Saavatko rankaisijat rangaistuksensa Ukrainassa?

Amnesty

Ukrainassa on käynnistetty tutkimus rangaistuspataljoonien toiminnasta. Ukrainan armeijan syyttäjä on nostanut kanteen Amnesty International -ihmisoikeusjärjestön julkistettua selvityksen siviiliväestöä vastaan tehdyistä sotarikoksista Donbassin alueella.

Asiantuntijat ovat kuitenkin vakuuttuneita siitä, että Kiovan hallitusta, joka kantaa suurimman vastuun Ukrainan tragediasta, ei todennäköisesti aseteta syytteeseen.

Ihmisoikeusaktivistit ovat syyttäneet Ajdar-pataljoonaa julmuuksista ja rikollisista toimista siviilejä vastaan, mikä on ristiriidassa myös siihen kuvaan nähden, minkä Kiova on tästä "Majdanin isänmaallisista vapaaehtoisista" koostuvasta pataljoonasta antanut.

Ukrainan valtionsyyttäjä Vitali Jarjoma on sanonut, että tutkinta yksityisten pataljoonien Ukrainassa tekemistä sotarikoksista aloitetaan, koska pääministeri Arseni Jatsenjuk oli Amnesty Internationalin pääsihteerille luvannut näin tehdä.

Itse asiassa ihmisoikeusjärjestö tavallaan auttoi Kiovaa. Ukrainan vakinaisten asevoimien ja oligarkkien rahoittaman pataljoonan välillä on ristiriita.

Viime keväänä Oikea sektori -puolueen johtaja Dmitri Jarosh tappoi Ukrainan asevoimien kannattaja Aleksandr Muzytshkon. Nyt tilanne on edelleen huonontunut: Kiovan hallituksen joukkojen Itä-Ukrainassa kärsimän tappion jälkeen yksityinen pataljoona uhkaa uudella vallankaappauksella.

Ehkä rankaisijoita rangaistaan ​​rikoksistaan​​. Kiovan on kuitenkin tehtävä vielä paljon, jotta näin tapahtuisi: pataljoonalla on usein paremmat aseet kuin vakinaisilla joukoilla.

Mutta miten rangaista henkilöitä, jotka antoivat käskyn aloittaa rangaistusoperaation? Noin 3 000 siviiliä on YK:n julkistamien tietojen mukaan tapettu Itä-Ukrainassa sodan alusta lähtien. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch on löytänyt todisteita siitä, että Ukraina on käyttänyt fosforipommeja ja Grad-rakettitykistöjärjestelmää siviiliväestöä vastaan​​.

"Ukraina ei ole Kansainvälisen rikostuomioistuimen jäsen eikä se ole allekirjoittanut Rooman perussopimusta. Siksi sitä ei voida syyttää rikoksista ihmisyyttä vastaan​​. Joitakin syytteitä saatetaan periaatteessa nostaa maan omissa tuomioistuimissa. Syyte presidenttiä tai pääministeriä vastaan, jotka antoivat käskyn avata tulen siviilejä kohti, on kuitenkin hyvin epätodennäköinen skenaario Ukrainassa."

Mutta tällaiset rikokset eivät saa jäädä rankaisematta. Rangaistusoperaation aloittamisen määränneet henkilöt ja näiden käskyjen toteuttajat saavat rangaistuksensa ennemmin tai myöhemmin.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siteeksi totta

      Tuohan oli kopio Verkkomedian "uutisesta". Eikö palstan sääntöjen mukaan lähde pitäisi mainita? Jutussa on hieman tottakin mukana, tutkinta alkaa mutta se koskee yhtä lailla separatistien rikosten selvittelyä. Mainittu Human Rights Watchin raportti kertoo, toisin kuin tuossa väitetään, ettei fosforipommien käytöstä siviilejä vastaan ole todisteita.

      Milloinhan tutkinta ulotetaan koskemaan Venäjän valtion johtoa?

    • TodisteetTallessa

      Onneksi venäjän natsit eivät pääse karkuun.

    • tasan käy vai?

      Tehdään niinkuin Suomessa 1918 sisällissodassa. Toisen puolen porukkaa tapetaan sodan jälkeen, toisen ei. Taitaa jäädä malesialaiskoneen tuhoajatkin ilman rangaistusta. Isoveli suojelee!

      • "malesialaiskoneen tuhoajatkin"

        Venäjän tapahan on se että erimieltä olevat ja epämiellyttävät ihmiset katoaa tai ainakin he kuolevat epämääräisissä oloissa. (niinkuin sekin eräs valkoisen rekan kuski joka ei kait halunnut osallistua varastamiseen)

        Näin ollen en ihmettelisi jos myös eräs BUK ampuja katoaa maan multiin.

        Saa nähdä miten heille käy jotka on kuvattu hävittämässä malesialaiskoneen todistusaineistoa.


    • "Kapinallisten" rangaistuspataljoonista on todisteet kaikkien nähtävillä, samoin joukkohauta/joukkohautoja. Ja myös siitä että tahalleen tappavat siviilejä ampumalla suoraan alueille joilla ei ole vihollista.

      Siihen nähden Ukrainan joukot on puhtaita kuin pulmuset.
      Jos muuta näyttöä on niin näytöt esille kiitos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe