Harjunrinteen koulun pihalla metelöidään

tulpat korviin

Miksi koulun pitää tarjota vapaa-ajalle viettopaikka- eikö tuommoiset harraste yms telineet voisi olla urheilukenttien yhteydessä eikä keskellä asutusta. iltaisin siinä alapäät lentelee ja omalla pihalla ajanvietosta ei tule mitään kun ei halua että omat pienet lapset kuulevat tuota kielenkäyttöä

21

402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei oo todellista

      eiköhän se koulu ole ollut siinä jo kauan ennen niitä taloja.
      lasten vapaa-ajanviettopaikkanakin koulujen pihat toimineet jo vuosikymmeniä.

      j

      • Arkkitehti Georg Jägerroosin suunnittelema jatkokoulu valmistui 1951. Kansalaiskouluksi se muuttui 1958, ja edelleen peruskouluksi 1976.


    • Tiesitte kun muutitt

      joo koulu on ollut siinä jo vuosikymmeniä. kyllä on taloihin muuttaneet tienneet että siinä on koulu. kannattaa muuttaa pois jonnekin kaupungin laitamille tai taajama-alueelta pois niin ei ole koulu pihasssa.
      uskomatonta valitusta!

      • iltaopisto

        Ei ne koululaiset kouluaikana ole mitenkään haitaksi. Kyse iltaisin aikaansa kuluttavista teineistä ja pissiksistä jotka haistattavat veetä ja koota kerta toisensa jälkeen. Istuvat siinä sitten sitkeesti jopa puoleen yöhön saakka. Mopot keulii ja skeitit kolisee. Ko. toiminalle on varmasti sopivampiakin paikkoja jossa ei ole ihmisten ikkunat 10 tai 30 metrin päässä. Kerro missä asut niin ehdotan asuntosi viereen vastaavan harrastepaikan uudeksi sijaintipaikaksi
        Oletko nähnyt iltakoulua siinä pidettävän samaan aikaan.


    • Jope34

      Naurattanut kanssa tää itku. Kolmevuotiaskin ymmärtää, että koulujen vieressä liikkuu paljon nuoria myös iltaisin ja elämän ääniä kuuluu. Muuttakaa vaikka kormuun jos elämän äänet häiritsee.

    • ei oo todellista

      Uramon koululle (kauppikselle ) oli jo keväällä tullut valituksia kuinka PÄIVÄAIKAAN lapset pitää ihan liikaa meteliä.

      • Hilppa52

        Varmasti on jo rakennusvaiheessa ollut tiedossa että nuorista lähtee meteliä ja kielenkäyttö voi olla "ikävää", ei kaikki aina ole niin täydellistä, lapsille voi myös sanoa että tuollainen kielenkäyttö ei ole oikein tms. ei turha pumpulissa kasvaminen ole hyväksi eikä lapsia pysty varjelemaan kaikelta ikävältä vaikka kuinka haluisi.


    • oisko paha muutos

      Kait se jokainen terve talon ostaja tietää että koulujen läheisyydessä on meteliä,
      niin on ollut aina.
      Mitä tulee nuorison käyttäytymiseen Kalevankadun kevyellä väylällä, siinä he muista kulkijoista piittaamatta valtaavat koko kadun leveyden koheltamalla pyörineen 4-5 rinnakkain sekä kävelylössit tien tukkona. Opettajat puuttukaa käytöstapoihin ennenkuin rysähtää.

      • Lammassammal

        Kyllä kouluissa jatkuvasti opetetaan liikennekulttuuria, mutta eihän se tahdo jäädä lapsosten muistiin, jos kotona ei ole siitä koskaan välitetty. Onhan kodilla kuitenkin suurempi vastuu - ja myös mahdollisuus paremmin valvoa opin perillemenoa.

        Totta, että nuoret ovat toisinaan tien tukkona - samoin äidit lastenvaunuineen, vanhukset rollaattoreineen, sauvakävelijät keppeineen, koirankuljettajat lemmikkeineen, äijät kaljamahoineen...


    • kokoomus

      Muuttaa kaupungista pois jos ihmisten ääni pelottaa!

      • simppeliiiii

        älkää muuttako koulujen lähistölle ja jos asutte nyt muuttakaa muualle,kauas kouluista


      • aina kokoomus

        Siinä se mun kokoomuskaveri on taas matkaan unohtunut. Tuuppaan sen kohta ojaan.

        Silloin kun tuo koulu on rakennettu ja vielä kauan sen jälkeenkin, kakaroitten meno ei ollut tuollaista. Silloin käytiin koulussa ja mentiin kotiin, ei siellä enään iltasin mellastettu, mutta nykyään se on kääntynyt päälaelleen, päivät lusmuillaan muualla ja illalla mennään koulun pihaan riekkumaan. Niin rakas paikka se niille on


    • fsfsfsdfsd

      Ei ne koululaiset kouluaikana ole mitenkään haitaksi. Kyse iltaisin aikaansa kuluttavista teineistä ja pissiksistä jotka haistattavat veetä ja koota kerta toisensa jälkeen. Istuvat siinä sitten sitkeesti jopa puoleen yöhön saakka. Mopot keulii ja skeitit kolisee. Ko. toiminalle on varmasti sopivampiakin paikkoja jossa ei ole ihmisten ikkunat 10 tai 30 metrin päässä. Kerro missä asut niin ehdotan asuntosi viereen vastaavan harrastepaikan uudeksi sijaintipaikaksi
      Oletko nähnyt iltakoulua siinä pidettävän samaan aikaan.
      ________

      Miten tämä nyt liittyy mihinkään kouluun? Se on Poliisin tehtävä jos on poistaa häiriökäyttäytyminen alueelta. Jos ovat siivosti ja vain kiroilevat, niin Poliisilla ei ole mitään sanavaltaa.

      Kannattaisiko muuttaa muualle? En itse ymmärrä kuinka idiootti pitää olla jotta ostaa sen halvalla tehdyn, mutta kalliilla myydyn asunnon jossa takapiha on Nissan Micran kokoinen ja se avautuu suoraan naapurin etuovelle tai suoraan koulun pihaan. Aivan järjen köyhyyttä. Menette samaan kastiin, kuin Hämeenlinnalaiset. Moottorirata on jeesuksen aikainen, mutta siihen viereen muuttaville tulee yllätyksenä, että moottoriradalta lähtee ääniä.

      Uskomattomia urpoja. f

    • Lusikal vai kauhal

      Pitääkö sitä muuttaa koulujen ja muiden metelöiviä nuoria keräävien paikkojen läheisyyteen jos haluaa rauhaa?

      Lopettakaa se valitus ja valitkaa asuinpaikka haluamanne ympäristön mukaan, järjenkäyttö on sallittua ja jopa toivottavaa.

    • Satu-66-

      "Kannattaisiko muuttaa muualle? En itse ymmärrä kuinka idiootti pitää olla jotta ostaa sen halvalla tehdyn, mutta kalliilla myydyn asunnon jossa takapiha on Nissan Micran kokoinen ja se avautuu suoraan naapurin etuovelle tai suoraan koulun pihaan. Aivan järjen köyhyyttä."

      Olen täysin samaa mieltä. Tuo omien pihojen vertaus Nissan Micraan oli aivan loistava!!!! Semmonen länttihän niillä siellä on! Ja yrittävät koulujen pihoja omia itselleen rauhaa huutaen! Koulun pihat on kautta aikojen ollut nuorten kokoontumispaikkoja! Poliisi käy katselemassa menoa ja on tietoinen kaikesta, turha poliisilla uhitella. Poliiseilla on onneksi vielä älli tallella.

      • harmittaako jotain

        Kyllä siinä komeat talot on, kelpais mulle ainakin. Jostainhan se vahinkonilo on revittävä, vaikka sitten pienestä pihasta.
        Niitäkin on jotka rappukäytävästä astuu suoraan kadulle, siinä ei ole edes mopolle paikkaa.


    • Herätkää...

      Ongelma ilmeni vasta koulun remontin jälkeen eli jatkunut muutaman vuoden. Suurinosa taloista koulun välittömässä läheisyydessä on rakennettu 5-7v sitten... Eli hienot argumentit teillä täälll... Sama ongelma oli myös polarin koululla sen remontin valmistuttua. Polarin koulukin ollut tosi kauan toiminnassa, siis ei helvetti kun nekin ihmiset on niiin vitun tyhmiä ja idiootteja ku sinne rakensivat talonsa.

      Asiaan:

      Iltaisin musaa soitetaan klo 22 jälkeen kovalla ja mopoilla päristellään pihalla pitkin yötä siitä huutelusta puhumattakaan, jotain kunnioitusta vois olla vanhempia ihmisiä kohtaan? Tämä ei tietääkseni pitäisi olla hyväksyttävää ja on myös lainvastiasta toimintaa. Kertoo ihmisen omasta mielenköyhyydestä tulla huutelemaan tänne asioita tyyliin:

      ''Kannattaisiko muuttaa muualle? En itse ymmärrä kuinka idiootti pitää olla jotta ostaa sen halvalla tehdyn, mutta kalliilla myydyn asunnon jossa takapiha on Nissan Micran kokoinen ja se avautuu suoraan naapurin etuovelle tai suoraan koulun pihaan. Aivan järjen köyhyyttä.'' -En itse ymmärrä kuinka tyhmiä jotkut voivat olla, ihan surettaa tämä kommentti.

      Tässä vielä pari faktaa:

      ''Omakotitaloalueella asukkailla on oikeus kotirauhaan eli he voivat olla häiritsemättä paikassa, joka katsotaan heidän kodikseen.''

      ''Yleinen hiljaisuus taajamaalueella alkaa klo 22 ja päättyy klo 6'' Ongelma ei ole koulu vaan sen pihalla iltaisin lähes aina klo 22 jälkeen örveltävät usein humalaiset nuoret joilla ei löydy järjen hiventäkään päästä.

      • kaiken nähnyt

        Sama ongelma oli lukion pihalla iltaisin, Koulukatu 6-8:n asukkaat soittivat poliisit paikalle, jotka rauhoittivat yöriekkujat stereoineen. Tehkää tekin samoin, yörauha se on ihmisillä oltava, johan sen lakikin takaa. Piste.


    • Suunnittelua peliin

      Fiksummat onkin rakentaneet ylärinteeseen missä on rauhallisempaa. Alempana oleva rupusakki saa tapella kännisten teinien kanssa ihan keskenään.

      • tasa arvo

        Ketkä on rupusakkia ? Onko tämä nimittely aikuisten kiusanteon malli ?


    • Faktaa on!

      Saattaa olla vaikea myydäkään noita taloja koulun pihan ääreltä. Niin se vaan menee.
      Aikoinamme kun omakotitaloa etsimme, kävimme etukäteen esittelyssä ja tutustuimme talon pihapiiriin ja ympäristöön. Emme ole hetkeäkään katuneet ostopäätöstämme. Sen verran iso päätös tuo kotitalon hankkiminen on, että kannattaa hetki pohtia plussia ja miinuksia mitä harkinnassa oleva kohde tuo tullessaan.
      Riihimäen keskustan alue, ja yläkoulun piha-alueen kanssa läheisyys on jo yhtälö josta kuka vaan osaa päätellä ettei ole hiljaisin asuinpaikka.

      Ei teinit mene kotiin nukkumaan klo 22. Nuoruuteen kuuluu kavereiden kanssa ajanvietto, eikä kielenkäyttökään valitettavasti ole aina parasta mahdollista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1739
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1713
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1649
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1252
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    10. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      66
      1063
    Aihe