Eka opehomma ja pelko valituksista

hellraiser

Millä todennäköisyydellä luokan oppilaat valittaa opettajasta, jos ei vaikuta olevan ihan tilanteen tasalla? Monella vastavalmistuneella varmaan ei ole sitä opettajan jämerää otetta ihan saman tien. Pelkään, että menetän hyvän työn mahdollisten valitusten takia. Turha pelko?! Olen siis vastuussa monesta ryhmästä ja vain parin ryhmän kanssa tulee tunne, että olen surkee.

8

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • no jotain täs

      Aivan turha pelko! Oppilaat valittavat kyllä aina, olit sitten miten tahansa, mutta siihen se jää.

      Opettajalle on elintärkeää muistaa, että ei voi olla mieliksi jokaiselle. Jos ei pysty hyväksymään tiettyä vajavaisuuttaan haasteellisissa tilanteissa, on vaihdettava alaa.

      Opettajan ei missään tapauksessa pidä olla kaveria oppilaiden kanssa. Oppilaat haluavat aikuisen ihmisen, jolla voi olla puutteensa, kuten jokaisella muullakin on.

    • Ennemminkin pelkäisin huoltajia. Sieltä ne valitukset tulevat. Jos oppilas ei jostain syystä menesty, niin vika on aina opettajassa. Jos oppilaan ja opettajan kertomus jostain tapahtumasta eroaa toisistaan, niin se on opettaja, joka valehtelee. Jos oppilas haistattelee **ttua koko tunnin, lopputunnista hermosi palaa ja erehdyt vaikka suutuksissasi lipsauttamaan, että nyt se turpa kiinni, niin sanomista tulee ja rehtoriin ollaan yhteyksissä opettajan epäasiallisesta ja epäkunnioittavasta asenteesta oppilasta kohtaan. Että tervetuloa vaan alalle.

      Huolellinen on oltava etenkin arvioinnissa. On pystyttävä tarkoin perustelemaan, miksi oppilas on saanut kyseisen arvosanan. Heikoille oppijoille kannattaa tuputtaa tukiopetusta, niin voi sitten myöhemmin puolustautua, että yritetty on saada kaikille kurssista hyväksyttävä arvosana, mutta tukea ei ole otettu vastaan.

    • L u r p ss

      Open hommassa pitää olla valmis jatkuvaan haukkumiseen kaikilta mahdollisilta tahoilta, jopa siivoojilta. Julkisen vallan edustajaa saa solvata lähes vapaasti. Esim. huoltajien esittämät tappouhkaukset pitää ottaa normaalina työsuhteeseen kuuluvana haittana.

      Sen sijaan jos sinua aletaan kehua ja jopa palkita, niin silloin pitäisi hälytyskellojen soida päässä! Esim. jos huoltajat pyytävät kylään iltapäiväkahveelle...

      • tärkeintä on

        Joskus opetyöhönkin voi tuoda asiakaspalvelusta hyviä keinoja. Yksi on sellainen, että mitä vaikeampi asiakas, niin sitä enemmän on oikein ylimairea, osoittaa kuuntelevansa asiakasta todella ja palvelee mahdollisimman hitaasti ja yliystävällisesti hymy vedettynä korviin asti. Tärkeintä on, että asiakas tuntee tulevansa kuulluksi ja ymmärretyksi. Eiköhän ne vaikeammatkin tapaukset tuolla tavalla (ainakin useimmat) lepy.


    • opex

      Kokeneemman neuvona sanon, että ole koteihin yhteydessä harkiten. Sieltä niitä ongelmia on luvassa, jos joistain. Harkitse tarkkaan, onko viestimiseen syytä ja asettele sanasi varovaisesti ja niukasti. Vaikka tuntuisi kivalta ajatukselta olla yhteydessä kotiin ja toteuttaa näin monien vanhempien toive, viestimällä ahkerasti ja laveasti tarjoat sinusta vikaa etsivälle häiriintyneelle huoltajalle suoran sihdin sinua kohti.

      Suurin osa huoltajista on järki-ihmisiä, mutta joukossa on todella erikoistakin porukkaa. Minun kokemukseni mukaan oppilaiden kanssa aina pärjää, mutta persoonallisuushäiriöinen vanhempi voi olla toinen juttu.

      Yritä tulla omillasi toimeen luokassa, koska rehtori saattaa kokea rasittavaksi, ettet pärjää yksinäsi. Mutta jos joku vanhempi alkaa tuottaa murhetta, kerro siitä esimiehelle välittömästi.

      Kuten tuolla on kirjoitettu, oppilaat valittavat aina. Ongelmat alkavat, jos he saavat vanhemmat mukaansa.

      Jos kuitenkin tulet toimeen useimpien ryhmien kanssa, en usko, että sinulla on hätää. Luultavasti ne vaikea ryhmät ovat vaikeita muillekin, joten esimieskin ymmärtänee, ettei aina voi mennä putkeen.

      Jos haluat pelata varman päälle, älä anna rangaistuksia, joiden oikeellisuudesta huoltaja voi alkaa rettelöidä. Pidä myös huoli siitä, että sinulla on arvioinnille hyvät perusteet.

      • yhteistyö on tärkein

        Kyllä opettajan yksi tärkeimpiä työvälineitä on pitää yhteyttä kasvattajiin! Sieltä se paras tulos löytyy.


      • opex
        yhteistyö on tärkein kirjoitti:

        Kyllä opettajan yksi tärkeimpiä työvälineitä on pitää yhteyttä kasvattajiin! Sieltä se paras tulos löytyy.

        No enpä ole huomannut. En muista ketään oppilasta, joka olisi muuttanut millään tavalla käytöstään tai opiskelutyyliään sen takia, että olen ollut kotiin yhteydessä.

        Jos oppilas ei esim. ota välineitä mukaan tai tee läksyjä, on yleensä aivan turha kertoa siitä kotiin. Teen virkaani kuuluvat Wilma-merkinnät mutta en kuvittele sen muuttavan mitään. Ovatpahan siellä tallessa, kun huoltaja sitten alkaa ihmetellä, miksi ei tullutkaan parempaa arvosanaa tai ysiä käytöksestä.

        Yleensähän on niin, että oppilaan elämänhallinnan ongelmat kertovat myös huoltajien elämänhallinnan ongelmista. Merkittävä osa huoltajista ei esimerkiksi kykene iltasella tarkistamaan lapsen kanssa, onko repussa tarvittavat kirjat, vihkot ja kynät. Ei siihen auta mitään, vaikka kirjoittelisin Wilmaan ummet ja lammet. Myöskään käytös ei siitä kummene, siihen voin vaikuttaa vain omilla toimillani koulussa oppilaan kanssa. Aivan turha on kokemukseni mukaan äiskän tai iskän kanssa rupatella.

        Tämä siis koskee oppilaita ja perheitä, joilla on koulunkäynnissä oikeita ongelmia, eikä vain satunnaisia pikku lipsahduksia. Todellisiin ongelmiin ei auta yhteydenpito vanhempiin, koska todellisten ongelmien syy on yleensä vanhempien kyvyttömyys tai haluttomuus tukea ja kasvattaa lasta.


    • kaikille ei voi olla

      Jo opiskeluaikana kannattaisi tehdä sijaisuuksia niin saa tuntumaa töihin. Lisäksi kannattaa heti liittyä liittoon. Kaikille ei millään voi olla mieliksi. Tee parhaasi, enempää et voi, muista kuitenkin, että oppilaat eivät hallitse tai määrää sinua, eivät koskaan vaan sinä se olet se opettaja ja luokan johtaja. Ole lempeän jämäkkä, ota tosiaan huoltajiin yhteyttä asiallisesti ja harkiten silloin kun tarvetta on. Valmistaudu perustelemaan mielipiteesi, tapahtuneet asiat jne. Vältä olemasta asiaton, liian kiihtyneessä mielentilassa jne. Älä tuo omia henkilökohtaisia asioita työhösi esim. jos sinulla on ollut kotonasi huono päivä, älä tuo sitä töihin mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe