Pönttöjono ja veisuu

.ePaimen

Olen paljon miettinyt, miksi sielujemme vihollinen piti niin tärkeänä kieltää veisuun pönttöjonon aikana. Sielullisiudesta kai vanhimmat puhuivat neuvoa antaessaan ja ohjetta ettei saa laulaa.

Asia on aivan yksinkertainen lopulta huomasin.

Nyt kun rukoushuoneen täyttää keskustelun porina jonotuksen aikana, huomio keskittyy tärkeimpiin: synnit anteeksi todistaviin saarnaajiin.

Olisihan se ikävää, jos seuraväki laulaisi ja veisaisi Jeesuksesta Kristuksesta, joka on kuollut meidän syntiemme sovitukseksi. Huomio kääntyisi pääasiasta Jeesukseen, ja jonkun sydämessä voisi usko vahvistua ja jopa kiitos nousta Vapahtajalle.

Joten wihollisen kannalta paljon parempi näin, huomio pois Golgatan ristin miehestä, josta virret ja hengelliset laulut kertovat.

46

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Israelin vartija?

      Miksi pilkkaa yhtä suomalaista herätysliikettä. Ja kirjoitat niinkin olisit seurakunnan sisällä. Sinun toiminta on ala-arvoista.

      • uyhgfre97

        Toki ev. lut. kirkon jäsen on paikallisen ev. lut. seurakuntansa jäsen ja sisällä. Mut älkää samaistako ev. lut. seurakunnaksi mitään herätysliikkeen paikallis-kokoontumista.


    • .ePaimen

      Emme pilkkaa vaan titkimme sydäntemme tilaa.

      Yhteinen veisuu seurojen lopussa on nykyisten vanhinten neuvosta kielletty.

      Miksi!

      Koska virret ja hengelliset laulut, joita apostoli kehottaa runsaasti veisaamaan, nostavat kristityn katseen omista vioista, puutteista, laiminlyönneistä, heikkouksista ja rikkomuksista Hyvän Paimenen puoleen, joka omalla verellään on maksanut syntiemme kauhean velan täydestä hinnasta.

      EH kun saarnasi, niin kertovat entisistä ajoista, niinJumalan Sana hoiti monia ihan siinä penkissä, ja seuroista sai lähteä rukiisella leivällä ravittuna ja elämän vettä juoneena arkeen, Jeesuksen kohdattuaan Sanassa. Kyllä siinä ihan aito ilo ja kiitollisuus sydämestä nousee, todellinen vapaus, kun Jeesus itse vapauttaa eikä joku ihminen valtuuksineen.

    • .ePaimen

      Täältä ihan pikeasta Beetlehemistä, Jeesuksen syntymäkaupungista kitjoitan, en Kiirunan Beetlehemistä, jota TI ja muut yli kaiken ylistävät. Toki täällä peduiinejakin asuu, paljon on muslimeja ja juutalaisvaltio ympärillä.

      Tänne 8 km päähän Herra Jeesus tulee sanojensa mukaan pian takaisin, Öljymäelle Jerusalemiin. Maran ata, Tule Herra Jeesus!

    • .ePaimen

      Miksi syytän nykyisiä vanhimpia Jeesuksen syrjäyttämisestä.

      Koska Juhannusseuroissa joku vuosi sitten PG väitti, että Jeesus istuu taivaassa Isän oikealla puolella ja vanhimmat ovat seurakunnan pää, jota on toteltava.

      Tämä kauheus julkaistiin Rauhan Siteessä mustaa valkoisella.

      Vaikka PG tahtoisi olla esikoisten seurakunnan pää, ei hän sitä ole vaan lentää ulos kuin leppäkeihäs kun Jumalan ainoa Poika, Todellinen Esikoinen, niin tahtoo armostaan.

      • .ePaimen

        Olisko GP tutumpi


      • esikoismies
        .ePaimen kirjoitti:

        Olisko GP tutumpi

        ePaimen on oikeassa, muitakin Jumalan sanan väärennöksiä on saatu kuulla Lapin saarnaajilta vuosi toisensa perään. Tätä ei voi valheeksi väittää yksikään joka totuutta rakastaa.

        Keisarilla ei ole vaatteita.


    • Hollola 73

      Uskomattoman ala-arvoista käytöstä korkeasti oppineelta henkilöltä. Sotkeutuu asioohin, joista hänellä on vain toisen käden tietoa. Uskomaton millä röyhkeydellä ja asioiden vääristelemisellä toimit.

      Ei tarvitse paljon taitoa eikä viisautta, jotta voi puskista huudella ja vaatia erilaisia toimia herätysliikkeeeseen, johon ei itse kuulu.

      Mutta onneksi, sinua ei edes kuunnella, koska sinulla ei ole minkäänlaista virkaa tässä seurakunnassa. Etkä ole edes tämän seurakunnan jäsen. Emmehän me ulkopuolisille anna seurakuntaamme hoitoon. Seurakunta on Jumalan silmäterä ja hän siitä pitää huolen saarnaviran kautta

      Olen miettinyt mikä henkilö tämä Betlehemin pappi oikein on. Mikä on motivaatiosi lähde. Kristus se ei ainakaan ole. Huono käytöksesi ja ruma suhtautuminen kristityihin paljastaa että palkkasi maksaa toinen herra.

      Toivon että Jumala antaa sinulle sellaista mieltä ettet toimi häntä vastaan.

      • Israel ajan kello

        On sentään siunattu asia että Hollolan miehellä lähimmäisen rakkautta riittää, kirjoituksesta se oikein huokuu.
        Kai olet niitä, jotka Jeesukselta kysyi: Kuka on minun lähimmäiseni?

        ePaimen tietää oikein hyvin esikoisuuden ongelmat, suunnan ja vauhdin. Sehän se kirpaseekin.


      • teu,
        Israel ajan kello kirjoitti:

        On sentään siunattu asia että Hollolan miehellä lähimmäisen rakkautta riittää, kirjoituksesta se oikein huokuu.
        Kai olet niitä, jotka Jeesukselta kysyi: Kuka on minun lähimmäiseni?

        ePaimen tietää oikein hyvin esikoisuuden ongelmat, suunnan ja vauhdin. Sehän se kirpaseekin.

        ePaimen , on kunnollinen uskovainen ihminen ja onneksi ,
        on sen verran tietäväinen , että osaa huomattavasti asian
        laittaa , hyvään asian omaisen tieto ,taitoon . Tottahan toki
        hän tunnistaa Esikoisuuden ongelmat .EH aikaisesta asti ,
        siis suunta ja vahuhti , onkin eri asia , nimittäin Hollolan
        mies saisi niitä säännellä , tuloksen tietäisimme ..


      • viinimäen aita
        teu, kirjoitti:

        ePaimen , on kunnollinen uskovainen ihminen ja onneksi ,
        on sen verran tietäväinen , että osaa huomattavasti asian
        laittaa , hyvään asian omaisen tieto ,taitoon . Tottahan toki
        hän tunnistaa Esikoisuuden ongelmat .EH aikaisesta asti ,
        siis suunta ja vahuhti , onkin eri asia , nimittäin Hollolan
        mies saisi niitä säännellä , tuloksen tietäisimme ..

        Mahtaakohan tämä Teu olla klooni vai kopio, näyttää liian hyvältä ollakseen itse Teu. Sanat ovat melko selkeitä ei harha lyöntejä kirjaimia väärissä paikoissa. Lauseen rankenne vanhaa tuttua pilkku pilkun perään. Mutta sisältö vanhaa Teuta vääräkin on vanhurskas ja vanhurskas on väärä. Tällainen oppi täällä on vallalla.

        Täytyy tunnustaa että Hollolan kirjoittajalla on tervehenkinen ja sydämen asiat kunnossa, siellä ei ole sijaa väärälle opille.
        Minun nimeni tähden te joudutte pilkattavaksi, näin siinä kävi.
        Mutta teidän palkkanne on suuri iankaikkinen elämä ja autuus.


    • outo sana

      Kirkko ei ole seurakunta, eikä se essujouko ole yhtään sen enempää!

      Onko hollolan miehellä mitään käsitystä mikä on Raamatullinen Seurakunta, tuskin vain.

    • voi sua pikkuessua

      "Kristus se ei ainakaan ole. Huono käytöksesi ja ruma suhtautuminen kristityihin paljastaa että palkkasi maksaa toinen herra."

      Juuri tällä tavalla tyypillinen esikoislestadiolainen osoittaa muille kristityille, että hän on erehtymätön ja kaikkitietävä Herra.

      Mitä johtajat edellä, sitä heihin uskovat perässä. Hollolan mies todisti omakätisesti tässä koko maailmalle ettei hän usko Raamattuun kirjoitettua Jumalan sanaa.
      MIksi uskoisikaan, hänhän tietää kaiken paremmin kuin Raamattu, niin ovat hänen johtajansa hänelle opettaneet ja hän on sen uskonut.

      ON ihana asia että lakihenkiset esikoislestadiolaiset kertovat avoimesti täällä mitä he ajattelevat muista kristityistä, ja mitä heistä pitää ajatella kristikunnan keskellä.

      Ei savua ilman tulta, taas tänään saimme tästä oivan todistuksen.

      ePaimen toki kirjoittaa sarkastisesti vähän sanoisinko ivallisestikin joskus,
      mutta se ei muuta tosiasioita esikoislestadiolaisuuden tilanteesta, eikä
      riitä meille esikoislestadiolaisille(kkaan) oikeudeksi tuomita häntä helvettiin.
      Sellaista oikeutta meille ihmisille ei ole onneksi annettu.

      Varoitettu on lausumasta mitään tuomioita, sanktiona Raamatussa ilmoitetaan vaaraksi joutua itse tuomituksi omalla tuomiollaan.

      Hollola 73, huomasitko kuinka häpäisit viestilläsi paitsi itsesi, myös meille rakkaan esikoislestadiolaisen herätysliikkeen. Seuraavaksi kuulemme:"Katso nyt, tuollaisia he ovat!!!" Ja todisteena on sinun viestisi.

      Nyt akannattaisi kaikken niiden vaieta, jotka edelleen kannattavat liikkeemme Raamatun vasteisia oppeja ja toimintamalleja. Näin pääsisimme realistiseen
      (totuudenmukaiseen) keskusteluyhteyteen muiden ihmisten kanssa. Liikkeemme julistuksessa on nyt vikaa, eikä se poistu kieltelemällä eikä valehtelemalla. Ei liioin hyökkäilemälla ja tuiomitsemalla niitä jotka kertovat kuinka ikävästi asit liikkeessämme nyt ovat. KUn totuus uskalletaan kohdata ja pyytää ihan seurakunnan johtoa myöten julisesti anteeksi vääriä tewkoja ja vääriä todistuksia, niin siitä avautuu tie uuteen Kristus-maailmaan, jossa on lupa olla myös heikko ja erehtyväinen ja sellaisena rakastettu ja hyväksytty, kuten oikeassa Jumalan valtakunnassa on asia.

      • Rakkaus takana

        Nuin se ei ainakaan ole, totuutta ei lainkaan.


    • hollola73

      Eihän me seurakunna sisäisiä asioita anneta ulkopuolisten hoitoon. Vaikka betlehemin profeetta korkeastioppinut pappi vetoaisi kuinka EHn puheisiin, ei se poista sitä tosiasiaa että hän on seurakunnan ulkopuolella. Joten sama kuin tuuli ujeltaa yhtä paljon häntä kuunnellaan seurakunnassa. Pahennatte vaan tilannettanne ottamalla asiamiehiksi seurakunnan ulkopuolisia ihmisiä.

      Näin se vaan yksinkertaisesti on.

      • yksi usko vain

        Näinhän se menee. Olen samoilla linjoilla Hollolan miehen kanssa aika sääli että ei kelpaa kuin kirkon miehet ei heittää pääryjä sikojen eteen lukee raamatussa


      • .ePaimen

        Surullista tilanteessa on että yhtä vähän hollolan miehen samoja kuullaan eslest johdon parissa kuin ulkopuolisten. Samaan kasaan pannaan lauman kehut ja moitteet, ei tunnu missään.äkatsos, oikeat johtajat eivät keskustele, vaan johtavat.

        Niin kauan sopulilaumassa saa olla, kun suunta on sama jyrkänne ja vikinät samat vikinät. Vaan annas kun lammas alkaa määkiä "en minä tahdo kirkosta erota" noin johan paimenten todellinen luonne tulee näkyviin. Kirjoita lähetysmiehille mitä kirjoitat, kyllä heillä paperille käyttöä löytyy....


      • .ePaimen
        .ePaimen kirjoitti:

        Surullista tilanteessa on että yhtä vähän hollolan miehen samoja kuullaan eslest johdon parissa kuin ulkopuolisten. Samaan kasaan pannaan lauman kehut ja moitteet, ei tunnu missään.äkatsos, oikeat johtajat eivät keskustele, vaan johtavat.

        Niin kauan sopulilaumassa saa olla, kun suunta on sama jyrkänne ja vikinät samat vikinät. Vaan annas kun lammas alkaa määkiä "en minä tahdo kirkosta erota" noin johan paimenten todellinen luonne tulee näkyviin. Kirjoita lähetysmiehille mitä kirjoitat, kyllä heillä paperille käyttöä löytyy....

        Eslest liikkeessä muuten on tärkeämpää kuka puhuu tai allekirjoittaa kuin mitä puhutaan tai kirjoitetaan! Näin pysyy sanottu oikeissa autoritatiivisissa käsissä. "Apostolista sanomaa julistamme" kuin enkelit taivaasta, koska meidät on tähän asetettu. Jos arvostelette siunaus menee, sanoo OM


      • älkääpä yrittäkö

        hollola73 17.9.2014 klo 22:11

        Onko Jeesus mielestänne ulkopuolinen, kun neljästä miehestä ruotsinlaåissa on tarvinnut tehdä epäjumala? Tehän olette tehneet tuhansista esikoislestadiolaisista ulkopuolisia lähtemällä sekoilemaan muutaman uskon perässä joilla ei ole edes peruskäsitystä kristinuskosta.

        ei nämä .ePaimenet etc. ole hoitajiksi hakeutuneetkaan, mutta ulkopuolelta
        on paljon helpompi nähdä virtahepo esikloislestadiolaisessa olohuoneessa.
        Me esikoilsestadiolaiset jotka uskomme Kristukseen, olemme hylänneet liikkeessämme julistettavat ihmisopit joita erehdyttävästi nimitetään mm. kristillisyyden yhteisiksi neuvoiksi, joita kaikkien on toteltava. Lukekaa Raamatusta siellä on kaikille meille yhteiset neuvot, joista käy ilmi muun muassa sellainen etärkeä asia että pelastukseen ei tarvita esikoislestadiolaisuutta sen kummemin kun muitakaan laisuuksia, vaan Jeesus Kristus ja usko häneen.

        Kun seurakunta olkoon minkä niminen hyvänsä, alkaa julistaa itseään ja johtajiaan Jeesuksen sijasta, niin sikea on joka sellaisen hyväksyy JUmalan sanana joka on aivan ihmisoppia. Koko kristinuskon ilosanoma sovituksesta Jumalan kanssa uskon ja kasteen kautta Kristuksessa Jeesuksessa, on silloin kadotettu, ja tilalle on otettu itsevanhurskauttaminen ja itsesovitus, jonka kuvan me kaikki esikoislestadiolaiset tunnemme kuinka se käytännössä tapahtuu.

        Me emme pelastu tekemällä, vaan vaan me pelastumme uskomalla Kristukseen. Ero on kuin yöllä ja päivällä. Sen näkee vasta sitten kun Jeesus saa avata silmät
        silmänvoiteellaan. Meillä on alkukirkon kolme uskontunnustusta joissa tunnustamme mihin me kristityt uskomme. Opetelkaa ne ulkoa ja tulkaa sitten
        takaisin, niin näette kaikki asiat, myöskin lähimmäisenne tyystin eri valossa


      • .ePaimen
        älkääpä yrittäkö kirjoitti:

        hollola73 17.9.2014 klo 22:11

        Onko Jeesus mielestänne ulkopuolinen, kun neljästä miehestä ruotsinlaåissa on tarvinnut tehdä epäjumala? Tehän olette tehneet tuhansista esikoislestadiolaisista ulkopuolisia lähtemällä sekoilemaan muutaman uskon perässä joilla ei ole edes peruskäsitystä kristinuskosta.

        ei nämä .ePaimenet etc. ole hoitajiksi hakeutuneetkaan, mutta ulkopuolelta
        on paljon helpompi nähdä virtahepo esikloislestadiolaisessa olohuoneessa.
        Me esikoilsestadiolaiset jotka uskomme Kristukseen, olemme hylänneet liikkeessämme julistettavat ihmisopit joita erehdyttävästi nimitetään mm. kristillisyyden yhteisiksi neuvoiksi, joita kaikkien on toteltava. Lukekaa Raamatusta siellä on kaikille meille yhteiset neuvot, joista käy ilmi muun muassa sellainen etärkeä asia että pelastukseen ei tarvita esikoislestadiolaisuutta sen kummemin kun muitakaan laisuuksia, vaan Jeesus Kristus ja usko häneen.

        Kun seurakunta olkoon minkä niminen hyvänsä, alkaa julistaa itseään ja johtajiaan Jeesuksen sijasta, niin sikea on joka sellaisen hyväksyy JUmalan sanana joka on aivan ihmisoppia. Koko kristinuskon ilosanoma sovituksesta Jumalan kanssa uskon ja kasteen kautta Kristuksessa Jeesuksessa, on silloin kadotettu, ja tilalle on otettu itsevanhurskauttaminen ja itsesovitus, jonka kuvan me kaikki esikoislestadiolaiset tunnemme kuinka se käytännössä tapahtuu.

        Me emme pelastu tekemällä, vaan vaan me pelastumme uskomalla Kristukseen. Ero on kuin yöllä ja päivällä. Sen näkee vasta sitten kun Jeesus saa avata silmät
        silmänvoiteellaan. Meillä on alkukirkon kolme uskontunnustusta joissa tunnustamme mihin me kristityt uskomme. Opetelkaa ne ulkoa ja tulkaa sitten
        takaisin, niin näette kaikki asiat, myöskin lähimmäisenne tyystin eri valossa

        se on aika jymäys kun eslest kristitty tulee uskoon! vaan ei ole helppoa hänellä sitten tässä kristllisyydessä.


      • tuo on, niin että
        .ePaimen kirjoitti:

        se on aika jymäys kun eslest kristitty tulee uskoon! vaan ei ole helppoa hänellä sitten tässä kristllisyydessä.

        Niin se on itsensä kieltämisen tie se portti on ahdas ja tie on kaita joka vie elämään.ja anteeksi antamista ja pyytämistä me tarvitaan koska me ollaan syntisiä ja joudumme syntiin. yksi vain on ollut synnitön. Toiset suulla tunnustaa Kristusta mutta elämällään kieltää sovintoveressä on valtava voima. Mielen muutos täytyy tapahtua en enää tahdo synneilläni murhetta tuotaa taivaalliselle Isälleni vaikka joka päivä joudummekin syntiin ajatuksin sanoin ja teoin


      • muuttis
        .ePaimen kirjoitti:

        se on aika jymäys kun eslest kristitty tulee uskoon! vaan ei ole helppoa hänellä sitten tässä kristllisyydessä.

        Näin on ePaimen, sellaisen jymäyksen on, Kiitos Jeesuksen, monet esikoiset saaneet kokea. Ja tästä syystä ja voimasta haluamme kertoa perinneuskoville, että hekin saisivat tulla osalliseksi siitä rakkaudesta minkä usko yksin Herraan Jeesukseen antaa.

        Vihollinen on ovelasti sekoittanut Kristuksen kristillisyyteen, jota julistetaan, ylistetään ja jota seuraamalla luvataan pelastus. Kristillisyydellä tarkoitetaan *ei Kristusta, vaan esikoisuutta. Vieläpä vaaditaan kuuliaisuutta kristillisyyden vanhimmille sekä heihin luottaville saarnamiehille.

        Salaseura "yhteinen ymmärrys" on se, mitä vastaan ei saa olla, ei kysellä, ei arvostella.

        Iso virtahepo voi hyvin esikoisuudessa, ikävä sanoa.


      • teu,
        älkääpä yrittäkö kirjoitti:

        hollola73 17.9.2014 klo 22:11

        Onko Jeesus mielestänne ulkopuolinen, kun neljästä miehestä ruotsinlaåissa on tarvinnut tehdä epäjumala? Tehän olette tehneet tuhansista esikoislestadiolaisista ulkopuolisia lähtemällä sekoilemaan muutaman uskon perässä joilla ei ole edes peruskäsitystä kristinuskosta.

        ei nämä .ePaimenet etc. ole hoitajiksi hakeutuneetkaan, mutta ulkopuolelta
        on paljon helpompi nähdä virtahepo esikloislestadiolaisessa olohuoneessa.
        Me esikoilsestadiolaiset jotka uskomme Kristukseen, olemme hylänneet liikkeessämme julistettavat ihmisopit joita erehdyttävästi nimitetään mm. kristillisyyden yhteisiksi neuvoiksi, joita kaikkien on toteltava. Lukekaa Raamatusta siellä on kaikille meille yhteiset neuvot, joista käy ilmi muun muassa sellainen etärkeä asia että pelastukseen ei tarvita esikoislestadiolaisuutta sen kummemin kun muitakaan laisuuksia, vaan Jeesus Kristus ja usko häneen.

        Kun seurakunta olkoon minkä niminen hyvänsä, alkaa julistaa itseään ja johtajiaan Jeesuksen sijasta, niin sikea on joka sellaisen hyväksyy JUmalan sanana joka on aivan ihmisoppia. Koko kristinuskon ilosanoma sovituksesta Jumalan kanssa uskon ja kasteen kautta Kristuksessa Jeesuksessa, on silloin kadotettu, ja tilalle on otettu itsevanhurskauttaminen ja itsesovitus, jonka kuvan me kaikki esikoislestadiolaiset tunnemme kuinka se käytännössä tapahtuu.

        Me emme pelastu tekemällä, vaan vaan me pelastumme uskomalla Kristukseen. Ero on kuin yöllä ja päivällä. Sen näkee vasta sitten kun Jeesus saa avata silmät
        silmänvoiteellaan. Meillä on alkukirkon kolme uskontunnustusta joissa tunnustamme mihin me kristityt uskomme. Opetelkaa ne ulkoa ja tulkaa sitten
        takaisin, niin näette kaikki asiat, myöskin lähimmäisenne tyystin eri valossa

        Minä Uskon , että ne neljä on tehnyt Jeesuksesta ulkopuolisen ! Miksi ?
        koska vallan himo on saavuttanut heidät ja niin suuren osan ristityistä ..
        jotka eivät meinaa uskoa muuta kuin lapin veikkoja . (hollola 73 )

        Ei ole ymmärtänyt : lainkaan mitä täällä on tehty , viime kesänä ei
        sitten pätkääkään , kaikestä päätellen , täällä oli vain 4 evankelistaa
        jotka ei ymmärrä mitään ,,ei ainakaan perus tietoja kristillisyydestä .

        Aivan , ei nämä /tai tämä ePaimen ole hakeutunut Es/Lestojen hoitajaksi
        JA jos on, kiitos Herran hän pystyy kyllä sen tekemään , ja se on varmasti
        kuin "Jeesus sanoo" NM: sen kertoi . Että Sika on se joka sellaisen hyväksyy
        eli ihmis opillisen jumalaluusopin .

        Jumalan Kanssa Uskon , ja Kasteen kanssa Jeesuksen oppi on unohdettu
        ja jouduttu Omanvanhurskauden saastaan , se on saa ta nan työ ja teko..

        Unohdettu on , Lahjavanhurskaus joka on Jumalan työ ja teko , sillälailla
        sellainen, unohtaminen tapahtuu hyvin lapin veikkojen ohjeen mukaan ,,
        se itsesovitus josta n. NM. "jeesus puhui " on kauhistus JUMALALAN ,
        SILMISSÄ, ymmärrättekö , jos ette , älkää H73 , kirjoittako tänne.-


      • 5+7#
        teu, kirjoitti:

        Minä Uskon , että ne neljä on tehnyt Jeesuksesta ulkopuolisen ! Miksi ?
        koska vallan himo on saavuttanut heidät ja niin suuren osan ristityistä ..
        jotka eivät meinaa uskoa muuta kuin lapin veikkoja . (hollola 73 )

        Ei ole ymmärtänyt : lainkaan mitä täällä on tehty , viime kesänä ei
        sitten pätkääkään , kaikestä päätellen , täällä oli vain 4 evankelistaa
        jotka ei ymmärrä mitään ,,ei ainakaan perus tietoja kristillisyydestä .

        Aivan , ei nämä /tai tämä ePaimen ole hakeutunut Es/Lestojen hoitajaksi
        JA jos on, kiitos Herran hän pystyy kyllä sen tekemään , ja se on varmasti
        kuin "Jeesus sanoo" NM: sen kertoi . Että Sika on se joka sellaisen hyväksyy
        eli ihmis opillisen jumalaluusopin .

        Jumalan Kanssa Uskon , ja Kasteen kanssa Jeesuksen oppi on unohdettu
        ja jouduttu Omanvanhurskauden saastaan , se on saa ta nan työ ja teko..

        Unohdettu on , Lahjavanhurskaus joka on Jumalan työ ja teko , sillälailla
        sellainen, unohtaminen tapahtuu hyvin lapin veikkojen ohjeen mukaan ,,
        se itsesovitus josta n. NM. "jeesus puhui " on kauhistus JUMALALAN ,
        SILMISSÄ, ymmärrättekö , jos ette , älkää H73 , kirjoittako tänne.-

        Teukka, oletko saanut helppokäyttönäppäimistön?


      • eräs vaan
        älkääpä yrittäkö kirjoitti:

        hollola73 17.9.2014 klo 22:11

        Onko Jeesus mielestänne ulkopuolinen, kun neljästä miehestä ruotsinlaåissa on tarvinnut tehdä epäjumala? Tehän olette tehneet tuhansista esikoislestadiolaisista ulkopuolisia lähtemällä sekoilemaan muutaman uskon perässä joilla ei ole edes peruskäsitystä kristinuskosta.

        ei nämä .ePaimenet etc. ole hoitajiksi hakeutuneetkaan, mutta ulkopuolelta
        on paljon helpompi nähdä virtahepo esikloislestadiolaisessa olohuoneessa.
        Me esikoilsestadiolaiset jotka uskomme Kristukseen, olemme hylänneet liikkeessämme julistettavat ihmisopit joita erehdyttävästi nimitetään mm. kristillisyyden yhteisiksi neuvoiksi, joita kaikkien on toteltava. Lukekaa Raamatusta siellä on kaikille meille yhteiset neuvot, joista käy ilmi muun muassa sellainen etärkeä asia että pelastukseen ei tarvita esikoislestadiolaisuutta sen kummemin kun muitakaan laisuuksia, vaan Jeesus Kristus ja usko häneen.

        Kun seurakunta olkoon minkä niminen hyvänsä, alkaa julistaa itseään ja johtajiaan Jeesuksen sijasta, niin sikea on joka sellaisen hyväksyy JUmalan sanana joka on aivan ihmisoppia. Koko kristinuskon ilosanoma sovituksesta Jumalan kanssa uskon ja kasteen kautta Kristuksessa Jeesuksessa, on silloin kadotettu, ja tilalle on otettu itsevanhurskauttaminen ja itsesovitus, jonka kuvan me kaikki esikoislestadiolaiset tunnemme kuinka se käytännössä tapahtuu.

        Me emme pelastu tekemällä, vaan vaan me pelastumme uskomalla Kristukseen. Ero on kuin yöllä ja päivällä. Sen näkee vasta sitten kun Jeesus saa avata silmät
        silmänvoiteellaan. Meillä on alkukirkon kolme uskontunnustusta joissa tunnustamme mihin me kristityt uskomme. Opetelkaa ne ulkoa ja tulkaa sitten
        takaisin, niin näette kaikki asiat, myöskin lähimmäisenne tyystin eri valossa

        Jos te olette hyljänneet kristillisyyden opit. Ettehän te enää ole silloin esikoislestadiolaisia.


      • naulan kanta
        eräs vaan kirjoitti:

        Jos te olette hyljänneet kristillisyyden opit. Ettehän te enää ole silloin esikoislestadiolaisia.

        Juuri näin eräs vain on aivan oikeassa he itse itsensä erottavat. Sääli


      • Tehkää parannus
        naulan kanta kirjoitti:

        Juuri näin eräs vain on aivan oikeassa he itse itsensä erottavat. Sääli

        Yritättekö te nyt selitellä, että esikoislestadiolaisuus ei olisikaan Jeesuksen lampaista
        Jeesuksen ympärille koottu lauma? Huh huh! Ja te toimitte porttivahteina meidän yhteisessä hengellisessä kodissamme? NO eipä puhunut Lestadius sitten turhaan nästä kahdelle jalalle nousevista Jeesuksen lampaita puskevista vuohista.

        Olette te kaksi edellistä kirjoittajaa vakavasti sairaita hengellisesti. Taivaaseen ei todellakaan mene kuin yksi tie, se on usko Kristukseen,

        Joka muuta puhuu on valehtelija.


      • varo vaan
        Tehkää parannus kirjoitti:

        Yritättekö te nyt selitellä, että esikoislestadiolaisuus ei olisikaan Jeesuksen lampaista
        Jeesuksen ympärille koottu lauma? Huh huh! Ja te toimitte porttivahteina meidän yhteisessä hengellisessä kodissamme? NO eipä puhunut Lestadius sitten turhaan nästä kahdelle jalalle nousevista Jeesuksen lampaita puskevista vuohista.

        Olette te kaksi edellistä kirjoittajaa vakavasti sairaita hengellisesti. Taivaaseen ei todellakaan mene kuin yksi tie, se on usko Kristukseen,

        Joka muuta puhuu on valehtelija.

        No ehkä se nähdään joskus kun kuolema koittaa


      • korvatulppa
        Tehkää parannus kirjoitti:

        Yritättekö te nyt selitellä, että esikoislestadiolaisuus ei olisikaan Jeesuksen lampaista
        Jeesuksen ympärille koottu lauma? Huh huh! Ja te toimitte porttivahteina meidän yhteisessä hengellisessä kodissamme? NO eipä puhunut Lestadius sitten turhaan nästä kahdelle jalalle nousevista Jeesuksen lampaita puskevista vuohista.

        Olette te kaksi edellistä kirjoittajaa vakavasti sairaita hengellisesti. Taivaaseen ei todellakaan mene kuin yksi tie, se on usko Kristukseen,

        Joka muuta puhuu on valehtelija.

        Otsikon aiheeseen palatakseni, niin totta on, että Lapista tuli kielto ettei saa veisata pönttöjonon aikana.

        Samoin kiellettiin saarnaajien kokouspöytäkirjojen laittaminen ruksan ilmoitustauluille. Vaikka Suomen saarnaajat olivat itse niin sopineet.

        Kaiken huipuksi wanhimmat kielsivät saarnaajia mistään asioista puhumasta yksityisesti sekä pöntöstä, mistä asioista oli keskusteltu tai päätetty.
        Hyvästi hyvin alkanut avoimuus.

        Tää on nyt tätä lappivallan käyttöä, mitään ei vastata, ei kerrota. Pimeyden ruhtinas nauraa.


      • .ePaimen
        tuo on, niin että kirjoitti:

        Niin se on itsensä kieltämisen tie se portti on ahdas ja tie on kaita joka vie elämään.ja anteeksi antamista ja pyytämistä me tarvitaan koska me ollaan syntisiä ja joudumme syntiin. yksi vain on ollut synnitön. Toiset suulla tunnustaa Kristusta mutta elämällään kieltää sovintoveressä on valtava voima. Mielen muutos täytyy tapahtua en enää tahdo synneilläni murhetta tuotaa taivaalliselle Isälleni vaikka joka päivä joudummekin syntiin ajatuksin sanoin ja teoin

        "tuo on, niin että" on käsittääkseni aitoa tämän kristillisyyden hengellisyyden kuvausta parhaasta päästä.


      • huoleti
        korvatulppa kirjoitti:

        Otsikon aiheeseen palatakseni, niin totta on, että Lapista tuli kielto ettei saa veisata pönttöjonon aikana.

        Samoin kiellettiin saarnaajien kokouspöytäkirjojen laittaminen ruksan ilmoitustauluille. Vaikka Suomen saarnaajat olivat itse niin sopineet.

        Kaiken huipuksi wanhimmat kielsivät saarnaajia mistään asioista puhumasta yksityisesti sekä pöntöstä, mistä asioista oli keskusteltu tai päätetty.
        Hyvästi hyvin alkanut avoimuus.

        Tää on nyt tätä lappivallan käyttöä, mitään ei vastata, ei kerrota. Pimeyden ruhtinas nauraa.

        Nyt on varmaan menny korvatulpat niin syvälle että et ole kuullut mitään tai tieto on vääristynyt sen takia. Onneksi ei tarvitse varuskunnan murhetta kantaa riittää kun omalle kohdalle kilvottelee uskossa loppuun asti


      • eräs hämeestä
        Tehkää parannus kirjoitti:

        Yritättekö te nyt selitellä, että esikoislestadiolaisuus ei olisikaan Jeesuksen lampaista
        Jeesuksen ympärille koottu lauma? Huh huh! Ja te toimitte porttivahteina meidän yhteisessä hengellisessä kodissamme? NO eipä puhunut Lestadius sitten turhaan nästä kahdelle jalalle nousevista Jeesuksen lampaita puskevista vuohista.

        Olette te kaksi edellistä kirjoittajaa vakavasti sairaita hengellisesti. Taivaaseen ei todellakaan mene kuin yksi tie, se on usko Kristukseen,

        Joka muuta puhuu on valehtelija.

        Asia on yksinkertainen. Jos kiellät lutherin opin et ole enää luterilainen. Jos kiellät esikoislestadiolaisen opin et ole enää esikoislestadiolainen. Enhän minä sinua pois aja, vaan sinä itse kieltämällä seurakunnan opin. Et voi olla samaan aikaan sisällä ja ulkona. Olet jommassakummassa. Mikä toivon että saisit parannuksenarmon epäuskostasi.


      • ????
        eräs hämeestä kirjoitti:

        Asia on yksinkertainen. Jos kiellät lutherin opin et ole enää luterilainen. Jos kiellät esikoislestadiolaisen opin et ole enää esikoislestadiolainen. Enhän minä sinua pois aja, vaan sinä itse kieltämällä seurakunnan opin. Et voi olla samaan aikaan sisällä ja ulkona. Olet jommassakummassa. Mikä toivon että saisit parannuksenarmon epäuskostasi.

        On siis olemassa esikoislestadiolainen oppi?

        Eikö se ole se oppi, minkä voi löytää Raamatusta? Vai ovatko ne eri asioita? Onko Lutherin oppi eri asia näiden kanssa? Jos uskon sen, mitä Raamattu opettaa, mutta en usko esikoislestadiolaista oppia, olen hukassa, niinkö?

        Vai onko tämä loputonta taistelua siitä, kuka omistaa sen oikean opin, koska kaikki väittävät, että juuri heillä se on? Raamattu on siis vain joidenkin ymmärrettävissä ja hallittavissa ja siis kuuluu heille? Mistä voin tietää, ettei oikea oppi olekin vaikkapa vanhoillislestadiolainen oppi?

        Pitääkö siis uskoa esikoislestadiolaiseen oppiin tullakseen autuaaksi? Raamattu ei riitä, niinkö? Jos en sano uskovani kaikkea, mitä esikoislestadiolaisuudessa opetetaan, olenko irtisanoutunut siitä? Esikoislestadiolaisuudesta irtisanoutuminen on siis epäuskoa?


      • 5+7#
        tuo on, niin että kirjoitti:

        Niin se on itsensä kieltämisen tie se portti on ahdas ja tie on kaita joka vie elämään.ja anteeksi antamista ja pyytämistä me tarvitaan koska me ollaan syntisiä ja joudumme syntiin. yksi vain on ollut synnitön. Toiset suulla tunnustaa Kristusta mutta elämällään kieltää sovintoveressä on valtava voima. Mielen muutos täytyy tapahtua en enää tahdo synneilläni murhetta tuotaa taivaalliselle Isälleni vaikka joka päivä joudummekin syntiin ajatuksin sanoin ja teoin

        tuo on, niin että 18.9.2014 09:01

        Oletko ihan oikeasti tutkinut mitä tapahtuu, jos eroatte kirkosta ja otatte Sakramentit omiin käsiin?

        Alempana "Eräs Hämeestä" tiesi sentään jotain sanomalla: "Asia on yksinkertainen. Jos kiellät Lutherin opin et ole enää luterilainen." Niin käy, jos päänne pidätte.

        Jatko ei ollut enää yhtä vakuuttavaa, kun hän sanoi:
        "Jos kiellät esikoislestadiolaisen opin et ole enää esikoislestadiolainen"

        Sellaista oppia ei ole, vaan lestadiolaisuudella on sama pohja kirkon kanssa.

        "Yhdistyksen toiminta perustuu ainoastaan Pyhään Raamattuun ja Lutherin oppiin, joihin perustuen se työskentelee uskonnollisen elämän syventämiseksi."

        Tältä pohjalta pitää lähteä ajattelemaan Sakramenttien omiin käsin ottamista.


      • oles nyt törkyturpa
        eräs hämeestä kirjoitti:

        Asia on yksinkertainen. Jos kiellät lutherin opin et ole enää luterilainen. Jos kiellät esikoislestadiolaisen opin et ole enää esikoislestadiolainen. Enhän minä sinua pois aja, vaan sinä itse kieltämällä seurakunnan opin. Et voi olla samaan aikaan sisällä ja ulkona. Olet jommassakummassa. Mikä toivon että saisit parannuksenarmon epäuskostasi.

        MItä sä sitten nau'ut täällä? Opettele olemaan hiljaa. Et sinä esikoislestadiolaisuutta omista, etkä yksinoikeuksia meidän kaikkien yhteiseen hengelliseen kotiimme röyhkimys.


      • oles nyt törkyturpa
        oles nyt törkyturpa kirjoitti:

        MItä sä sitten nau'ut täällä? Opettele olemaan hiljaa. Et sinä esikoislestadiolaisuutta omista, etkä yksinoikeuksia meidän kaikkien yhteiseen hengelliseen kotiimme röyhkimys.

        hämeen huijarille siis tämä edellinen viesti


      • hollola
        oles nyt törkyturpa kirjoitti:

        MItä sä sitten nau'ut täällä? Opettele olemaan hiljaa. Et sinä esikoislestadiolaisuutta omista, etkä yksinoikeuksia meidän kaikkien yhteiseen hengelliseen kotiimme röyhkimys.

        Ihana tuo Jumalan hengen ääni tuon rakkaan veljen kirjoituksessa. Varsinkin kaunis nimi jonka hän minulle antoi törkyturpa. Näin ne hengen hedelmät näkyy. Se on ihana kun Jumala näyttää Lapsensa kautta miten ettei saa naukua ja kirjoittaa kuinka uskoo, mutta tällä siunauksen suulla häne saa sanoa miten muiden tulee uskoa ja hoitaa asioita. Tällä hengellä kun hoidatte sanomaanne niin uskon että se tuo siunauksen jumalallenne.

        Epäilen vain että vaikea on saarnaajien ottaa vastaan teitä jos haukutte heitä samalla tavalla. Ja uskon että he kokevat niinkuin minäkin että olette eri isän lapsia. Teidän tekonne näyttää minkä herran palveluksessa olette. Teiltä tulee raivoa, haukkumista yms.

        Kaikki on hyvin kunhan koko seurakunta ymmärtäisi millaisen valkeuden te olette saaneet. Seurakunnan tulisi muuttaa kaikki teidän mieleiseksenne.

        Ihana on teidän oppinne, mutta siihen kaipaa sellainen ihminen joka tuntee itsensä syntiseksi saarnatun sanan alla ja kaipaa jumalan pojan sovitustyötä omalle kohdalleen. Tällaiselle riittää esikoisten seurakunta ja tuttu turvallinen armon evankeliumi.


      • Hollola
        hollola kirjoitti:

        Ihana tuo Jumalan hengen ääni tuon rakkaan veljen kirjoituksessa. Varsinkin kaunis nimi jonka hän minulle antoi törkyturpa. Näin ne hengen hedelmät näkyy. Se on ihana kun Jumala näyttää Lapsensa kautta miten ettei saa naukua ja kirjoittaa kuinka uskoo, mutta tällä siunauksen suulla häne saa sanoa miten muiden tulee uskoa ja hoitaa asioita. Tällä hengellä kun hoidatte sanomaanne niin uskon että se tuo siunauksen jumalallenne.

        Epäilen vain että vaikea on saarnaajien ottaa vastaan teitä jos haukutte heitä samalla tavalla. Ja uskon että he kokevat niinkuin minäkin että olette eri isän lapsia. Teidän tekonne näyttää minkä herran palveluksessa olette. Teiltä tulee raivoa, haukkumista yms.

        Kaikki on hyvin kunhan koko seurakunta ymmärtäisi millaisen valkeuden te olette saaneet. Seurakunnan tulisi muuttaa kaikki teidän mieleiseksenne.

        Ihana on teidän oppinne, mutta siihen kaipaa sellainen ihminen joka tuntee itsensä syntiseksi saarnatun sanan alla ja kaipaa jumalan pojan sovitustyötä omalle kohdalleen. Tällaiselle riittää esikoisten seurakunta ja tuttu turvallinen armon evankeliumi.

        Ihana on teidän oppinne, mutta siihen EI KAIPAA sellainen ihminen joka tuntee itsensä syntiseksi saarnatun sanan alla ja kaipaa jumalan pojan sovitustyötä omalle kohdalleen. Tällaiselle riittää esikoisten seurakunta ja tuttu turvallinen armon evankeliumi.


      • ????
        Hollola kirjoitti:

        Ihana on teidän oppinne, mutta siihen EI KAIPAA sellainen ihminen joka tuntee itsensä syntiseksi saarnatun sanan alla ja kaipaa jumalan pojan sovitustyötä omalle kohdalleen. Tällaiselle riittää esikoisten seurakunta ja tuttu turvallinen armon evankeliumi.

        Mikä on esikoislestadiolainen oppi, minä kyselin. Toivon siihen vastausta!


      • 14+4-12
        ???? kirjoitti:

        Mikä on esikoislestadiolainen oppi, minä kyselin. Toivon siihen vastausta!

        Ei taida tulla vastausta kysymykseesi, koska esikoisten oppi on lappioppi, joka ei ole luterilaisuutta vaan sekaisin vapaiden suuntien sekä ihmissääntöjen ja omien tekojen oppia. Nämä hollolan miehet uskovat ihmisiin, ikäänkuin vanhimmat olisivat lunastaneet heidät.


      • tie Kristus on
        14+4-12 kirjoitti:

        Ei taida tulla vastausta kysymykseesi, koska esikoisten oppi on lappioppi, joka ei ole luterilaisuutta vaan sekaisin vapaiden suuntien sekä ihmissääntöjen ja omien tekojen oppia. Nämä hollolan miehet uskovat ihmisiin, ikäänkuin vanhimmat olisivat lunastaneet heidät.

        IKävä sanoa, mutta "14 4-12" on 20.9.2014 klo 12:06 kirjoittamassaan viestissä oikeassa.

        Nyt on kuitenkin sillä tavalla, että meidän uskossa valvovien kristittyjen tehtänä on pilkkaamisen sijasta julistaa ilosanomaa Kristuksesta näille lain alla eläville vangeille,
        että hekin pääsisivät iloitsemaan kanssamme Jumalan lasten vapaudesta ilosta ja rauhasta jonka Jeesus Kristus meille lahjoittaa uskon kautta ilman omia töitä.

        Meidän siis pitää toimia niin, että teemme Kristusta eli evankeliumia heille tunnetuksi, tätä ihanaa ilosanomaa. OLen näet varma siitä että joukossamme on paljon niitä kristittyjä jotka odottavat israelin lohdutusta. Sanomaa siitä että minäkin olen armahdettu syntinen ja Jumalan lapsi, juuri tällaisena kun olen.


      • ainokaarina1
        tie Kristus on kirjoitti:

        IKävä sanoa, mutta "14 4-12" on 20.9.2014 klo 12:06 kirjoittamassaan viestissä oikeassa.

        Nyt on kuitenkin sillä tavalla, että meidän uskossa valvovien kristittyjen tehtänä on pilkkaamisen sijasta julistaa ilosanomaa Kristuksesta näille lain alla eläville vangeille,
        että hekin pääsisivät iloitsemaan kanssamme Jumalan lasten vapaudesta ilosta ja rauhasta jonka Jeesus Kristus meille lahjoittaa uskon kautta ilman omia töitä.

        Meidän siis pitää toimia niin, että teemme Kristusta eli evankeliumia heille tunnetuksi, tätä ihanaa ilosanomaa. OLen näet varma siitä että joukossamme on paljon niitä kristittyjä jotka odottavat israelin lohdutusta. Sanomaa siitä että minäkin olen armahdettu syntinen ja Jumalan lapsi, juuri tällaisena kun olen.

        virsi 184.
        Lue ja laula...


      • ????
        tie Kristus on kirjoitti:

        IKävä sanoa, mutta "14 4-12" on 20.9.2014 klo 12:06 kirjoittamassaan viestissä oikeassa.

        Nyt on kuitenkin sillä tavalla, että meidän uskossa valvovien kristittyjen tehtänä on pilkkaamisen sijasta julistaa ilosanomaa Kristuksesta näille lain alla eläville vangeille,
        että hekin pääsisivät iloitsemaan kanssamme Jumalan lasten vapaudesta ilosta ja rauhasta jonka Jeesus Kristus meille lahjoittaa uskon kautta ilman omia töitä.

        Meidän siis pitää toimia niin, että teemme Kristusta eli evankeliumia heille tunnetuksi, tätä ihanaa ilosanomaa. OLen näet varma siitä että joukossamme on paljon niitä kristittyjä jotka odottavat israelin lohdutusta. Sanomaa siitä että minäkin olen armahdettu syntinen ja Jumalan lapsi, juuri tällaisena kun olen.

        Täytyy myöntää, että näissä keskusteluissa ei tunnu olevan päätä ei häntää.

        Kaikki puhuvat loppujen lopuksi täsmälleen samasta asiasta, mutta eivät voi ymmärtää olevansa samalla puolella.

        Tämä tuntuu järjettömältä!

        Siksi halusin kysyä, mikä on ESIKOISLESTADIOLAINEN OPPI ja toivon vastausta henkilöltä, joka sen mainitsi.

        Jos käsitykseni loukkaa yhdistystä, jonne olen jäsenmaksuni maksanut, osaan pysyä poissa. En halua loukata ketään.


    • Pöntöt

      Saahan sitä vessajonossa lauleskella jos se helpottaa hätää. Aikanaan se pönttö vapautuu. Jonota kärsivällisesti.

      • viikatemies

        Saarnapönttö = vessanpönttö; taitaa nykyään olla tosi tämä yhtälö tai oikeastaan ollut jo jonkin aikaa. Samanlainen hengellisen julistuksen sisältö lillii kummassakin.


    • Koko pönttöjono kannattaa lopettaa ennenkuin viranomaiset puuttuu asiaan ! Oletteko todella ajatelleet asiaa syvemmältä?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe