Erilainen ulkonäkö/tyylin vaihtaminen asiakaspalvelutyössä

käläpilu

Moi kaikille!

halusin kysellä otsikon kertomasta asiasta.
Eli olen reilu parikymppinen (miespuolinen) myyjä. Olin vielä koulussa, kun sain työpaikan, jossa olen edelleen. Ennen ensimmäistä työvuoroani kyseisessä paikassa, otin pois kaikki lävistykseni ja vaihdoin ns "rajumman" hiustyylini lyhyeksi ja vaihdoin väriä niin ikään "normaaliin" suuntaan. Jatkuvasti tämän parin vuoden aikana, jonka olen ollut töissä, olen tuntenut elämäni feikiksi. En voi olla sitä mitä olen. Kaipaan lävistyksiäni ja erilaista ulkomuotoani, koska se on sitä mitä minä olen.

Kuitenkin, lähes joka päivä kun asioin eri yrityksien liikkeissä asiakkaana, pistää silmään se, että monella kassatyöntekijällä on kasvoissa lävistyksiä. Heillä on näkyviä tatuointeja ja shokkivärejä hiuksissa. Tietysti joidenkin asiakkaiden kannalta se ei ole normaalia ja saattaa vaikuttaa yritykseenkin. Mutta onko yrityksillä tosiaankin niin suuri valta, että he voivat vaatia työntekijältä identiteettimuutosta? Vaikka kuinka pätevä olisi, ei ehkä saa jatkaa töissä sen takia, että päättää olla oma itsensä ja käyttää meikkivoidetta.
Itselläni on juuri 5 viikon loma menossa. Maassa, jossa kassatyöntekijöilläkin on lävistyksiä, erilaisia hiustyylejä ja tatuointeja.

Tekeekö se minusta pahemman asiakaspalvelijan tai ihmisen, jos käytän piilolinssejä? Tai jos muotoilen hiukseni erilaisesti? Kyseessä on kuitenkin minun oma elämä, omat tarpeet olla sellainen kun olen.

nyt, kun olen lomalla ulkomailla, päätin että kerrankin, 15 vuoteen, olen sellainen kun minusta tuntuu. Haukkukoot asiakkaat, niin ne tekevät muutenkin joka päivä. Haukkukoot massan mukaan menevät, niin ne tekevät aina

Mutta jos nyt vaihdan tyylini sellaiseksi kun se on sisälläni -mitä tapahtuu?

Joka päivä saan positiivista palautetta asiakaspalvelustani. Niin mummoilta kuin parikymppisiltä jätkiltä. Eli uskallanko?

1

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mummojapelottaa

      Minusta jokainen työnantaja voi rajata työntekijöiden lävistyksiä, vaatetusta yms, tiedä sitten miten se on reilua. Minulle tätä on perusteltu sillä, että se pelottaa osaa asiakkaista ja antaa firmasta väärän kuvan, sekä edustaa firmaa huonolla tavalla.

      Yhdellä työnantajalla minun piti poistaa kaikki lävitykset, ainoastaan sain pitää pienen nenäkoruni ja korvakorujen suuruus rajattiin sentin halkaisijaan.
      Toisella työnantajallani sain pitää lävistykseni, mutta vaatteet eivät saaneet olla tiukkoja, eli ne eivät saaneet tuoda kurveja esiin.
      Kolmannessa työpaikassa jouduin luopumaan jokaisesta lävistyksestäni, sekä minun piti piilottaa värikkäät etuhiukseni visusti pannan alle.

      Lävistysliike tms on luultavasti ainoa paikka, jossa ei haluta piilotella myyjien persoonaa ja kielletä omana itsenään olemista.

      Itse dikkailen työpaikkoja, jossa jokainen saa työskennellä omana itsenään, eikä siellä asiakkaat tuomitse juuri tämän "vapauden vuoksi".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe