Heinolan valtuusto valitsee paremman tai huonomman vaihtoehdon

KH valitsi huonomman

Kaupungin hallitus valitsi huonoimman kahdesta vaihtoehdosta. Heinolan edun mukaista olisi ollut valita ranta-alueiden yleiskaavoittus ja maanhallintaan keskitetysti tehdyt ratkaisut Heinolan tulevaisuuden ja kehittämisen ajatuksella.

Arviointitoimisto Mikko Helenius & Co esitteli kaksi eri vaihtoehtoa kehitettävän alueen Hevossaari-Korpinmaa-Vasikkasaari Heinolan päättäjille.

Huonomman vaihtoehdon
1) Aluetta ei kehitetä. Vuokrapalstat myydään tai vuokrataan pitkällä vuokrasopimuksella.
Tällöin alueen kehittäminen ja hyödyntäminen pysähtyy ja kaavoitusta ei voida tehdä.

Paremman vaihtohdon
2) Alueen kehittäminen selvitetään ja hyödynnetään. Kehitettävälle alueelle (Hevossaari-Korpimaa-Vasikkasaari) laaditaan vuokrasopimukset määrä-ajaksi, (esim. kaavoituksen ajaksi) jolloin vuotuinen vuokra on alempi kuin käypä vuokra, esim. 50 %.

Arviointitoimiston mukaa vaihtoehto 2 on kaupungin kehittämisen kannalta ehdottomasti parempi vaihtoehto.

Kaupungin maaomistus, alueen erinomainen sijainti, ympäristölliset ja taloudelliset seikat puoltavat alueen maankäyttöpotentiaalin selvittämistä ja hyödyntämistä.

Kaupunginjohtaja Teittinen kuten myös tekninen lautakunta esittivät vaihtoehdon kaksi mukaista päättämistä. Teittinen esitti kehitettävän alueen vuokrasopimusten uusintaa siten, että vuokrasopimukset uusittaisiin 8 vuodeksi (21.12.2022 päättyvään vuokraoikeuteen) ja vuokran määrä olisi 50 % käyvästä vuokrasta. Vuokraoikeus ei 21.12.2022 jatku.

Kaupunginhallitus päätti Hildenin esityksestä huonomman vaihtoehdon mukaisesti. Hildeniä kannattivat Aven, Järvinen, Karppinen, Rajajärvi, Timonen, Varjo ja Virtanen.
Hildenin esityksen mukaan Hevossaari-Korpinmaa-Vasikkasaari (ns. Yleiskaavoitettava alue) vuokrapalstat vuokrataan 30 vuodeksi.

Kehitettävän alueen kaavoitus vaikeutuu ellei tyrehdy kokonaan, kun vuokrapalstat ovat hajallaan siellä sun täällä.
Kaupungin maanomistus, alueen erinomainen sijainti, ympäristölliset ja taloudelliset seikat puoltavat alueen maankäyttöpotentiaalin selvittämistä ja hyödyntämistä.

Asia on valtuuston päätettävänä jo 15.9. Valtuutettujen tulisi nyt nähdä kokonaisuus ja kaupungin etu yksityisen edun sijaan. Vain 65 kesämökkiläisen etu ei saa ohittaa Heinolan keskeisen ja arvokkaan alueen kehittämistä ja maankäytön potentiaalin hyödyntämistä koko kaupungin hyväksi.

30

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaavakaavakaava

      Alueen kaava on Heinolan kehityksen kulmakivi. Ja sitähän ne pelkää; siksi pitkät vuokrasopparit ja tonttienmyynti. Kaavoitus halutaan estää.

    • Kaavan paikka

      Minkä vuoksi kaupungin hallitus haluaa estää kaavoitusta ja Heinolan kehittämistä maankäyttöä tehostamalla. Kysymys on myös Heinolan itsenäisyydestä, kun väki on vähentynyt elokuussa jo 80 ja sitä ennen toista sataa muutti pois Heinolasta. Heinolan suurtyöttömyys ja korkea verotus pelottaa. Tyhjät liikehuoneistot puhuvat omaa kieltään kaupungin taantumisesta. Minkä vuoksi hallitus haluaa sitoa kaupungin kehityksen ja tulevaisuuden 30 vuodeksi , kun keskeisen alueen, rantojen kaavoitus, jäädytettäisiin 30 vuodeksi muutaman kesämökkiläisen takia.

    • Järjetön piilotuki

      Päättäjille tehdyn asiantuntevan selvityksen mukaan ongelmana ovat myös yhdistysten vuokrasopimukset Heinolan rantapalstojen vuokrauksessa.
      Vuokralaisina on yksityisiä, yhdistyksiä ja yrityksiä.
      Yhdistyksistä suurin osa on ammattiyhdistyksiä tai niihin rinnastettavia muun muassa opettajien, eläkeläisten, rakennusalan, palomiesten ja tekn. ammattiyhdistyksiä. Vuokrapalstojen edulliset vuokrausehdot ovat olleet yhdistyksille erityisen edullisia vuotuisen vuokran osalta. Osa yhdistysten sopimuksista on tehty huoneenvuokrasopimuksilla, joiden vuosivuokra on halvimmillaan 17 euroa/vuosi. Maa-alueesta ei ole maksettu lainkaan vuokraa. Tämänkaltaisten aatteellisten tai sosiaalisin perustein huojennetuissa vuokraehdoissa on omat ongelmansa. Alennettu vuosivuokra on suoraa vuotuista tuloon verrattavaa tukea kaupungilt ko. yhdistykselle. Piilotuitoiminta aiheuttaa ongelmia yhdistysten tasapuolisen kohtelun kannalta. Yhdistysten tuki kanavoidaan yleensä näiden hakemina toiminta-avustuksina...


      Kaupungin rantapalstojen vuokralaiset ovat saaneet kaupungilta PIILOTUKEA. Kaupunginhallitus päätti 9.9. jatkaa kaupungin omistamien rantapalstojen vuokraamista 30 vuodeksi yksityisille, yhdistyksille ja yrityksille siten, että hallitus päättää vuokrasopimuksista. Ammattiyhdisten ja yritysten sekä yksityisten saama kaupungin piilotuki pitäisi lopettaa. Yhdistykset, yritykset ja yksityiset pitää asettaa samanarvoiseen asemaan kaupungin omistamia tontteja vuokrattaessa. Ammattiyhistyksillä ja yrityksillä lienee varaa maksaa käypää vuokraa, ei siis huoneenvuokralain mukaisesti 17 euroa vuodessa.

      Valtuuston pitäisi päättää vuokrapalstojen myynnistä tai vuokrauksesta sekä myös periaate miten rantapalstat myydään tai vuokrataan ja miten pitkäksi aikaa. Valtuuston tulee myös päättää kaavoitetaanko kaupungin keskeiset kehitettävät rantapalstat ja miten. Hallituksen esitys on hylättävä, koska se merkitsee 30 vuoden taantumaa kaupungin kehittämisessä maankäytön osalta.

    • vänkyvänky

      Uskokaa nyt Seppä ja kumppanit: te ette tiedä asioita parhaiten eikä tällä palstalla vänkytys muuta yhtään asiaa (onneksi).

      • kuvottavaa

        Mutta ammattiarvioijat tietävät, siis ne jolta te hallituksessa päätitte tilata arviot ja nyt jätätte ne noteeraamatta. Hintaa kertyi, mutta se ei ole mitään niiden menetysten rinnalla, joita kaupungille syntyy kaupunginhallituksen toilailun seurauksena.

        Ei sen väliä, olen kuullut että tätä asiaa tutkitaan usealla taholla ja epämääräisyydet varmasti tulevat julki eri foorumeilla.
        Ettei vaan alkaisi puntit joillakuilla tutisemaan, kun valmistuvat laskelmat kaupungin tappioista. Silloin useampaakin kuntalaista voi kiinnostaa, oliko kukaan vastaan hallituksen pöyristyttävää esitystä.

        Siinä onkin vielä selittelyä, miksi kaupungin miljoonaomaisuuden kehittäminen tehdään mahdottomaksi ja vieläpä meidän luottamushenkilöidemme toimesta, siis niiden joiden pitäisi valvoa KAUPUNGIN ETUA.

        Erotkaa, jos ette voi rehdisti toimia.


    • Heinolan edun takia

      Nyt se olisi valtuustolla se kaupunginhallituksen erottamisen paikka EPÄLUOTTAMUKSESTA. Kaupunginhallitus ei toimi koko Heinolan parhaaksi kaavoittamisen ja maankäytön osalta ja jarruttaa tai suorastaan estää Heinolan kehittämistä. Kimolan kanavan ja Kouvolan vesitieyhteyden hyödyntäminen tehokkaasti haudataan, mikäli rantapalstojen kaavoitusta tehdä. Kaupunginhallitus on menettänyt luottamuksensa äänestessään 8-0 kaavoitusosaston alkuperäistä valmistelua vastaan. Kaupunginarkkitehtien esityksen vastaisesti. Asiantuntintijoilta tilattujen arvioiden huonomman vaitoehdon mukaisesti. Kaupunginjohtajan esityksen esitystä vastaan.

      Kaupunginhallituksen päätös on vastoin Heinolan kehittämistä kaavoituksen ja maankäytön osalta, kun se vastustaa Heinolan maankäyttöpotentiaalin ja tärkeiden rantapalstojen kaavoittamista.

      Vuokrauspäätöksessa joudutaan punnitsemaan kaupungin edun ja yksityisen edun välillä. Kaupunginhallitus päätti yksityisen edun puolesta kaupungin edun vastaisesti, joten kaupunginhallitus tulee erottaa kuntalain mukaan EPÄLUOTTAMUKSESTA.

    • saakaswili

      Pankaa jo viimein se mummeli ojennukseen....

      • vahva kannatus

        lämmpästi kannatan. Onhan hän vuosikymmeniä estänyt Heinolan kehittämistä.


      • pilkkahinta
        vahva kannatus kirjoitti:

        lämmpästi kannatan. Onhan hän vuosikymmeniä estänyt Heinolan kehittämistä.

        Voikohan Heinolan kaupungin tai sen yhden valtuutetun haastaa oikeuteen kiinteistöjemme arvon alenemisesta kaupungin huonon hallinnoinnin vuoksi?


    • Lahti lähenee

      Heinolan väkiluku vähenee nopeasti. Kaupungilla ei ole varaa jättää maankäyttöpotentiaalia huomioimatta. On huolehdittava kaupungin tulevaisuudesta ja kehittämisestä.

      Väestötietojärjestelmän mukaan Heinolan väkiluku on vähentynyt tänä vuonna 203 hengellä. Elokuussa vähennystä oli peräti 81. Eli muuttoliike kiihtyy.

      Asukasluku oli 31.8. yhteensä 19.781, josta miehiä 9.640 ja naisia 10.141.
      Asukasluku oli 31.12.2013 yhteensä 19.984, josta miehiä 9.741 ja naisia 10.243.

      Miesten väkiluku on vähentynyt 101 hengellä ja naisten 102.
      Muuttavatko siis työikäiset ja perheet pois Heinolasta.
      Tilastokeskuksen ennusteen mukaan Heinolan väkiluku muuttuu siten, että aktiiviväestö, eli työikäiset vähenevät ja passiiviväestö kasvaa. Tätä kehitystä tukee Heinolan kaupunginhallituksen päätös jättää kaavoittamatta rantapalstat ja tehdä muutamaa mökkilästä ja ammattiyhdistystä varten 30 vuoden vuokrasopimukset.

      Heinolassa on voimakas väestökato. Elokuussa väki väheni 81 hengellä, suurtyöttömyys ja korkea veroaste. Noin joka neljäs heinolalainen nuori on työtön.

      Vesimaksuja esitetään korotettavaksi kolmella prosentilla mutta maankäyttöpotentiaalia ei huomioida. Nyt mättää jossakin ja pahasti. Valtuusto on 15.9. valinnan edessä, joko turvataan Heinolan tulevaisuus ja otetaan kaavoitus ja maankäyttö hyödyntämään kaupungin kehittämistä tai valitaan kaupunginhallituksen tekemä päätös, jossa yksityinen etu asetetaan kaupungin edun edelle.

      • sdhf agag

        Puhutte niin kauniisti yksityisestä edusta, joka on kaupunkilaisten yhteisen edun vastaista. Minä kutsun sitä suoraan siksi, mitä se mielestäni selvästi on, korruptioksi. Nyt haluan nähdä listan noista kaupunkilaisten varoilla vuosikymmenet mällänneistä, kauniilla rannoilla liki ilmaiseksi asuneista yksityisistä ja yhdistyksistä. Heidät kuuluu paljastaa samalla, kun epäpätevä ja korruptoitunut kaupunginhallitus erotetaan. Riittääkö erottaminen, vai onko tämä(kin) tutkimuspyynnön paikka? Onko liki ilmaisessa lomailussa meidän rahoillamme ollut mukana myös poliiseja, valtuutettuja, virkamiehiä? Tämäkö on ollut yksi niistä tekijöistä, jolla on saatu tietyt tahot tottelemaan 'päättäjiä' - palkkioksi on saatu lomailla, ja joku kuulemma jopa pysyvästi asua, melkein ilmaiseksi Ruotsalaisen rannoilla? Ei riitä, että tämä lopetetaan, vaan asia on selvitettävä juurta jaksain. Tämäkin. Onko Heinolassa tehty MITÄÄN kaupunkilaisten etua katsoen, vai onko KAIKESSA ajettu tiettyjen tahojen omaa etua? Mainitsetteko edes pari asiaa, jotka on tehty hyvin ja reilusti?


      • zxäöodihgäö
        sdhf agag kirjoitti:

        Puhutte niin kauniisti yksityisestä edusta, joka on kaupunkilaisten yhteisen edun vastaista. Minä kutsun sitä suoraan siksi, mitä se mielestäni selvästi on, korruptioksi. Nyt haluan nähdä listan noista kaupunkilaisten varoilla vuosikymmenet mällänneistä, kauniilla rannoilla liki ilmaiseksi asuneista yksityisistä ja yhdistyksistä. Heidät kuuluu paljastaa samalla, kun epäpätevä ja korruptoitunut kaupunginhallitus erotetaan. Riittääkö erottaminen, vai onko tämä(kin) tutkimuspyynnön paikka? Onko liki ilmaisessa lomailussa meidän rahoillamme ollut mukana myös poliiseja, valtuutettuja, virkamiehiä? Tämäkö on ollut yksi niistä tekijöistä, jolla on saatu tietyt tahot tottelemaan 'päättäjiä' - palkkioksi on saatu lomailla, ja joku kuulemma jopa pysyvästi asua, melkein ilmaiseksi Ruotsalaisen rannoilla? Ei riitä, että tämä lopetetaan, vaan asia on selvitettävä juurta jaksain. Tämäkin. Onko Heinolassa tehty MITÄÄN kaupunkilaisten etua katsoen, vai onko KAIKESSA ajettu tiettyjen tahojen omaa etua? Mainitsetteko edes pari asiaa, jotka on tehty hyvin ja reilusti?

        Juuri näin, selvää korruptiota. Poliittisesti uskolliset palkitaan rantatonteilla. Vai mitä mieltä ovat kokoomulaiset kaupunginhallituksen jäsenet? Likalle teatteri, mulle rantatontti, jee jee ja hyvä meininki.


      • Valtuusto päättää !
        zxäöodihgäö kirjoitti:

        Juuri näin, selvää korruptiota. Poliittisesti uskolliset palkitaan rantatonteilla. Vai mitä mieltä ovat kokoomulaiset kaupunginhallituksen jäsenet? Likalle teatteri, mulle rantatontti, jee jee ja hyvä meininki.

        Kyllä tästä mökkitonttiasiasta jaksavat seppä, Laitinen ja osa rinnevqaralaisista jauhaa paskaa päivästä toiseen. Korruptiojutut on täysin tuulesta temmattuja. Näillä jutuilla halutaan peitellä esim. Vuonna 2010 tuomittua venevarasta ja hänen henkilöllisyyttä, uskottelemalla että heinolalaiset luottamushenkilöt on hänen tapaisia.


      • symari desmasta
        Valtuusto päättää ! kirjoitti:

        Kyllä tästä mökkitonttiasiasta jaksavat seppä, Laitinen ja osa rinnevqaralaisista jauhaa paskaa päivästä toiseen. Korruptiojutut on täysin tuulesta temmattuja. Näillä jutuilla halutaan peitellä esim. Vuonna 2010 tuomittua venevarasta ja hänen henkilöllisyyttä, uskottelemalla että heinolalaiset luottamushenkilöt on hänen tapaisia.

        Sivulla 2 johdannossa kerrotaan alueen kehityksen merkityksestä Heinolan tulevaisuuteen

        http://www.heinola.fi/Dynasty/kokous/20142796-5-2.PDF

        Dokumentilla ei ole mitään tekemistä joidenkin 2010 asioiden kanssa, paitsi tietysti sinun pääkopassasi.

        Rantapalstojen jako aatteellisille yhdistyksille ja poliittisesti uskollisille sylikoirille on selkeää korruptiota.


      • Dynastian taitaja myös
        symari desmasta kirjoitti:

        Sivulla 2 johdannossa kerrotaan alueen kehityksen merkityksestä Heinolan tulevaisuuteen

        http://www.heinola.fi/Dynasty/kokous/20142796-5-2.PDF

        Dokumentilla ei ole mitään tekemistä joidenkin 2010 asioiden kanssa, paitsi tietysti sinun pääkopassasi.

        Rantapalstojen jako aatteellisille yhdistyksille ja poliittisesti uskollisille sylikoirille on selkeää korruptiota.

        Onkohan aemo-vaari asialla vai seppä-setä, sepän sälli Laitinen ei osaa siirrellä dynastiatekstejä vai onko kenties virkaheitto Ritva-täti asialla virkansa puolesta. Samaa sakkia, joka on Heinolan kehityksen jarruina ja valittavat päivästä toiseen.


      • etua valvomaan
        Dynastian taitaja myös kirjoitti:

        Onkohan aemo-vaari asialla vai seppä-setä, sepän sälli Laitinen ei osaa siirrellä dynastiatekstejä vai onko kenties virkaheitto Ritva-täti asialla virkansa puolesta. Samaa sakkia, joka on Heinolan kehityksen jarruina ja valittavat päivästä toiseen.

        Kyllä tässä tapauksena kehityksen jarruna ovat luottamushenkilöt, jotka kh:n pj:n esityksestä tekevät emämunauksen. Hävettää heidän puolestaan, itse eivät ilmeisesti osaa edes hävetä.

        Edellisen järjenjuoksusta kertoo surullisella tavalla se, että hänen mielestään kaupunkia ilmeisesti kehitetään järjettömillä 30v vuokrasopimuksilla.

        Kannattaisi kaikkien ryhmien miettiä ihan oman uskottavuuden kannalta, profiloituvatko kaupungin omaisuuden kähmijöiksi ja hyötyjen yksityistäjiksi vai
        ajavatko aidosti koko kaupungin etua ja valvovat sen toteutumista.

        Ainakin demarit astuivat hallituksen pj:n johdolla isoon läjään, josta on sosiaalidemokratia kaukana. Valtuustossa nähdään, uskaltavatko muut olla
        eri mieltä vai onko heidät peloteltu äänestämään hallituksen esityksen mukaan.

        Näytön paikka olisi myös PaHella, mikäli haluavat jatkossa säilyttää uskottavuuden.
        Myös Kok Juuso Seppälän kanta kiinnostaa. Hän kun käy eduskuntavaalikampanjaa
        Hämeen edunvalvoja -tittelillä. Hämeen edunvalvojan tulisi olla myös HEINOLAN EDUNVALVOJA, ei muutaman vuokralaisen. Uskotaan ja toivotaan, että Juuso haluaa tehdä oikein. Tässä casessa saattaa nimittäin aiheuttaa hallaa omalle uskottavuudelleen, onko se sen arvoista?


      • Heinolan puolesta
        Valtuusto päättää ! kirjoitti:

        Kyllä tästä mökkitonttiasiasta jaksavat seppä, Laitinen ja osa rinnevqaralaisista jauhaa paskaa päivästä toiseen. Korruptiojutut on täysin tuulesta temmattuja. Näillä jutuilla halutaan peitellä esim. Vuonna 2010 tuomittua venevarasta ja hänen henkilöllisyyttä, uskottelemalla että heinolalaiset luottamushenkilöt on hänen tapaisia.

        Valtuusto päättää yksityisen edun tai kaupungin edun mukaisesti. Vaihtoehtoja on asiantuntijoiden mukaan kaksi: Heinolan tulevaisuus eli alueen kehittäminen kaupunkistratgian mukaan tai kehitettävän rantapalsta-alueen taantuminen 30 vuodeksi, jolloin aluetta voi kaavoittaa eikä hyödyntää tehokkaasti. Kumman vaihtoehdon sinä valitset - 65 mökkiläisen edun vai Heinolan edun. Pian nähdään kumpi on valtuuston mielestä tärkeämpi Heinolan kaupungin etu vai yksityinen etu.


      • etua valvomaan
        Dynastian taitaja myös kirjoitti:

        Onkohan aemo-vaari asialla vai seppä-setä, sepän sälli Laitinen ei osaa siirrellä dynastiatekstejä vai onko kenties virkaheitto Ritva-täti asialla virkansa puolesta. Samaa sakkia, joka on Heinolan kehityksen jarruina ja valittavat päivästä toiseen.

        Nimim "Dynastian taitaja myös"

        Kuten kirjoitin, järjenjuoksustasi kertoo, että mielestäsi kaupunkia kehitetään 30v sopimuksilla.
        Eikö tässä asiassa kehityksen jarruna toimi hallitus?


    • H:lan tulevaisuus

      Tietääkö joku kertoa, mitä ryhmäkokouksissa on päätetty. Ovatko ryhmien puheenjohtajat samalla kannalla kuin kaupunginhallitus, että yksityinen etu on tärkeämp kuin koko kaupungin etu.

      Vaihtoehdot olivat asiantuntijoiden mukaan
      - aluetta (rantapalstat Hevossaari-Vasikkasaari-Korpinmaa) ei kehitetä. Vuokrapalstat myydään tai vuokrataan pitkällä vuokrasopimuksella.
      Kaupunginhallitus äänesti 8-0 tämän huonomman vaihtoehdon puolesta Hildenin eityksestä

      - alueen kehittäminen selvitetään ja hyödynnetään. Kehitettävälle alueelle laaditaan vuokrasopimukset määrä-ajaksi, jolloin vuotuinen vuokra on alempi kuin käypä vuokra, esim. 50 %
      Asiantuntijoiden ja kaupunginjohtajan mukaan tämä kehittämisen ja kaavoittamisen vaihtoehto on parempi ja pitäisi valita Heinolan kannalta.

      Kaupunginhallitus valitsi yksityisen edun Heinolan kehittämisen ja koko kaupungin edun sijaan. Lisäks kaupunginhallitus päätti, että kaupunginhallitus päättää itse, millä hinnoilla vuokrapaltat 30 vuodeksi vuokrataan tai myydään.

      Ottakaa yhteyttä valtuuston jäseniin ja tiedustelkaa, kumman vaihtoehdon sinulta kuntavaalissa äänen saanut valtuutettu/puolue huomenna valitsee kaupungin edun vai yksityisen edun.

    • kaapin paikka?

      Näyttää siltä, että hallitus tässä asiassa pistää uutta kaupunginjohtajaa ojennukseen. Länsirintamalta ei mitään uutta....

      Mitenkähän pitkään uusi johtaja jaksaa tällaista kaupungin kehittämistä? Onko tässäkin asiassa jollakin oma lehmä ojassa?

    • Heinolan kh:n tapa

      Niinpä. Onkohan va. kaupunginjohtaja Teittisen erottamispuuhastelu jo käynnistynyt kun Teittisen ehdotus kaadettiin kaupunginhallituksessa Hildenin johdolla 8-0. Teittisen ehdotus perustuu asiantuntijoiden (arkkitehdit, arviointitoimisto, Osuuspakkipien kiinteistönvälitys ym.) arvioihin, toisin kuin Hildenin esitys, jota asiantuntijat pitivät huonona vaihtoehtona eli KESKEISTÄ RANTA-ALUETTA EI KAAVOITETA. Kaavoittamisen sijaan kaupunginhallitus päätti, että vuokra-aikaa jatketaan 30 vuodeksi.

      Mihin Heinolassa tarvitaan arkkitehteja ja kaupunginjohtajaa, kun Hilden ja muut kaupunginhallituksen jäsenet jyräsivät niin arkkitehdit, arviointitoimistot sekä kaupunginjohtajan?

      Nyt kehitettävää ja keskeistä aluetta ei kaavoiteta eikä suunnitella maa-alueen hallintaan liittyviä ratkaisuja, jos valtuusto hyväksyy kaupunginhallituksen huonon esityksen.

      Nyt Kimolan kanavaa ja vesiyhteyttä Kouvolaan ei voida hyödyntää, jos kaupunginhallituksen päätös jää voimaan.

      Asiantuntijoiden mukaan kaupunginjohtajan esittämä vaihtoehto, joka hävisi äänestyksessä, on EHDOTTOMASTI PAREMPI.

      • turhaa tukea

        Mikäli valtuusto päättää rantojen yksityistämisen puolesta, kuten hallitus esittää, niin onko se jatkossa uskottavuusongelmaisena ryhmäpäätösautomaattina enää toimintakykyinen. Siitä kun varmasti pidetään huoli, että tämä päätettävä asia leviää mahdollisimman laajaan tietoisuuteen.
        Heinolan eduskuntaehdokkaillakaan ei ole hyvin pullat uunissa, jos nyt nähdään, ettei kotikunnan etu kiinnosta vaan vuokralaisvähemmistön. Uskooko silloin kukaan, että valtakunnan edunvalvontakaan toimisi?

        Nyt pitäisi ymmärtää, että mökkiläisiä on myös Heinolan ulkopuolelta. He eivät maksa kunnallisveroa eikä kaupunki hyödy heistä vuokran lisäksi. Heidän vuokseen pitäisi kuitenkin luopua alueen kehittämisestä 30 vuodeksi. Missä hallituksen ajattelu??? Herätkää valtuutetut


      • Kaikki voittaa
        turhaa tukea kirjoitti:

        Mikäli valtuusto päättää rantojen yksityistämisen puolesta, kuten hallitus esittää, niin onko se jatkossa uskottavuusongelmaisena ryhmäpäätösautomaattina enää toimintakykyinen. Siitä kun varmasti pidetään huoli, että tämä päätettävä asia leviää mahdollisimman laajaan tietoisuuteen.
        Heinolan eduskuntaehdokkaillakaan ei ole hyvin pullat uunissa, jos nyt nähdään, ettei kotikunnan etu kiinnosta vaan vuokralaisvähemmistön. Uskooko silloin kukaan, että valtakunnan edunvalvontakaan toimisi?

        Nyt pitäisi ymmärtää, että mökkiläisiä on myös Heinolan ulkopuolelta. He eivät maksa kunnallisveroa eikä kaupunki hyödy heistä vuokran lisäksi. Heidän vuokseen pitäisi kuitenkin luopua alueen kehittämisestä 30 vuodeksi. Missä hallituksen ajattelu??? Herätkää valtuutetut

        31-12 kh:n esitys voittaa ja kaupunki ja mökkiläiset voittaa.k


      • Ei voittoa
        Kaikki voittaa kirjoitti:

        31-12 kh:n esitys voittaa ja kaupunki ja mökkiläiset voittaa.k

        Kerro tarkemmin ja perustellen miten kaupunki voittaa!! Miksi Heinola ei saisi kehittyä?


      • sdgfdjgfdg
        Ei voittoa kirjoitti:

        Kerro tarkemmin ja perustellen miten kaupunki voittaa!! Miksi Heinola ei saisi kehittyä?

        Hildenin ja kumppaneiden hyöty on heidän mielestään sama kuin Heinolan etu. Heidän mielestään Heinola on he itse, ja ne, joita he haluavat suosia. Meidän vervaroillamme. Jakaen meidän kaikkien yhteistä omaisuutta suosikeilleen. Miten tämä eroaa korruptiosta? Minä en näe yhtään eroa.

        Voikohan Heinolan kaupungin valtuuston jäsenet olla niin aivokuolleita, että he pitävät 'vahvuutena' äänestää kaupunkilaisten etua vastaan? Maksetaanko heille siitä? Miten? Saavatko hekin ilmaisia rantatontteja, jos äänestävät 'oikein'?

        Nyt puhelimet kuumiksi, ja sähköpostit.


      • eeeeeeeeeeeeeeeeeeee
        sdgfdjgfdg kirjoitti:

        Hildenin ja kumppaneiden hyöty on heidän mielestään sama kuin Heinolan etu. Heidän mielestään Heinola on he itse, ja ne, joita he haluavat suosia. Meidän vervaroillamme. Jakaen meidän kaikkien yhteistä omaisuutta suosikeilleen. Miten tämä eroaa korruptiosta? Minä en näe yhtään eroa.

        Voikohan Heinolan kaupungin valtuuston jäsenet olla niin aivokuolleita, että he pitävät 'vahvuutena' äänestää kaupunkilaisten etua vastaan? Maksetaanko heille siitä? Miten? Saavatko hekin ilmaisia rantatontteja, jos äänestävät 'oikein'?

        Nyt puhelimet kuumiksi, ja sähköpostit.

        missä ilmaisia rantatontteja jaetaan?


      • Valtuuston valinta
        eeeeeeeeeeeeeeeeeeee kirjoitti:

        missä ilmaisia rantatontteja jaetaan?

        Eiköhän se ole ollut ilmaista rantapalstan jakoa, kun vuosivuokra on ollut halvimmillaan 17 euroa per vuosi. Maa-alueista ei ole vuokraa lainkaa maksettu.

        Kaupunki on myöntänyt PIILOTUKEA ammattiyhdistyksille lomanviettopaikoja varten lähes ilmaisina rantapalstoina. Myös jotkut yritykset ja yksityiset ovat saaneet rantapalstan ja rantaviivaa muutamalla sadalla eurolla (keskimäärin n. 400 euroa/vuosi). Keskeiset ja Heinolan kaavoittamisen ja elinkeinojen (matkailu, virkistys, liiketoiminta jne) kannalta tärkeä kaavoittamaton ranta-alue jää kaavoittamatta 30 vuodeksi, jos kaupunginhallitus saa päätöksensä valtuustossa läpi. Heinola jää suurtyöttömyyden tuppukyläksi, joka elää 30 tulevaa vuotta kehittämättä elinkeinoja ja kaupunkia.


      • Mökkiä etsimässä
        Valtuuston valinta kirjoitti:

        Eiköhän se ole ollut ilmaista rantapalstan jakoa, kun vuosivuokra on ollut halvimmillaan 17 euroa per vuosi. Maa-alueista ei ole vuokraa lainkaa maksettu.

        Kaupunki on myöntänyt PIILOTUKEA ammattiyhdistyksille lomanviettopaikoja varten lähes ilmaisina rantapalstoina. Myös jotkut yritykset ja yksityiset ovat saaneet rantapalstan ja rantaviivaa muutamalla sadalla eurolla (keskimäärin n. 400 euroa/vuosi). Keskeiset ja Heinolan kaavoittamisen ja elinkeinojen (matkailu, virkistys, liiketoiminta jne) kannalta tärkeä kaavoittamaton ranta-alue jää kaavoittamatta 30 vuodeksi, jos kaupunginhallitus saa päätöksensä valtuustossa läpi. Heinola jää suurtyöttömyyden tuppukyläksi, joka elää 30 tulevaa vuotta kehittämättä elinkeinoja ja kaupunkia.

        Onko asia jo päätetty ja voiko vuokrattavia kiinteistöjä myös ostaa?


      • Vauhtia myyntiin
        Mökkiä etsimässä kirjoitti:

        Onko asia jo päätetty ja voiko vuokrattavia kiinteistöjä myös ostaa?

        Näkyy olevan Oikotiellä pikku uudehko mökki Vasikkasaaressa olevan myynnissä. Minkähän takia siihen on rakennettu näinkin myöhään mökki, ilman sähköä, ja hinta pilvissä kokoonkin nähden?


    • kaavoitus alulle

      Jäävättiinkö nykyiset vuokrapalstojen haltijat valtuuston / hallituksen äänestyksestä?

      Laki ei salli henkilöä itseään tai hänen etujaan koskeviin äänestyksiin osallistumista.

      Se on sitä korruptiota, tiedoksi.

      Jos tällaista peliä on ollut, äänestyksen tulos ei voi olla pätevä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe