Villakoira meille?

villakoira?

Hei.

Tässä kirjoittelee 13 vuotias likka, jolla on nyt jyrsijöitä. Ennen on ollut villakoiria.
Nyt olen taas kiinnostunut villakoirista. Toy-, kääpiö- tai keskarivilliksistä.

Minulla oli viimeisin koirani, kun olin 4-5 vuotias, joten muistikuvaa ei ole minkäänlaista, että mitenkäs nyt koiran hoito menikään tällä rodulla.

Kysymyksiä alkuunsa villiksistä =

1. Normaali elinikä? (n.)
2. Allergisoiko paljoa? Minulla on eläinallergiat ja astma.
3. Onko rotu helposti oppivainen?
4. Miten turkinhoito? Eikö leijonaleikkaus ollut perustyyli, vai miten näin muistelisin?
5. Millainen ruoka villakoiralle (kääpiö- ja keskari).

Kysymykset jatkuu, mutta nyt ihan peruskysymyksiä, liittyy periaatteessa kaikkiin koirarotuihin. =

6. Millaiset lenkit koiralle on sopivat? Milloin, kuinka pitkiä.. ?
7. Hyvä tietää ennen hankintaa?

* - * - * - * - *

Olisi kiva tietää myös kokemuksia villakoirista. Mutta minulla on
vielä yksi kysymys =

Millä keinolla suostutella isäpuoli hankkimaan koira?
Isäpuoli ei pidä eläimistä, ja se olisi periaatteessa ainoa este.

5

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 123456789

      En osaa kauheen hyvin sanoa, mutta sen tiiän, että villakoira ei allergisoi kaikkia allergisia ihmisiä, mutta varma ei koskaan voi olla. Ja turkinhoito on työlään puoleista. Harjattavaa on paljon. Rotu on tosi oppivainen ja ystävällinen, eikä missään nimessä vain seurakoira. Villakoirat on aktiivisia ja touhukkaita ja nauttii liikunnasta, harrastuksista ja omistajan kanssa puuhailusta. Eli jos ja kun villiksen hankit, tulee sun tarjota sille riittävästi aktiviteettia (harrastus, temppujen teko, esineiden piilotus, frisbeen heitto, tietenkin lenkkeilytykset). Hätätilassa hoitamattoman umpitakkuisen turkin voi leikata lyhyeksi ja antaa kasvaa harjaten samalla, mut aktiviteeteista ei kannata tinkiä. Ne tekee koiran onnelliseks.

      • jokukoirallinen

        Ihmettelen väitettä, ettei villakoira sopisi vain seurakoiraksi, suurinosa villakoirista (varsinkin pienemmistä) elää pelkkinä seurakoirina.
        Hoidin keskikokoista villakoiraa omien koirieni lisänä jonkin aikaa eikä se ollut ollenkaan tyytymätön pelkkiin pitkiin (10km päivä, vapaana osan ajasta mut ei silloinkaan sinkoillut hulluna ylimääräistä energiaa pois vaikka olisi saanutkin) lenkkeihin, liekö se oli sitten poikkeuksellinen villakoiraksi..
        Villakoira on yksi parhaimmista allergisille sopivista roduista, kun kihara irtoomaton turkki ei päästä helpolla hilsettä menemään, eikä kannata antaa koiran nuolla kasvoja koska sekin aiheuttaa allergiaa.
        Normaalia elin-ikää vaikea sanoa, villakoirillakin on syitä miksi nuoria koiria on jouduttu lopettaan, mutta osa elää hyvinkin pitkään.
        Villis on yksi älykkäimmistä roduista joten ne oppivat helpolla uusia temppuja (ja myös pahojakin tapoja).
        Ruokavaliossa villakoirat ei poikkea muista koirista.
        Leijonaleikkaus on näyttelykoirien normaali leikkaus, mutta myös vaikeahoitoinen. Lyhytturkkiseksi leikattujen kanssa pääsee helpommalla.


    • KaU

      Ehdotan että odotat olevasi täysi-ikäinen tai nykyinen isäpuolesi on poistunut elämästänne. Jo se että joku perheenjäsen ei eläimistä pidä, herättää aina epäilyksen! Tietysti joskus voi käydä niin, että ensin ennakkoluuloinen ihminen muuttaakin ajatusmaailmaansa ja sopeutuukin elämään eläinten kanssa hyvinkin. Mutta en suosittele sitä kokeilemaan, jos et tunne tapausta riittävän hyvin! Koira tai mikään muukaan eläin ei ole ansainnut sitä, että joutuu muuttamaan perhettään jonkun toisinajattelijan takia! Varmemmalla pohjalla menet jos maltat odottaa vanhenemistasi, silloin ainakin tiedät että koira on rakastettu perheenjäsen.

    • buudelit

      1. Villakoiran normaali keskimääräinen elinikä on 10-14 vuotta.

      2. Jotkut allergiset pystyvät pitämään villakoiria, tai siedättyvät omalle koiralleen. Täysin allergia vapaa villakoira ei kuitenkaan ole, joten suosittelisin että koittaisit saada vähän pidemmäksi aikaa hoitoon villakoiran, jotta näet tuleeko oireita. Sekin on tietysti yksilöllistä, hoitokoirasta ei välttämättä tule mitään mutta omasta tulee yms... Pentuaikana myös allergisoi enemmän.

      3. Villakoira on yksi älykkäimmistä koiraroduista, oppii todella nopeasti uudet asiat, sekä hyvät että huonot.

      4. Turkinhoito on erittäin haastavaa jos meinaa näyttelytrimmissä pitää. Kotitrimmissä helpompaa, mutta silti täytyy olla valmis maksamaan joko trimmaaja käynneistä tai trimmausvälineistä, joihin sa 400 euroa helposti uppoamaan.

      5. Ruokaa ei voi varmaksi sanoa että sopiiko, mutta suosittelen tutustumaan ruokien tuoteselosteeseen, ettei ihan mitään viljamössöjä syöttele.

      6. Yleisesti koiran on päästävä tarpeilleen vähintään 3 kertaa päivässä, pidemmät lenkit sitten omien aikataulujen mukaan. Oma keskikoinen jaksaisi lenkkeillä vaikka koko päivän väsymättä, toyn kanssa käyn usean lyhyen lenkin päivässä. Patellaluksaation takia se ei saa kävellä pitkiä lenkkejä kerralla.

      7. Koiran sukutauluun on hyvä tutustua ennen hankintaa perinnöllisten sairauksien varalta. Suosittelisin myös käymään kasvattajien luona tutustumassa rotuun ja juttelemassa kasvattajan kanssa. Myös rodun harrastajien koiriin on hyvä käydä tutustumassa.

      Itselläni on kaksi villakoiraa Toy ja keskikokoinen. Suosittelisin sinulle kääpiötä.
      Toy:t ovat varsin ihania koiria, mutta tuntemani yksilöt ( mukaan lukien omani) ovat olleet tavalla tai toisella sairaita. Hammasongelmia, alttiimpia patellaluksaatiolle ja todella pieni koko aiheuttaa toisinaan ongelmia arjessa... Keskikokoinen on kokemuksieni mukaan aktiivisin ja tarvitsee muutakin kun lenkkeilyä. Tiedän että monia villakoiria pidetään ihan vaan seurakoirina, mutta itse en suosittelisi. Aktiivisena rotuna on onnellisin saadessaan aivotyöskentelyä. Huomaan varsinkin keskikokoiseni käytöksessä huomattavia eroja, jos ei ole saanut kunnolla tekemistä. Myös turkinhoito on keskikoisella haastavampaa, kun on kookkaampi kuin kääpiö.
      Kääpiön kanssa voit rauhassa tutustua koiraharrastukseen yhdessä, se on valmis kaikkeen mitä ikinä keksitkään sen kanssa harrastaa, mutta ei ole yhtä vaativa kuin keskari eikä yhtä rikki menevä kuin toy.

      Toivottavasti kommentistani oli edes jotain apua päätökseesi. :)

    • vil009

      Villa koiralta ei lähde juurikaan karvaa sille on helppo opettaa temppuja yms pienet lelut pois lattialta koira pitää rokottaa ennen ekaa lenkkiä jos tulee allergiaa kannattaa luovuttaa koira ennen koiran hankkimista mieti tarkkaan näitä kysymyksiä voitko kustantaa koiran ruuan yms tarvittavan?Onko sinulla aikaa? oletko valmis luopumaan koirasta allergian vuoksi PS mieti tarkkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      256
      2442
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      73
      1836
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      336
      1568
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1085
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      89
      985
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      180
      811
    8. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      216
      773
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe