Moni työtön pääsee ensi vuonna töihin

167-176

Työvoimahallinnon sivuilla nimittäin kerrotaan, että työttömille tarjottavaa kuntouttavaa työtoimintaa lisätään huomattavasti ensi vuonna. Ammattitaitoiset TYP-virkailijat ohjaavat pian tehostetusti kymmenet tuhannet uudet työttömät kuntouttavaan työtoimintaan:

"Kuntouttavaa työtoimintaa lisätään huomattavasti ensi vuonna.


Kuntouttava työtoiminta – kunta tukee työllistymistäsi

Kuntouttava työtoiminta parantaa elämänhallintaa ja lisää mahdollisuuksia työllistyä. Toiminta on tarkoitettu niille, jotka ovat olleet työttöminä pidempään.

Voit rakentaa polkua kohti avoimia työmarkkinoita, kun osallistut kuntouttavaan työtoimintaan. Kyseessä ei ole työsuhde, vaan tavoitteena on esimerkiksi totuttautua työelämän pelisääntöihin ja jämäköittää omaa elämänhallintaa.
Työtoimintaa kunnissa ja yhdistyksissä

Kuntouttavaa työtoimintaa järjestää kunta. Toiminta sijoittuu yleensä kunnan eri toimipisteisiin sekä eri yhdistyksiin avustaviin tehtäviin.

TE-toimiston ja kunnan virkailija laativat kanssasi aktivointisuunnitelman. Siinä sovitaan kuntouttavasta työtoiminnasta ja sen sisällöstä.

Varaa aika TE-toimistosta ja kysy aktivointisuunnitelmasta sekä kuntouttavasta työtoiminnasta."
http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/tukea_tyollistymiseen/kuntouttava_tyotoiminta/

9

299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirveellä toitä perk

      Eli kohta on Tarjolla ilmaista työvoimaa halpaa työvoimaa haluaville työnantajille!
      Ja paskamaha pomoille jää taas enemmän rahaa ajella miljoona paateillaan ympäri saaristoa! Ja kuka sen saa nahoissaan kärsiä ? No työtön työnhakija tietenkin koska suomessa on rikos olla työtön vasten omaa tahtoaan ! Niin hallitus on päättänyt ,että kaikki nämä rikolliset on saatava töihin vaikka ilmatteeks! Se töihin meneminen kuitenkaan ei ole ilmaista vaikka ei palkkaa saisikaan ! Mutta sehän ei ministereitä kiinnosta ! Ovat luomassa suomeen pakkotyön omaisia työmarkkinoita ihmisten henkisen hyvinvoinnin kustannuksella! Mutta sehän näille kapitalisti yhteiskunnan paskamaha pomoille kelpaa ! Kohta ei varmaan ole Suomessa enään töitä Virolaisillakaan kun Suomalaiset työttömät rikolliset pannaan ilmaiseen pakkotyöhön!

      Kysyn vaan ,että mitä helvetin hyötyä on jostain kuntouttavasta työtoiminnasta kun suurinosa työttömistä on ollu yli toistakymmentä vuotta ja enemmänkin jatkuvassa työssä?
      Eikö muka siinä ajassa opi tietämään miten työ elämässä kuuluu elää ja olla tai miten työtä haetaan?
      Tästä ei hyödy kuin ne paskavatta pomot joilla on miljoona jahti laiturissa(Joka on firman nimissä ja muka tarkoitettu henkilökunnan virkistys käyttöön!)Mutta duunareilla sinne ei ole mitään asiaa ja ajellaan Mersuilla ja ties millä ylihintaisilla mulkun jatkeilla ja valitetaan kun ei ole varaa työllistää työttömiä ja rajan yli lappaa satoja virolaisia päivässä tänne töitä tekemään vaikka työpaikkoja suomessa ei kuulemma ole ainakaan omalle väestölle! Oiskohan syy siinä ,että se virolainen ei osaa kunnolla suomea ja ei ymmärrä omia etujaan/palkkatasoaan vaan suostuu ensimmäiseen palkka ehdotukseen joka on 6-9€/h joka on 2x suurenpi kuin virossa samasta työstä! Sanon ihan suoraan ,että minulla ei ole varaa tehdä töitä tuolla palkalla josta vielä verotkin pitäisi maksaa ja työssäkäynti kulut auto polttoaine kun lija-autoe ei kulje tänne!
      Nyky mailmassa vähintään 13-15€/h pitäisi ihmisen tienata jotta siinä olis jotain järkeä!

    • taskurahoja nyt

      Minäs vuonna tai millä vuosikymmenellä Suomessa aletaan maksamaan palkkaa työntekijöille?

    • F.Tilatov

      "Moni työtön pääsee ensivuonna töihin"

      Mutta vielä useampi ei pääse.

      Ehkä muistamme myös että kuntouttavaan työtoimintaan osallistuva ei lain kuntouttavasta työtoiminnasta mukaan ole työsuhteessa, joten ollessaan kuntouttavassa työtoiminnassa kuntouttavaan työtoimintaan osallistuva ei laissa säädetysti käy töissä.

    • näinsemenee

      Onneksi koskee vain pitkään työttöminä olleita ja onneksi asumme niin syrjässä että julkisilla täältä ei pääse mihinkään niin työkkäri ei voi pakoottaa. Pois täältä hornan tuutista emme muuta koskaan.

    • ihan kiva et oikeat työpaikat vähenee entisestään ku niistä tehdään "kuntouttavia töitä"
      entä jos aloittajan tai muun tätä "kuntouttavaa työtoimintaa" puoltavan omasta työpaikasta tehtäis "kuntouttava" ja lopputuloksena olis joko potkut tai sama homma jollain työllistämistuella (tms. huomattavasti vähemmällä rahalla kuitenkin kuin oikea palkka siitä työstä..)

      ja tuossa lainauksessa lukee et kyseessä ei ole työsuhde, et ihan yhtä työttöminä ne työttömät pysyy, kunhan vain välillä käyvät leikkimässä työntekoa.. senkin ajan kun voisi käyttää siihen oikean työpaikan etsimiseen, mut näköjään pelkät työkkärin "työtarjoukset" ei enää riitä häiritsemään ja mahdollisesti jopa estämään sitä et työtön vois ihan oikeasti löytää ja saada sen itse haluamansa työpaikan..

    • joutuvattöihin

      Ei ne pääse,vaan JOUTUU !!

      • TEMppuiluissa

        Voi olla tekevinään, kun ollaan maksavinaan ja aiheuttaa yllättäviä vahinkoja joista seuraa kuluja.


    • ideoita

      Jos annettaisiin firmoille tukea vain pitkäaikaistyöttömille, niin kukaan ei joutuisi kuntouttavaan työtoimintaan ja se pitkäaikaistyötön olisi se joka on ollut yli 1.5 vuotta työtön. Samassa yhteydessä tuo nuorisotakuu sääntö pois. Nuoren on hyväkin olla peruskoulun tai toisen asteen koulun jälkeen vapaalla ilman velvotteita, siinä ajassa saattaa avautua ideoita mitä elämältä haluaa.

    • Ahneet vaihtoon !!!

      Vaalit tulossa keväällä ---- äänestäkää nyt pois nämä moraalittomat ahneet vallanpitäjät..... kun massa-työttömyydelle ei tehdä mitään !! - nyt on muutoksen aika !!!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe