Väkipako Heinolasta johtuu kyvyttömästä

valtuustosta?

Vuosikausia jatkunut väestön väheneminen, työpaikkojen ulosliputtaminen ja yleinen huonovointisuuden lisääntyminen Heinolassa on ihmetyttänyt laajalti. Kun nyt on paljastunut, että luonnonkauniiden vesistöjen rannoilla majailevat kaikenkarvaiset vuokrapalstalaiset ovatkin syöneet heinolalaisten pöydissä, alkaa isokuva hahmottua perin juurin. Heinolan kukoistamisen esteenä on kaavoittamatta jätettyjen rantojen roima vajaakäyttö ja hyödyntämättä jättäminen.

16

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entiin

      Naulankantaan!

    • joopa joo

      Ei, vaan väestö pitäisi vaihtaa vähän normaalimpaan. Ei muutama pääsky kesää tee.

      • Niin Tavis

        Mikäs väestössä on vikana, joka kunnassa on joku torvi joka hyökkii vanhusten päälle tai uhkailee ulkoilijaa.
        Se on niin tavallista, niinhän?


    • hgfhkftyyu

      Eikö tästä ole jotkut "toverit" jo kauan puhuneet ja kirjoittaneet !!!!! suutaan soittanna Seppä Rusila Laitinen Siekkinen Rämö ym ym ja muutkin `Rinnevaaralaiset` ?.
      Hulppiaa kun kansakin tajuaa ketkä on heidän puolellaan vaikka vittumaisia ja sen maineessa ovat nämä muutamat "ammattivalittajat".

      • fgdfgsdfh

        Hilden, älä viitsi. Huono kirjoitustyylisi ja sisältö paljastaa sinut joka kerta.


      • Jljljljljl
        fgdfgsdfh kirjoitti:

        Hilden, älä viitsi. Huono kirjoitustyylisi ja sisältö paljastaa sinut joka kerta.

        Jarmokin on herännyt. fgdfgsdfh


    • Heinolan lopetus

      Joo yli 80 asukasta lähti Heinolasta pelkästään elokuussa. Vuoden alusta elokuun loppuun lähti yli 200 asukasta. Asukasluku oli vuoden alussa 19.984 ja elokuun lopussa 19.781. Jos muuttovirta jatkuu yhtä suurena, niin vuoden lopussa vähennystä lienee noin 300-400 eli Heinola kutistuu ja liitetään muutaman vuoden päästä LAHTEEN.
      Sitäkö nykyiset päättäjät haluavat. Siirtää päätäntävallan, sote-päätökset, kaavoitus- ja budjettivallan Lahteen keskitettyyn suurkuntaan. Lahden seudun joukkoliikenne sujuu hyvin Heinolassakin uusissa linja-autoissa ja hyvin suunnitelluissa vuoroissa, joten näyttöä on siitä, että annetaan lahtelaisten järjestää, kun Heinolassa ei osata.

      Heinolan keskusta autioituu. Liikkeet ja palvelut ovat siirtyneet ja siirtyvät Lahteen, joten Lahdessa asiointi joka tapauksessa lisääntyy eikä ole enää vapaaehtoista tai valinnaista vaan pakko.

      • olsa1

        Niin lähti. 149 hautuumaalle lopuks ajaks. 51 lähti opiskelemaan tai muuten.


      • Väki vähenee
        olsa1 kirjoitti:

        Niin lähti. 149 hautuumaalle lopuks ajaks. 51 lähti opiskelemaan tai muuten.

        Kuoliko Heinolassa elokuuhun mennessä 149? Niinhän se on, että iäkkäät kuolevat ja Heinola on eläkeläiskaupunki, jonne nuoria ei muuta muualle muuttaneiden tai kuolevien tilalle. Väki siis vähenee nopeasti ja pian Heinolassa on eläkeläisiä enemmistö. Eivätkä eläkeläiset käytä ravintola-, matkailu- tai muitakaan palveluja. Hyvä jos entisten teollisuustyöläisten eläkkeet riittävät ruokaan. Kaupunki järjestää kallista palvelutaloasumista asukkailleen yhdessä kansalaisopiston kanssa eläkeläisten Heinolassa. Heinolaa johtavat myös eläkeläiset entiseen tapaan. Hallituksen puheenjohtaja on 70-vuotias ja valtuuston puheenjohtaja lienee sitäkin vanhempi. Eläkkeet menevät palvelutalomaksuihin, eivät hyödytä liike-elämää, joten keskusta autioituu kauppaliikkeistä.

        Hautuusmaalle lähteneet lasketaan myös muuttotappioon, kun kuolleiden tilalle, edes Heinolan halpojen asuntohintojenkaan takia ei muuta uusia asukkaita. Niinpä kuntien yhdistämisraja, 20 000 on ylitetty ajat sitten, ja väki vähenee nopeasti, jo yli 200 tänä vuonna eikä uusia asukkaita Heinolaan saada edes rantapalstoille, kun niitä vuokrataan 30 vuodeksi vanhoille mökkiläisille.


    • neuvoksetar

      Kyllä se on kuule niinpäin, että Lahti liitetään Heinolaan, ja me päättäjät/lopettajat päätämme Heinolan vasta sen jälkeen...tirsk!

    • Lyömmä rahoiks

      Saako Heinolasta paetessaan pakolaisstatuksen?

      • niin löimme

        Terveisiä Kauniaisista. Tämä on pieni ja siisti kunta Espoossa. Rahaa näillä on, kas kun ovat paljolti ruåttinkiälisiä. Muutin tälle pakolaiseksi vuosi sitten Heinolasta. Tuli heti kämppä ja mukavasti taskurahaa (pari tonnia kuussa nettona, mikä täällä on pikkuraha). Töihin ei vielä tarttenut mennä. Kun anot turvapaikkaa, älä vaan sano pakenevasi köyhyyttä ja kurjuutta. Ne passittaa sut Vantaalle tai Lahteen (huonolla tuurilla jopa takaisin Heinolaan) ja antaa satasen taskurahaa. Turvapaikka-anomukseen pittää kirjoitella, että pakenee fasistista ja poliittisia noitavainoja harjoittavaa Heinolan kaupunginhallitusta. Sano vielä, että Heinolassa ne vihaa ruåttinkielisiä, ulkomaalaisia ja itse asiassa ihan kaikkia paitti änkyrädemareita, niin käsittely nopeutuu. Jepsulikeikkaa ja niin ootte poliittisia turvapaikanhakijoita ja pian ruopsahtaa pakolaispaperit.. Lycka till, vi ses.


      • Hih, hih

        Joku jo sitä täällä s-24 on kysynyt jo aiemmin, niin minä nyt vielä uudistan: mitä kaupunki maksaa pois lähteville.


      • Hönölästä kajahtaa
        Hih, hih kirjoitti:

        Joku jo sitä täällä s-24 on kysynyt jo aiemmin, niin minä nyt vielä uudistan: mitä kaupunki maksaa pois lähteville.

        Laitiselle maksetaan varmaan ainakin tonni kun häätäjä pääsee asialle ja häätäjä saa vielä hyvän mielen uroteosta.


    • miettikääpä tätä

      Muistatteko, kun runsas vuosi sitten saimme kuulla, että NSA tosiaan tallentaa kaiken digitaalisen kommunikoinnin maailman kaikilta ihmisiltä? Oletteko ajatelleet sitä? Onko se juurtunut tajuntaanne? Miettikääpä, mitä se voi tarkoittaa.

      Tietysti on kyse vallanhimosta, ihmisten kontrolloimisesta asioilla, joita he ovat tehneet, niiden käyttämisestä kiristyksen välineinä. Hiukan samaan tapaan kuin Heinolassa tietyt tahot kiristävät toisia tottelemaan itseään, arvelen. Mutta koska ahneus on vallanhimon ohessa maailmaa nykyään ohjaava voima, minä veikkaan, että nuo valtavat tietokannat tulevat vielä ainakin osittain väestön käyttöön. Tietoja myydään. Muistakaa, että ennustin. Ajatelkaapa, miten kätevää olisi saada transkriptit, ajat, vastaanottajat ja puhelun sijainti tiettyjen poliitikkojen puhelinkeskusteluista viime vuosien ajalta. Ja kopiot heidän sähköposteistaan. Pinkkana kaikki tekstit, mitä he ovat kirjoitelleet nettiin. Lista sivuista, joita ovat selanneet, päivämäärineen, viipymisaikoineen. Hakukoneiden haut ja tulokset. Tekstiviestit. Facebook (Stasi book) tiedot mukaanluettuna kaikki käyttäjän jo poistamat yksityiskohdat. Pankkisiirrot. Luottokorttien ja pankkikorttien käytöt. Sairaushistoria. Ja sitten nuo samat heidän lapsistaan, puolisoistaan.

      Kuinka paljon olisitte valmis maksamaan saadaksenne pitävät todisteet tiettyjen henkilöiden nolaamiseksi ja heidän toimintansa lopulliseksi lopettamiseksi?

      Tätä kannattaa meidän kunkin omalta kohdaltamme ajatella. Toimimmeko aina niin, että emme joudu häpeään, jos tuo kauhuskenaario lopullisesti toteutuu (ja onhan se toteutumassa, ellemme kaikki yhdessä estä sitä)? Kuka haluaisi elää yhteiskunnassa, jossa minkäänlaista yksityisyyttä ei enää ole? No, me elämme sitä nyt. Meistä jokaisesta on tiedot NSA:n Utahin datavarastossa ja heidän muissa laitoksissaan, emmekä tiedä, mitä he niillä tiedoilla aikovat tehdä. Siinä voi monen pikkupoliitikon korruptiot ja henkilökohtaiset noloudet paljastua, ja jopa kalveta mitättömyyteen. Kannattaako korruptiota enää lainkaan harrastaa? Eikö ole parempi tunnustaa väärintekonsa ja alkaa uusi rehellinen elämä? Silloin ei tarvitse pelätä paljastumista, ja silloin NSA saa haistaa pitkät.

      Vielä muutama laki voimaan, ja tämäkin kirjoitus vie minut USA:n presidentin lennokkilistalle tai vankilaan. Olemme menossa kohti hirveää totalitääristä kauhuskenaariota. Ellemme ala kaikki toimia yhdessä. Ahneiden pikku merkanttienkin kannattaa alkaa tajuta tämä ja puhdistaa lakanansa.

      • Ajatus liitää

        Mielikuvituksesi on rajaton.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe