Toivotaan

hylje maalla

Heips.Olen sairastanut yli 15v vajaatoimintaa ja haikaan niitä aikoja jolloin olin vielä virkeä. Syön thyroxinia ja annosta veivataan edelleen ja väsymys jäi pysväksi kuten nivelkivut.Onneksi nyt oma lääkärini antoi nostaa thyroxin annosta koska itkin jo omaa olotilaani.Olen lihonut.väsynyt ja töitä teen osaikaisesti. Lääkäri varoitteli liikatoiminnasta ja kehoitti tulemaan vo jos oireita tulee.Mutta kerrankin joku uskoi että saatan tarvita sen tsh-arvon vaikka alle 1..Niin mulla nuorena oli ja olin terve. Toivon että auttaa. Fyysinen työ vie voimani että kotona nukun2 h tuntia enkä jaksa iltaisn mitään ylimääräistä.Tsemmppiä muillekkin vajaatoimintaa sairastaville.

5

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hellun

      Jos isokaan annos thyroxinia ei auta, niin pyydä rinnalle T3-valmiste. Miksi suotta kärsiä, kun apua on saatavilla. Jos sulla ei T4 muutu tarpeeksi tehokkasti T3:ksi, niin silloin on otettava T3 purkista. Voimia sinulle!

    • hylje maalla

      Kiitos sinulle vastauksestasi.Täytyykin nyt kuulostella mitä tämä thyroxinin nosto tekee..ja jos ei auta-niin otan tuon puheeksi. Voiko sitä määrätä tk-lääkäri? siis sitä T3?

    • Hellun

      Yleensä eivät määrää. Eivät osaa sitä käyttää. Aiheesta on menossa kova oppiriita ja T3 määrääviä lääkäreitä jahdataan. Valvira on antanut varoituksia ja toimintarajoituksia.

      Mutta on joitakin endokrinologeja ja yleislääkäreitäkin vielä, jotka sitä määräävät. Ja asia tulee ehkä muuttumaan kun tämä sota päättyy.

      Kannattaa googlettaa ja etsiä netistä vertaistukiryhmiä.

    • Vajaa rouva

      Hylje maalla, hyvä että olet aktivoitunut. Olet kärsinyt 15 vuotta kilpirauhasen vajaatoiminnan vajaalääkityksestä; joko annos on liian pieni tai yksi lääke ei riitä. Pystyt tämän takia tekemään vain osa-aikaistayötä.

      Vaadi parempaa. Liothyroninia, Armour Thyroidia ja Thyroidia saavat kirjoitta kaikki lääkärit. Ne ovat erityisluvallisia, eli lääkäri kirjoittaa sekä tavallisen reseptin että erityislupa-anomuksen. Sitten sinä viet molemmat apteekkiin, ja apteekki hoitaa asian eteenpäin.

      Kuten Hellun kirjoittaa, nyt on ajojahti ja vaikea saada näitä lääkkeitä. Koita ensin nostaa Thyroxinia, monilla jo se auttaa.

    • pikkasenvajaa

      Hei,

      Sinun pitää ottaa oma hoitosi tässä kilppariasiassa enemmän omiin käsiisi ja agressiivisesti kerätä tietoa ja vaatia hoitoa. En ymmärrä miksi tämä sairaus tuntuu olevan lääkäreille niin vaikea tai lähinnä että miksii on niin vaikea ne potilaan oireet ottaa huomioon ja tehdä sen perusteella ratkaisuja.

      Sinulla todella voi olla pelkkä tyroxin riittämätön hormonihoito ja voit tarvita rinnalle sitä T3 hormonia. Lisäksi sinun pitää selvittää veren kortisoli, jos nimittäin sairastat lisämunuaisen tulehdusta niin kilpirauhaskorvaushoito ei silloin pure. Lisämunuainen pitää hoitaa ensin. Tuossa yleisin oire on väsymys ja voimattomuus.

      Itse olin aluksi tk:ssa kilpparikokeissa ja minulla oli kyllä arvot niin pielessä että lääkitys aloitettiin muitta mutkitta mutta olin jo lukenut niin paljon kilpirauhasen vajaatoiminnasta että päätin siirtyä yksityiselle suoraan jatkamaan hoitoani ja kun menin sinne niin täynnä tietoa ja tahtoa niin minulle määrättiin heti kasa lisäkokeita joissa selvitettiin ettei minulla ole mitään muuta mikä voi aiheuttaa samoja oireita kuin kilppari. Tuota T3:sta ei minulta vielä kannattanut tietysti ottaa kun hoito vasta alkanut mutta myöhemmin se kohdallani myöskin kannattaa katsoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      360
      4175
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1779
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1536
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      63
      1520
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1360
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1321
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1319
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      201
      1306
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1205
    Aihe