Edullisia ajovarusteita moottoripyöräilijälle

alotteleva motoristi

Olen ajanut juuri moottoripyöräkortin ja harrastus siis vasta alkamassa, joten kaikki ajovarusteet olisi hankittava. Hankittavaa on paljon ja tiedustelisinkin, että tietääkö joku pääkaupunkiseudulla edullista liikettä joka myy ko. varusteita? En ole siis etsimässä nettikauppoja, vaan nimenomaan sellaisia liikkeitä joissa voin fyysisesti asioida ja jotka ovat hintatasoltaan edullisia.

Olen tietoinen, että edulliset varusteet eivät ole laadultaan ja turvallisuudeltaan samaa tasoa kuin kalliimmat, mutta olen tietoinen myöskin siitä, että niillä pääsee hyvin alkuun. Myöhemmin varmasti hankin paremmat ja laadukkaammat varusteet, mutta en siis heti alkuun ole niitä hankkimassa.

Kiitos, jos joku viitsii auttaa aloittelijaa :)

70

2441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mika....

      Hintatasossa ei ihan järisyttävää eroa ole ja samat kamat maksaa joka paikassa jokseenkin saman verran. http://www.eurobiker.fi/ tämä on aika edullisen liikkeen maineessa ja myymälä tuolla konalassa neuvottelemalla saa hintaa tingittyäkin toisinaan. Yleensäkin kannattaa kamat ostaa ennen joulua kun sesonkin on ohi, niin saa kaikkein halvimmalla niitä varusteita joita jäänyt varastoon ja myyntihaluja onkun tili on tehty ja tilaa tarvitaan seuraavaa sesonkia varten.

      http://www.tuusmotor.fi/ tuolla taas on mielestäni paras palvelu ja hilläkin on tarjolla myös edullisia tuotteita.

      Sitten on tietenkin Motonet, joka on joka motoristin peruskauppa. Jos olet normaalikokoinen ihminen niin motonetistä löytyy edullisesti richan tuotteita ja olen kyllä nähnyt monen niitä käyttävän.

      • ileködany

        Mika:lle

        Kirkossakin kannattaa käydä... ennen Jouluruuhkia.

        Vältät jonottamisen.


    • Antero - Shadow

      Ekä pyöräksi on Honda Shadow VT750 mielestani paras

      • näinkin

        Joo customi sn olla pitää.ei mikään "muoviluoti"


    • mopomaisa

      Konalassa Motonetin vieressä on myös Hanx. Kotimaisia tuotteita ja tekevät jopa vaatteiden mittoihin muutoksia sua varten, jos tarvis. Sekin toki vaikuttaa aiotko hankkia nahkaa vai tekstiiliä. Valikoimat noiden välillä vaihtelevat yrityksittäin.

    • 2+14

      Kun olet aloitteleva motoristi niin pahin virhe mitä voit tehdä on pihistellä varusteissa koska kaikkein todennäköisimmin tulet niitä oikeasti tarvitsemaan ao-urasi alkuvaiheilla.

      Jos ei ole varaa ostaa kunnon varusteita niin sitten ei kannata aloittaa ko. harrastusta lainkaan.

      • Siis jätä toi omaan arvoonsa.
        Just, koska olet aloittelava motoristi, ni osta hyvä goretex- tai nahkapuku, sopivat saappaat, (ei välttämättä prätkäilyyn tehdyt, vaan esmes Sievin turvasaappat voivat olla jopa paremmat) ja kypärä joka täyttää vaatimukset.
        Aloittelija ei koskaan voi tietää miten pitkään juttu kiinnostaa, mutta jos lakkaa ni voi tulla mieleen että ois kantsinu pihistellä varusteissa.

        Prätkäilyyn pätee sama ku veneilyyn: lähtöhinnat ovat autoiluun vertrattuna 2*

        Nimim. "kokemusta on".

        Jäläkikirjootus:
        Siis nyt mullaki kyllä on jo aika paljo maksava varustus, mutta oonpa kans tietonen että tarvitsen ja käytän sitä enskesänäki :)


      • vaikka kuinka..

        Ei niistä tarvi mättäitä silti maksaa...kaikki kaupassa myytävät tuotteet ovat turvallisia jos vain muuten sopii!

        Tärkeimmät ovat kypärä, hanskat ja jalkineet...muut on sitten mukavuuksia.


      • vääntelijätön
        vaikka kuinka.. kirjoitti:

        Ei niistä tarvi mättäitä silti maksaa...kaikki kaupassa myytävät tuotteet ovat turvallisia jos vain muuten sopii!

        Tärkeimmät ovat kypärä, hanskat ja jalkineet...muut on sitten mukavuuksia.

        vaikka kuinka:lle

        Tärkeintä on pitää kaasuhana hiljaisella.

        Vain lakien mukaan sitä vääntele.


    • Kcm

      Ekana kuitenkin ostat kunnon kypärän,lopuilla sit varusteita.Kalliiksi käy sekin jos nyt ostat huonoita/halvinta,ensikesänä kuitenkin lähdet niitä parantelemaan,joudut kierteeseen :) Hanx on kanssa ihan asiallinen paikka ostaa textiilivarusteita,nahkat sit muualta.

    • Bibendum

      Kannattaa harkita käytettyjäkin kamoja. Eurobikerissä on myös yleensä ollut hyvät alet talvisin. Itse ostin sieltä nahkatakin alle puoleen hintaan.
      Kannattaa myös vähän miettiä, että miten aikoo pyörää käyttää. Jos se on ainoa kulkuneuvo, niin lienee järkevää hankkia gore-tyyppiset vehkeet, jotka käyvät joten kuten kaikkiin tilanteisiin. Jos taas on autokin käytössä, niin vedenpitävyys on jo vähemmän tärkeää kuin hyvä tuuletus hellesäille. Omat goreni ovat nykyään enää korkeintaan talvikäytössä ja ajelen nahkatakissa ja kevlar-farkuissa, joilla pärjää kaikissa niissä säissä, joissa viitsii ajella. Reissuajoon taas suosittelen kunnon yksiosaista sadepukua, jos sateeseen haluaa varautua.
      Asiallisimpia vastauksia kysymyksiin löydät moottoripyora.orgista

    • Kannelmäen prismass näytti olevan hyvät tarjoukset .kyynärsuojaa,,polvi ja selkä suojaa. jofan kypärä on hyvä alottelijalle.

      Hayabusa on hyvä ekapyörä sillä on kiva opetella .

      halpahallist saa hyvät sadevaatteet .

    • järkeä päähän

      Älä osta mitään ja myy pois jo ne, jotka olet ostanut.
      Älä edes aloita moottoripyöräilyä, niin säästät itsesi todennäköiseltä kuolemalta.
      Yksikään itseään rakastava ihminen ei harrasta kaksipyöräisillä ajelua.

      • ffggqqqqqq

        Niidenkin ihmisten, jotka eivät harrasta moottoripyöräilyä, kuolleisuus on tasan 100 prosenttia.


      • faktat kertovat

        Sanomasi voisi kiteyttää rehellisemmin ja selkeämmin: yksikään pelkuri ei aja moottoripyörällä.

        Todellisuudessa vakavia moottoripyöräonnettomuuksia sattuu äärimmäisen vähän siihen nähden, että keväästä syksyyn on jatkuvasti liikenteessä tuhansia moottoripyöriä ja onnettomuuksistakin on suurin osa itse suurella tyhmyydellä aiheutettuja.


      • Edustaja sörkkä
        ffggqqqqqq kirjoitti:

        Niidenkin ihmisten, jotka eivät harrasta moottoripyöräilyä, kuolleisuus on tasan 100 prosenttia.

        Niin ellei vanhuusikää voitane nostaa on kuolleisuutta lisättävä.


      • BMW R 1200 C

        Haista sinä juntti iso ***** !!! Kun et ymmärrä moottoripyöräilystä mitään. Minä rakastan tosiaankin itseäni paljon ja olen harrastanut moottoripyöräilyä jo yli 40 vuotta eikä mitään ihmeempää ole sattunut. Kolarissa en ole ollut koskaan, kun ennäkoin tulevat tilanteet mitä taas autoilijat eivät tee siinä määrin kuin motoristit. väitän, että moottoripyöräily on turvallista niin kesällä kuin talvellakin. Mutta SINÄ juntti olisit kyllä hengenvaarassa motskarin selässä ja varoitan ettet mene edes polkupyörän satulaan, koska siinä olet vielä suuremmassa vaarassa. Miten nimimerkki " järkeä päähän " luulee välttävänsä " varman kuoleman " ? Aiotko elää ikuisesti?
        Väitän vielä, että olet erittäin tohelo autoilja, joka viis veisaa muista tiellä liikkujista ja juuri sinunlaisiasi minä olen varonut koko sen ajan, kun olen moottoripyöräilyä harrastanut. Enkä vaan harrastanut, vaan olen ajanut säännöllisesti myös työmatka- ajoni moottoripyörällä. Pahimmilla pakkasilla sentään olen hypännyt linja-autoon.
        Motoristeilla pitää olla juuri sitä järkeä päässä ja kirjoittajalla luultavasti on huonoja kokemuksia muutamista nuoristä mopopojista ja moottoripyöräilijöistä. Näitä valitettavasti on ja ne karsiutuvat liikneestä " luonnollisen poistuman " kautta ja se on surullista, mutta niinhän ne ajotaidottomat nuoret koheltavat itsensä hengiltä myös autoilla! Nimimerkki " järkeä päähän " ei ymmärrä todellisesta moottoripyöräharrastuksesat mitään, kun ei ole sitä kokeillut ! Itse olen ajanut moottoripyörällä yli 400.000 km ilman yhtään kolaria. Vain pari kertaa lipsahtanut kyljelleni, mutta ei sen kummempaa. Väitän vielä, että nimimerkki " järkeä päähän " ei tule elämään koskaan niin vanhaksi kuin minä, joka no nyt olen yli 70 v ja kovassa kunnossa . Kuinka on sinun laitasi? Ainakin yläpää vaikuttaa jo nyt aika laholta. Joten suosittelen sinulle liikumista vian jalan tai linjuriautolla ! :) säästyy se järkivähäsi, joka sinulla vielä on:) Minä sen sijaan huristelen vielä parikymmentä vuotta BMW:lläni !


      • sillalta jokkee

        Jos sulla on kaksi jalkaa, varo toisen jäämistä sillankaiteeseen.


      • GSA

        ELÄMÄ ON VAARALISTA LOPETA RUNKAAMINEN NIIN EI RANNE NYRJÄHDÄ


    • Tuore motoristi myös

      Moikka,

      Joku jo mainitsikin Tuusmotorin Tuusulassa. Itse olen siellä saanut neuvoteltua tänä kesänä todella hyvät hinnat. Hyviä kokemuksia on myös BikeWorldistä Vantaalla. Netistä olen tehnyt myös yksityisiltä myyjiltä löytöjä. Muista riittävät suojat myös.

      • Hehheh älä naurata

        senkin neuvottelija.


      • Taisivat muuton yhteydessä puukottaa kaikki ratapallot, tuon jälkeen meni boikottiin...


    • pikku vinkkiä

      Kypärä pitää olla todellakin hyvä. AGV tai SHOEI
      Nämä ainakin omaan päähän istuu parhaiten.

      Customia ei pidä hankkia ensimmäiseksi pyöräksi. Ei sillä opi ajamaan.
      Paras on varmaankin GSXF 650/750

      Jos haluaa kyykymmän niin Handa CBR 900 Fireblade on hyvä.
      Varsinkin vm 02-03 tällainen on helppo löytää kohtuullisilla kilomerteillä ja hitakin kohtuullinen 5-6k. Radalla aivan loistava peli mutta toimii myös matkajossa jos kuski on sopivan lyhyt. Pitkällä kuskilla alkaa paino tuntua käsissä jos ajelee normi 120-130 vauhtia. 160 jälkeen sitten tämä pyörä alkaa toimia niin kuin pitää..

      Myös joku BMW 650 / 800 on hyvä pyörä aloittelijalle.
      Miksi ei myös KTM
      http://www.nettimoto.com/ktm/640/1755196

      http://www.nettimoto.com/bmw/f/1657075

    • laatua

      Älä osta liian pientä kypärää. Ja Biltemasta saa crossivarusteita, halvalla? Älä osta halvinta. Osta sellaiset varusteet jotka haluat!

      • Tasokas pyöräilijä

        Osta Stadin Ruohonjuuresta.


    • Torista tottakai!

      UNOHDA HET ALKUUN KAIKKI KALLIIT LIIKKEET YMS!!!!! OSTAT VAI JA AINOASTAAN VARUSTEET NETISTÄ KÄYTETTYNÄ JA HALVALLA!!!! Itse meinasin kans siinä huumassa ostaa suoraan ekasta kalliista liikkeestä varusteet, mutta tulin järkiin ja hankin kaikki tarvittavat varusteet esim Tori.fi tms ja sain todella halvalla hyvää lähes uutta tavaraa :) säästö oli näin melkoinen :) Esim voisin sanoa näin: Ajotakki liikkeessa n 750e, ja sama takki käytettynä torissa n 100-200e :) Ja virheettömiä kupäriä saa käytettynä TODELLA halvalla netistä kunhan vaan jaksaa ja viittii etsiä :) Säästyneillä rahoilla on sitten hyvä maksella kalliita vakuutusmaksuja ja tankata kallista bensaa.

    • Terppa, tota mulle tuli mieleen heti Allright ja löytyy toivottavasti viel Espoon suunnalt se outlet liike Länsiväylän varrella, siel ajokamat edullisii ja hiton hyvä palvelu. Ajoin yks kesä rätkällä kamun kera, ja sitten sattui sade iskemään ja tietty oli farkut jalassa ja jääty heti. Suora suuntaus sinne, hyvät housut ja takki tingin iha vähä sain ne 200€ ja oli lämmin ajella taas ja palvelu oli ihan parasta :=)

      Ja mulla ois sulle ens kesää varten rätkä tossa 750 kawasaki jos kiinnostaa
      Hyvä ajettava ja kaikkee. ja viime kesänä itse suhaili n 6000km , aika varmaa kyytiä siis.

    • pera91

      Käytetyt vehkeet tietenkin. Tori, huutonet, keltainen pörssi?

    • Halpaaaaa

      Googleta jafrum.com kamaa löytyy hulluuteen asti, rahti on sopuhintaista, palvelu nopeaa, miinuksena kaikissa kypärissä ei ole EU hyväksyntää

    • Kaistapujottelija

      Turha tuhlata rahaa varusteisiin. Joku kirpparilta löytyvä halpiskypärä sopii ihan hyvin, ei muuta varustusta tarvitse. Ethän sä ole siellä liikenteessä törmäilemässä, joten siksikin muut varusteet on ihan turhia sen potan lisäksi.

    • Hyvä keino ! Käy sovittamassa koko hommat selviksi liikkeessä ja osta
      Torin tai muun " kierrätys " sivuston kautta käytetyt releet . Saat hyvät kamat
      pilkkahintaan tai sitten nyt syksyllä kyttäät varaston tyhjennys markkinoita .
      Liikkeet pudottavat uusien kamojen alta hinnat kohdilleen . Ja kypärän laadussa
      ei sitten tingitä yhtään !

    • alotteleva motoristi

      Viestienne perusteella ajattelin vedellä Kommandona tyylikkäästi tästä eteenpäin.

      Myisin myös avauksen kuvassa olevan puvun ja pyöräni. Kuka haluaisi ostaa, hinta on
      3000euroa, tinkiä saa.

    • Siitä se lähtee

      Allright myy MP-asun huippumallia, Tourx pukua 1/2 hintaan. Puvussa on veden poissa pitävä kalvo laminoitu pääli (cordura) kankaaseen. Hintakaan ei ole paha, 349 €. Käy hakemassa sieltä itsellesi puku. Kypärässä älä säästele, Arai tai Shoei ovat parhaasta päästä. Maksavat tosin mutta eikö se oman kuupan ehjänä pysyminen ole sen arvoista? Samoin osta kunnolliset ajosaappaat, joissa on asianmukaiset suojat.

    • Pave. M

      ...lähtisitkö silloin tällöin järvelle...diu...diu...hei....

    • Alokas Önnönnöö

      älä joo missää nimessä osta käytettyä kypärää. muista että pienikin putoaminen voi pilata koko kypärän. se on sun tärkein varuste ja siihen kannattaa oikeasti myös panostaa. kannattaa liikkeessä käydä kokeilee erilaisia kypäriä, koska ne ovat oikeasti aivan erilaisia joka merkillä kun päähän laittaa. Ja toiseks ostat käytetyn kypärän, kaadut ja kypäräsi hajoaa niin voi olla että pääset väittelemään sitten vakuutuksien kanssa oliko sinulla käyttökuntoinen kypärä. Myös muissa ajovarusteissa niin itse olen käyttänyt esim Allright(jumbon vieressä) ja tuusmotorista olen myös ostanut. siellä on kyllä osaavia ihmisiä kertomassa mielipiteitään. Ja sitten vielä tuohon ekan pyörän hankkimiseen. ensikertalaiselle niin ensiajoille sopii hyvin 600cc pyörä, älä osta tonnista monsteria. Ne on oikeasti aika ärhäköitä ensikertalaiselle. Jos kyykkyä haluat niin suzukilt ja hondalt löytyy oikeasti hyviä vaihtoehtoja jopa tuohon hintaluokkaan.

    • Aloittelevan

      Motoristin tärkein tehtävä on pitää riittävät turvavälit ja ennakoida muutenkin tulevat tilanteet, niin ehtii nauttia varusteista ja ajamisesta pitkään.

      • älä osu

        Aleoittelevan:lle

        Tärkein tehtävä on tyyli, jolla lentää ilmassa, kun prätkä sattui osuu.


    • Siitä se lähtee

      Tässä pari ehdokasta:
      Suzukin pikkurosvo, bandit 650 olisi yksi aika hyvä pyörävalinta aloittelijalle. Matalahko kevyehkö pyörä, ketterä, kestävä ja varmatoiminen kone., Käytettynä löytyy kohtuuhintaisia hyviä yksilöitä.
      Jos customiin päädyt niin hyvin pidettyjä "ikiliikkujaksikin" tituleerattuja keppivetoisia Yamaha 650 Drag Stareja on myös paljon tarjolla kohtuuhinnoin. Kone on lähes "pomminvarma" ja matalana pyörä helppo käsiteltävä lyhyemmällekin kuskille. Eikun rohkeasti vaan kauppoja kiertelemään. ja koeajamaan. Kun kerran jäät koukkuun siinä olet ja pysyt. Tulet vielä huomaamaan sen. Kunhan aloitat varovasti.

    • Jonkin verran ajanut

      Puku kannattaa tosiaan ostaa käytettynä. Säästää paljon ellet tiedä että pysyt seuraavat 10v saman kokoisena ja haluat ajaa prätkällä. Kengät? Ehkä uutena. Hanskat? Uutena. Kypärä joko todistetusti käyttämätön tai uusi. Ja sen pitää mennä todella tiukasti päähän. Väliasut yms kannattaa ostaa alennusmyynneistä.

    • prän prän

      Sanotaan heti alkuun, en ole koskaan omistanut prätkää.
      Mutta monella kaverilla on ja tietty mielenkinnoosta olen kysellyt ajovarusteista ja kaikki ovat sanonut samaa että -kypärän hankinnassa ei kannata tinkiä-. Et sen hommaat mahdollisimman hyvän, laadukkaan. Hintaa toki on kivasti mutta on kuulemma sen väärti.

    • rape45673

      Mun kypärä maksaa 1000 egee... et ottakaa köyhät siit.

      • sun kyrpärä

        annoit sit peukun itelles,melkoisen järkevää.onks toi mielestäsi hyvä juttu?no ainahan omista jutuista voi tykätä!


      • ruohon-juuri ok

        Mä EN oo köyhä.

        Ostan Ruohonjuuresta.


    • Vanhempi motoristi

      Ajokamppeisiin kannattaa satsata, ainakin laatuun. Kunnon kaatumissuojat ym. Hintaa ei välttämättä kunnollisille varusteille tule, kun ei osta heti ensimmäisiä ja ala ostelemaan kaikkea mitä joku vain keksii ehdottella.
      Itse ostin ajokamppeet Hanxista http://www.hanx.fi/Myymalat uutena, mutta käytettyäkin/käyttämättömiä löytyy tori.fi ja huuto.net paikoista tosi sopivasti. Ostimme seuraavalle perheemme motoristisukupolvelle varusteita huutonetin kautta, kun saimme käyttämättömiä varusteita (perikunta myi) sopivasti.
      Kunnollinen kypäräkin löytyy joskus jopa 30€:lla, kun mallit vaihtuu ja kausi loppuu. Kypärä kannattaa ostaa kuitekin uutena, ellei todistettavasti ole muuten käyttämätön.
      Ajokenkinä voi käyttää Jalaksen työkenkiä, mallejakin löytyy sopivasti.

      Nyt syksyllä, kun ajokausi alkaa olemaan suurimalla osalla lopuillaan, voi saada ajokamppeet tosi halvalla liikkeestä, omista maksoin viimeksi 200€ Hanxissa, tuntui uskomattomalta ostaa ne tuolla hintaa, mutta en ole katunut ostostani.

    • ....................

      Pääsee alkuun shortseilla ja t-paidallakin. Ne on edulliset. Ja paljon mukavammat ainakin lyhyellä matkalla hellekelillä. Ei kerkeä menemään niskat jumiin ja saa naatiskella kun tuuli tuivertaa. Asvaltti-ihottumaa ei kannata hankkia. Ja uudella pyöräilijällä riski siihen on suurin, tai näin olettaisin. Eli köpöttele kauppaan katsomaan mitä on tarjolla. Eiköjän joka putiikista löydy jokaiseen hintaryhmään sopivaa vermettä

      ps. Ei kannata ostaa pikalukollista kypärää... Ihan mukavuussyistä ;) Tupla-d voi vaikuttaa hankalalta jos ei ole käyttänyt aikaisemmin, mutta hihnaa ei tarvi koskaan ottaa pois lenkeistä. Vedät vaan hihnan löysälle, peukuilla vedät löysän hihnan kypärän etuosaan kiinni, ja nostat kypärän pois päästä. Päälle laitettaessa hihna tulee sekunnissa oikealle tiukkuudelle, joka kerta.

    • Rukkaa_tai_vast

      Samaa mieltä kuin moni muukin täällä, että käytetty laatuajopuku on fiksuin valinta. Käyttömukavuus ja kestävyys on ihan toista luokkaa kuin noilla halpiksilla. Kypärä kannattaa ostaa uusi, mutta muut tamineet kelpaa käytettynäkin.
      Itse vaihtaisin tuon mainitsemasi Honda CBR:n CBF:ään ja Suzuki GSX:n GSF:ään.

    • Osta verkkokaupoista
    • Eurobiker halvin palveleva ja laadukas siis pk seudun ehdoton nro 1

    • vanha motoristi

      Kypärä kannattaa ostaa vain sellaisesta liikkeestä, jossa on koeajomahdollisuus. Kypärän äänitasot pääsee testaamaan vain ajamalla.

    • 31 vuotta prätkällä

      Osta kypärä uutena prätkäkaupasta eikä halpahallista. Muut käytettynä.

      Ja noi jokka ajaa kypärällä ja shortseilla ei oo koskaan kaatunut.

      Älä aloita uraasi kankealla customilla. Perus "naku" on aloittelevalle paras.
      Tästä saa olla eri mieltä.

      • :)..............

        oon kaatunu monta kertaa, mutta en koskaan asvaltilla, enkä halua luuhun asti menevää ihottumaa. silti ajn välillä shortseilla. eihän se fiksua ole, mutta mukavaa on. oma on valintani. ei kukaan niin tyhmä ole ettei tajua mitä asvalttia pitkin liukuminen maantienopeudella tekee.


    • ForeverTwoWheels

      Eikös se niin mene että on kahdenlaisia motoristeja, niitä jotka on kaatunut ja niitä jotka eivät ole VIELÄ kaatunut? :)

      Mutta asiaan... Kypärä ehdottomasti uutena liikkeestä, missä pääset kokeilemaan erivaihtoehtoja, mieluiten koeajo mahdollisuuden kanssa. Laadusta kannattaa kypärän suhteen maksaa selkeästi enemmän, muihin ajovarusteisiin verrattuna. Hanskat myös suosittelisin uutena ostamaan, kohtuu edullisia. Ajopukuja saa todella hyvin käytettynäkin ja hinnat enemmän kuin edullisia. Kengät mieluiten uutena, tai todella vähän käytettyinä (uudenveroisina). Mutta mitä tahansa käytettynä päädetkin ostamaan, älä osta sovittamatta. Koot vaihtelevat merkkien välillä ja loputtomien netistä tilattujen "turhien" varusteiden kanssa tulee helposti käymään niin, että halpa onkin käynyt kalliiksi.

      Nyt kuitenkin varusteet kaupasta tai netistä ja nauttimaan viimeisistä ajokeleistä, onnea uuteen harrastukseen, josta helposti kehittyy elämäntapa! FTW :)

      • PALSTAN-PARAS

        Forever Two Wheels:lle

        Upee aloitus!

        PalstaN ehdottomasti PARAS.

        Onnea ja go go!

        Kirjoittamalla tietysti!!!!


    • Ex motoristit

      Kannattaa katsoa nettihuutoaupoista ensin. Minä esim lopetin vaimoni kanssa moottoripyöräilyn ja myimme varusteemme 250 eurolla: kypärät, ajopuvut, ajosaappaat, kaulurit, hanskat yhdet kevyet ajohousut. Kaikki olivat laadukkaita. Olimme mielissäämme, kun saimme tuonkin hinnan ja meille oli tärkeää, että " tulivat hyvää kotiin " eli käyttöön! Esimerkiksi jo pelkästään toinen kypärä ( avautuvalla visiirillä ) maksoi minulle yksistään yli 300 euroa. Pariskunta oli erittäin tyytyväinen, kun sai täydelliset ja sopivat varusteet puoli-ilmaiseksi. Itse maksoimme varusteista yhteensä yli 1.000 euroa reilusti! Eli: katso ensin vaikka Huuto.netistä ( Ei ole mainos! ) MInulla ei ole mitään sympatioita Huuto.nettiä kohtaan. Tiedän useampiakin pariskuntia, jotka ovat lopettaneet moottoriåyöräilyn ja voisivat myydä varusteensa.

    • 4vmotoristin

      Eikös MP messuillakin ole jonkin asteen tarjouksia varusteista??


      Liikkeenä vois olla myös:

      -All Right mm.MP asu
      -Storm motor

      Tosiaan motonetissäkin näyttää olevan hyvin mp tuotteita
      ja jopa Biltemassa itse sen ajovarusteista ei mitään kokemusta

    • drtriumphexplorer

      Biltema, kaikki varusteet kohtuu hintaan, ja laatu on OK, hintaan nähden.

    • E220 CDI

      Yllättävän moni myy taas omaa mielipidettään muka ainoana oikeana.

      Unohda kaikki jotain yksittäistä tuotemerkkiä tyrkyttävät, olivatpa tarjoamassa pyörää tai kamppeita. Eivät he tiedä, mitä sinä haluat. Et sinä tiedä itsekään vielä, mutta ota toki selvää, toivottavasti siitä tulee hieno ja vuosia kestävä matka?

      Pyörä: Custom on kevyt tassutella paikallaan ja käännellä leveistä sarvista. Kevein ja helpoin ajaa on silti neutraalissa asennossa ajettava perusnaku tai vastaava katettu, kunhan ei paina liikaa. Muoviluoti tottelee komentoja kevyesti ja täsmällisesti, mutta se on raskas ja aika tarkka ajaa hitaasti ja helppo kumpsauttaa kumoon parkkipaikalla. Kuraskootteri on raskas ajaa tiellä, ja vielä raskaampi metsässä, missä se on toki ainoa oikea peliväline ja raskaasti ajettavaksi tarkoitettukin.

      Ja jos sinua kiinnostaa jonkun määrätyn tyylisuunnan pyörä ihan vaikka sen ulkonäön vuoksi, niin sellainenhan sinun kannattaa hankkia. Mutta varoitettu on. Ennen pyörän genren lukitsemista mieti silti, kenen kanssa ajat, kuinka kauas, paljonko tavaraa mukana ja päätä siihen ajotapaan sopiva tyylilaji. Genren valittuasi on aika katsoa mallisuosituksia valitun tyylilajin sisällä.

      Jos budjetti on tiukalla, voi varusteiden hankinta käytettynä voi olla järkevääkin. Saat helposti kerralla koko kasan, jota täydennät vain uudella kypärällä. Muita kamppeita vaihdat mieleisiisi sitten kun tiedät mikä ei toimi. Mielestäni tärkeämpää kuin varusteiden hienous on niiden sopivuus, turvallisuus ja että on koko setti mukana. Hienosta pyörästä on vaikea nauttia 700 km päässä kotoa läpimärkänä kylmässä. Hienoa pyörää ajaa sangen mukavasti ne loputkin 700 km kotiin, kunhan on oikeat kamppeet päällä.

      Nahka- vai tekstiiliasu on taas yksi mielipidekysymys. Gore tai kopio on helppo, vain yksi riittää. Niihin saa myös helpommin tuuletusta oikeasti kuumalla kelillä ja lisävuoria kylmällä. Mutta nahka kuuluu kustomin tyyliin ja toisaalta nahka tarttuu pyörään niin tiukasti, että sillä on sporttisen tai jopa raskaan matkapyörän ajajalle selvä mukavuusetu ajamisen kannalta. Nahat voi myös sovittaa paremmin tyköistuvaksi ja vähemmän lepattavaksi. Mutta sitten joutuu pitkällä matkalla pitämään sadeasun mukana, koska sateenpitävät kalvonahat ovat lähes kaikille sietämättömän tukalat kuumalla.

      Tunnetaan paljon motoristeja, jotka ovat aloittaneet pelkästään goreilla, mutta nahat hankittuaan gorejen käyttöaika lyhenee joka kesä rajoittuen lopulta vain kylmimpiin reissuihin. Ja sitten asennetaan pyörään sähköliivin johtosarja ja myydään goret. Tunnetaan myös sekakäyttäjiä, joten älä myy niitä goreja ennen kuin olet varma valinnastasi.

      Suojat tarvitaan, myös selkäsuoja. Takkiin integroitu kilpi on helppo käyttää. Joidenkin mielestä henkselikilpi hiostaa liikaa, toisen mielestä se tukee selkää mukavasti ja antaa täyden vapauden halutun nahkapuvun käyttöön.

      Bootsien olisi hyvä tukea nilkkaa ja myös jalkapohjaan kuuluu jäykiste. Pyörästä riippuen varo silti solkia, jotka kolhivat pyörän tai tarttuvat johonkin. Vesitiivis saapas, vai ilmava tuulettuva ja irralliset saapassuojat?

      Hanskoista en sano mitään, koska jos pyöräily jatkuu, huomaat niitä olevan kaapissa ja sivulaukuissa muutaman vuoden kuluttua iso pino. Osta nyt silti rystysuojilla varustetut.

      Integraali- vai avattava kypärä? Rouva käyttää avattavaa lasien vuoksi. Minä sovittelen lasini umpikypärään, joka on hiljaisempi kuin yksikään avattava. Sopivuus on tärkeää, mutta niin on visiirin ja tuuletuksen toiminta ja hiljaisuuskin. Itse tiedät, mikä on tärkeintä. Ainoa helppo valinta on kypärän väri. Katso vastaan tulevan auton katon yli näkyvää mattamustaa kypärää ja tilaa sen jälkeen itsellesi poliisivalkoinen, joka sekä näkyy että pyörästä ja mahdollisten nahkojen väristä riippuen myös rauhoittaa liikennettä ympärilläsi.

      Jos yksikin kauluri, saapassuoja tms. puuttuu, huomaat sen kyllä.

    • Mss9

      Omasta kokemuksesta. Kypärä joka on laatumerkkiä (Schubert, Arai jne), pinlock tuplavisiiri (ei huurru) ja jos mahdollista aurinkovisiiri sisältä alas laskettavissa. Kunnon ajopuku (Rukka esim). Itse ostin edullisen ajopuvun ja kärvistelin pari kautta. Sen jälkeen ostin messuilta edullisesti Rukan ja kaikki muuttui. Jos oikeasti haluaa harrastaa Suomessa moottoripyöräilyä (siis muuta kun kurvailla grillin pihalla) niin lisäksi oikeat ajokengät ja sekä kesä- että talvihanskat. Vain kunnon varusteet voivat mahdollistaa se että jaksat jatkaa harrastusta. Älä säästä.

    • Varusteet

      Älä usko mitä täällä kirjoitetaa. Haet Biltemasta kypärän sieltä saa sopivasti niitä, muiksi varusteiksi riittää hyvin farkut, takki ja hanskat. Huonoille keleille käyt ostamassa joko tuulipuvun tai sadepuvun. Tarkoituksenasihan on ajaa sillä moottoripyörällä eikä kaatua sillä.
      Noi ylikalliit ajoasut on ihan mainosmiesten puheita, ne ei suojaa yhtään sen enempää kun normaali ulkoilutakki. Kumisaappaat ovat hyvä valinta ajosaappaiksi, pitävät tuulta ja vettä

      Koko tuon varustepaketin saat 200 eurolla

      • oikein on trolli

        Oikeaa puhetta. Tosin aloittajan kannattaisi kyllä kysellä jostain muualta kun suoli24:ta näitä vinkkejä. Tosin aloittaja on trolli jonka pääsy muille mp foorumeille on jo estetty tai tullaan estämään, heti kun ip osoite vilahtaa serverillä


      • jazzzz

        Storyvillestä parhaat vausteet!

        Ja halvalla hyvät kaverit.

        Ne OSAA neuvoo!


    • pöo

      tiedän ainakin stormin

    • perehdy

      Googlaile käytettyjä laatuvarusteita, jos ajelet lujempaa tai käyt radalla niin nahkaisen ajoasun pitää sopia päälle kuin kortsu. Kovissa nopeuksissa nahka on ehdoton ja niiden suojauksissa on eroja.
      Tässä jonkun veteraanin asiantuntemus voisi auttaa paljon.

      Kypäriä kannattaa sovitella useita ja istuvuuksissa on eroja, suurissa nopeuksissa kypärän pitää olla tiukasti istuva tai vastus painaa nenän visiiriin.
      Kypärän pitää myös olla hiljainen, jos posotat 200kmh pitkiä matkoja niin huonolla potalla tulee kuuroksi.

      Jos löydät käytetyt niin niiden pitää olla juuri sulle sopivat, se on haaste.
      Älä osta epäsopivia. osta mieluummin käytetyt halvat epäsopivat kuin uudet "halvat". Huomaat pian kuinka täkeät varusteesi ovat.

      Kohtuuhintaisia hyviä uusiakin on mutta et ehkä osaa niitä itsellesi löytää, kaikki riippuu käyttötarkoituksestasi ja omasta fysiikastasi.
      Varuteet pitää ehdottomasti sovittaa päälle, voit tilata ne netistä jos olet ne sovittanut liikkeessä.

      Jos ajelet vain liikenteessä hissukseen niin tekstiilipuku irroitettavalla vuorella voi olla hyvä, älä silti osta liian isoa jollet ole kasvuiässä. Lepattava takki on epämiellyttävä, ajoaennossa ei saa olla löysää selässäkään.

    • älä tingi

      Tietenkin pyöräsi on ns kyykky, eläkeiässä vaihdat ns pappamalliin ja ajelet jalat edellä.
      Pyörän ei tarvi olla ratamallin kevyt ja ketterä joka on raskas ajaa matkaa mutta hyvä nyrkkisääntö on että se kulkee yli 300kmh.
      Noihin pappamopoihin kyllästyy kuukaudessa mutta suorituskykyisempiin ei ikinä.

      Ei niillä tarvi kaahoa hulluna mutta suorituskykyä ei koskaan ole liikaa, siihen kuuluu ajo-ominaisuudetkin. Sama tarina kuin ajovarusteissakin, älä tyydy huonoon.
      Kevyt tonninen kyykky jossa ajoasento mukava tarjoaa rahalle vastinetta, painavat takakenolehmät kannattaa jättää eläkepäiville. Ei niillä kukaan jaksa ajaa kuin pikkulenkkejä.

    • ek1900

      mene Helsingissä kampista itään siellä on yks ihan sika hyvä moto kauppa.

    • jortsa

      Olen ainakin itse todennut ''Allright'' nimisen ketjun hyväksi. Olen itsekkin sieltä ajopuvun ostanut ja hyvin on toiminut :)

    • jortsa22

      Omat kokemukset kertovat että ajovarusteita kannattaa todellakin käydä kokeilemassa liikeessä paikanpäälle. Näin kun tekee niin ajovarusteet sopivat varmasti ja saa rahoileen vastinetta :).

    • prätkäfaniko mä

      On täällä toi Ruohonjuuri.

      Edullista ja oikeeta saat sieltä.

      Ja sopii sulle kuin itu suuhun.

      Varo, että et ole kuollut, jos kilpaa ajetaan, siihen varusteitten(parempien) hankintaan mennessä.

      Älä aja kilpaa äläkä pyri sankariuksi prätkällä.

      Käy kaupassa tai kylässä ihan vaan.

      Kyllä se siihen se prätkä kelpaa.

    • Motoristi63v

      Voi sentään! Onko nämä vastaajat niitä mammanpoikia, joiden muija ei ole antanut pyörää ostaa vai muuten vajakkeja???

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1804
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1602
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      19
      1399
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe