Homoseksin aloittamisen suojaikäraja nostettava 18-vuoteen

Esko Terska

Mielestäni Suomessa pitäisi alkaa keskustelemaan siitä, että pitäisikö homoseksuaalisuuden aloittamisen suojaikärajaa nostaa 16-vuodesta 18-vuoteen. On selvää, että monelle 16-vuotiaalle homoseksuaalisuuden kokemukset voivat myöhemmällä iällä olla traumaattisia, koska monet 16-vuotta olevat ovat käytännössä vielä lapsia.

Suomessa edelleen keskustellaan ns. sukupuolineutraalilainsäädännöstä, jossa homopareille annettaisiin oikeus mennä naimisiin. Tämä hanke on toistaiseksi jämähtänyt paikoilleen, koska nykyisestä eduskunnasta ei löydy enemmistöä totauttamaan asiaa.

Mutta entäpä monet nuoret vielä epävarmat itsestään olevat? Yhteiskunnan ei pitäisi olla kannustamassa vielä identiteettiään etsivä nuoria homoseksuaalisuuteen. Päinvastoin, pitäisi olla tukemassa keinoja, joilla nuori voisi turvatuissa olosuhteissa löytää identiteettinsä suomalaisessa yhteiskunnassa. Jos nuori lopulta toteaa olevansa homoseksuaali, 18-vuoden iässä tämä voisi olla valmis aloittamaan suhteita oman sukupuolensa edustajiensa kanssa.

Tilanne on se, että Suomen perustuslaissa todetaan, että ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Aikuisikään ehtineellä on siis oikeus elää asioidensa kanssa.

Homoseksuaalisuus on arka aihe monen kehittyvän nuoren elämässä. Kysynkin nyt, että onko siis 16-vuotias valmis hormoniensa keskellä ymmärtämään mistä homoseksuaalisuudessa on kyse? Voiko nuorena tehdyt homoseksuaaliset kokemukset myöhemmin traumatisoida ihmistä?

15

821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sairaanhoitajan vaimo

      Ainakin peräsuoli voi olla vielä kehittymätön ja voiko olla liian ahdas ja voiko mahdollinen repeämä pilata koko loppuelämän?

      • Kokenuthomomies

        Aijaa ei mulla mitään repeämää siitä tullu ku sain 16-kesäsenä. 6cm paksua ja 25cm pitkää kalua peppuun ja vielä ekaa kertaa voi että nautinnollista vaikka olikin pikkasen kiree mun pyllyreikä, mut liukkaria vaan väliin niin eiköhän se mun pikkupakaroitten välissä hyvin luisti ja mikä parasta minulla ei ollut enään ummetusta ja eikä panevalla poikaystävälläni ei ollut enään masennusta ku sai tiukkaa reikää, eli paras lääke ikinä puolin ja toisin ja se tuntui tosi hyvältä ja nautinnoliselta me molemma tykättiin siitä, siksi me tehtiin sitä melkein joka päivä kesälomalla. Se ihana tunne siinä jokakerta aina ku meni vessaan, niin tiesi ettei enään ikinä tarvinnu paskaa väntää väkisin verisuonet puhki otsasta, vaan paska tuli hyvin liukaasti ulos mällienkera, kun oli anaaliseksiä harrastanut. Joten suosittelen todella lämpimästi harrastaa anaaliseksiä 16-vuotiaana ja vielä isokaluisen kanssa. Mutta muistakaa käyttää liukkaria ja paljon, koska muuten se voi sattua.


    • poika 15-v.

      kajaanissa pitää varoa, ettei tule raiskatuksi

    • Esko Terska

      Lisään vielä, että itse aloitin homoseksin harjoittamisen varsin kypsällä iällä ja olen ollut tähän valintaani tyytyväinen.

    • tiedän

      nykyisin 12-14 vuotiaat harrastaa jo...

    • pwm

      Heterotyttöjä suojellaan perinteisten mallien mukaisesti. Tytöillä murrosikä ja täysi naisistuminen tapahtuu vuosia ennen kuin pojilla tapahtuu varsinainen kypsyminen ja vartalon varsinainen miehistyminen.

      Lisäksi nykyisessä yhteiskunnan menossa ja kilpailussa pojilla on niukasti mahdollisuuksia heteroseksuaalisuuteen siinä missä menneinä vuosikymmeninä. Myös tyttöjen vaatimukset seurustelukumppaniensa miehekkyyden suhteen ovat nousseet. Tämä jättää kehittymässä olevat pojat vaille suhteita, ja kun samaan aikaan voimakkaasti markkinoidaan homo- ja biseksuaalisuutta hyväksyttävänä ja ymmärrettävänä, aikaan kun pojilla kiihottaa suurin piirtein puunrungotkin jos niissä jotain naisen kaaria muistuttavia muotoja on, ja kehon kiihottuminen tapahtuu jos sukupuolista koskettelua tapahtuu, riippumatta siitä mitä mieltä siitä varsinaisesti olisi.

      Tyttöjen osalta kaikenlainen ahdistelu tuomitaan raskaasti. Ja samaan aikaan kehittymättömämmät pojat on jätetty yksin vastaamaan ahdisteluihin.

      Poikien keskuudessa tilanteet ovat äärimmäisen häpeällisiä, sekä kaverien että kotien suhteen. Vastentahtoisuutta ei uskota, ellei poika ole raivoisasti taistellut vastaan. Tässä suhtautumiset eroavat valtavasti suhtautumisesta siihen mitä tytöiltä odotetaan vastaavissa tilanteissa.

      Lisäksi luonnollisesti monet nuoret tämän taistelutarpeen tunnistaen, käyvät hyväksikäytettyjenkin kimppuun herjaten, tapellen, nolaten, ja itsetunnot musertaen. Tämä voi myös aiheuttaa hyväksikäytetyillä pojilla pakonomaista oikeaksi tuntemansa seksuaalisuuden osoittamista pitääkseen sekä identiteetistään että sosiaalisesta asemastaan kiinni.

      Mihinkään näihin asioihin ei auta median näkemykset ja vyörytykset. Asiaa ei auta mediassa kirjoitetut näkemykset joiden mukaan homoseksuaalisuuden ongelmana näkevillä olisi vain piilotettuja haluja. Siellä on enemmän piilotettua hyväksikäyttöä, jolle ei ole mitään ei-julkisia ja häpäiseviä kanavia tuoda esiin miksi kokee aiheellista torjuntareaktioiden tarvetta.

      Median viesti vaikuttaa olevan kautta linjan, että hyväksikäytettyjen poikien osalta hyväksikäytöt ovat heidän omaa vikaansa. Mitäs eivät ole puolustautuneet voimallisesti. Ja homovastaisuus on sitten vain homoutta, eli tulpataan kaikki mahdollisuudet olla pitämättä, olla olematta tyytyväinen asioidentilaan, saada oikeutta.

      Vertailu tilanteeseen jossa tyttöjä jos on ahdisteltu, niin miten heidän ei tarvitse mitenkään tai vähimmässäkään määrin selitellä mitään, että miten tilanteet ovat kehittyneet, miksi eivät ole löytäneet keinoja paeta tilanteista, miksi ovat muuttaneet käsityksiään kokemastaan jälkeenpäin, vaan tyttöjä ymmäretään aina, ja vika on aina hyväksikäyttäjässä. Jostain syystä poikien kohdalla suojelua ei yksinkertaisesti ole, elleivät pysty heti ilmaisemaan asiaa ja tapahtuneita täysin avoimesti, ilman mitään häpeää, ilman pelkoja, ilman lähi- ja kaveripiirin homottelureaktioita.

      Putinin Venäjä on monessa asiassa pahasti väärässä, ja sen näkemykset ja politiikka on epäoikeudenmukaista, ja kohtuutonta, omaa ja lähialueidensa kansoja alistavaa, mutta tässä yksittäisessä asiassa Putin ja Venäjä on oikeassa.

    • konservatiivi1

      Miten homo teeskentelee orgasmia? Vetäisee irti, ähkäisee ja sylkäsee selkään.

    • eettaa

      Pillu on tärkein.

    • hetivaan

      Minusta koko ikäraja on turha.

    • penannen

      Olen sitä mieltä että ikäjajat ovat tujhia.

    • naintivapaaksieisetapa

      Ikärajat aivan turhia , kun pillu alkaa kostua ja mulkku seistä , niin eikun naimaan. Siihen se tulevaisuudessa kuitenkin menee , kun yhteiskuntaa painostetaan purkamaan jonninjoutavia pykäliä.

      • anaalimanaali

        Anaaliseksi on parasta nuorena kun vielä tiukkaa


      • Peppujutuistapitäväpoika

        Aivan! ja mikä parasta ei ole ainakaan ummetusta ja ehkäisee masennustakin.


    • Johnny-94

      Tiedän sen ihanan tunteen kokeiltu ollaan ensimmäisen kerran 15-16 vuotiaana. Oli se pikkasen ahdas ku Superlarge Penis koon omaava kumppani työnty mun sisään pieneen ja söpöön peppuuni. pikkasen se kirpasi ku ei ollu sulkijalihas tottunu moiseen venymiseen, mut hyvin se sin näytti menevän kokonaan loppuviimeks ku käytettiin reippaasti vaan sitä liukkarii. siinä mitään ikärajoja tarvi, ne on ihan turhii, jos se penis ei meinaa muuten men sisälle, ni ei muutaku liukkarii vaan reippaasti kehiin niin kyl se sinne sen jälkeen luulis menevän.

    • Koodari

      Oohh aaahh ooohh aaahhh.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe