Miksi "korvienväli allergikkoja" pitäisi huomioida?

Mässynmässyn

Itse kun olen ollut töissä erilaisissa isoissa keittiöissä, niin olen huomannut että ihmisten vaatimukset mitä ruoka sisältää on lisääntynyt aivan huimasti. Se mitä olen jutellut keittiöihmisten kanssa niin ennemmistöltä on tullut mielipiteenä se että vain silloin saisi erityisruokavalion jos vaikka kala on terveydelle vaarallista, mutta ei silloin jos on vain päättänyt ettei syö kalaa/lihaa tms.

(Ps. Itse luettelen myös uskonnot tuohon korvienväli allergkikkojen sarjaan.)

Minun mielipide on että jos et halua syödä possukastiketta, niin ihminen on hyvä ja noukkii ne porsaan palat sieltä soosista pois. Ongelma ratkaistu.

Mitäs mieltä ihmiset ovat tästä asiasta? Pitäisikö ihmisen saada erityisruoka vain jos toinen on terveydelle vaarallista? Vain myöskin silloin jos on vain päättänyt ettei syö kalaa?

11

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elf delf

      Ei se nyt ihan niin mene että jos uskonto kieltää sianlihan niin soosia voi syödä kun noukkii lihapalat pois :)
      Minun kin mielestäni kaikki turha nirsoilu on lisääntynyt eikä ilman lääketieteellistä syytä voi alkaa pompottaa keittiöhenkilökuntaa ja vaatimaan itselleen erikoisruokia. Ei kuitenkaan ole pakko syödä ollenkaan tai voi valita tarjolla olevista vaihtoehdoista niitä mitä oma vakaumus antaa myöten syödä. Jos ei syö kalaa voi syödä perunoita, salaattia, kastiketta, leipää ym.
      Jos ei syö sianlihaa voi syödä ruuan ilman sitä soosia. Jos ei syö veriruokia voi syödä muut tarjolla olevat ruuat.
      Ei joka aterialla tarvitse kaikkea mahdollista vaan voi koota vaatimattomamman annoksen.
      Tyttäreni laihdutti silloin kun opiskeli matkailuvirkailijaksi. Hän ei syönyt ollenkaan koulussa kahteen vuoteen. Puhuin hänelle monesti siitä ja sanoin että voi syödä vaikka salaattia ja leipää koulussa ettei tule liian pitkät ateriavälit. Ei halunnut vaan oli päivät ilman ruokaa. Jokainen taaplaa tyylillään mutta ei mielestäni ole oikeuttaa lisätä keittiöhenkilöstön työmäärää omien valintojensa vuoksi.

    • tsinkkaapeliin

      Nyt on MässynMässyn oma arvomaailma sekaisin ja ihmisten kunnioitus kateissa.

      Ei ole kyse siitä, että ruoka olisi vaarallista syöjälle vaan ymmärtämisestä syöjän arvomaailmasta.

      Jos tarjoat läskisoossia ählämille tai judelle, niin mielestäsi riittää kunhan poimii flesut pois soossista ja mitään onkelmaa ei muka ole - hei, ihan aikuisten oikeesti älä viitti.

      Jos sinä teet ruokaa ihmisille etkä pelkästään kokkaa eineksiä, niin sinun tulee huomioida eri ihmisten tarpeet ruoan suhteen eikä pelkästään vetää herneitä nenään kun joku haluaakin jotain muuta kuin tsinkkaa.

      Ruokaohjelmia seurattuani niin tseffien mielestä mikään ruoka ei ole kelvollinen, jos siinä ei ole sikaa muodossa tai toisessa. Kaikki "kasvis-ruoat" eri ohjelmissa sisältävät aina eläinperäisiä raaka-aineita vaikka maukas kasvis-pohjainen ateria olisikin hyvin helppo valmistaa - aina kasvis-ateriaan näyttää kuuluvan voita, juustoa tai kalaa (kasvis on kaikki muu paitsi punainen liha).

      Mikä vittu siinä on niin vaikeaa tehdä aito kasvis-ateria sittä kaipaavalle.

    • näin on ja närhi

      Olen samaa mieltä kuin aloittaja. Jos ei kelpaa tarjottu ravinto, niin ole ilman. Lääketieteelliset syyt ovat asia erikseen. Toivon toisinaan, että tulisi jokin ruokakriisi, joka opettaisi ihmiset siihen, että kaikki ihmisravinnoksi tarkoitettu, joka on nokan edessä syödään.

      • Pullamössöt

        Minä myös.
        Jos kyse on kouluruuasta tms. "Ilmaisesta", niin asiakas voi vapaasti mennä muualle, jos tarjolla oleva sapuska ei kelpaa.

        Nythän joka koulu on kosteus ja sisäilmavikainen, mutta tutkimuksissa ei löydy mitään, sekin samaa korvienvälitautia, kun joka paikassa ei vain ole viimeisimmän nykymuodin mukaista ilmanvaihtoa, siitäkin tulee taas näppyjä kun vetää niskaan...


      • mietivähän

        Jos tarjottu ruoka ei ole maun tai vakaumuksen mukaista niin ole ilman - simppeliä retoriikkaa, mutta siitä on kokonaan unohdettu kanssaihmisen hyväksyntä eli tätä schaissea minä syön joten sitä syöt myös sitä.

        Ihmisten pitäisi ottaa huomioon myös muut eikä olettaa, että kaikki toimivat kuten sinä itse vaikka et sitten hyväksyisikään muiden tapoja voit silti ottaa ne huomioon - se on vain hyvää käytöstä.

        Ihmiset ovat erilaisia niin tavoiltaan kuin makutottumuksiltaan ja tämä tulisi huomioida myös tarjoilussa - kaikki eivät ole kuiin sinä, jolle kaikki kelpaa vaan maun, vakaumuksen, uskonnon tai sairauden takia toiset haluavat toisenlaistakin ruokaa kuiin läskisoossia, mistä flesut on poimittu pois.


    • Mässynmässyn

      Itse olen myös korvienväli allergikko siltä osin etten suostu syömään silakkaa tai muikkuja vaikka en ole kummallekaan allerginen.
      Mutta en koe että minulla olisi silti oikeus vaatia silakaton vaihtoehto jos jossain niitä tarjotaan, eikä ole muuta kalaa tarjolla.

      • Siankylki.

        Ne kenelle ei maistu voi vaihtaa ruokapaikkaa, ainahan löytyy jotain ituhippejä jotka eivät syö muuta kuin juuri heräteltyjä herneenituja meditaatio musiikin soidessa.


      • Mässynmässyn
        Siankylki. kirjoitti:

        Ne kenelle ei maistu voi vaihtaa ruokapaikkaa, ainahan löytyy jotain ituhippejä jotka eivät syö muuta kuin juuri heräteltyjä herneenituja meditaatio musiikin soidessa.

        Juuri näin! Itse en ymmärrä ihmisiä jotka eivät voi vain vaihtaa ravintolaa jos eivät mielestään saa haluamaansa ruokaa vaan jäävät sinne väkisin ja nostavat aiheetta syrjintäkortin esiin.


    • Kaikkiruokainen

      Onkos keliakia ja laktoosi-intoleranssi korvien väli allergioita? Ei ole, jos joku väittää jotain muuta, niin ei tiedä mitään asioista ja hänellä on korvien välissä vikaa, asenneongelma ja jotain vastaan keliaatikkoja ja laktoosi-intolerantikkoja, jos ei suostu tarjoamaan oikeaa syötävää ja juotavaa. Kala ja pähkinäallergiat on myös oikeita allergioita, jotka aiheuttaa pahan kohtauksen, jos saa vahingossa kalaa ja pähkinää sisältävää ruoka ja siinä ei todella ole kyse mistään korvienväli allergiasta.

      Itse en ole mikään korvienväli allergikko, vaan pyrin syömään kaikkea, riippuen mitä keliakia ja laktoosi-intoleranssi sallii minun syövän.

      • Kysymys ?

        Ymmärsitkö aloittajan tekstin ?


      • Ei turhia kyselyitä!
        Kysymys ? kirjoitti:

        Ymmärsitkö aloittajan tekstin ?

        Ymmärsitkös sinä aloittajan tekstin ja mitä sinulle kenellekään kenenkään ruokavalio kuuluu? huolehdi kuule omista syömisistä ja lopeta turhat kyselyt.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1388
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1195
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1145
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      20
      1114
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe