vuokko,vuokko

En ole vanh.lest.

Teitpä vuokko ilola kattavan "tutkimuksen" ehkäisystä ja suurperheiden ongelmista kun haastattelit kirjaasi 30 ihmistä,heh,heh. Ei ole vaikea arvata että minkä mielisiä ihmisiä jututit. Kuuleppa vuokko, saako siitä itselleen ihan oikeasti jotain mielihyvää että mustamaalaa ja kirjoittelee katkeruudesta kumpuavia "totuuksia" liikkeestä josta on ihan itse eronnut.

80

583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi?

      **En ole vanh.lest.**

      Miksi valehtelet?

      • Jäävääitsesi

        Jos hän on eronnut VL liikkeestä?

        Vuokka on jäävi sanomaan mitään totuutta!
        Vuokon sanat laitetaan aina toisesta korvasta ulos, näin on!


      • puupappi
        Jäävääitsesi kirjoitti:

        Jos hän on eronnut VL liikkeestä?

        Vuokka on jäävi sanomaan mitään totuutta!
        Vuokon sanat laitetaan aina toisesta korvasta ulos, näin on!

        Raamatun sana on yksiselitteinen:

        homous on synti ja siitä pitää tehdä parannus, eräät Korinton seurakuntaan kuuluneet olivat mahdollisesti ex-homoseksuaaleja.

        1.Kor. 6:9-11

        9 Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä homoseksuaalit,
        10 eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.
        11 Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä."

        Engish:

        " You know that wicked people will not inherit the kingdom of God, don't you? Stop deceiving yourselves! Sexually immoral people, idolaters, adulterers, male prostitutes, HOMOSEXUALS, [1Cor 15:50; Gal 5:21; Eph 5:5; 1Tim 1:9; Heb 12:14; 13:4; Rev 22:15]
        10 thieves, greedy people, drunks, slanderers, and robbers will not inherit the kingdom of God.
        11 That is what some of you were! But you were washed, you were sanctified, you were justified in the name of our Lord Jesus Christ and in [Or by] the Spirit of our God. [1Cor 1:30; 12:2; Eph 2:2; 4:22; 5:8; Col 3:7; Titus 3:3; Heb 10:22]"

        1. Tim. 1:9-10

        "9 ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,
        10 haureellisille, HOMOSEKSUAALEILLE, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan-"

        English 1. Tim. 1:9-10

        "9 that is, if he understands that the law is not intended for righteous [Or innocent] people but for lawbreakers and rebels, for ungodly people and sinners, for those who are unholy and irreverent, for those who kill their fathers, their mothers, or other people, for those involved in sexual immorality, for HOMOSEXUALS, for kidnappers, [Or slave traders] for liars, for false witnesses, and for whatever else goes against the healthy teaching [1Tim 6:3; 2Tim 4:3; Titus 1:9; 2:1]"

        Ef. 5:12

        "Sillä häpeällistä on jo sanoakin, mitä he salassa tekevät;"


        2.Piet. 2

        "6 Ja hän poltti poroksi SODOMAN ja Gomorran kaupungit ja tuomitsi ne häviöön, asettaen ne varoitukseksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät.
        7 Kuitenkin hän pelasti hurskaan Lootin, jota RIETASTEN vaellus irstaudessa vaivasi;
        8 sillä asuessaan heidän keskuudessansa tuo hurskas mies kiusaantui hurskaassa sielussaan joka päivä heidän pahain tekojensa tähden, joita hänen täytyi nähdä ja kuulla."

        ----------------------------------------------------------------------

        Homous on iljettävimpiä syntejä, minhin ihminen voi eksyä ja sen synnin kautta paholainen hyökkää jopa Jumalan luomisjärjestystä vastaan.


        JEESUS vahvistaa OIKEAN luomisjärjestyksen ja AVIOLIITON myös Uudessa Testamenissa:

        Matt. 19:4

        "Hän vastasi ja sanoi: "Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa 'loi heidät mieheksi ja naiseksi'"

        1.Kor. 7:2

        " mutta haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin MIEHELLÄ oma VAIMONSA, ja kullakin NAISELLA AVIOMIEHENSÄ."

        eikä yhtäkään Raamatun totuutta saa muuttaa:

        Ilm. 22:18

        "Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan;"

        1. Kor. 4:6

        "Tämän olen, veljet, sovittanut itseeni ja Apollokseen, teidän tähtenne, että meistä oppisitte tämän: "Ei yli sen, mikä kirjoitettu on", ettette pöyhkeillen asettuisi mikä minkin puolelle toista vastaan."







        viettelijät (homoseksuaalisuudesta)

        www.youtube.com

        Sarjakuva kertoo Raamatun kannan homoseksualisuuteen.


    • kiitos heille kuuluu

      Totuutta ei saisi sanoa, just'han he sanoivat että otos on mikä on eli ei tietenkään kaikki perheet ole sellaisia mitä kirjassa tulee esiin, ihailen tutkijoita heitä tarvitaan, mahtavia naisia, heitä saatte vl:llät nyt hutkia mutta totuus ei pala.

      • SaamenMummo

        Tutkimus on mielestäni hutkimus eli tarkoitus lyödä avokämmelle tavallista VL ihmistä suoraan päin naamaa ja nauraa tiedotusvälineissä toisten uskolle ja vakaumukselle.


      • KaraOke

        Itse en pidä tulosta tutkimuksena vaan rajattuna tiedoksiantona tarkoin valituista perheistä. Minusta tuollainen on lähinnä mainos.

        Ihminen/perhe jolla on ongelmia on hyvä mennä asiantuntijoiden esim. lääkärin tyköön ja hoitaa asiansa kuntoon. Lisäksi on hyvä etsiä ystäviä jotka olisivat tukena vaikeassa elämän tilanteessa.


      • Joko?
        SaamenMummo kirjoitti:

        Tutkimus on mielestäni hutkimus eli tarkoitus lyödä avokämmelle tavallista VL ihmistä suoraan päin naamaa ja nauraa tiedotusvälineissä toisten uskolle ja vakaumukselle.

        Joko SaamenMummolla on 25 lasta?


      • Masnnu!
        Joko? kirjoitti:

        Joko SaamenMummolla on 25 lasta?

        Ei ole 25 lasta ja mitä se sulle kuuluu monta lasta minulla on. En ole sinuakaan asialla kiusaamassa! Mene itseesi ja katso!


      • KaunistonM
        KaraOke kirjoitti:

        Itse en pidä tulosta tutkimuksena vaan rajattuna tiedoksiantona tarkoin valituista perheistä. Minusta tuollainen on lähinnä mainos.

        Ihminen/perhe jolla on ongelmia on hyvä mennä asiantuntijoiden esim. lääkärin tyköön ja hoitaa asiansa kuntoon. Lisäksi on hyvä etsiä ystäviä jotka olisivat tukena vaikeassa elämän tilanteessa.

        Samaa mieltä!


    • kiitos kuuluu heille

      Kuten he sanoivat just´tuossa kielletyssä välineessä eli tv:ssä, että on uupuneille äideille leirejä joista ei ole mitään hyötyä tai pienintäkään apua itse uupumus-ongelmaan, eli niissä ei ole asiatuntemusta eikä halutakkaan että olisi.

      • Todella P

        Entä jos jollekkin jossain tilanteessa sellaisesta leiristä onkin hyötyä. Ei Vuokko voi sanoa tuhansien ihmisten puolesta asioita totuutena. Se on valehtelua ja jo sinällään väärin.


      • etsivä-xx
        Todella P kirjoitti:

        Entä jos jollekkin jossain tilanteessa sellaisesta leiristä onkin hyötyä. Ei Vuokko voi sanoa tuhansien ihmisten puolesta asioita totuutena. Se on valehtelua ja jo sinällään väärin.

        Itse kun kuuntelin haastattelua ei se niin negatiivinen juttu ollut kuin täällä annataan ymmrtää. Siihen on kerätty otos joka ei täytä tieteellisen tutkimuksen kriteerejä mutta kertoo kokemuksista. Minusta se on toinen otos ja sen vastapainona on toinen yli kolmenkymmenen otos päivämiehen sivuilla. Ja tavallinen ihminen yrittää siinä välissä miettiä missähän itse on oman elämänsäs kanssa. Minusta se viime suviseuroisssa esillä ollu näkemys että autetaan ihminen löytämään ratkaisu jonkan kanssa voi elää, on se oikea. Joskus niidenkin jotkä näkevät jonkun asian vääränä (syntinäkin) on vain hyväksyttävä sekin että joku ihminen on niin kovilla että joutuu toteamaan olevansa ja elävänsä vain armon alla, kun kaikki kenties kaatuu päälle ja edessä on vain toinen toistaan huonompia ratkaisuja. Ei voi olla niin että armoon luottamisen ja avuttomuuden myöntämisen sijaan uhrataan oman lapsen henkinen terveys ja tulevan elämän eväät koska katsotaan että ollaan muuten matkalla helvettiin. Elämässä tulee tilanteita ei vain uskonopillisia vaan toisella tavalla pysäyttäviä missä joutuu Lutherin tapaan toteamaan syyttävän ihmisjoukon edessä "tässä seison enkä muuta voi" (kuin ehkäistä ainakin tämän hetken yli, kenties loppuelämän).


      • epäilijä

        Niin teeveestä puheen ollen onko se kiellettyä enään kun nettikään EI ole kuka tietää!!!???


    • 9+20

      Päätellen siitä raivosta, jonka Ruoho & Ilolan kirja on nostanut, se on ollut hyvin tarpeellinen. Se antaa äänen niille, jotka ovat olleet liian heikkoja kestämään suurperhevaatimuksia. Vuokko Ilola on itse esimerkki näistä köyhistä ihmisistä, joka on joutunut kantamaan ylivoimaista kuormaa yrittäessään täyttää vl-normeja.

      Nämä ihmiset tarvitsivat laupeutta vaatimusten sijaan. Vuokko kulkee nyt ristin tietä kaiken pilkan ja halveksunnan alla. Onneksi Suomen laki suojaa häntä, niin että häntä ei voida polttaa roviolla.

      • jep !

        just näin


      • HuhHh

        Raivo on käsite!


    • vl nastolasta

      Avauksen tekijä ei näe omassa liikkeessään myös vikoja ja huonouksia. Korviini on jäänyt lähtömättömästi soimaan S. Lohen sanat: " Puolet meistä on mätiä kaloja!" Aivan kuten Raamatun sanat todistavat: "Toisen otetaan ja toinen jätetään tai vertaus tyhmistä neitsyeistä.

      Tämä on todellisuutta myös omassa siionissamme ja jos joku siitä kirjoittaa tai tutkii, niin ei se ole hänen vikansa. Kaikki kunnia Vuokolle, sillä hänen kirjoituksensa ovat lempeitä ja asiallisia, eikä nimenomaan mustamaalaa liikettä niinkuin kirjoitit. Enemmänkin tulee kirjoituksestasi mieleen, että mustamaalaat henkilöä nimeltä Vuokko.

      • Juuri näin.


      • MattiT1
        Melperi1 kirjoitti:

        Juuri näin.

        Onko muuta sanottavaa tähän kiusaaja?


    • "En ole vanh.lest."

      Tällaisella valehtelulla avaaja lähinnä osoittaa tyhmyytensä ja nolaa itsensä.

      Hänen kannaltaan hyvä asia, että tänne voi kirjoittaa anonyyminä.

      • Valhe2

        Sinä valehtelet että hän valehtelee.


    • helppo havaita

      Tämä ketju on tyypillinen yksinkertaisten ketju johon osallistuu tipahtaneita vuokkofaneja , eläkeläishelluntailainen narsisti Heinolasta, kuten aina ja yksi ex vl jolla on omat aivot.
      Taso normaali tälle roskafoorumille.

    • En ole vanh.lest.

      En edelleenkään ole VL.uskovainen,ihmettelen vaan että mkä ajaa vuokkoa noin kovalla kiihkolla vääristelemään ja mustamaalaamaan VL:ää,melkein vois näin sivusta seuraten puhua jo ajojahdista,koska en jaksa uskoa että hänen ns.totuus on lähelläkään oikea totuutta. Mutta monestihan taustalla voi olla vallanhimo,olisko hänellä ollut pyrkyryyttä valtaan tai puhumaan "pönttöön" ja kun se tie on torpattu itseänsä erinomaisena pitävältä pätijältä niin katkeruus kumpuaa sieltä....en tiedä.

      • Voi voi

        Säälittävää lässytystä. :((


      • evlut. kirkkoherra

        Totta, samaa ihmettelen!


      • evlut. kirkkoherra kirjoitti:

        Totta, samaa ihmettelen!

        Olet evlut. kirkkoherra ja vanhoillislestadiolainen. Eikö?

        Saarnaatko vl-rauhanyhdistyksellä "vain me" -VALHEOPPIA ja kirkossa Raamatun mukaista oppia = Usko Jeesukseen antaa synnit anteeksi ja tuottaa sielun pelastuksen kirkkokuntaan/herätysliikkeeseen katsomatta?

        Jos näet alkaisit saarnata kirkossa "vain me" -VALHEOPPIA, niin silloin virkasi olisi liipasimella.

        Näin se menee. Eikö vaan?


      • evlut. kirkkoherra
        Melperi1 kirjoitti:

        Olet evlut. kirkkoherra ja vanhoillislestadiolainen. Eikö?

        Saarnaatko vl-rauhanyhdistyksellä "vain me" -VALHEOPPIA ja kirkossa Raamatun mukaista oppia = Usko Jeesukseen antaa synnit anteeksi ja tuottaa sielun pelastuksen kirkkokuntaan/herätysliikkeeseen katsomatta?

        Jos näet alkaisit saarnata kirkossa "vain me" -VALHEOPPIA, niin silloin virkasi olisi liipasimella.

        Näin se menee. Eikö vaan?

        En ole vanhoillislestadiolaiinen, tiedän että Te olette helluntailainen, mutta minua se ei haittaa, vaikka olen huomannut että liikutte vaarallisilla rajoilla keskustelussa!

        Täällä käy erilaisia ihmisiä. Mukava asia. Pysykää asialinjalla.


      • evlut. kirkkoherra kirjoitti:

        En ole vanhoillislestadiolaiinen, tiedän että Te olette helluntailainen, mutta minua se ei haittaa, vaikka olen huomannut että liikutte vaarallisilla rajoilla keskustelussa!

        Täällä käy erilaisia ihmisiä. Mukava asia. Pysykää asialinjalla.

        Mitkä ovat ne "vaaralliset rajat"?

        Sekö, että kerron TOTUUDEN siitä, että monet viralliset vl-herätysliikkeen opit ovat TÖRKEITÄ Raamatun vastaisia VALHEOPPEJA?


      • RovastiMuura
        Melperi1 kirjoitti:

        Mitkä ovat ne "vaaralliset rajat"?

        Sekö, että kerron TOTUUDEN siitä, että monet viralliset vl-herätysliikkeen opit ovat TÖRKEITÄ Raamatun vastaisia VALHEOPPEJA?

        Valhetellen käyt heidän kimppuunsa ja et lopeta ennenkuin saat heidän valtaasi ja kuolemaan itsessänsä. Imet heidät kuiviin ja sammutat uskon.


      • .w-w.
        Melperi1 kirjoitti:

        Mitkä ovat ne "vaaralliset rajat"?

        Sekö, että kerron TOTUUDEN siitä, että monet viralliset vl-herätysliikkeen opit ovat TÖRKEITÄ Raamatun vastaisia VALHEOPPEJA?

        Tässä näyte: (yksi tuhansista)

        Hopi hopi!

        4.9.2014

        Lähde "Herrasmies." vaihteeksi panemaan akkaasi, jos se ei vaikka sattuisikaan olemaan raskaana.


      • RovastiMuura kirjoitti:

        Valhetellen käyt heidän kimppuunsa ja et lopeta ennenkuin saat heidän valtaasi ja kuolemaan itsessänsä. Imet heidät kuiviin ja sammutat uskon.

        Kopioi tähän jatkoksi YKSI valhe, jonka olen esittänyt tällä palstalla.


      • Sinä joka sanot,

        ettet ole vanhoillislestadiolainen kirjoitat kuitenkin kuin vanhoillislestadiolainen.

        Onpas tosi kummallista - ajattelet kuin vanhoillislestadiolainen, mutta kiellätkö sinä täällä "uskosi.?"

        Vuokon kokemukset kumpuavat omista vaikeista elämänkokemuksista - ei mistään pätemisen tarpeesta kuten sinä kuvittelet tai puhujapönttöön haluamisesta.


      • Helppo havaita
        RovastiMuura kirjoitti:

        Valhetellen käyt heidän kimppuunsa ja et lopeta ennenkuin saat heidän valtaasi ja kuolemaan itsessänsä. Imet heidät kuiviin ja sammutat uskon.

        Et sinä mikään rovasti ole. Tavallinen vl-runk*kari olet.


      • KyrönPolish
        Melperi1 kirjoitti:

        Kopioi tähän jatkoksi YKSI valhe, jonka olen esittänyt tällä palstalla.

        Valhetellen käyt heidän kimppuunsa ja et lopeta ennenkuin saat heidän valtaasi ja kuolemaan itsessänsä. Imet heidät kuiviin ja sammutat uskon.


      • Masentunut1
        Melperi1 kirjoitti:

        Kopioi tähän jatkoksi YKSI valhe, jonka olen esittänyt tällä palstalla.

        Olet julmasti käyttäytyvä sydämetön ihminen täällä pastalla!
        Olen masentunut vuoksesi.


      • samaatoistoa
        Sinä joka sanot, kirjoitti:

        ettet ole vanhoillislestadiolainen kirjoitat kuitenkin kuin vanhoillislestadiolainen.

        Onpas tosi kummallista - ajattelet kuin vanhoillislestadiolainen, mutta kiellätkö sinä täällä "uskosi.?"

        Vuokon kokemukset kumpuavat omista vaikeista elämänkokemuksista - ei mistään pätemisen tarpeesta kuten sinä kuvittelet tai puhujapönttöön haluamisesta.

        Elä viitti jankuttaa!


      • Voe tokkiisa :)
        Helppo havaita kirjoitti:

        Et sinä mikään rovasti ole. Tavallinen vl-runk*kari olet.

        Vuokko, käytäppä sievempää kieltä vaikka äänen värinä ei täällä välitykään, niin tekstisi näkyy.

        Tämän päivän uskonnot elävät yhä muinaisten mielikuvitusjumalien mukaan. Mitään taivasta, hel´vettiä eikä jumaliakaan ole olemassa, eikä koskaan ole ollutkaan. On vain luulojen ja mielikuvituksen tuottama eepos, jota pidetään totuutena. Totta on kuitenkin se, että israelilaisilla kuten muillakin alkuasukkailla oli kivijumalia joita palveltiin. Nyt jumalia ovat ihmiset, jotka ovat keksineet uskonnot.


      • Chiquita.
        Voe tokkiisa :) kirjoitti:

        Vuokko, käytäppä sievempää kieltä vaikka äänen värinä ei täällä välitykään, niin tekstisi näkyy.

        Tämän päivän uskonnot elävät yhä muinaisten mielikuvitusjumalien mukaan. Mitään taivasta, hel´vettiä eikä jumaliakaan ole olemassa, eikä koskaan ole ollutkaan. On vain luulojen ja mielikuvituksen tuottama eepos, jota pidetään totuutena. Totta on kuitenkin se, että israelilaisilla kuten muillakin alkuasukkailla oli kivijumalia joita palveltiin. Nyt jumalia ovat ihmiset, jotka ovat keksineet uskonnot.

        Haluatko APINA banaanin?


      • PaluuArkeen
        Helppo havaita kirjoitti:

        Et sinä mikään rovasti ole. Tavallinen vl-runk*kari olet.

        En runkkaa. Terveisiä vaan taas pöntöstä!


    • abortti

      Hei, te jotka oletta lukeneet kirjan. Kuulinko oikein kun kirjaa esiteltiin radiossa, Vuokko on tehnyt abortin oliko näin?

    • pööpöö

      Vuokko vois vaihteeksi kirjoittaa uskostaan kirjan.

    • VL-lahkolaiset

      ovat hihhuleita ja taas on käynyt kuten kävi Johanna Hurtigin ja Mari Leppäsen kohdalla, että suulla suuremmalla haukutaan ja ivataan.

      Vuokko Ilola, joka rehellisenä ja rohkeana taustaltaan vl-äitinä on kirjoittanut elämän totuuksista ja vaikeuksista monilapsesen perheen arjesta.

      Ette ole mikään herätysliike. Sitä nimeä ette edes ansaitse, sillä olette vallanhimoisten vanhojen miesten hallitsema harhaoppinen lahko, jossa noudatetaan ihmisoppeja, sellainen ei ole Raamatusta.

      Totuudenpuhujia te rienaatte, haukutte, ivaatte, mitätöitte, nimittelette kuin sudet konsanaan.

      Sellainen huuto on tuosta kolmenkymmenen ihmisen omista kokemuksista kirjoitetusta kirjasta noussut - mutta niinhän se menee, että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa!

      Ja vielä kehtaatte nimittää itseänne "ainoiksi oikeiksi uskovaisiksi."

      Olette vain niitä tekopyhiä fariseuksia, jotka ovat itsensä ylentäneet, mutta jotka alennetaan kuten Raamatussa sanotaan.

      Pedofiilian ja insestin ilmituloa lahkonne sisällä yrititte salata kaikin keinoin, mutta tässä maailmassa käy loppujen lopuksi niin, että totuus voittaa. Se teidän olisi vihdoinkin aika käsittää. Olette vain niin omien valheoppienne läpilyömät, ettette totuutta usko.

      Totuus ei pala tulessakaan, mutta valheella on lyhyet jäljet.

      • kalassa?

        Haukut meitä ja käyt meidän päälle kuin kiljuva jalopeura, etkä hellitä ennenkuin kuivumme kasaan ja luovumme uskosta.


      • Katso itseesi ja men

        Sinä olet valheen lapsi!


      • Mitä uskoa on
        kalassa? kirjoitti:

        Haukut meitä ja käyt meidän päälle kuin kiljuva jalopeura, etkä hellitä ennenkuin kuivumme kasaan ja luovumme uskosta.

        valheellinen oppinne?

        Se, joka jättää vanhoillislestadiolaisen liikkeen, ei luovu uskosta, hän vain jättää harhaoppisen liikkeen taakseen. Sieltä liikkeen ulkopuolelta voi löytyä se todellinen ja rehellinen usko, joka ei orjuuta rivijäseniään kuten tekee vl-liike,


      • Tyrmistynyt

        Vuokko Ilola voi ihan vapaasti kirjoittaa ihan vaan omasta itsestään ja katkeruudestaan.


      • Massa?
        Mitä uskoa on kirjoitti:

        valheellinen oppinne?

        Se, joka jättää vanhoillislestadiolaisen liikkeen, ei luovu uskosta, hän vain jättää harhaoppisen liikkeen taakseen. Sieltä liikkeen ulkopuolelta voi löytyä se todellinen ja rehellinen usko, joka ei orjuuta rivijäseniään kuten tekee vl-liike,

        Haukut meitä jälleen ja käyt meidän päälle kuin kiljuva jalopeura, etkä hellitä ennenkuin kuivumme kasaan ja luovumme uskosta. Myös teidänlaistenne takia mesentuneita on joukossamme nykyään.


      • MacGyver75
        Mitä uskoa on kirjoitti:

        valheellinen oppinne?

        Se, joka jättää vanhoillislestadiolaisen liikkeen, ei luovu uskosta, hän vain jättää harhaoppisen liikkeen taakseen. Sieltä liikkeen ulkopuolelta voi löytyä se todellinen ja rehellinen usko, joka ei orjuuta rivijäseniään kuten tekee vl-liike,

        VL-katsannossa se, että on jonkun muun hengellisen viitekehyksen alla, merkitsee "USKON KIELTÄMISTÄ" eli epäuskoisuuteen kääntymistä. VL-tyypeille on ihan sama onko "epäuskoinen" vaikkapa harras evankelinen kanssa-luterilainen kristitty tai ISIS-aktiivi. Ei mitään merkitystä. Myös muut lestat menee kaikki helvettiin.


    • Älä tee inhottavaa

      Tuomaan evankelliumi "6.Hänen opetuslapsensa kysyivät ja sanoivat hänelle, ”Haluatko meidän paastoavan? Kuinka meidän tulisi rukoilla? Pitäisikö meidän avustaa köyhiä? Minkälaista ruokavaliota meidän tulisi noudattaa?”

      Jeesus sanoi, ”Älkää valehdelko, äläkä tee sellaista mitä inhoat, sillä kaikki asiat paljastetaan taivaan edessä. Kaiken jälkeen, ei ole mitään salattua mitä ei paljastettaisi, eikä mitään ole peitetty siten, että se jäisi salatuksi.”

      Jeesus varoittaa tekopyhyydestä

      1 Väkeä oli tällä välin kokoontunut tuhatmäärin, niin että ihmiset jo tallasivat toisiaan.

      Jeesus rupesi ensin puhumaan opetuslapsilleen:

      "Varokaa fariseusten hapatetta, tekopyhyyttä. 2 Ei ole kätköä, joka ei paljastu, eikä salaisuutta, joka ei tule ilmi. 3 Niinpä se, mitä te sanotte pimeässä, kuullaan päivänvalossa, ja mitä te neljän seinän sisällä kuiskaatte toisen korvaan, se kuulutetaan julki katoilta. (Luuk.)

      Valehtelu ei tarkoita toista ihmistä kohtaan harjoitettua petosta eikä vilppiä. Rehellisyys itseä kohtaan on ihmisen suurimpia haasteita.

      • Älä tee inhottavaa

        Tavallinen ihminen on yleensä lisääntyvä ihminen. Hän haluaa korvata oman kuolevaisuutensa lisääntymällä. Tähän ei tarvita kuin kaksi lasta.

        Sitten ovat ne Jeesuksen mainitsemat ylösnousemuksesta osalliset(esim.Luuk.20:34-). Paavalikin kirjoittaa näistä eläväksi tulleista Kristuksessa(1.Kor.15.19-)


      • Älä tee inhottavaa
        Älä tee inhottavaa kirjoitti:

        Tavallinen ihminen on yleensä lisääntyvä ihminen. Hän haluaa korvata oman kuolevaisuutensa lisääntymällä. Tähän ei tarvita kuin kaksi lasta.

        Sitten ovat ne Jeesuksen mainitsemat ylösnousemuksesta osalliset(esim.Luuk.20:34-). Paavalikin kirjoittaa näistä eläväksi tulleista Kristuksessa(1.Kor.15.19-)

        Lisääntyvät ihmiset ovat vasta "kuolleet Aatamissa". Silloin on sama ehkäisetkö vai et.


    • Kummallista että muinainen kivijumala saa ihmiset päät pyörälle.

      • :)))))))))?)

        Ootko sä välillä inhottava realisti?


    • Miksi kiellät

      "uskosi" - sinä aloittaja. Olet selkeästi vl-lahkolaisten puolella ja yksinkertaisesti käytät tuota jo kulunutta sanontaa, että vastapuolella joku olisi helluntailainen.

      Olet ilmiselvästi pesunkestävä vl-mies:))

      Puolueettomuudesta ei kohdallasi ole tietoakaan, niin selvää pässin lihaa kannanottosi on. Sekä myös laput silmilläsi, koska kieltäydyt näkemästä totuuttaa tässä asiassa.

    • kaleville:

      Olet selkeästi vl-lahkolaisten puolella ***

      kukapa ei olisi, niin kuin tuo terve avaaja, onhan tää vl foorumikin.

      Miksi sinä helluntailainen narsisti et syö riittävästi tenoxia Kalevi?

      • Kaarina vastaa

        Kaleville:) - miksi sinulla on manian tapainen pakkomielle siitä, että täällä olisivat jotkut helluntailaiset kirjoittelemassa teistä vl-lahkolaisista?

        Henkilöllä, jolla on tuollainen pakkomielle, ei ole sairaudentuntoa, ei myöskään ole kykenevä arvioimaan kenenkään terveydentilaa:))

        Kalevi hyvä, rauhoitu jo, tiedän, että sinun on vaikea hyväksyä tosiasioita, koska olet ikäsi kuullut valheita ja pidät niitä totuuksina.


    • kaksinaamaista just'

      Yksi konsti sanoa en ole vl ja kehua kuitenkin heikäläisiä ja arvostella tutkijoita.

    • On se varmaan...

      ollu vuokolla vit.tumainen elämä. On.

    • pohjois suomen vl

      Kiitos vuokolle ja ailalle kun annatte äänenne kuulua.sehän on totta että kirjan tarinat ei koske kaikkia (luojan kiitos) mutta suurta osaa vl.iä kuitenkin.mielestäni ehkäisy on jokaisen pariskunnan oma asia jota ei tarvitse selitellä KENELLEKKÄÄN.Yleisestä avoimuudesta sen verran että mielestäni kaikki mistä ei voi uskonasioissa keskustella täysin vapaasti kaikkien kanssa on jotain hämärää ja väärää.mielelläni näkisin Ailan,Vuokon ja srk.n edustajia avoimessa keskustelussa esim.jossain ajankohtais ohjelmassa.Usko itsessään on sama eikä muutu mutta nämä ihmisten tekemät SÄÄNNÖT pistää vihaksi.

      • Kysynvaan?

        Suurta osaa? Lähde?


    • Kysynasiasta

      Mitä mieltä asiasta?

    • kiitos kuuluu heille

      Olisi hyvä jos Aila ja Vuokko nähtäisiin jossakin ajankohtais ohjelmassa, mutta eihän srk-edustajat lähde mielellään julkiseen keskusteluun, pelkäävät että jäävät toiseksi, parein vain jatkaa aivopesua kannnattajilleen seuroissa ja täälläkin, mutta tutkijoille

      • Tassaaja

        Näitähän on ollut lähivuosina useita. Meinaan että SRK:sta joku on TV:ssä, lehtien sivuilla. Tavan on jatkanut niidenkin jälkeen elämäänsä täysin normaalist toisin kuin luulet.


    • musulmaani

      Tämä on jännä juttu tämä uskonnonvapaus ja rasismiasia. Kristityitä saa lyödä,haukkua,arvostella ja pilkata sydämmen kyllyydestä ,mutta sanoppa joku vähääkään negatiivinen sana muslimeista niin johan olet raastuvassa ja tulee putkaa,vankeutta ja sakkoja. Jopa omat (vuokko) retostelee ja likaa omaapesää. Jos vuokolla on paha-olo niin hakis apua eikä syyttäis muita.

    • pohjois suomen vl

      Lähteenä oma mieli sekä laaja tuttavapiiri jossa kyseinen asia on monellakin hyvin ajankohtainen.olen kuitenkin koko ikäni liikeeseen kuulunut.vaikka helppoa se ei ole aina ollut.eikä ole siitä kiinni ettenkö USKOISI joskus vain nämä SÄÄNNÖT ja KYTTÄÄMISET väsyttävät mielen.enkä ole koskaan ymmärtänyt esim.miten fyysiseen ja henkiseen väsymykseen tarjotaan vain aina lääkkeeksi puhuttelua että usko vain turmelukset anteeksi.Enkä halua yhtään vähätellä anteeksiantamuksen tärkeyttä,ne vain mimelestäni ovat 2 eri asiaa.

      • pääkaupungin vl-mies

        "enkä ole koskaan ymmärtänyt esim.miten fyysiseen ja henkiseen väsymykseen tarjotaan vain aina lääkkeeksi puhuttelua että usko vain turmelukset anteeksi"

        Tunnet aivan oikein siinä, että aito sielunhoito ei rajoitu vain evankeliumin synninpäästösanoihin, jotka toki ovat osa sielunhoitoa mutta joita ei pidä käyttää ikään kuin tukahduttamaan avuntarvitsijan ilmaisun tarvetta.


      • Varmasti1
        pääkaupungin vl-mies kirjoitti:

        "enkä ole koskaan ymmärtänyt esim.miten fyysiseen ja henkiseen väsymykseen tarjotaan vain aina lääkkeeksi puhuttelua että usko vain turmelukset anteeksi"

        Tunnet aivan oikein siinä, että aito sielunhoito ei rajoitu vain evankeliumin synninpäästösanoihin, jotka toki ovat osa sielunhoitoa mutta joita ei pidä käyttää ikään kuin tukahduttamaan avuntarvitsijan ilmaisun tarvetta.

        Minun mielestä olisi parasta jos ammattiauttajat hoitaisi asiat.


    • en vanh.lest.

      Eikös sen pitäis olla niin että sielunhätään antaa apua eläväuskoiset kristityt,ja taas uupumukseen ja väsymykseen ynnä masennukseen apu haetaan ammattiauttajien luota eli lääkäristä.

    • pohjois suomen vl

      just näin mutta jos yhteisö vaatii helvetinpelolla synnyttämään enemmän kuin voimat antaa myötä ja tällaiset "väsymykset" sitten saarnataan anteeksi.ja jos menee vuosi tai kaksi että maha ei pömpötä niin jo ruvetaan kyselemään että mites uskonasiat ja ruvetaan karttamaan ja ei olla tuntevinaan jos ei synnytä solkenaan.pimeetä touhua sanon minä.

    • tyyne465

      Aloittaja: Onko mainostamaasi VL-sivistystä se, kun SRK:n ex-pääsihteeri Hänninen tuomitsi kirkkonsa piispan epäuskoiseksi. Tämä tapahtui v. 2013 Suvareiden yhteydessä Pudasjärvellä. Ja vielä piispa Salmi, joka vieraili ko. Suvareilla ja oli liturgina jumalanpalveluksessa.

      • Ikävä kyllä

        Omavanhurskaita SIKOJA ovat tuollaiset hänniset ja monet muut vanhoillislestadiolaiset.


      • TätiTäpinöissä

        Ei Piispa ole sen kummempi ihminen kuin muutkaan, Vai on Piista Jumala?


      • Tampere56
        TätiTäpinöissä kirjoitti:

        Ei Piispa ole sen kummempi ihminen kuin muutkaan, Vai on Piista Jumala?

        Mut on kerrassaan hävytöntä, kun - tilanteessa, jossa piispa Salmi tuli SUVAREILLE liturgiksi jumalanpalvelukseen - yks Hänninen sitten tietää kertoa medialle, että piispan antama synninpäästö ei ole vaikuttavuudeltaan sama kuin uskovaisen (VL) antama synninpäästö. Ilmiselvää donatolaisuutta. VL-ahtauma kirkossamme on muutoinkin kupla. Jos kerran ev. lut. paikallisseurakunnissa palvelevat VL-papit ovat oikein uskomassa, teoriassa joku tavis-seurakuntalainen on voinut uskoa syntinsä anteeksi tämän VL-veljen puheesta ja saada synninpäästön. Niin, tietämättä mitään VL-poppoosta. Eli onko tällainen tavis-seurakuntalainen sitten uskovainen, kun "oikea" pappi on johdattanut autuuden lähteille. Ja kun VL-tahot niin kuuluttavat äänellisen julistuksen merkitystä, eikö sitten radio-aaltojen välityksellä VL-usko ole levinnyt laajaltikin suloisessa Suomessamme.


      • Tampere56
        TätiTäpinöissä kirjoitti:

        Ei Piispa ole sen kummempi ihminen kuin muutkaan, Vai on Piista Jumala?

        Sanoiko tyyne tms. piispa Salmea Jumalaksi?


    • nainen :)

      Lestadiolaisuuden juuret ovat juutalaisuudessa, Siementä ei ole saanut heittää hukkaan ja sen on voinut mies hyödyntää yhdessä haluamansa naisen kanssa. Moniavioisuus on ollut hyväksyttävää Vanhan Testamentin aikaan, mutta juutalaisuus itsessään on periytynyt vain puhdasverisen juutalaisen naisen kautta. Raamatun kuvaama huorin teko on tarkoittanut juutalaisen, liitossa elävän naisen ja vieraan miehen yhtymistä. Miehet eivät ole voineet huoria edes tehdä, mutta heillä on ollut tarkat säännöt siitä miten mies kantaa vastuunsa jos ovat naisen vietelleet. Naisen asema on ollut erityisen turvattu ja arvostettu myös seksuaalisesti. Naisen oikeus seksuaaliseen haluun ja orgasmiin on tunnustettu ja se on ollut liitossa ensisijainen. Jos nainen on ollut tyytymätön mieheensä, asian on voinut viedä selvitettäväksi ylemmälle taholle. Seksuaalisuutta on ylipäätänsä arvostettu ja sitä on pidetty kunniassa. Elämän tärkein tehtävä on uuden sukupolven kasvattaminen. Suurella viisaudella on ymmärretty ja tunnustettu se, että laadukkain mahdollinen lopputulos yksilön ja yhteisön tasolla saavutetaan vain ja ainoastaan naisen aseman ja elämän merkityksen suurella kunnioittamisella.
      Tätä suomalaista vl ohjeistusta sivusta seuranneena toivoisin, että sitä lahjaa minkä lapset antavat ymmärrettäisiin taidolla ja rakkaudella valmistaa. Mitä enemmän on saanut, sitä enemmän voi antaa. Kaikilta ei voi vaatia samaan kappaan mahduttamista. Se ei ole elämän lahjan ylläpitämistä vaan sen kauneuden ja viisauden, Jumalan puutarhan tuhoamista.
      Siellä missä hurskaus tarkoittaa sääntöjen noudattamista, ei ole kristuksen armoa ja oikeaa henkeä.

    • 19+6

      Kuulun lestadiolaiseen herätysliikkeeseen. Mielestäni keskeisin sisältö on Kristuksen sovintotyöhön uskominen. Jokainen tehköön niinkuin haluaa ilman uskovaisten tai epäuskoisten ihmisten kyttäämistä ja arvostelua. Elävä usko ohjaa oikeaan. Ehkäisy on jokaisen aviopuolison omantunnon asia, voimavarojen mukaan.

    • vl nastolasta

      ### Kuulun lestadiolaiseen herätysliikkeeseen. Mielestäni keskeisin sisältö on Kristuksen sovintotyöhön uskominen. Jokainen tehköön niinkuin haluaa ilman uskovaisten tai epäuskoisten ihmisten kyttäämistä ja arvostelua. Elävä usko ohjaa oikeaan. Ehkäisy on jokaisen aviopuolison omantunnon asia, voimavarojen mukaan. ##

      Samoin täällä!

      • vakka&kansi

        Jos edellä olevat ovat todella vanhoillislestadiolaisia, niin voidaan todeta, että siellä on järkeviäkin mielipiteitä. Perheen koossa on otettava huomioon voimavarat. Jos tuntuu, että nyt ei ole enää voimia, niin silloin ehkäisy käyttöön joksikin ajaksi, kunnes voimat palautuvat ja vauvakuume iskee.


    • O,M

      ### Jos edellä olevat ovat todella vanhoillislestadiolaisia, niin voidaan todeta, että siellä on järkeviäkin mielipiteitä. ###

      Näyttää olevan!

    • 33+09

      Hyvä, että O.M kin näin ajattelee!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe