merkkipäivänsä muistaa. Silloin huomauttelee että hänellä on syntymäpäivä, nimipäivä jne...

      En enää vuosiin ole laittanut mitään hänen synttäreille. Huomioin häntä, kuten hän minua.

    • easypeasy

      Meillä ei kumpikaan muista ainakaan hääpäivää, saattaa muistua pari viikkoa myöhemmin "jaa, meillä oli hääpäivä". Synttärit muistetaan, lahjoista emme niin välitä, mieheni kyllä yllätti kukkapuskalla viimeksi muttei läheskään joka kerta. Enkä ole vaatinutkaan että pitäisi olla kaikkea krääsää.
      Näihin asioihin suhtaudemme hyvin rennosti, valitettavasti eivät kaikki ymmärrä. Joillekkin on jokaiset kissanristiäiset muistettava ja vähintään kakkukahvit tarjottava, minusta se ei ole kovin tärkeää.

    • kaikki hyvin

      Muistaa ja myös minä muistan. Syntymäpäivät, hääpäivä, kansalliset juhlapäivät teemme aina niistä oman pienen juhlamme.

      Elämä jo sinänsä on ihana asia ja juhlaa voisi olla vaikka joka päivä mutta pienetkin huomionosoitukset piristävät ja lujittavat parisuhdetta. Ei kannata ajautua itsestäänselvyyksiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2904
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      540
      2761
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1897
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1707
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1382
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1168
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      91
      1168
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe