en halua tai jaksa tehdä lasteni kanssa mitään...

angel1

Mulla kaksi lasta,mutta päivisin en halua oikein tehdä niitten kanssa mitään.Päivärytmi pysyy samana paitsi jos lähdetään lomailemaan perheen kanssa.Ulos kun lähdetään aamupäivästä niin käyn lasten kanssa lähikaupassa ja tulen kotiin tai sitten käydään kävelemässä jonkunpituinen lenkki ja tullaan kotiin.Puistossa käydään ainoastaan kun kaverin lapset tulevat puistoon leikkimään.Kotona en oikeastaan tee mitään muuta kuin pakollisia asioita ja sitten olen joko tietokoneella tai katson edellisen päivän ohjelmat boksilta.Vanhin lapsista katsoo lastenohjelmia ja välillä pitää komentaa menemään leikkimään.Nuorimmainen konttailee huoneesta toiseen.Lapsia täytyisi opettaa ja olla mukana leikeissä,mutta jotenkin se on minusta vastenmielistä.Joudun myös aika paljon komentamaan vanhinta lastani kun on niin mukavassa uhmaiässä ja myös korotan ääntäni ja aika paljon kiroilen.Tarviin teiltä lukijoilta apua tähän asiaan että mitä pitäisi tehdä.Lapsistani pidän ja rakastan heitä paljon.Mitä tehdä?

7

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saatat olla masentunut. Koska vaikuttaa siltä, että mikään ei hirveästi kiinnosta. Onko työsi liian rankkaa? Kehoitan vaihtamaan, vaikka näinä aikoina se ei ole helppoa.

      Ei lasten kanssa tarvitse paljonkaan tehdä mitään. Pääasia, että olet läsnä. Mutta jos et jaksa tehdään mitään ylensäkään ja istut vain koneella, niin voi kysyä oletko edes läsnä?

      Muuta elämääsi niin, että jaksat taas olla läsnä.

    • angel1

      Ei ole vielä mitään työtä vaan lasten kanssa kotona ja töitä olen ettimässä kokoajan.Niin työstä ei voi sanoa että olisi raskasta kun en käy töissä vielä.
      Voi pitää paikkaansa että olen masentunut ja enkä oikein tahdo olla lasten kanssa läsnä vaan tehdä omia asioita.Mutta tähän on jotenkin saatava apua että jaksan taas olla lasten kanssa leikeissä mukana jne.

      • Työttömyys on ihan yhtä raskasta kuin tehdä liikaa töitä. Sanotaanko näin, että liiasta työstä jää yhtä paljon paukkuja jäljelle kuin työttömällä on varastossaa aamulla kun herää.

        Kannatan liikunnan ja kurssien ottamista. Sitten ihan lääkärille juttelemaan masennuksesta. Kannattaa ottaa terveyspalveluista irti mitä saa. Työtä löytää helpommin kun on itsellä hyvä olo.

        En kehota koskaan ketään ottamaan itseään niskasta kiinni, koska semmoiset neuvot ovat täyttä paskaa. Sen sijaan ota kiinni sponttaanista ajatuksesta. Ala pyörittelemään mielessäsi ajatuksia ja fantasioita siitä, mitä voisit tehdä ja kuvittele itsesi vaikka lenkkipolulla, uimassa jne. Osta kaikessa hiljaisuudessa itsellesi näitä vetimiä kotiin... ja sitten joku kerta sopivan olon vallitessa pistät menoksi.

        Jos päättää, että ensi viikolla aloittaa urheilun, menee lääkärille yms. yms. Todennäköisesti ei aloita. Asioita pitää alkaa pyörittelemään mielessään ja suggeroida itsensä siihen ja lopulta on valmis todella tekemään muutoksen.

        Työttömyys voi olla tosi rankkaa, ja se pitäisi saada jotenkin taka-alalle. Työnhaun pitäisi olla lähinnä rutiinin omaista puhdetta muun elämän lomassa, muuten kasvaa omana persoonaan kiinni.


      • Hei angel1

        Kurja vaihe elämässäsi; on raskasta olla masentuneena kotona pienten lasten kanssa ja kantaa huonoa omaatuntoa siitä, ettei jaksa. Sanot itsekin, että on saatava apua. Totta. Niinpä rohkaisen sinua, lähde asian kanssa liikkeelle, mahdollisimman pian eli heti :)

        Onko lähellänne päivällä kokoontuvia esim. seurakunnan perhekerhoja tai joitain muita vastaavia - sellaisia joihin menee äidit ja lapset yhdessä? Ne ovat hyviä paikkoja tutustua muihin alueen kotona oleviin äiteihin ja saada itselleen seuraa. Alakuloisuus on ihan tavallista, kun on pienten lasten kanssa kotona, syksyn pimetessä päivä päivltä, seinät alkavat helposti tuntua kaatuvan niskaan. Sitäpaitsi perhekerhoissa on aikusille mukavaa ohjelmaakin, kivoja keskusteluaiheita ja erilaisia vierailijoita. Kehotan sinua tutkimaan netistä.

        Tietääkö miehesi kuinka voit? Onko sinun helppo jutella hänen kanssaan? Onko sinun mahdollista saada apua lastenhoitoon joskus joltain isovanhemmalta tai hoitaako miehesi lapsia iltaisin, että pääsisit silloin itse virkistäytymään, tekemään jotain josta tykkäät - sellainenkin auttaa jaksamaan siinä kotona olossa.

        Jos koet olevasi niin alamaissa, että tarvitset lääkärin apua, tilaa pikimmiten aika ja mene vastaanotolle ja kerro tilanteesi. Tai juttele neuvolassa seuraavalla kerralla asiasta. Ja vielä, te voitte mennä miehesi kanssa yhdessä esim. perheneuvojan luokse, siellä voisitte käydä muutaman kerran ulkopuolisen kanssa keskustelemassa ja molemmille voisi maueta uusia ideoita tilanteeseen. Tee kuitenkin tilanteelle jotain, teidän kaikkien ja itsesi takia.

        Ystävällisesti,
        Pirkko-pappi


    • Se siitä!

      Laita miehesi välillä hoitamaan lapsia ja tee jotakin virkistävää.

    • kaksi vanhempaa

      En tiedä onko avaaja mies vaiko nainen, mutta kehoita pyytämään apua lapsiesi toiselta vanhemmalta. Hän pystyy halutessaan auttamaan sinua enemmän kuin me.

    • vanha äiti

      Tietokone kiinni ja lasten kanssa ulos kaksi kertaa päivässä. Piristyt takuulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe