Mikä homma?

Mik2

Tyttäreni muutti avoliittoon ja tämä avomies perii käteisellä vuokraa tyttäreltäni. Avomies omistaa kämpän. Mikä on se tämmönen systeemi on?

16

305

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyllä

      Reilu systeemi, ilmaiseksiko pitäisi asua??
      Minäkin aikoinaan maksoin avomiehelleni vuokraa, tosin en mielestäni kovin suurta.
      Minusta se oli ihan reilua.

      • Mik2

        Käteisellä maksoit?


    • Jaa, että mies ottaa pimeetä vuokraa avokumppaniltaan. Sen ymmärrän, jos asuinkustannukset laitetaan puoliksi, sähkö, vesi, kiinteistömaksu jne

      • mik2

        Näinhän ei kai saa oikeasti tehdä, vuokraa ottaa ja myös muut laskut pitää maksaa. Kai vuokrasta pitää maksaa verot. Miten sitten kun jos tuleekin ero? Lähteekö tyttäreni tyhjin käsin pois ja mies on hyötynyt taloudellisesti ja saanut asuntolainanansa silläkin vuokralla kyhennettyä?


      • omavalinta
        mik2 kirjoitti:

        Näinhän ei kai saa oikeasti tehdä, vuokraa ottaa ja myös muut laskut pitää maksaa. Kai vuokrasta pitää maksaa verot. Miten sitten kun jos tuleekin ero? Lähteekö tyttäreni tyhjin käsin pois ja mies on hyötynyt taloudellisesti ja saanut asuntolainanansa silläkin vuokralla kyhennettyä?

        Mies on ottanut kämppäkaverin rahapulassaan. Muistaahan tyytäreisi laskuttaa jokaisen makkaran palan mieheltä ja kai mies itse pesee pyykkinsä... Mutta päätökset kulujen jaosta tekee nuoripari itse, eivät appivanhemmat. J


      • mik2
        omavalinta kirjoitti:

        Mies on ottanut kämppäkaverin rahapulassaan. Muistaahan tyytäreisi laskuttaa jokaisen makkaran palan mieheltä ja kai mies itse pesee pyykkinsä... Mutta päätökset kulujen jaosta tekee nuoripari itse, eivät appivanhemmat. J

        Näinpä.


    • Saara Suhonen

      Ilmaseksikko sun tyttäres pitäis siellä asua?Minusta on ihan ok että kulut jaetaan,mutta voihan sen noinkin ymmärtää,varsinkin jos oot tyttäresi opettanut että saa käyttää omat rahat itteensä...meillä on toisinpäin,ukko maksaa mulle puolet asumis ja elämiskuluista,minusta se on ihan ok,ei tarvi kenekään siivestää,jaetaan kaikki kulut tasan!

      • lainanlyhennys

        Osallistuuko ukkosi myös lainan lyhennykseesi ? Ja asunto sinun numissä. Ap:n pointti oli kait, että tytön pitää maksaa "vuokra" kaikki muut laskut.


    • mek

      Pyydäppä tyttäresi ottamaan kuittaus iana vaikka vihkoon että on maksanut asumikuluja näin paljon ja päivämäärä koska muuten eron tulleessa on heikoilla jos ei pysty todistamnaa että on maksanut jotain yhdessä asumisen takia.

    • reiluuvaiei

      Paljonkohan vävykokelas makselee lyhennystä /kk ?? Suosittelisin tytärtäsi laittamaan saman summan säästötilille kuussa. Näkee, ettei se lainan lyhentely niin herkkua ole. Jos vävy vaatii "vuokraa" pimeenä. Esim. markkinahinta vuokrakämpästä 700 euroa. Niin puolet 350, pimeäkertoimella 250.
      Asunnon omistaja vastaa kaikista kuluista: vastike, sähkö, vesi, remontit. Ja eväät maksetaan puoliksi.

      Yksi vaihtoehto on, että tyttäresi ottaa oman lainan ja lunastaa osuuden asunnosta.

      Yksi vaihtoehto on, että vävy vastaa asumiskuluista, tyttäresi asuu ilmaiseksi ja hurvittelee oman tilinsä. Sitten itkee kun ei saa mitään eron tullessa.

      Mikä sinun mielestä olisi reiluvaihtoehto ?

    • sipuli879

      laki 24.fi

      http://www.laki24.fi/vuok-asuinhuoneistonvuokra-vuokraasuntoavioliitto.html


      Asutko puolisosi kanssa vuokralla? Mitä vastuita ja oikeuksia teillä on?

      Vuokra-asunnossa asuvat aviopuolisot ja aviopuolisoihin rinnastettavat pariskunnat vastaavat yhteisvastuullisesti vuokrasopimuksesta johtuvista velvoitteista. Näin on riippumatta siitä, onko vuokrasopimuksen tehnyt toinen puoliso vai molemmat puolisot yhdessä.

      • sipuli879

        Vaikka koskeekin vuokra-asuntoa, niin sama periaate kaupunkilaisjärjen mukaan pätee: ei voi asua ilman että maksaa osan asumiskuluista.


    • Näin on

      Hän haluaa käteisellä koska ei halua mitään todistetta että tyttäresi maksaa puolensa koska pelkää että joku päivä tyttäresi joku päivä vaatisi omansa asunnosta sillä perusteella että on maksanut puolet tai joku päivä tämä mies voi sanoa että tyttäresi ei ole maksanut mitään. Jos olisin tyttäresi niin maksaisin pankin kautta että on selvät näytöt ja todisteet. Ei ikinä pidä maksaa mitään ilman todistetta ja ne pitää myös pitää tallella. Tämä mies ei ole tosissaan hänen kanssaan.

    • Ei enää sinisilmä

      Kuulostaa siltä, että tämä avoliitto ei ole hyvän miehen kanssa. Jos asuvat vuokra-asunnossa, niin vuokrasopimus pitäisi laittaa uusiksi ja molempien nimiin. Mitä vuokran maksuun tulee, niin kumpikin maksaa suhteessa tuloihin.

      Jos kyseessä on miehen omistusasunto, tyttäresi voisi maksaa puolet yhtiövastikkeesta. Tämän summan hänen kannattaa maksaa miehen tilille, muutoin ei ole mitään todisteita siitä, että hän on maksanut miehelle.

      Ylipäätään, jos mies on tosi niuho raha-asioiden suhteen ja raha on ykkönen, ei parisuhde ja rakkaus, niin on varmaa, että ennemmin tai myöhemmin seuraa ikäviä asioita, mitä parisuhteen kulkuun tulee.

      • vakka&kansi

        Niuho rahaan rakastunut ei ole hyvä kumppani joillekin. Eikä pummi-tuhlari-antaa mennä-tyyppi joillekin.


      • kaikki maksaa
        vakka&kansi kirjoitti:

        Niuho rahaan rakastunut ei ole hyvä kumppani joillekin. Eikä pummi-tuhlari-antaa mennä-tyyppi joillekin.

        Kertokaa missäbvoi asua ilmaiseksi, muutan sinne heti. Puoletko yhtiövastikkeesta, minusta liian vähän, liian halpaa sille joka ei kanna vastuuta lainasta, ei ole maksanut lainoja, ei ole säästänyt alkupääomaa. Täytyy kyllä ensin miettiä kuka maksaa ja kuinka muut yhteiset menot, auto, ruoka, kotivakuutus, sähkö jne. Ei pelkkiä asumiskuluja voi laskea yhdessäasumisen menoiksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe