Hidas käynnistyminen

Minulla on neljä-viisi vuotta vanha HP Pavilion G6. Viime aikoina sen käynnistyminen ei oikein onnistu. Itse asiassa välillä käynnisty ollenkaan. Keinona olen sammuttanut koneen väkisin ja käynnistänyt uudelleen. Näin sen saa toimimaan, mutta sekin vie aikaa. Vastikään käytin konetta kaksi kertaa huollossa tämän vian takia, mutta näköjään eivät saa konetta kuntoon. Lieneekö laite jo liian vanha? En viitsisi viedä enää kolmatta kertaa vai pitäisikö? He sanovat, että käynnistelivät ja toimi ihan hyvin!

10

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kannattaa poistaa koneesta kaikki turhat ohjelmat. Markettikoneiden mukana tulee yleensä paljon turhia ohjelmia jotka hidastaa sen käyttöä.

      Voit esim ottaa kuvankaappauksen ohjelmien poisto ikkunasta leikkaustyökalulla ja liittää se tänne palstalle aijaa.com sivuston kautta. Näin voimme kertoa että mitkä ohjelmat voi poistaa.

    • En ole lataillut sinne juuri lainkaan ohjelmia ja konekin kävi juuri pari kertaa huollossa, joten sielläkin ovat tarkastelleet turhat ohjelmat. Mitään varsinaista vikaa koneessa ei löytynyt. Ehkä yleistä hitautta huolimatta. Kannattaisiko vanha kone vaihtaa uuteen edulliseen? Onko ne kehittyneet n. viiden vuoden aikana?

    • En alkaisi vielä vaihtamaan vaan viimeisenä keinoja asentaisin käyttiksen uudestaan siihen.

      Mitkä ovat muuten koneen tarkat tiedot? (Esim keskusmuisti, kovalevy, näytönohjain, suoritin).

    • tehdasasetukset

      Windowsiin yleensä ajan myötä kerääntyy kaikenlaista (esim. järjestelmärekisteri paisuu, ja käyttäjäprofiili paisuu kuin pullataikina kymmenien gigojen kokoiseksi) ja käynnistys hidastuu. Siihen auttaa windowsin uudelleenasetus paljon tehokkaammin kuin siivousohjelmat ym. jotka eivät paljoakaan saa mitään aikaan.

      Kopioi tärkeät tiedostot talteen, ja sen jälkeen palautat tehdasasetukset (boottaus recovery osiolta). Sen jälkeen vielä tyhjentää asennettujen ohjelmien listan, ihan kaikki vain pois, ja asentaa Windows päivitykset ja tarvittaessa Officen uudelleen. Sen jälkeen kone käynnistyy ja toimii nopeammin kuin uutenakaan.

      • Mahtuuko kaikki 32 Gigan muistitikkuun? On jonkin verran valokuvia ja pieniä tiedostoja. Mitä muuta pitää tallentaa?


      • tehdasasetukset
        hamalake kirjoitti:

        Mahtuuko kaikki 32 Gigan muistitikkuun? On jonkin verran valokuvia ja pieniä tiedostoja. Mitä muuta pitää tallentaa?

        Valokuvat ja pienet tiedostot mahtuvat ihan hyvin, mutta esim. kännykkäkameralla kuvatut videot välttämättä eivät mahdu jos niitä on satoja.
        Niiden lisäksi kannattaa ehkä suosikit-kansio tallentaa, että saa nopeasti palautettua kaikki kirjanmerkit selaimeen, ja outlookin datatiedosto (jos ei käytä webmailia).


    • Se vähän riippuu niiden koosta. Tiedostothan pitäisi olla jo lähtökohtaisesti tallennettua johonkin toiseen paikkaan koneen lisäksi.

    • nappi tai neppari

      Vaihda koneessa oleva BIOSin nappiparisto uuteen. Sitten taas käynnistyy normaalisti.

    • Tuskin johtuu siitä.

    • sixtus

      Kyllä se on viisainta kun osta uuden myllyn, kuten itsekin arvelit. Viisi vuotta vanha HoPo on joka tapauksessa loppusuoralla ja kosahtaa milloin tahansa. Hidastelu voi aivan hyvin olla oire emon "väsymisestä" varsinkin jos se on ajoittaista ja huollossa kone on käynnistynyt normaalisti.

      Ota kovo pois ja pane romu Huutonettiin. Osta USB telakka 2,5" ja 3,5" parilla kympillä ja siirrä sillä tiedostot uuteen myllyyn Telakkaa ja vanhaa kovoa voi käyttää sitten tiedostojen varmuuskopiointiin.
      Säästyt aivan turhalta vaivalta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe