Jehovan todistajien perustelu pakanainaikojen

ha-satan

alkamisesta vuonna 607 eaa ei pidä paikkaansa. Edes todistajien oma materiaali ei ole asiassa yksimielinen, silti he pitävät tuosta näkemyksestä kiinni, koska se sopii niin kovin mukavasti vuoteen 29 yaa ja 1914 yaa.

Wikin näkemys Babylonian hallitsijoista Nebukadnessarista alkaen Babylonian tuhoon:

" Nabu-kudurri-usur (Nebukadnessar II) 605 - 562 eaa.
Amel-Marduk 562 - 560 eaa.
Nergal-šar-usur (Nergal-sharezer) 560 - 556 eaa.-l
Labaši-Marduk 556 eaa.
Nabu-na'id (Nabunaid) 556 - 539 eaa.

Persian kuningas Kyyros II Suuri valtasi Babylonin 539, ja Babyloniasta tuli Persian maakunta."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Babylonian_kuninkaat

Sitten todistajien omista kirjoitelmista samoja henkilöitä:

*** w68 8/15 p. 491 par. 18 The Book of Truthful Historical Dates ***
Recognized authorities of today accept 539 B.C.E. without any question as the year Babylon was overthrown by Cyrus the Great.

*** it-2 p. 457 Nabonidus ***
(Nab•o•ni′dus) [from Babylonian meaning “Nebo [a Babylonian god] Is Exalted”].
Last supreme monarch of the Babylonian Empire; father of Belshazzar. On the basis of cuneiform texts he is believed to have ruled some 17 years (556-539 B.C.E.).

*** w65 1/1 p. 29 The Rejoicing of the Wicked Is Short-lived ***
Evil-merodach reigned two years and was murdered by his brother-in-law Neriglissar, who reigned for four years, which time he spent mainly in building operations. His underage son Labashi-Marduk, a vicious boy, succeeded him, and was assassinated within nine months. Nabonidus, who had served as governor of Babylon and who had been Nebuchadnezzar’s favorite son-in-law, took the throne and had a fairly glorious reign until Babylon fell in 539 B.C.E.

*** it-2 p. 480 Nebuchadnezzar ***
Second ruler of the Neo-Babylonian Empire; son of Nabopolassar and father of Awil-Marduk (Evil-merodach), who succeeded him to the throne. Nebuchadnezzar ruled as king for 43 years (624-582 B.C.E.)

vielä tiiviimmin:

Nebukadnessar II hallitsi 43 vuotta
Amel Marduk 2 vuotta
Neriglissar 4 vuotta
Labasi-Marduk 1 vuosi
Nabunaid 17 vuotta
Yhteensä: 67 vuotta

Koska vuosi 539 eaa on seurankin mukaan vuosi, jolloin Babylonia kaatui, yhteenlasku tuottaa seuraavan tuloksen:
539 67 = 606
eli jopa heidän mukaansa Nebukadnessar aloitti hallitsemaan vuonna 606 eaa. Siis noin suunnilleen.
Siksipä tämä onkin mielenkiintoinen näkemys:
Nebuchadnezzar ruled as king for 43 years (624-582 B.C.E.)

http://veljesseura.org/foorumi/viewtopic.php?f=4&t=5138&start=45#p85785
http://www.jwfacts.com/watchtower/607-1914.php

39

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taatti

      on se hurjaa juu ei voi muuta sano kuin että kyllä on pakanaikoihin eletty.

      • nikkolopaganini

        -- mitä pahaa pakanoiden aikana on tehty , miksei jeesus luovuttanut sukuelintänsä , olis selvinnyt ristin kuolemasta -- siis kaksi vaihtoehtoa ,joko luovutat elimen tai hengen -- se voi olla edessä kellä tahansa.


    • l090s9f

      Mutta laskemiseen on erilaisia näkökantoja, joten ne ovat mielipide- ja tulkinta kysymyksiä joihin ei ole oikeaa vastausta.

      • 606+nollavuosi=1914

        Jehovan todistajat mielellään esittävät asian niin, että Raamattu osoittaa Jerusalemin tuhon vuodeksi 607 eaa. Ei Raamattu kuitenkaan kerro tuollaisia asioita suoraan, vaan aina on kyse tulkinnasta.

        Tulkintoihin Jehovan todistajilla on toki oikeus, kuten kaikilla muillakin. Sitä voisi kumminkin toivoa, että tulkitsija ei puhuisi itsensä kanssa ristiin.


      • sar shalom
        606+nollavuosi=1914 kirjoitti:

        Jehovan todistajat mielellään esittävät asian niin, että Raamattu osoittaa Jerusalemin tuhon vuodeksi 607 eaa. Ei Raamattu kuitenkaan kerro tuollaisia asioita suoraan, vaan aina on kyse tulkinnasta.

        Tulkintoihin Jehovan todistajilla on toki oikeus, kuten kaikilla muillakin. Sitä voisi kumminkin toivoa, että tulkitsija ei puhuisi itsensä kanssa ristiin.

        "Sitä voisi kumminkin toivoa, että tulkitsija ei puhuisi itsensä kanssa ristiin"

        Juuri näin. Eiväthän todistajat edes ole ainoita, joilla on näitä historioitsijoiden näkemyksistä poikkeavia tulkintoja. Reilua olisi myös sallia spekulointi seurakunnissa.


    • nebun 7v hulluus

      Uusbabylonialaiselta ajalta on säilynyt tuhansia savitauluja, joissa on dokumentoitu arkisia kaupankäyntiin liittyviä tapahtumia. Vartiotorni itsekin myöntää, että tuo kokoelma sopii yhteen maallisen historian kanssa:

      "Liikeasiakirjoja on kaikilta niiltä vuosilta, jotka on ollut tapana lukea uusbabylonialaisten kuninkaiden kauteen. Kun heidän hallituskautensa lasketaan yhteen ja suoritetaan laskutoimitus heistä viimeisestä, Nabunaidista, lähtien, Jerusalemin tuho olisi tapahtunut vuonna 587 eaa. Tämä ajoitustapa toimii kuitenkin vain siinä tapauksessa, että kukin kuningas seurasi edellistä samana vuonna eikä välissä ollut muita hallitsijoita."

      http://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/2011810

      Samalla Vartiotorni kuitenkin siis vihjaa, että uusbabylonialaisten kuninkaiden listasta puuttuisi nimiä tai että hallitusvuosia olisi laskettu väärin, ja uusbabylonialainen kausi olisi todellisuudessa 20 vuotta pitempi kuin mitä maallinen historia väittää.

      Tämä tarkoittaa samalla sitä, että 20 vuoden ajalta (yhtäjaksoisesti tai useammassa erässä) ei olisi säilynyt lainkaan kaupankäyntiasiakirjoja. Tämä on toki mahdollista, mutta edellyttää uskomatonta sattumaa tai todella laajaa salaliittoa, jonka perustelua on vaikea nähdä.

    • ojalan laskuoppi

      Milloinhan Vartiotorni päivittää tuon listan? Onhan valo kuitenkin voimassa aina siihen asti, että toisin todetaan tai se korvataan uudella valolla.

      "Koska vuosi 539 eaa on seurankin mukaan vuosi, jolloin Babylonia kaatui, yhteenlasku tuottaa seuraavan tuloksen:
      539 67 = 606"

      Tämä onkin mielenkiintoista, kun Vartiotorni-seuran totuus laitetaan vastakkain Ojalan laskuopin kanssa.

      Kumpaa uskoisi? Tuleeko siitä sanktioita, jos epäilee Jumalan viestintäkanavan opetuksia?

    • Pohtija...

      Tullee sanktioita ,joutuu erotetuksi jos ei hyväksy kaikkea mitä jäjestö opettaa,ei saa sanoa ääneen se on muuten lähtö.

      Itse laskelmoin ja puntaroin asian aikoinaan niin ettei jt opeissa nuo laskelmat pidä paikkaansa.Ja ne on perus oppikysymyksiä,jos ei usko juuri tuohon järjestönlaskuun ei voi olla todistaja,se on niin vakava ,on pakko uskoa mieli olla mukana.


      Tuo siis tärkeimpiä mitä jt pitää uskoa.

      Kun itse oli toista mieltä asiasta niin vanhimmisto vaan yritti tyynytellä ettei saa sanoa ääneen.

      vaikken olekkaan todistajana ollutkaan mutta kumminkin tunsin niin hyvin heidät.

      Jehovantodistajien opit eivät yleensäkkään pidä kutiaan.

    • jt mies

      Pohtia hyvä kommentti ja monessa kohdassa olet oikeassa.
      Todistajaksi tullaan ja ainut tapa siinä pysyä on se että itse opiskella, ramattu hyvi ja pysytään juuri siinä minkä itse ymmärtää.

      Tottahan toki jokainen ajttelee itse ja ei ole samalla kannalla kaikessa järjestön tulkinnoissa.

      Moni asia meillä muuttunut tai ymmärretty paremmin ja nämä ymmärretty ensin monen todistajan toimesta ensin ennen kuin järjstön kanta muutettu.

      Otetaan muutama esimerkki_
      1 Joulun vieton lopettaminen
      2 Harmaagedonin alkamisajan laskeminen
      - jos raamatun kirjoituksista pystyisi laskea niin kyllä Jeesus olis sen osannut laskea vaan kun sanoi itse että ei tiedä vaikka kirjoitukset käytössä älyä pikkasen enempi kuin meillä ihmisillä
      - saatanakin tietäisi jo ko ajan.
      3 Vasta muuttui Elokuun lehdessä käsitys paratiisi ajan naimisiin menosta muuttuneen käsityksen mukainen tulkinta ollut monella jo 20 vuotta.
      4 Sukupolvi sekoilu joka jatkuu vieläkin ja tule varmaan vielä muuttumaan koska sillä yritetään pönkittää 2 kohdan tulkintaa. Its tämä asia suuren kokonaisuudn kannalta hyvin merkityksetön.

      Kukaan todistaja ei ole kaikissa yksityiskohdissa täysin samaa mieltä kynenkään kanssa, mutta suuressa kokonaisuudessa olemme samanmielisiä emmekä riitele keskenämme yksityiskohdista vaikkakin niistä hyvässä hengessä kerromme toisillemme.

      Sitä ei kylläkään hyväksytä, että omia tulkintoja lähdetään kamppanjoimaan ja pitämään ehdottonman oikeina.

      • C.T. Rutherford

        "2 Harmaagedonin alkamisajan laskeminen
        - jos raamatun kirjoituksista pystyisi laskea niin kyllä Jeesus olis sen osannut laskea vaan kun sanoi itse että ei tiedä vaikka kirjoitukset käytössä älyä pikkasen enempi kuin meillä ihmisillä
        - saatanakin tietäisi jo ko ajan."

        Hyviä pointteja! Oletko tuonut esille kokouksessa?

        "4 Sukupolvi sekoilu joka jatkuu vieläkin ja tule varmaan vielä muuttumaan koska sillä yritetään pönkittää 2 kohdan tulkintaa. Its tämä asia suuren kokonaisuudn kannalta hyvin merkityksetön."

        Älä sentään nimitä sekoiluksi, jos saan neuvoa. Joku voi tykätä kyttyrää.

        "Sitä ei kylläkään hyväksytä, että omia tulkintoja lähdetään kamppanjoimaan ja pitämään ehdottonman oikeina."

        Juu ei. Eikä sitäkään, että julkisesti kyseenalaistaa Hallintoelimen näkemyksiä, vaikka tämän tekisi maltilliseen sävyyn. He kun Hallintoelimessä katsovat, että heidän näkemyksensä ovat ehdottoman oikeita. Tai ainakin ehdottoman oikeita siihen asti, kun ne muutetaan vielä ehdottomammin oikeiksi.


      • Pohtija...

        "Eikä sitäkään, että julkisesti kyseenalaistaa Hallintoelimen näkemyksiä, vaikka tämän tekisi maltilliseen sävyyn. He kun Hallintoelimessä katsovat, että heidän näkemyksensä ovat ehdottoman oikeita. "

        Niin tässäpä tämä on.

        Jossain vaiheessa sain kuvan että he saavat neuvot henkeyttyinä jolloin he taas kertoivat järjestölle uutta tietoa,mutta korjaukseksi olen saanut ettei ne olekkaan henkeyttettuýjä vaan heidän omia mietintöjään josta he ovat yhtämieltä.

        Mielestäni tälläinen ei ole tosi uskonto tai jumalan henkilöitä vaan ihan omia juttuja joita laitetaan muidenkin noudattamaan varmoina tietoina.

        Tälläinen ei ole jumalasta,ihan sama kun otetaan melkein mikä vaan uskonto,tilanne on aivan sama.


      • Pohtija...
        Pohtija... kirjoitti:

        "Eikä sitäkään, että julkisesti kyseenalaistaa Hallintoelimen näkemyksiä, vaikka tämän tekisi maltilliseen sävyyn. He kun Hallintoelimessä katsovat, että heidän näkemyksensä ovat ehdottoman oikeita. "

        Niin tässäpä tämä on.

        Jossain vaiheessa sain kuvan että he saavat neuvot henkeyttyinä jolloin he taas kertoivat järjestölle uutta tietoa,mutta korjaukseksi olen saanut ettei ne olekkaan henkeyttettuýjä vaan heidän omia mietintöjään josta he ovat yhtämieltä.

        Mielestäni tälläinen ei ole tosi uskonto tai jumalan henkilöitä vaan ihan omia juttuja joita laitetaan muidenkin noudattamaan varmoina tietoina.

        Tälläinen ei ole jumalasta,ihan sama kun otetaan melkein mikä vaan uskonto,tilanne on aivan sama.

        Silti aika moni pyrkii uskomaan hallintoelintä vaikka he eivät ole henkeyttetyjä ja pakkohan heidän on ollutkin tunnustaa se koska moniasia on mennyt niin mönkään.

        Ihmettelen vaan miksi monet riippuu sielä?muiden kaverien ja ns :ystävienkö takia?

        Jumalaa mielyttääkseen ei voisi olla ,mutu juttuja kuuntelemassa kauaa.


      • Pohtija...
        Pohtija... kirjoitti:

        Silti aika moni pyrkii uskomaan hallintoelintä vaikka he eivät ole henkeyttetyjä ja pakkohan heidän on ollutkin tunnustaa se koska moniasia on mennyt niin mönkään.

        Ihmettelen vaan miksi monet riippuu sielä?muiden kaverien ja ns :ystävienkö takia?

        Jumalaa mielyttääkseen ei voisi olla ,mutu juttuja kuuntelemassa kauaa.

        Totuus ennnen kaikke


        "JT tarvitaan oikean opin levittämiseen.
        Jos heitä ei olisi, koko maailma olisi väärän opin vallassa.
        Jos rakastat totuutta, tulet meidän järjestöön, jos et, niin on ihan sama missä lahkossa sen jälkeen olet. "

        En halua loukata teitä ,mutta pitäisi herätä näkemään että te olette juuri niitä,ei pitäisi olla kuin fariseus tai vastaava,ei pitäisi pomppia niin kuin ne muut,mutta kun on pakko käytännössä.


        En tule teidän järjestöön,koska kyseessä ei ole totuus.(harmi).

        Jos itse tutkit vilpittömästi et todistajien näkökannalta(opetusten) vaan muuten niin huomaat ettei järjestö ole se oikea.Siis tuo jehovan todistajien järjestö.

        Jos kaikki olisi totta niin olisin todistaja.


      • C.T. Rutherford
        Pohtija... kirjoitti:

        "Eikä sitäkään, että julkisesti kyseenalaistaa Hallintoelimen näkemyksiä, vaikka tämän tekisi maltilliseen sävyyn. He kun Hallintoelimessä katsovat, että heidän näkemyksensä ovat ehdottoman oikeita. "

        Niin tässäpä tämä on.

        Jossain vaiheessa sain kuvan että he saavat neuvot henkeyttyinä jolloin he taas kertoivat järjestölle uutta tietoa,mutta korjaukseksi olen saanut ettei ne olekkaan henkeyttettuýjä vaan heidän omia mietintöjään josta he ovat yhtämieltä.

        Mielestäni tälläinen ei ole tosi uskonto tai jumalan henkilöitä vaan ihan omia juttuja joita laitetaan muidenkin noudattamaan varmoina tietoina.

        Tälläinen ei ole jumalasta,ihan sama kun otetaan melkein mikä vaan uskonto,tilanne on aivan sama.

        "Jossain vaiheessa sain kuvan että he saavat neuvot henkeyttyinä jolloin he taas kertoivat järjestölle uutta tietoa,mutta korjaukseksi olen saanut ettei ne olekkaan henkeyttettuýjä vaan heidän omia mietintöjään josta he ovat yhtämieltä."

        Tavallaa nuo kumpikin pitävät paikkansa. Jehovan todistajat harrastavat orwellilaista kaksoisajattelua, mitä tulee Hallintoelimen asemaan ja opetuksiin.

        - Opetus on Jehovalta
        - Opetus ei ole Jehovalta

        Nämä ovat kumpikin voimassa ja sujuvasti valitaan tilanteeseen sopiva. Jos joku kysyy, miksi järjestön oppeja pitää noudattaa, vedotaan siihen, että onhan tämä opetus itseltään Jehovalta. Mutta jos joku kysyy järjestön menneistä virheistä, vedotaan siihen, että eiväthän nämä ole Jehovalta olleet emmekä ole väittäneet olevamme henkeytettyjä profeettoja.

        Kuulostaa äkkiä monimutkaiselta, mutta on helppoa niille jotka osaavat. Kun tarpeeksi kauan kieltäytyy näkemästä loogisia suhteita eri asioiden välillä, tulee lopulta oikeasti sokeaksi niille.

        Uskon, että moni JT, jonka "omatunto on Raamatulla valmennettu" tarpeeksi hyväksi, ei oikeasti näe mitään ristiriitaa siinä, että opetus yhtä aikaa on Jehovalta ja ei sitä ole.


      • Pohtija...
        C.T. Rutherford kirjoitti:

        "Jossain vaiheessa sain kuvan että he saavat neuvot henkeyttyinä jolloin he taas kertoivat järjestölle uutta tietoa,mutta korjaukseksi olen saanut ettei ne olekkaan henkeyttettuýjä vaan heidän omia mietintöjään josta he ovat yhtämieltä."

        Tavallaa nuo kumpikin pitävät paikkansa. Jehovan todistajat harrastavat orwellilaista kaksoisajattelua, mitä tulee Hallintoelimen asemaan ja opetuksiin.

        - Opetus on Jehovalta
        - Opetus ei ole Jehovalta

        Nämä ovat kumpikin voimassa ja sujuvasti valitaan tilanteeseen sopiva. Jos joku kysyy, miksi järjestön oppeja pitää noudattaa, vedotaan siihen, että onhan tämä opetus itseltään Jehovalta. Mutta jos joku kysyy järjestön menneistä virheistä, vedotaan siihen, että eiväthän nämä ole Jehovalta olleet emmekä ole väittäneet olevamme henkeytettyjä profeettoja.

        Kuulostaa äkkiä monimutkaiselta, mutta on helppoa niille jotka osaavat. Kun tarpeeksi kauan kieltäytyy näkemästä loogisia suhteita eri asioiden välillä, tulee lopulta oikeasti sokeaksi niille.

        Uskon, että moni JT, jonka "omatunto on Raamatulla valmennettu" tarpeeksi hyväksi, ei oikeasti näe mitään ristiriitaa siinä, että opetus yhtä aikaa on Jehovalta ja ei sitä ole.

        Tämä on todella paha ja erittäin suuri ongelma.

        eli ovat henkeyttettyjä mutta kuitenkaan eivät ole vaan halintoelimen omia mutujuttuja,ja nämä muutamien miesten tarinat kerrotaan sitten suurelle järjestölle joita heidän tulee noudattaa.

        Jos olisi jumalan ohjaus niin kaikki olisi pitäviä ja yhteneviä,mitään ei ole faktaa historiasta mutta porukka menee lankaan ja toivovat parasta.

        Heidät on erheytetty ja raamattu kertoo useimilla olevan suomut silmillä toisin sanoen sokeita,heitä ohjataan ja pakko on uskoa mikäli olla oikea jehovantodistaja.


      • Pohtija...
        Pohtija... kirjoitti:

        Tämä on todella paha ja erittäin suuri ongelma.

        eli ovat henkeyttettyjä mutta kuitenkaan eivät ole vaan halintoelimen omia mutujuttuja,ja nämä muutamien miesten tarinat kerrotaan sitten suurelle järjestölle joita heidän tulee noudattaa.

        Jos olisi jumalan ohjaus niin kaikki olisi pitäviä ja yhteneviä,mitään ei ole faktaa historiasta mutta porukka menee lankaan ja toivovat parasta.

        Heidät on erheytetty ja raamattu kertoo useimilla olevan suomut silmillä toisin sanoen sokeita,heitä ohjataan ja pakko on uskoa mikäli olla oikea jehovantodistaja.

        Ei Jehovantodistajilla ole pyhää henkeä,sielä ei ole toimivaa voimaa.

        Ihmiset on saatu uskomaan se näkemys joita on aikojen saatossa saatettu kuvitella ja muokkailla aikaan sopiviksi.


      • jospa se siitä
        Pohtija... kirjoitti:

        Tämä on todella paha ja erittäin suuri ongelma.

        eli ovat henkeyttettyjä mutta kuitenkaan eivät ole vaan halintoelimen omia mutujuttuja,ja nämä muutamien miesten tarinat kerrotaan sitten suurelle järjestölle joita heidän tulee noudattaa.

        Jos olisi jumalan ohjaus niin kaikki olisi pitäviä ja yhteneviä,mitään ei ole faktaa historiasta mutta porukka menee lankaan ja toivovat parasta.

        Heidät on erheytetty ja raamattu kertoo useimilla olevan suomut silmillä toisin sanoen sokeita,heitä ohjataan ja pakko on uskoa mikäli olla oikea jehovantodistaja.

        "Heidät on erheytetty ja raamattu kertoo useimilla olevan suomut silmillä toisin sanoen sokeita,heitä ohjataan ja pakko on uskoa mikäli olla oikea jehovantodistaja."

        JT:t ovat eräs ryhmä, joka on uskossaan sokea, mutta sitä on liikkeellä uskovais-piireissä laajemminkin.

        Kun tarpeeksi haluaa uskoa, mihin tahansa kai voi uskoa. Siihen vielä tietysti sosiaaliset verkostot ja ryhmäpaine peliin, niin eipä paljon tee mieli huudella, vaikka epäilyksiä olisikin.

        Täytyy toivoa, että edes jotkut osaisivat lähteä sieltä pois.


      • jospa se siitä
        jospa se siitä kirjoitti:

        "Heidät on erheytetty ja raamattu kertoo useimilla olevan suomut silmillä toisin sanoen sokeita,heitä ohjataan ja pakko on uskoa mikäli olla oikea jehovantodistaja."

        JT:t ovat eräs ryhmä, joka on uskossaan sokea, mutta sitä on liikkeellä uskovais-piireissä laajemminkin.

        Kun tarpeeksi haluaa uskoa, mihin tahansa kai voi uskoa. Siihen vielä tietysti sosiaaliset verkostot ja ryhmäpaine peliin, niin eipä paljon tee mieli huudella, vaikka epäilyksiä olisikin.

        Täytyy toivoa, että edes jotkut osaisivat lähteä sieltä pois.

        Täytyy vielä lisätä, että JT:nä tai muuna uskovaisena voi tietysti olla onnellinenkin, jos ei joudu ongelmiin uskonnon sääntöjen takia ja viihtyy heidän porukassaan.

        Jehovan todistajien uskonnon suuria ongelmia ovat kuitenkin
        - suhtautuminen lääketieteeseen, nykyään lähinnä verensiirtokielto
        - koulutuskielteisyys ja muu "ihan pian" koittavasta Harmagedonista johtuva lyhytjänteinen elämän suunnitteleminen
        - karttaminen ja muu sosiaalinen eristäminen, mm. jopa lasten synttärit kielletään, mikä on omiaan eristämään heitä ikätovereistaan

        Suhteellisen vaarallisella tuotteella leikitään, siksi olisi parempi jos mahdollisimman moni ymmärtäisi vapauttaa itsensä. Sitä ei kuitenkaan kukaan voi heidän puolestaan tehdä. Red pill or blue pill, you decide, kuten se Matrixissa meni.


      • jt mies
        C.T. Rutherford kirjoitti:

        "2 Harmaagedonin alkamisajan laskeminen
        - jos raamatun kirjoituksista pystyisi laskea niin kyllä Jeesus olis sen osannut laskea vaan kun sanoi itse että ei tiedä vaikka kirjoitukset käytössä älyä pikkasen enempi kuin meillä ihmisillä
        - saatanakin tietäisi jo ko ajan."

        Hyviä pointteja! Oletko tuonut esille kokouksessa?

        "4 Sukupolvi sekoilu joka jatkuu vieläkin ja tule varmaan vielä muuttumaan koska sillä yritetään pönkittää 2 kohdan tulkintaa. Its tämä asia suuren kokonaisuudn kannalta hyvin merkityksetön."

        Älä sentään nimitä sekoiluksi, jos saan neuvoa. Joku voi tykätä kyttyrää.

        "Sitä ei kylläkään hyväksytä, että omia tulkintoja lähdetään kamppanjoimaan ja pitämään ehdottonman oikeina."

        Juu ei. Eikä sitäkään, että julkisesti kyseenalaistaa Hallintoelimen näkemyksiä, vaikka tämän tekisi maltilliseen sävyyn. He kun Hallintoelimessä katsovat, että heidän näkemyksensä ovat ehdottoman oikeita. Tai ainakin ehdottoman oikeita siihen asti, kun ne muutetaan vielä ehdottomammin oikeiksi.

        Joo ihan on vapaasti tullut tälleen kerrottua asiota käsitellessä, mutta tietenkin rakentaen ei repien.


      • Jt mies
        C.T. Rutherford kirjoitti:

        "Jossain vaiheessa sain kuvan että he saavat neuvot henkeyttyinä jolloin he taas kertoivat järjestölle uutta tietoa,mutta korjaukseksi olen saanut ettei ne olekkaan henkeyttettuýjä vaan heidän omia mietintöjään josta he ovat yhtämieltä."

        Tavallaa nuo kumpikin pitävät paikkansa. Jehovan todistajat harrastavat orwellilaista kaksoisajattelua, mitä tulee Hallintoelimen asemaan ja opetuksiin.

        - Opetus on Jehovalta
        - Opetus ei ole Jehovalta

        Nämä ovat kumpikin voimassa ja sujuvasti valitaan tilanteeseen sopiva. Jos joku kysyy, miksi järjestön oppeja pitää noudattaa, vedotaan siihen, että onhan tämä opetus itseltään Jehovalta. Mutta jos joku kysyy järjestön menneistä virheistä, vedotaan siihen, että eiväthän nämä ole Jehovalta olleet emmekä ole väittäneet olevamme henkeytettyjä profeettoja.

        Kuulostaa äkkiä monimutkaiselta, mutta on helppoa niille jotka osaavat. Kun tarpeeksi kauan kieltäytyy näkemästä loogisia suhteita eri asioiden välillä, tulee lopulta oikeasti sokeaksi niille.

        Uskon, että moni JT, jonka "omatunto on Raamatulla valmennettu" tarpeeksi hyväksi, ei oikeasti näe mitään ristiriitaa siinä, että opetus yhtä aikaa on Jehovalta ja ei sitä ole.

        Hallintoelimen suurin ja tärkein tehtävä on orkanisoida kenttätyö ja ovat siinä onnistuneet moitteettomasti raamatusta tämäkin eivät ole profeetta raamatun tutkijoita toki.

        Eivät väitä olevansa erehtymättömiä tulkinnoissaan mikä varmaan on tullut kaikille todistajille selväksi jo tullessaan Jt :ksi.

        Vasta oli lehdessä mainita tästä koskien liian aikaista tämän asiajärjestelmän päättymisen ennustelua.

        Toinen esim jo vuosien takaa kun lukee ilmestyksen huipentuma kirjan missä tulkitaan ilmestyskirjaa mainitaan että eivät väitä tulkintojaan erehtymättömiksi.

        Minkäs teet kun on aikojen mukaan vain luottamus ko elimeen kasvanut, mutta en minä hänestä itselleni kuningasta huuda niin kuin tällä palstalla joskus anteeksi vain pettyneet ovat asian ymmärtäneen.

        Itse on päätökset tehtävä totuus tietenkin tukena


      • Rintti-
        jt mies kirjoitti:

        Joo ihan on vapaasti tullut tälleen kerrottua asiota käsitellessä, mutta tietenkin rakentaen ei repien.

        Mihin tarvitset hallintoelintä? Parhaimmassakin tapauksessa se vain heittelee omia arvauksiaan Jumalan ilmoituksina!


    • Rintti-

      >> muuttuneen käsityksen mukainen tulkinta ollut monella jo 20 vuotta.

      Tämä kertoo aika paljon "pyhän hengen" ohjauksen osuudesta järjestön oppimuutoksien kohdalla. Sanohan, mihin tällaista "Jehovan tiedotuskanavaa" oikeastaan tarvitaan. Sen "raamatullisuudellehan" ei ole muuta perustelua kuin järjestön omat selitykset.

      • Totuus ennnen kaikke

        JT tarvitaan oikean opin levittämiseen.
        Jos heitä ei olisi, koko maailma olisi väärän opin vallassa.
        Jos rakastat totuutta, tulet meidän järjestöön, jos et, niin on ihan sama missä lahkossa sen jälkeen olet.


      • Rintti-
        Totuus ennnen kaikke kirjoitti:

        JT tarvitaan oikean opin levittämiseen.
        Jos heitä ei olisi, koko maailma olisi väärän opin vallassa.
        Jos rakastat totuutta, tulet meidän järjestöön, jos et, niin on ihan sama missä lahkossa sen jälkeen olet.

        >> JT tarvitaan oikean opin levittämiseen.

        Juuri kävi selväksi, että kuka tahansa voi ymmärtää asiat paremmin. Jos järjestöön kuuluva ei saa kritisoida sen vääriä opetuksia, miten tämä takaa "oikean opin" levittämisen! Sehän tarkoittaa sitä, että järjestön todistaja, joka näkee virheellisen opetuksen, on velvollinen toimimaan vastoin omaatuntoaan toivoen vain, että hallintoelin muuttaisi ns. pyhän hengen ohjauksessa ymmärtämäänsä "totuutta".

        Itse itselleen antamastaan asemasta Jumalan tahdon välittäjänä pöhöttynyt hallintoelin on tottunut saneluun. Todistaja, joka ottaa siihen yhtetyttä kertoen perustellusti sen vääristä opeista, on kohta entinen. Muut ovat velvolliset karttamaan häntä, jottei tieto leviäisi.


    • Käännös

      Median vapaan tiedonvälityksen ja historian kirjoituksen mukaan kyllä jokin muutos tapahtui v. 1914...
      .....vei eikö tosiaan tapahtunut mitään?

      • Onko vaikea tajuta

        1914 = ensimmäinen maailman sota

        Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin.
        Matteus 24:7


      • sar shalom

        "Median vapaan tiedonvälityksen ja historian kirjoituksen mukaan kyllä jokin muutos tapahtui v. 1914...
        .....vei eikö tosiaan tapahtunut mitään? "

        Totta, kyllä tapahtui. Tosin siihen astinen tulkinta oli hiukan pielessä ja sitä korjattiin pari vuosikymmentä myöhemmin.
        Kun otetaan huomioon kuinka väärässä Russel oli kaikkiaan, osumatarkkuun vuoteen 1914 lienee ollut puhdasta sattumaa. Enkä ole varma siitä oliko vuosi 1914 edes Russellin omia laskelmia vaiko muualta lainattua.

        Ei raamattua laskemalla voi päästä mihinkään tuloksiin muuten kuin sattumalta, koska se on ihmisten kirjoittama kirja vailla mitään ihmistä tasokkaamman olennin ohjausta.
        Kaikenlaisia raamattuun perusuvia laskemisia on tehty vuosisatoja ja -tuhansiakin siitä huolimatta, että siitä varoitetaan. Ihminen tarvitsee hupinsa ja mystiikkansa, tavalla tai toisella. Ja onhan se kivaa kun on jotain odotettavaa, kun elämä potkii päähän.


      • jotain ei aina riitä

        "Median vapaan tiedonvälityksen ja historian kirjoituksen mukaan kyllä jokin muutos tapahtui v. 1914...
        .....vei eikö tosiaan tapahtunut mitään? "

        Jotain tapahtui, mutta ei ilmeisesti tarpeeksi, koska Russell siirsi maailmanlopun odotukset vuoteen 1915. Kun sittenkään tai myöhemminkään ei mitään tapahtunut, Vartiotorni-seura päätti takertua vuoteen 1914, koska silloin kuitenkin tapahtui eniten.

        Mielenkiintoista kyllä, maailmansota alkoi jo heinäkuussa 1914, mutta Jumalan valtakunta alkoi Jehovan todistajien nykyisen opin mukaan hallita vasta lokakuussa 1914.

        Ilmestyskirjan ratsastajat Jehovan todistajien nykyisen tulkinnan mukaan antavat kuitenkin ymmärtää, että ensin tuli Jumalan valtakunta (valkoinen hevonen) ja vasta myöhemmin sota (punainen hevonen) ja muut vitsaukset. Ei siinä toki ole kuin parin kuukauden ero, mutta järjestys on silti väärä.


      • jt mies
        Onko vaikea tajuta kirjoitti:

        1914 = ensimmäinen maailman sota

        Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin.
        Matteus 24:7

        Juuri näin etsivä löytää ja...
        Aina ei heti ymmärrä kaikkea ja sekös asian mielenkiintoiseksi telkeekin, mutta kun ei vastoinkäymiseen luovuta vaan jatkaa etsimistä niin siinä se.

        Esimerkki löytyy myös Jeesuksen ajalta jollon myös Jumalalla oli oma kansa ohjattavanaan joka odotti messiasta. Toiset luuli messiaaksi ensin Johannesta kunnes tunnistivat Jeesuksen.

        Heh heh olihan niitä pettyneitä "tämän maailman" kunikaan odottajia silloinkin.


    • knjk

      2010

    • Pohtija...

      Jehovantodistajat ovat jo alkujaan lähteneet väärälle linjalle russelin myötä,koska lähtivät laskemaan aikoja.

      Tässä pitäisi jokaisen todistajan nyt älytä että jo alku oli skandaali.

      • naulan kantaan

        "Tässä pitäisi jokaisen todistajan nyt älytä että jo alku oli skandaali."

        Kyllä, ehdottomasti! Ihmevehnät, pyramidit, 1874, 1914, 1925 ja vaikka mitä muuta. Ja tosiaanko Jumala valitsee tuollaisen porukan ja nimittää sen Ainoaksi Oikeaksi Uskonnoksi?

        Taitaa olla lahko itse itsensä nimittänyt.


      • jt mies
        naulan kantaan kirjoitti:

        "Tässä pitäisi jokaisen todistajan nyt älytä että jo alku oli skandaali."

        Kyllä, ehdottomasti! Ihmevehnät, pyramidit, 1874, 1914, 1925 ja vaikka mitä muuta. Ja tosiaanko Jumala valitsee tuollaisen porukan ja nimittää sen Ainoaksi Oikeaksi Uskonnoksi?

        Taitaa olla lahko itse itsensä nimittänyt.

        Oho että tulevaan ja tapahtumia ei saisi tutkia ja tulkita. Mitäs Jeesus sanoi
        Kun näette näiden tapahtuvan..
        Hedelmistä te tunnette..
        Tästä tiedätte että loppu on lähellä..
        Sodista näidn tulee tapahtuu mutta älkää...
        Totta kai maailmaa pitää tutkia ja pyramidi tutkimuksista tamän maailman jumala paljasti oman tietyn aikansa, kun on tunnetusti lue raamatun alku persoona joka ei osaa pysyä nahoissaan vaan halukas paljastamaan asiaoita väärässä paikassa väärään aikaan.

        Etsivä löytää ja kolkuttelevalle avataan heh heh rohkeesti vaan ovi auki ja kaffen keittoon..


    • Pohtija...

      "Oho että tulevaan ja tapahtumia ei saisi tutkia ja tulkita. Mitäs Jeesus sanoi
      Kun näette näiden tapahtuvan.."


      No .....älkää laskeko aikoja jne .....olkaa hereillä ja valmiina sillä ette tiedä milloin minä tulen jne.....ajasta ei tiedä edes ihmisen poika,niin kuinka muut voisi tietää.

      Mutta tarkkailkaa aikoja (siis tarkailkaa) aikoja .Se on pikkasen eri kun laskeminen jossa jehovan todistajat on lyöneet otsansa seinään miljoona kertaa että pää on täynä pahkoja.

      • Luki.

        Toisin sanoen lävistäneet aikamääritteillä varmoiksi kertomansa totuuden johon erittäin monet on uskoneet liian kauan.

        Miksi nyt eivät enään laskelmoi?siksi koska pää ei enään kestä tyrmäystä.

        Tässä näkee jokainen oliko kyseessä jumalan henkeytetty sanoma,no ei ollut vaan mutu juttuja jehovan todistajilta.

        Eikä mennyt aikaa kuin N:100 vuotta niin lopettivat laskemisen.


      • jt mies

        Hyvä havainto pohtija, ajan laskeminen on turhaa.

        Opetuslapset aikoinaan uskoivat lopun tulevan heidän elin aikanaan ja julistivat näin 1kor 15:51, Matteus 10:23.Moni varmaa kompastui myös silloin tähän, koska sudet pääsivät valloilleen 2tessa2:2-3.

        JT aikoja kun vertaa opetuslasten aikoihin niin tässä asiassa samalla tavalla mennyt" oman elin ajan lopun uskovia paavaleita ollut".
        Opetuslastenkin aikoina tulkittiin ja oppeja ymmärrettiin väärin ja opittiin Matteus 16:11 Markus 4:13 Niin tehdään nytkin Johannes 16:12-13.

        Me siis ymmärrämme että opetuslasten jälkeen maailma ns nielaisi kristin uskon kun se maallistui ja siitä tuli valtion uskonto eli tukeutui tämän maaliman valtakuntiin "hallituksiin" Matteus 6:10 ja alkoi pakanaajat "ristiretket,noitavainot,raamattu latinaksi jotta papit vain ymmärsi,helvetillä pelottelu,pakana uskontojen juhlapyhät sekoitettiin raamatullisiksi, kasoja hallittiin uskonto keppi hevosena...".

        Me toimimme ja julistamme hyvää uutista näistä oppineina.

        No joo pohtija kyllähän sinä nämä tiedät, mutta olet halunnut unohtaa ja pitää niitä toisina.


      • iso ero
        jt mies kirjoitti:

        Hyvä havainto pohtija, ajan laskeminen on turhaa.

        Opetuslapset aikoinaan uskoivat lopun tulevan heidän elin aikanaan ja julistivat näin 1kor 15:51, Matteus 10:23.Moni varmaa kompastui myös silloin tähän, koska sudet pääsivät valloilleen 2tessa2:2-3.

        JT aikoja kun vertaa opetuslasten aikoihin niin tässä asiassa samalla tavalla mennyt" oman elin ajan lopun uskovia paavaleita ollut".
        Opetuslastenkin aikoina tulkittiin ja oppeja ymmärrettiin väärin ja opittiin Matteus 16:11 Markus 4:13 Niin tehdään nytkin Johannes 16:12-13.

        Me siis ymmärrämme että opetuslasten jälkeen maailma ns nielaisi kristin uskon kun se maallistui ja siitä tuli valtion uskonto eli tukeutui tämän maaliman valtakuntiin "hallituksiin" Matteus 6:10 ja alkoi pakanaajat "ristiretket,noitavainot,raamattu latinaksi jotta papit vain ymmärsi,helvetillä pelottelu,pakana uskontojen juhlapyhät sekoitettiin raamatullisiksi, kasoja hallittiin uskonto keppi hevosena...".

        Me toimimme ja julistamme hyvää uutista näistä oppineina.

        No joo pohtija kyllähän sinä nämä tiedät, mutta olet halunnut unohtaa ja pitää niitä toisina.

        Opetuslapset eivät kuitenkaan tehneet vuosilukuennustuksia, jotka menevät pieleen kerta toisensa jälkeen. Vartiotorni on niitä tehnyt, urakalla.

        Vieläkään lahko ei ole lopettanut aikamäärien arvailua, vaan puhuu "kahden limittäisen ryhmän" sukupolvesta.

        Vuoden 1995 sukupolviopin muutoksen jälkeen näytti jo hetken siltä, että Vartiotorni on viimein oppinut virheistään ,mutta ei.


      • Pohtija...
        jt mies kirjoitti:

        Hyvä havainto pohtija, ajan laskeminen on turhaa.

        Opetuslapset aikoinaan uskoivat lopun tulevan heidän elin aikanaan ja julistivat näin 1kor 15:51, Matteus 10:23.Moni varmaa kompastui myös silloin tähän, koska sudet pääsivät valloilleen 2tessa2:2-3.

        JT aikoja kun vertaa opetuslasten aikoihin niin tässä asiassa samalla tavalla mennyt" oman elin ajan lopun uskovia paavaleita ollut".
        Opetuslastenkin aikoina tulkittiin ja oppeja ymmärrettiin väärin ja opittiin Matteus 16:11 Markus 4:13 Niin tehdään nytkin Johannes 16:12-13.

        Me siis ymmärrämme että opetuslasten jälkeen maailma ns nielaisi kristin uskon kun se maallistui ja siitä tuli valtion uskonto eli tukeutui tämän maaliman valtakuntiin "hallituksiin" Matteus 6:10 ja alkoi pakanaajat "ristiretket,noitavainot,raamattu latinaksi jotta papit vain ymmärsi,helvetillä pelottelu,pakana uskontojen juhlapyhät sekoitettiin raamatullisiksi, kasoja hallittiin uskonto keppi hevosena...".

        Me toimimme ja julistamme hyvää uutista näistä oppineina.

        No joo pohtija kyllähän sinä nämä tiedät, mutta olet halunnut unohtaa ja pitää niitä toisina.

        "Me toimimme ja julistamme hyvää uutista näistä oppineina."

        Kirjan oppineina.


        Hyvää uutista julistettaessa se voi muutua pahaksi uutiseksi kovinkin monelle, ainakin ajan saatossa.

        Jo tämänkin takia, he todistajat eivät tahdo jaksaa vaeltaa uskossaan yhtä innokkaina kuin alussa olivat.

        Esim:

        Perusajatus on.....meillä on toivo,riittääkö tämä kuinka kaus,ei näytä useimmalla riittävän siis tuo toivo.


        No entä sitten kuulijat hyvä uutinen voi muuttua nopeasti ikäväksi,jumala tuhoaa kaiken ei jää mitään ei edes kiveä kiven päälle.jne....


    • pohtija...

      Mutta jehovan todistajuudessa on jotain sellaista mihin ei moni pysty.

      Mieleen tulee heti tietojen käsittely ja näiden uudelleen ajattelu totena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe