Osuuskunta PPO:n propagandaoaston valehtelua.

M. Hodor

Osuuskunta PPO:n propagandaosasto
ylitti jälleen itsensä uusimmassa
jäsenkirjeessään.
Kirjeessä kerrottiin uskomattomista
tuloksista sijoitustoiminnassa,

unohtaen osuuskunnan olevan laittomassa
tilassa. Osuuskunta PPO:lla ei ole olemassa
edes hyväksyttyjä sääntöjä toimintaan,
saatikka sijoitustoimintaan.
Osuuskunta PPO:n propagandaosasto on
keksinyt uuden merkityksen liikevaihdolle.

Rahanpesu on näköjään liikevaihtoa.
Rahanpesu tarkoittaa, että "epämääräinen",
yleensä rikollisella toiminnalla hankittu raha
muutetaan jollakin menetelmällä lailliseksi,
päivänvaloa kestäväksi rahaksi.

Kertauksen vuoksi, perinteikäs 100-vuotias
PPO Myytiin omistajilta kysymättä elisalle.

Nyt kerron tämän Osuuskunta PPO:n näkemyksen
talouselämästä ja sen näkemyksen omistajien
oikeuksista, sillä näinhän se meni. Turha on
tähän lakikieltä tuputtaa.

Sinä myyt naapurin pyörän, kysymättä
lupaa.

Tämä on Osuuskunta PPO:n mielestä onnistunutta
sijoitustoimintaa.

Sitten myyt pyörän eteenpäin jollekulle, saaden
siitä rahaa. tämä on siis liikevaihtoa.

Sitten toitotat, että pyörärahojen siirto
pankkitille oli onnistuneen sijoitustoiminnan
tulosta.

Kati Peltomaa laskee, että joka tilisiirto.-
lahkeesta b lahkeeseen a on "liikevaihtoa".
Tilisiirroissa raha liikkuu vilkkaasti tililtä
toiselle, mutta ei tuo mitään lisäarvoa.

Onko kukaan laskenut, paljonko työttömiä
tarvittiin tähän sijoitustoimintaan.

Lisäksi verotulojen menetys.

Kymppisanomissa oli kutsu Osuuskunta PPO:n
satavuotis kahville.
Siinä oli iskulause "oikea suunta". Olen samaa
mieltä, että oikea suunta on jakaa omaisuus
osuuskunnan omistajille ja lopettaa tämä
satavuotias, jolla ei ole enää mitään oikeaa
toimintaa olemassa.

Osuuskunta PPO on nykyään vain rahastosalkku.

Osuuskunta PPO:lla ei ole enää mitään palveluja.

20

345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12+11

      Haluan nostaa esille Hennu Verrosen kirjoittaman Sanomalehti Kalajokilaakson jutun: "Satavuotias PPO juhlinut koko viiikon". Jutussa oli muutama erittäin asiantuntematon nosto.

      Väliotsikolla "raja se n kerjäämiselläkin!" syyllistettiin PPO:n aktiivinen, etujaan ajava jäsenistö kerjääjiksi. Aika yllättävää toimintaa sanomalehden toimittajalta ja PPO:n toimitusjohtajalta.

      Toinen jutun virhe oli lainata Asko Männistön kommentti, jonka mukaan osuuskunnan purusta seuraisi 20-30 miljoonan veroseuraamukset. Askopari on näköjään unohtanut, ettää viime keväinen osuuskuntakokous velvoitti PPO:n hallinnon selvittämään osuuskunnan purun veroseuraamukset seuraavaan osuuskuntakokoukseen mennessä. Tallainen asia ei ole suinkaan mikään mielipidekysymys tai luuloasia.

      Lopuksi haluan toivottaa PPO:lle onnea kuntosalibisnekseen lähdettyään. Raahen viides kuntosali on nyt PPO:n sijoitustoimintaa PPO:n kiinteistössä. Tästä ei jääne käteen muuta kuin muutamia rakkoja, tappioita ja runnellut tilat.

    • Arvi Lint

      ..tuo kaikki lehtikommentointi on vain politiikkaa jolla yritetään jäseniä harhauttaa että jäsenet kaikki on tuota mieltä..En ole tavannut yhtään osuuskunnan jäsentä joka haluaisi jatkaa sijoitustoiminnan puitteissa ns. osuuskunnan jäsenenä vaan kaikki ovat sitä mieltä että tiedossa oleva omaisuus ( 100 M€) jaetaan jäsenille säännöissä sanotulla tavalla joten 3500 €/jäsen pitää saada jakoon ja siinä se on.

      Toinen vaihtoehto tosin on että niille jotka haluaa rahansa se maksetaan ja ne jotka haluaa sijoittaa ne sijoittaa sen... toimesta
      Jäsenkysely on helppo toteuttaa ja sen perusteella päättää.

    • Purkuun purkuun

      Vai että "joku raja se on kerjäämiselläkin!". Tämä on PPO:n jäsenten täydellistä nöyryyttämistä. Mutta ei toki yllätys. Tähänhän on Osuuskunta PPO:ssa viime vuodet totuttu. Osuuskunnan johto pitää jäsenten (lue omistajien) rahoja ominaan ja jäsenet ovat pelkkiä kerjäläisiä.

    • Kokkoomuslainen

      ..nyt on ylivieskalaiset valinneet askon eduskunta ehdokkaaksi ja pauli on joutunut sivuun..on siellä politiikka mennyt ihan nurinkuriseksi kun toisen luottomies menee ja syrjäyttää sekä osuuskunnan hallituspaikassa ja valtakunnan edustuspaikka ehdokkuudessa parhaan kaverin..se on sitä "toveruutta" jota eero on edustanut ppo:ssa

    • Jäsenkysely

      On ne niin kalliita nuo jäsenkirjeet..kun meillekkin tuli ihan kaksin kappalein. Se pitää saada myös jäsenkyselykirje liikkeelle kuka haluaa rahat pois ja kuka sijoittaa. Se ei maksa yhtään enempää kuin joku ilmanaikoinen kyselytutkimus otanta..siinäkin ois naisväelle pikkuisen hommaa kaiken päiväsaldolaskennan lisäksi!

    • Osuuskuntakokous

      Hallintoneuvoston jäsen Asko Männistö piti erityistarkastusta tarpeettomana. - Luurankoja ei ole kaapeissa. Erityistarkastus vain hyydyttäisi osuuskunnan toimintaa, Männistö perusteli.

      Hieman viiden jälkeen päästiin mittaamaan saako erityistarkastuksen järjestäminen riittävää, kolmanneksen kannatusta. Kannatuksen mittauksen tulos kuultiin hieman ennen kuutta: erityistarkastus sai 1665 äänen kannatuksen eli 51,9 prosenttia äänestyksen alkaessa paikalla olleista 3206 äänestä.

      Toimitusjohtaja Pauli Korpi-Tassi tarkasteli konsernin mennyttä toimintaa ja tulevaa.

      – Yhteinen suunta pitää löytyä, sillä epätietoisuus tekee hallaa osuuskunnalle ja varallisuuden hoidolle. Meillä on mahdollisuus investoida alueiden hyväksi ja sijoitustoiminta toisi 100 - 200 euroa korkoa osuuspääomalle vuosittain, Korpi-Tassi arvioi.

      Että tällaisia ne kaverit keväällä 2013 esitti...mutta tuossa kiinnittää huomio tuohon sijoitustoiminnan korkoon..sehän merkitsisi 120 € osuuspääomalle 100-200 € tuottoa/v eli osuusmaksun korkoa maksettaisiin/jäsen 300 € tai jopa 600 €/vuosi, aivan utopistinen visio..ei tuollaisia sijoitusguruja ole olemassakaan.
      Joten olen vahvasti jäsenien suuren enemmistön ja nyt myös jo oletettavasti yrittäjienkin kanssa samaa mieltä, että osuuskunnan voi purkaa turhana ja konsernin omaisuuden jakaa omistajille.

    • Käykääpä kysymässä

      Menkääpä kokeeksi kysymään osuuskunnan konttorilta, mitä teille maksetaan, jos haluatte erota sijoitusosuuskunta PPO:sta? Saatteko 120, 360 vaiko peräti 480 euroa, siis 120 euroa per osuus?

      Muistin virkistämiseksi kerrottakoon, että että oikeasti teille kuuluva palautus kuuluisi olla kymmenkertainen PPO:n maksamaan verrattuna, siis 1200 viiva 4800 euroa, eli 1200 euroa/osuus.

      Konttori on Ylivieskassa Kauppakadulla Nordeaa vastapäätä. Avoinn arkisin klo 9-15.
      Siellä voitte myös esittää kysymyksen, että miksi teitte tämän rahoilleni!

    • AudiA6mlkeinuus

      ..onkohan audissa jo nastarenkaat kun aamuisin joutuu ajamaan oulunsalosta ylivieskaan..no työaika alkaa vasta klo 9 ja loppuu jo klo 15 siinä on aika hyvä tuntipalkka ansaittuna kun ei tarvi kuin netistä katsoa mitkä on kurssit tänään..herätkää sielut on aikamme kallis lauloi joku..sama koskee osuuskunnan jäseniä ja hallintoa

      • Bmwkäytetty

        ..joku tiesi että tj:n auto onkin käytetty bmw ? mutta oli marissut jossain että jos olisi mies valittu tj:ksi niin silloin olisi autoksi laitettu audi ? pitäneekö paikkansa, nuo bemarithan on varsinaisia koheltajia liikenteessä.


    • Ehdokas esiin

      Nimitystyöryhmän jäseniksi valittiin hallintoneuvoston puheenjohtajien lisäksi neljä muuta hallintoneuvoston jäsentä: Eero Kippola Ylivieskasta, Pasi Parkkila Raahesta, Markus Ahokangas Nivalasta ja Virpi Honkala Raahesta. Nimitystyöryhmä valmistelee vuosittain erovuoroon tulevien hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenten valintaa sekä tilintarkastajien valintaa.

      Nyt jäsenien kantaa kuuntelevia ehdokkaita tarvitaan..ei peesaajia.

    • Laskimus Faktimus

      100 miljoonan sijoitusalkulla 17% tuotto on 17 miljoonaa ja 8% tuotto 8 miljoonaa euroa. Luvattu on 8%, mutta kehuskeltu 17%:n tuotolla, joten mielenkiinnolla odotan, paljonko vuoden 2014 sijoitus tulos on 8-17 miljoonan väliltä.

    • Puurtaja

      Mitä mieltä on Raahen alueen osuuskunta PPO:n jäsenet näistä purku ja omaisuuden jaosta niille joille se sääntöjenkin mukaan kuuluu ?
      Kylillä on vahva tieto että hallintoneuvoston puheenjohtaja on siinä käsityksessä ettei Raahessa ole yhtään sellaista henkilöä joka vastustaisi tai kritisoisi hallituksen tai osuuskunnassa tehtyjä myynti jne päätöksiä vaan kaikki kannattavat kauppapaikkaan siirtymistä ja sijoitustoiminnassa omaisuuden käyttämistä.
      Korkoa pääomalle on luvattu "puheissa" 8 % ja ilmoitettu kvarttaalitulos on ollut 17 %.
      Jääkö noista jaettavaa osuusmaksun korkona selviää seuraavassa osuuskunta kokouksessa...jossa tulemme kuulemaan kirkkain silmin esitettynä..ei ne sijoitukset nyt tuottaneetkaan juuri lainkaan..kun nuo markkinat ei toimineet valituilla sijoitusinstrumenteillä halutusti..en ole luvannut että pääomat kasvaisi kaksinkertaisiksi kymmenessä vuodessa...se oli vain visio..
      no puhelin ja tietoliikennealan visio on aina ollutkin "televisio"

    • Ei kauppapaikalle

      Tämän päivän kauppalehdessä kerrottiin, että KPY:n osakkeen todellinen arvo on 40€, mutta perustetulla kauppapaikalla kauppaa käydään hintaan 23€/osake.

      Jos PPO:lle perustetaan osuuksien kauppapaikka, niin osuuden todellinen arvo on 1250€, mutta kauppaa käytäisiin hinnalla 715 euroa, siitä sitten varainsiirtoverot ja myyntivoiton verot pois. Käteen voisi saada 500-550€/osuus. Jokainen kauppa rikastuttaisi siis muita tahoja 700-750€/osake.

    • Pösö Arvi

      Suosittelen kaikille, kenellä on omistuksien/jäsenyyden kautta senttikään omistusta, ottamaan omansa pois tuosta pikavippifirmasta,
      ennenkuin rahat sulavat joutavaan.
      Tuo kuntosalibisnes Raahessa naurattaa kaikkia, paitsi että se loukkaa
      PPO:n satavuotiaita arvoja ja merkitystä. Törkeää ja ala-arvoista uutisointia.

    • OoPeePee

      Ettekö te täällä Raahen palstalla osaa muusta kirjoittaa kuin PPO:sta. Käykääpä joskus maailmalla, vaikka Oulussa edes, niin maailma vähän avartuu.

      • Harry Potter

        Käypä itse vaikka ensimmäistä kertaa Helsingissä. Sen jälkeen Haaparannassa, sitten voisit ottaa lennon Roomaan, josta voisit ottaa jatkolennnon Pariisiin. Kuittaa, kun olet kolunnut euroopan. Kerron sitten missä kannattaa käydä esimerkiksi Mexicossa. Tunnut tietävän paljon paikkoja Santa fessä. Mitä tykkäsit tästä ravintolasta. Tämä on Santa fe tien varrella. http://restaurantmartin.com/


    • opppoppoop

      ..onhan se hallinto käynyt mm. shanghaissa puoli- tai koko puolisoineen..kenehän piikkin se reissu on kuitattu ja mikä on ollut aiheena..ymmärtäis jos tekniikan porukkaa ois käynyt tutkimassa uusia vermeitä..tosin nyt nekin on heitetty datame-konkurssissa roskiin mutta että pankkitoimihenkilöt ja veturimiehet tai vesimiehet..mainosmiehet..lakijupit reissaa osuuskunnan piikkiin on se ollut melko härskiä tuhlausta..ja kansa..eikun jäsenet maksoi ! Eipä maailma avartunut..

    • Tiedot esiin

      Mitenkähän sijoitusguru on hoitanut kaupan yhteydessä pakkomyytyä elisa-osakepottia. 20.12.2012 oli osakkeen arvo 16,77 €/kpl ja nyt 21,86 €/kpl eli kurssi on noussut 30,425% joka tekisi osuuskunnalle jaettavaksi 1,5 M€ kun silloin niitä osakkeita tuli 5 M€ arvosta ja se olisi nyt 6,5 M€ tasossa.
      Sillä summalla sais tytyt jopa palkkansa ja muut kulut melkein hoidettua mutta taitaa olla jo mennyt hevon per.sieseen tuokin "sijoitus" mikäli yhtään tj:n kehonkielestä voi mitään päätellä.

    • vaari1

      Seuratkaapa toimitusjohtajan kehon kieltä. Se puhuu todella paljon. Raahen kokouksissakin käveleskeli kuin kukko adjutantin kanssa. Kuulema riipinyt joltain vanhalta mieheltä se omia kokouspapereita väkivalloin. Aikamoista toimintaa toimitusjohtajalta. Selvästikin sen kävi vihaksi kun istutettiin sihteerin pallille. Jos lie jo alkanut lähtölaskenta tälle tätille, ainakin olo näyttäisi muuttuneen vaivautuneeksi. Satavuotisjuhlissa ainakin käyttäytyi, kuin olisi jo aika katsella uusia hommia. Konttorityöt vain voi olla kovin kiven alla kun CV on vain tuollainen kuin nyt on, riidasta riitaan johtamista ja joidenkin sätkynukkena olemista. Paljon joutuu täti vielä nielemään. Mitä nopeammin lähtee sitä vähempi käy kipeää.

    • copy ed.

      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus vie osuuskuntakokouksen jatkuvasti Raaheen
      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus ei ota jäsenten lukuisia aloitteita osuuskuntakokouksen käsittelyyn
      -hallitus keksii ontuvia selityksiä aloitteiden poisjättämiselle
      -"jatkokokous", kokouskutsussa luki jotakin aivan muuta
      -valtakirjakikkailu
      -jäseniä opastettiin väärin valtakirjan toimittamisessa
      -hallitus hommasi osuuskuntakokoukseen jalkapallojoukkueen äänestämään hallituksen esityksen puolesta

      -toukokuun 2013 kokoukseen kirjallisen kutsun sai yrittäjäjäsenet
      -yksityiset henkilöt saivat lukea kutsun lehdestä - lain mukaan kutsu olisi pitänyt lähettää kirjeitse kaikille
      -hallitus lähetti sijoitusilosanoman yrittäjäjäsenille
      -vieläkö hallitus tutkii jäsenten osuuskuntakokouksen äänestyskäyttäytymiset ja soittelee "väärin äänestäneille"? Onko hallitus unohtanut, että tällaistakin on tapahtunut?

      -hallitus sijoitti kymmeniä miljoonia euroja Datameen, jonka tj PKT toukokuun 2013 osk-kokouksessa totesi olevan ylösajovaiheessa. Rahaa tarvittiin lisää. 3kk kuluttua yhtiö haettiin yrityssaneeraukseen, siitä 3kk konkurssiin
      -hallitus myi PPO:n kysymättä asiaa osuuskunnan omistajilta. Nokia myytiin omistajien luvalla
      -hallitus saattoi osuuskunnan laittomaan tilaan. Jäsenyys edellyttää osk:n tai sen tytäryhtiö palveluita. Niitä ei nyt ole.

      -lokakuun osk-kokouksen asialista oli oikea hallitusvehkeilyn näyte: työjärjestyskohta puuttui...
      -erityistilintarkastuksesta hallitus antoi etukäteen ymmärtää, että jos kokous katsoo tarkastuksen olevan paikallaan, hallituksella ei ole syytä vastustaa sitä
      -kun osk-kokous päätti hakea tarkastusta, hallitus alkoi kahden lakimiehen voimin vastustamaan tarkastusta
      -erityistilintarkastus on meneillään ja avi tutkii osuuskunnan toimia
      -hallitus on hävittänyt alueelta reippaasti yli 100 työpaikkaa
      -hallitus vie osuuskuntaa väkisin sijoitustoimintaan osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti. Ja juuri sijoitustoiminta on halllituksen heikoin lenkki!!

      -2014 tammikuussa 1000 jäsentä teki aloitteen osk:n hallitusta alasajosta. Halllitus totesi, ettei joka vuosi pureta. Hallituksen pj. totesi lehdissä, että huuhaata tällaiset keräyslistat ja vastavalittu tj. haukkui osuuskunnan jäsenet maankaivajiksi. Aloitetta ei otettu osk-kokouksen asialistalle, jälleen vastoin lakia.
      -hallitus uhkaa kokousväkeä verottajalla ja veroilla
      -veropäätöksiä ei pyynnöstäkään näytetä. Miksei? Eikö veropäätöksessä olekaan sitä, mitä jäsenille kerrotaan?
      -asiantuntija- ja juristilauma maksetaan kokouspaikalle uhkailemaan veroilla
      -hallituksen lakimiespj:llä on osuuskuntakokouksessa kallis asianajaja avustajanaan
      -hallitus käyttää jatkuvasti osuuskunnan rahoja suuren tuomariarmeijan palkkioihin
      -hallitus uhkaa erottaa kriittisesti hallituksen toimiin suhtautuvia jäseniä osuuskunnasta
      -jäsenet saavat postissa lakimieheltä erokirjeitä
      -erouhan alla olevia jäseniä kutsutaan kuulemistilaisuuksiin
      -toukokuun 2014 osk-kokouksessa hallinnon linjaa edustava taho haukkui osuuskunnan jäsenet pystyy, kun osallistuvat runsain joukoin osuuskunnan kokoukseen
      -samassa kokouksessa hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla, ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe