Fyysinen työ ja vajaatoiminta

Serq

Kellään kokemusta että fyysisesti rasittava työ olisi pahentanut vajaatoiminnan oireita. Itse olen 25v mies jolla todettu kilpirauhasen autoimmuunitulehdus ja sen seurauksena vajaatoiminta 2011. Ammatinvaihto pyörii vahvasti tällähetkellä mielessä, koska tuntuu ettei nykyistä työtä jaksa enää entiseen tapaan tehdä. Rakennusalalla olen, lisäksi työmatkaa on jonkin verran, joten aamuherätyksetkin ovat suhteellisen aikaisin.

10

1299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vajaa rouva

      Kilpirauhasen vajaatoiminta on krooninen aineenvaihduntasairaus. Suomessa sen vaikutuksia työkykyyn ei paljon huomioida, esim. Ruotsissa huomioidaan virallisestikin paljon enemmän.

      Suomessakin periaatteessa pitäisi noudattaa Ruotsin ohjeistusta, siitä on sosiaali- ja terveysministeriön, Kansaneläkelaitoksen, Työeläkevakuuttajat TELA:n ja Työterveyslaitoksen yhteinen julkaisu. Klikkaa ensin kohtaa aineenvaihduntasairaudet, sieltä kilpirauhasen vajaatoiminta.

      http://www.ttl.fi/fi/tyoterveyshuolto/sairaaksikirjoittaminen/Sivut/default.aspx

      Kysymys: Onko lääkityksesi hyvällä tasolla?
      Toteamus: Itse en pysty läheskään samaan kuin ennen vajaatoimintaa. Liothyroninin mukaantulo kyllä vei takaisin kokopäivätyöhön, mutta fyysistä työtä en pystyisi tekemään.

    • saaristolainen3

      Tanskassa on 7.10. väitöstilaisuus, jonka pääaihe on se, että vajaatoimintapotilailla on 89 % suurempi riski päätyä työkyvyttömyyseläkkeelle kuin muilla.

    • Vajaa rouva

      saaristolainen3, olisin kiinnostunut tuosta Tanskan väitöksestä. Onko sinulla enemmän tietoa?

    • Saaristolainen3

      Ei ole vielä.

    • mies kans

      Omien kokemusteni mukaan hyvässä hoitotasapainossa olevalla lääkitykselläkään ei päästä olotilaan ennen vajaatoimintaa. Siirryin eläinperäiseen n. vuosi sitten ja se paransi tilannetta hieman. Raskas fyysinen suorittaminen ei vain kerta kaikkiaan enää tunnu onnistuvan. Paikat kipeytyvät helpommin. Tulee venähdyksiä, sekä yksinkertaisesti väsyy helpommin.

    • isostivajis

      Minulla on ollut luultavasti iät ja ajat vajaatoiminta, joka on seurausta todennäköisesti jo nuoruudessani alkaneesta kilpirauhasen tulehduksesta. Näin olen päätellyt n. 20 vuoden jälkeen joista kymmenenä vuonna minulla on ollut vajisoireita ja ne ovat vain pahentuneet siihen pisteeseen etten ole enää päässy sängystä ylös eikä mikään ole kiinnostanut. Painoakin on tullut mutten syytä siitä pelkästään vajaatoimintaa vaan myös sitä etten enää saanut itsestäni irti lähteä edes lenkille. Minulla ei ollut harmainta aavistustakaan että kaikki voisi johtua kilpirauhasesta. Vasta kun kykenin suurinpiirtein enää vain hengittämään, raahauduin lääkärille. Se muutti elämäni.

      Minulla oli kilppariarvot kunnolla metsässä ja ne ovat korjaantuneet hyvää vauhtia ja oloni myös. Olen työelämässä, teen erittäin fyysistä työtä enkä koe lääkityksen saatuani että mikään minua enää jarruttaisi. Jaksan ja voin aivan mainiosti. Vielä ei ole edes täysi annostus tyroksiinia menossa mutta minä olen pirteä ja iloinen ja jaksan aivan huoletta raskaat pitkät päivät. En ole hetkeäkään tuntenut ettei tää ole enää mua varten.

    • Vajaa rouva

      Isostivajis, onneksi olkoon kun olet noin nopeasti parantunut! Suinkaan kaikki eivät kuitenkaan parane noin nopeasti, ja monet eivät koskaan saavuta samaa tasoa kuin ennen sairastumista. Monille oikean lääkkeen hakeminen on vaikeaa. Mutta kiva kuulla, että onnistumistarinoitakin on.

      • Serq

        Itsellänikin alussa thyroxin auttoi todella hyvin ja oireet tuntui häviävän. Mutta muutaman kuukauden päästä tästä olo huononi ja siitä asti ollaankin menty melkoista vuoristorataa.


      • Serq
        Serq kirjoitti:

        Itsellänikin alussa thyroxin auttoi todella hyvin ja oireet tuntui häviävän. Mutta muutaman kuukauden päästä tästä olo huononi ja siitä asti ollaankin menty melkoista vuoristorataa.

        Palataanpa vanhaan ja kysytään että oletteko joutuneet vaihtamaan työtä tai toimenkuvaa sairastumisen myötä ? Voisiko olla ettei kroppa oikein palaudu kun aamuvarhaisella joutuu itsensä puoliväkisin pakottamaan ylös, sekä tehdä tuo 8h raskasta työtä 5pvä/viikko.


    • väsq

      Minä olen joutunut vähentämään työtä 50%. Olen maanviljelijä ja karjaa on, aamuherätykset tuttuja. Vähensimme sairauden takia karjaa pois puolet ja siinähän se palkkakin liukeni taivaan tuuliin. Mutta kun ei jaksa niin ei!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4319
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      238
      2123
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1570
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1391
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      253
      1100
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1067
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1035
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      136
      1033
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      53
      918
    Aihe