Mitä tänään syötäisiin?

etsilleen

Voe, voe wahlman - mitä teit?

Tsikkenin koipia oli tarjolla ja niitä sivelit sinapilla simppelillä kuorrutuksella, mutta käytit sitä ainoaa sinappi-purkkia ja samaa lusikkaa, jolla sivelit tsikkenin ensin ja sen jälkeen käytit samaa sinappia ja lusikkaa valmistaaksesi raaka salaatin kastikkeen.

Tämähän on ehdoton nounou - tsikkenit käsitellään aina erikseen tuoreista kasviksista tai muista raaka-aineista - luulisi kokeneen kokin osaavan paremmin, mutta tämä on tätä todellisuutta ja keittiöissä kautta maan valitettavasti toimitaan samoin - se vain on tseffien opittua "huolimattomuutta" ja sitten heitetään loskat suuhun valitettaessa ripuloinnista.

5

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kampylobakteeri

      Huomasin saman ja ämmyrkäiseksi sai. Ilmeisesti kesäparta sai pojan höllentämään myös muita vaatimuksia ruoan suhteen.

      Hygienia on ilmeisen vaativa laji ja henkka ei sitä ainakaan halua oppia kun vastusti aikoinaan niin kovin hygienia-pasin suorittamista perustellen, että hän on ammattilainen eikä moista siksi tarvitse.

    • kanajasienetehkä

      hmm siitäpä tuli hyvä idea mitä voisi kokeilla: näitä kanan filee suikaleita naturell, näiden kanssa voisi käydä herkkusienet, samalla paistaisi nekin. Ei jaksa lähteä itse keräämään sieniä metsään, herkkusieniä kaupasta.

      Jonkinlainen kastike, joku kermakastike ehkä voisi käydä tuollaisen paistelman kanssa.

      • tsikkeni

        Kermakastike voisi toimia hyvinkin - tsikkenin ja sienet pannulle ottamaan väriä, hyvät mausteet mukaan eli timjamia, suolaa, peppaa ja ehkä vähän valkosipulia. Kun tsikkenit ja sienet ovat kypsyneet niin pari desia kermaa päälle ja antaa kiehua muutaman minuutin kasaan.

        Tarjoile tuorepastaan sekoitettuna ja päälle jotain tuoretta yrttiä maun mukaan, oheen yksinkertainen tomaatti/sipuli-salaatti valkoisella balsamicolla ja oliiviöljyllä maustettuna.

        Eiköhän siinä olisi ihan maittava ja terveellinen ateria.


      • haitsienisti
        tsikkeni kirjoitti:

        Kermakastike voisi toimia hyvinkin - tsikkenin ja sienet pannulle ottamaan väriä, hyvät mausteet mukaan eli timjamia, suolaa, peppaa ja ehkä vähän valkosipulia. Kun tsikkenit ja sienet ovat kypsyneet niin pari desia kermaa päälle ja antaa kiehua muutaman minuutin kasaan.

        Tarjoile tuorepastaan sekoitettuna ja päälle jotain tuoretta yrttiä maun mukaan, oheen yksinkertainen tomaatti/sipuli-salaatti valkoisella balsamicolla ja oliiviöljyllä maustettuna.

        Eiköhän siinä olisi ihan maittava ja terveellinen ateria.

        Muista silti hygieenisyys - samoilla välineillä ei tule koskaan käsitellä raakaa kanaa (tai kalaa ja lihaa) ja muita ruoka-aineita ja pese kätesi hyvin kanan käsittelyn jälkeen. Kypsä kana ei tietenkään enää ole mikään terveysriski vaan voit kypsentämisen jälkeen käsitellä sitä kuin muitakin ruoka-aineita.

        Hygieniasta tuli mieleen eräs hollantilaiskokki Rudolfin tapa poimia säilykkeitä purkista puhtaalla esineellä toisin kuin esim. tseimin tapa, jossa hän työntää paskaiset sormensa purkkiin ja noukkii tarvitsemansa. Ihmisen sormet ovat likaisimmat suun ja anuksen lisäksi ja ovat käyneet molemmissa, joten ruoan säilyvyyden kannalta olisi paras olla koskettamatta liikaa ruoka-aineita - Rudolf jopa mainitsi, ettei halua välittää bakteereitaan säilykkeeseen vaikka luulisi etikan, suolan ja sokerin estävän haitallisen bakteeriston kasvun.

        Itse tosin käytän vain puhdasta haarukkaa, veistä tai lusikkaa säilötyn eineksen esilleottamiseen ja vältän sormikosketusta purkin sisäpintaan tai eineksiin, suljen astian kannen otettuani tarvitsemani ja siirrän sen samalla jääkaappiin parempaan säilöön.


    • grillaamo

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6063
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3836
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      249
      2188
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1860
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1303
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe