Pikkuhuopalahti asuinalueena?

Anne N.

Olen muuttamassa helsinkiin perheeni kanssa ja meillä kouluikäisiä lapsia. Olemme pohtineet pikku-huopalahtea asuinalueena ja sen plussia ja miinuksia? Onko alue esim. turvallinen lapsille ja onko alue muuten viihtyisä?

32

8647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex munkkalainen

      Alue ei ole viihtyisä ja rauhallinen. Paljon kaupungin asuntoja ja liian värikäs asukaskirjo. Sijainti on tosin melko hyvä sekä liikenneyhteydet. Itse välttäisin, ennemmin Munkkivuoreen tai vaikkapa Ruskeasuolle.

      • ilkka kukkanen

        Liian värikäs???

        Miten väri on pahasta.


    • ex pikkuhuopislainen

      Asuin alueella kymmenen vuotta. Pidin erittäin paljon alueen värikkäästä ja monimuotoisesta arkkitehtuurista. Alueella on oma ratikkalinjakin. Paljon vihreää puistoaluetta ja joki kulkee läpi ja laskee merenlahteen. Mannerheimintien toisella puolella on myös mahtavat Keskuspuiston ulkoilumaastot. Liikenteellisesti hyvä paikka. Ei silti läpiajoliikennettä juurikaan. Suosittelen. Palveluita vain vähän, pankki ja posti puuttuvat. Ala-asteen koulu on ja muutama ruokakauppa.

      • ilkka kukkanen

        Loistoalue. Pressa- Niinistömmekin asui siellä.


    • anne n.

      Kiitos vastauksista! Haluaisin erityisesti tietää minkälaisia asukkaita alueella asuu? Onko paljon muita lapsiperheitä ja minkä tulotason porukkaa?

      • pikkuhuopislainen

        "Tulotason" ?
        No kerran ainakin näin rikkinäiset tennarit nuorella, mutta se saattaa olla jokin muoti-ilmiö. Mersu tuli kadulla vastaan. En kysellyt ihmisiltä tarkemmin heidän tulojaan kun ei sellainen kiinnosta.

        Minkä tulotason olet itse?


      • AlempiKeskiluokka

        Pikku-Huopalahdessa asuu monenlaista porukkaa: eläkeläisiä, maahanmuuttajia, työssä käyvää alempaa keskiluokkaa kuten sairaanhoitajia, lapsiperheitä. Lapsiperheisiin tutustut kyllä - paikka on kantakaupunkia yhteisöllisempi. Eli näin tiivistetysti: alueella asuu köyhiä ja keskivertoja kuten vaikka Kalliossa, Munkkivuoressa, Herttoniemessä ja Pitäjänmäellä. Se ei siis ole pienituloisten asumiskeskittymä.


      • pressakin

        anne n:lle

        Paljonko oli Niinistön palkka siellä asuessaan.


    • sivusta seuraaja

      Suosittelen Pikkistä lämpimästi. Vanhaa puolta nimenomaan. Puisto vieressä ja meri. Rauhallista täällä on pääosin, lukemattomiin muihin kaupunginosiin nähden. Paljon on lapsiperheitä. Mutta palvelut ovat aika minimissä. Valtaosa keskiluokkaa. Järin kroisoksia ei täällä asustele, harvoin näkee kyllä pussikaljakansaakaan vaikka iso puisto tuossa. Aika paljon muuttanut suffeleita tänne viime vuosina, mutta ne nyt on se välttämätön paha kaikkialla.

    • ilkka kukkanen

      Arkkitehtoonisesti erittäin upea.

      Monesti Meilahden ja PH:n raja tulkitaan väärin.

      Rajana ei ole Paciuksenkaari, vaan se on noin kortteli PH:een päin.

      • ilkka kukkanen

        Paciuksenkaari on jo Meilahtea.


      • ilkka kukkanen kirjoitti:

        Paciuksenkaari on jo Meilahtea.

        Niin tuttunikin sanoo asuvansa Pikku-Huopalahdessa ja asuu Paciuksenkaarella.
        Itse asuin kymmenisen vuotta toisessa päässä Terassitalossa ja ajattelin Paciuksenkaaren olevan nimeltään samaa aluetta.
        Samassa 'laaksossa' ja saman lahden äärellä kun ovat.

        Jostain joskus muistan lukeneeni, että Pikku-Huopalahden pohjoisosa olisi Etelä-Haagaa (Haagan kylää?). Muistanko oikein ja lieneekö se jotain kunnallista 'suurpiiri'ajattelua?


    • Hesaan tulossa

      Heissan. Etsin Hesasta ( tai ihan lähituntumasta) vuokra-asuntoa pienelle perheelle jossa on koira, kisut ja teini. En tahdo mihinkään ns. Pultsarilähiöön enkä paikkaan missä on paljon lapsiperheitä.
      Onko muita vaihtoehtoja kuin kantakaupunki silloin ?

      Itäpuolella Hesaa on kuuleman mukaan kaikki slummit joita aion välttää. Sekä Vesala, Konala, Jakomäki yms. Kertokaa missä olisi rauhallinen mesta ja lenkkipolut lähellä. Kiitos etukäteen. Ps. Tai edes vähän puistoa ympärillä.

      • qwerb

        Munkkivuori, Munkkiniemi tai Vanha Vuosaari.


      • Kdub

        Itä-Helsingissä rauhallisia alueita, joissa lenkkipolut ovat lähellä, ovat esimerkiksi Roihuvuori ja Herttoniemi. Lännessä esimerkiksi Munkkiniemi, Munkkivuori, Lauttasaari.


      • mokutpölkylle
        qwerb kirjoitti:

        Munkkivuori, Munkkiniemi tai Vanha Vuosaari.

        Vanha Vuosaari on jo mennyt pilalle mamujen takia. Muutimme juuri sen vuoksi pois.


      • kyynikko
        Kdub kirjoitti:

        Itä-Helsingissä rauhallisia alueita, joissa lenkkipolut ovat lähellä, ovat esimerkiksi Roihuvuori ja Herttoniemi. Lännessä esimerkiksi Munkkiniemi, Munkkivuori, Lauttasaari.

        Lännen osalta täytyy todeta, että nykytilanteessa puistoa vielä on. Yleiskaava on auki ja menee päätökseen syksyllä. Länsi -Helsingistä nykysuunnitelman mukaan puistot poistuvat kokonaan: Talin GOLF-kenttä, Munkkivuoren metsä ja Munkkivuoren liikuntapuisto..


    • 3434

      Paljonko olet valmis maksamaan? Munkka on kallis, Munkkivuori halvempi, Haaga on ok.

    • hesaan tulossa

      Raha ei ole ongelma, sitä riittää kyllä.

      • p-hvakkari

        sitten rovaniemi,ivalo tai peräti kuhmo.


    • Hesaan tulossa

      Tässä pieni tarkennus: Hesaan tulossa. Joku toinen on näemmä vastannut puolestani...(hesaan tulossa). Siis raha on rajallinen kaikilla.
      Alle900 vuokraan. Sekin tuntuu aika paljolta.
      Kiitos tiedosta. En siis taida ajatella tuota pikkuhuopalahtea. Munkkivuori voisi olla ok. katsellaan...

      • helsinkiläinen

        Kannattaa käydä kiertelemässä ja katselemassa alueita, haistelemassa ilmapiiriä mikä tuntuu kotoisalta, jos vain mahdollista. Suomessa ei slummia ole missään. Joillakin alueilla saattaa olla huono maine joiltakin menneiltä ajoilta, ja sekin lähinnä niiden päissä, jotka eivät ko alueilla ole koskaan käyneetkään. Vuokra max 900, etsit todnäk kaksiota tai kolmiota(?), kerro vähän tarkemmin aluetoiveistasi, niin voin koittaa auttaa. Mahdollisen työpaikan sijainti ja kulkuyhteydet sinne on varmaan aika tärkeä juttu..?


      • Ei oikein auennut, miksi et pitäisi Pikku-Huopalahdesta. Alue on vehreä ja merenlahtipuistoa riittää lenkkeilyyn. Asuin siellä kymmenisen vuotta. Postia ja pankkia ei tosin ole. Ei myöskään terveysasemaa ja kirjastoa alueella.

        Entäs Oulunkylä? 10 minuutin junamatkan päässä keskustasta. Kolmikerroksista taloa ja omakoti-rivitaloasutusta. Juna-aseman lähellä pieni ja rauhallinen sisäostari, jossa Alepa, apteekki, kaksikin pankkia, terveysasema, työväenopisto ja kirjasto. Saman kadun varrella kaupunkiin päin mennessä (Käpylän aseman vieressä) K-supermarket ja Alko.

        Poikittaisliikenne toimii hyvin Malmin kautta Itäkeskukseen sekä 550 jokerilinja Itäkeskukseen ja Espooseen.

        Häiriöitä ei ole. Lenkkimaastoja on. Jalkapallokenttä, talvella luistelurata, kuntosaleja kaksikin. Siirtolapuutarha-alue ja Vantaanjoen varsi hyviä ulkoilupaikoja. Leppoisaa menoa. Autot päästävät kiltisti jalankulkijan tien yli.


    • Mikko,

      Olen asunut 15 vuotta Pikkuhuopalahdessa ja niin kauan kuin kerrostalo on asumismuotomme, ei todellakaan tule pieneen mieleenkään hakeutua täältä pois. Loistavat kulkuyhteydet, meri, puistot, Seurasaari ja Keskuspuisto ihan vieressä. Monta ruokakauppaa. Kirjasto Pikkuhuopalahden ala-asteen yhteydessä. Ja vaikka aina joskus saa netistä lukea viestejä "rauhattomuudesta" niin en kyllä allekirjoita sitä en sitten pätkääkään. Ikinä ei ole tullut rauhattomuutta vastaan. Päin vastoin.

      • sydämeni sinne jäi

        Samaa mieltä olen kymmenen vuotta Pikku-Huopalahden Terassitalossa asuneena. Pois en olisi muuttanut, mutta vuokra/vastrike nousi sen verran korkeaksi, että sain hieman pienemmän (asumisoikeus)asunnon puolella vuokralla.

        Koko seutu on aivan upeaa - jopa idyllistä. Ratikkalinjan katu on kuin pikkukaupunki mutkittelevine teineen ja tienvierellä kasvavine pylväspoppeleineen. Talot kauniita ja värikkäitä. Ilme on iloinen. Jos kohtuuhintainen asunto löytyisi sieltä niin takaisin muuttaisin.


    • yksitoine

      Tuo ala-asteen kirjasto on siis vain lastenkirjasto. Alkoa, postia ja isoja ruokakauppoja ei alueella ole. Yksi keskisuuri ja muutama pienempi ruokakauppa löytyy. pienpalveluita, kuten parturi/kampaamoita, pizzeriaa, ravintoloita, burgareita tms. kyllä on muutamia. Alue on mielestäni rauhallista, ja viheraluetta on suhteellisen paljon.Liikenneyhteydet erinomaiset ja myös julkinen liikenne toimii hyvin joka suuntaan, ratikalla keskustaan n. 20 min. Hankalinta matkata itä-Helsingin suuntaan ruuhka-aikoina. Pysäköinti on kallista, n. 600 € / vuosi. Jos asioi paljon keskustassa, niin sinne pääsee helposti. Jos on varaa alueelle, niin mikäpä ettei.

      • Alkonystävö

        Alko on tullut vanhan postin tilalle k supermarketin (fortuuna) viereen.


    • PH222

      Loistopaikka asua! Erityisesti toimittajien suosiossa. Mm. Riku Rantala asui alueella aikaisemmin.

    • Tutustuin

      Vielä mainitsematta: Pienveneilijöille on laituripaikkoja ja talvisäilytys. Lapsille useampi päivähoitopiste ja omatoimisille Viiri-puisto. Urheilukenttäkin siinä vieressä. Runsaasti viheraluetta. On se hienoa aluetta.

    • toiveikas62

      Kävin kävelemässä alueella. On hienoja viheralueita, ainakin näin kesäaikaan. Ilmeisesti postikonttoria ei siellä ole, mutta kahdessa kaupassa on pakettiautomaatit.

    • JulkisiaKäyttäville

      En suosittele autoileville ihmisille pikku-huopalahtea. Autopaikkoja ei ole tarpeeksi. Tienlaita pysäköinnistä sakotetaan. Parkkihalli maksut tuplahintaisia, eikä niissäkään ole omia ruutupaikkoja vaan jätät mihin mahtuu. Mamuja liikaa, riehuvat yöllä pihoilla. Suurin osa asukkaista vihaavat autoja. Pysäköit "väärin" eli siis minne mahtuu. Niin ollaan auton kimpussa heti, naarmutetaan, nostellaan pyyhkiöitä ylös, käännetään sivupeilejä yms.

    • Anonyymi

      Itse asustelen jossain Meilahden ja Pikku-Huopalahden välimaastossa ja voin sanoa, että ihan hyvää aluetta. Kauppoja löytyy esim. Pikku-Huopalahdessa Alepa, K-market ja sitten Supermarket Fortuna sekä Fortunan vieressä Alko. Kuntosaleja mm. Ruskeasuossa kaupungin sali ja Meilahdessa Fressi. Keskuspuisto on lähellä. Maahanmuuttajia löytyy jonkin verran (lähinnä somaleja).

      Todella hyvät liikenneyhteydet. Mannerheimintieltä menee suoraan busseja Vantaalle ja Kamppiin yms. ja ratikka kulkee myös. Meilahden puolella Paciuksenkadulla menee myös ratikka ja mm. jotain busseja Espooseen.

      Missä itse asun on normaalisti hyvinkin rauhallista vaikka lähellä on jokunen kapakka ja ulkona maahanmuuttajat hengailee pitkään.

      Voin kyllä suositella.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3309
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      558
      3117
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2563
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2032
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1842
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      10
      1702
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      121
      1383
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1241
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    Aihe