harmaa talous kukoistaa

konkka

Netissä myydään tosi paljon jopa kuulemma 10pr päivässä sukkia.Miksi tämä ei ole veronalaista tuloa työttömille ja eläkeläisille.Sitten kaadetaan veroihin rehellisesti alvit maksava yrittäjä.Herätkää

10

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kateuttakerrassaan

      Jos sun yritys siihen kaatuu, että joku myy muutaman sukkaparin, niin ehkä sinun kannattaakin lyödä lappu luukulle ja laudat ikkunoihin.
      Kyllä kateus on huipussaan!

    • Tympääntynyt yrittäj

      Eikö tässä pitäisi ensimmäisenä kitkeä yrittäjien aiheuttama harmaatalous kuin jonkun työttömän joka myy sukkia ja saa voittoa jonkun euron. Tämä työtön on sen takia ilman työtä. Kun sen edellinen työn antaja on antanut lopputilin. Nyt sillä työn antajalle on virolainen töissä ja se ei maksa sille työehtosopimuksen mukaista palkaa. Et niin se menee.
      Eipä ole muuten enää kuulunut yrittäjiltä kuinka isänmaallisia ovat, mutta sitä kyllä vaaditaan kun heidän tuotteitaan pitäisi ostaa. Tuote on kyllä tehty sitten virolaisilla ja harmaana!
      Ennen kaikkea tämä vääristää kilpailua ja niitä yrittäjiä kohtaan jotka toimivat sääntöjen mukaan.

      • soksie

        Villasukkienkin myynnistä pitäsi oikeasti maksaa verot. Tokihan voit ruveta käräyttelemään näitä ihmisiä verottajalle.

        Mutta ihan oikeasti, ei noilla sukan neulomisella ja myynnillä taida kummoisia voittoja ja tuloja tehdä. Langat on kalliita ja neulomiseenkin menee tuntikausia. Ja jos sukat pitää vielä postittaa jollekin niin siitäkin tulee postimaksut ja paketointimateriaalit päälle. Ei taida jäädä paljoakaan voittoa ko. touhusta. Ja jos jonain päivänä saisikin myytyä kymmenen sukkaparia, niin voi mennä viikkoja tai kuukausia ettei mene yksikään kaupaksi. Mutta eläkeläiselle ja työttömälle muutamakin euro voi olla iso ilo ja talouden pelastus.

        Enemmän olisin huolissani esim. rakennusalalla esiintyvästä työstä jossa rakennellaan ns. talkoilla kaverin kaverille taloja ja "talkoopalkka" maksetaan pimeästi.


    • voivoi1

      En ymmärrä mikä tässä mättää. Tulot ja menot ylös ja nämä ilmoitetaan veroilmoitukseen, niin kuin kuuluu. Verottaja hoitaa loput eli tuleeko maksua vai ei.

      Kirppismyynti on ihan eri juttu, tosin minulle ei tulisi mieleenikään myydä kutomiania sukkia kirppiksellä. Siellä myydään käytettyä tavaraa tai puoli ilmaiseksi sellaista mikä ei ole itselle soveltunut (voi siis olla uusikin).

    • Kolmet sukat kesken

      No huh huh, minä ainakin teen sukkia ja muita käsitöitä kaikille halukkaille, joku maksaa enemmän ja joku vähemmän, jollekin olen tehnyt sukkia ihan vaan tekemisen ilosta, kun on tuonut mulle lankakerän ilmatteeksi. Kavereille, sukulaisille, työkavereille....

      Kyllä, käyn päivätyössä, joten en varsinaisesti ole yksi näistä jotka esim työttöminä tai eläkeläisinä tehtailevat sukkia ja netissä myyvät, mutta kuitenkin.

      Veroahan ei mene pienistä sukkamyyntituloista, ennenkuin tulot ylittää n. 3000€ vuodessa, tästä on joku lakipykäläkin joka on ollut täällä linkitettynä moneen kertaan?? Että aika pirusti saat myyjä sukkia ennenkuin teet VOITTTOA tuon verran!

      Hyvällä säkällä saat normaalia 7-veljestä tai nalle-lankaa kympillä kolme kerää tarjouksesta. Korkeintaan yhden sukan tekee päivässä (jos nyt ei ihan 24/7 istu tuolissa neulomassa, on muutakin elämää...) eli sukkaparin tekemiseen menee pari-kolme päivää. Yhdestä kerästä tekee yhdet sukat, jos on vähänkään pitkävartisemmat ja vahvistetulla kantapäällä. Eli yhden sukkaparin hinnaksi tulee 3-4e, paitsi jos tekee jostain oikeasti laadukkaasta langasta, joka maksaa helposti 5-10e per kerä.

      Lasketaan vaikka että vitosen materiaalikulut sukkaparille, plus sitten se itse tekemisen eli työn osuus, mitä kukakin haluaa sitten työstään pyytää. Mutta voittoa ei kyllä paljoa tule päivää kohti. Kadehtikoot niitä tuloja sitten ken haluaa. Sama kuin kahdehtisi marjojen poimijoita, se on kovaa työtä, ja litrasta puolukoita on maksettu tänä vuonna hädin tuskin 1e/litra poimijalle... Kyllä oon kade, joku saa siitäkin verotonta tuloa!!! Hui kamalaa!! Kadehditaanko kaikki yhdessä, ihan vihreänä?? :)

      Suomalaiset on kateellista kansaa... Jos täällä joku eläkeläinen tai työtön tai vaikka kaltaiseni työssäkäyväkin ihminen myy pari sukkaparia tutuilleen, niin so what??? Oikeasti, ei ne harmaan talouden suurimmat pesäkkeet tämmöisessä bisneksessä ole, kyllä pahinta on kaikenmaailman ulkomaiset raksatyöntekijät yms, joilla riistopalkalla teetetään yhtä sun toista. Jospa ensin kitkettäisiin ne harmaan talouden osa-alueet, joilla oikeasti on merkitystä, eikä valitettaisi tämmöisistä pienistä köyhien ihmisten lisätulonlähteistä... :) Pipoa löysemmälle!

    • Lol ja reps!

      On sulla pienet ympyrät: maassa on paaaaaaljon isompaa veronkiertoa kuin vaivaiset sukankutojan tulot.
      Minä tiedän monta sata kertaa enemmän tienaavaa nettikauppiasta eikä se voisi vähempää kiinnostaa.
      Meillä on byrokraatteja sitä varten veronmaksajien rahoilla virkailemassa, että hoitakoot he virkansa puolesta harmaan talouden kitkemisen.
      Kintentä tosin ei lähde sukkakauppiaista!

    • kotomummo

      Ei todellakaan ole mitään 3000 euron rajaa veron maksuun, eikä mitään muutakaan. Tulot ja menot ilmoitetaan, sillä siisti. Jos et ilmoita niin omapa on asiasi.
      Kerään myös marjoja myyntiin, niitähän ei tosiaan tarvitse ilmoittaa.

    • iloinen mieli

      Oletteko ajatelleet asiaa siltä kannalta, että kaikki eivät suinkaan myy sukkiaan rahan vuoksi. Neulominen on erittäin hauskaa ja rentouttavaa puuhaa.
      Ja kuinka hyvän mielen saakaan siitä, jos joku pitää tekeleestäsi ja jopa ostaa sen.

    • serkkuja 14

      Eikös se veroraja ole 600e?

      Joulu lähestyy ja täälläkin sukkapuikot ja muut kutimet kilisevät.Tulot ovat pienet ja kirpparilta ostan langanloppupussukoita.Ja alelankoja marketista.Mutta vaikka sukulaisille kutomisesta on vuosikymmenen kokemus,on se kutominen silti aika tuskaa.Tupakkaa palaa ja sohvapöydällä on stressiä poistamaan viinilasillinen.

      En usko että tuosta hommasta kukaan pääsee kummoisia nettoamaan.
      Tai että hommasta kukaan suuremmin laajemmassa pakkopulla mittakaavassa edes nauttii.

    • ei olettamuksia

      Harvassa ovat ne ihmiset joissa veronalainen tulo vuodessa jäisi niin alhaiseksi, että veroprosentti on nolla (kun tähän huomioidaan kaikki veronalainen tulo eli veronalaiset tuet, ansiotulo, käsitöillä saatu tulo, jne.). Lähinnä tulee mieleen joku opiskelija tms. Muilla koko vuoden tulot on yli ja silloin maksetaan veroja. Ei ole eroa mistä tulot on tullu eli onko kyseessä käsityötulot, tuet vai ansiotulot. Ja vielä sekin, että vaikka tulot olisi alle niin aina ne tulee ilmoittaa verottajalle. Kyllähän vaikka pari keikkaa vuodessa tekevän opiskelijankin tulee vielä verokortti työnantajalle vaikka se olisikin ns. nollaverokortti. Ja tässä on siis kyse TULOVEROTUKSESTA. Ihan toinen asia on ARVONLISÄVEROTUS jossa on noita eurorajoja. Tai KÄYTETYN (oman) OMAISUUDEN MYYNTI joka on tiettyyn eurorajaan asti verotonta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4314
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1809
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1549
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe