Mikä ihmisiä loukkaa juutalaisuudessa?

Jumalan valintako?

Raamatun saaminen Jumalalta juutalaisten kautta? Jeesuksen syntyperä? Israel?

Aivan samoista syistä voimme myös rakastaa juutalaisuutta ja kannattaa varmasti!

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varmaan osaltaan

      erilaisuus voi synnyttää juutalais-vihaa ja samoin valheet juutalaisista vaikuttavat huonoa mielenlaatua ihmisissä. Ihmisiä voidaan eksyttää vihaamaan juutalaisia ja syyttämään väärin, kun juutalaisten vihaajat tahtovat antaa yksipuolista näkemystä juutalaisista. Tätä on paljon ja systemaattista nykyäänkin ja suunnitelmallista ja täysin levinnyt kaikkialle maailmaan. Natsit myös toimivat näin, ja nykyään islamista nousee se propagandamainen vihaan kasvatuspyrkimys Israelia ja juutalaisia vastaan. Myös äärioikeisto vihaa juutalaisuutta vaikka kohteenaan voivat olla myös muut ryhmät ja poliittiset suunnat. Palestiinalaisten vihan voi ymmärtää maa-alueen hallintataisteluna, mutta ei tietenkään hyvä asia ollut alkuunkaan ja itse ovat saaneet palestiinalaiset kärsiä asenneongelmastaan, kuten myös osaltaan nuo muut Lähi-idän ja sen lähialueen juutalaisia vihaavat kansat.

      Hyvä ymmärtää myös ettei kaikki Lähi-idän ihmiset vihaa juutalasia eikä Israelia eikä Raamattuun uskovia ihmisiä ja erikoista on se, että nimenomaan islamin jihadiin ja uskonnon kiivailijat ovat voimakkaimpia juutalais-vihaajia. Valitettavasti myös länsimaissa uskontojen edustajilla on ollut Euroopan historiassa sitä juutalais-vihaa ja mitä todistaa tämä jumalastaan on selvää, sillä hedelmistään puut tunnetaan. Tietysti uskontojen edustajat Raamattuun uskovina ryhminä ja lahkoina myös toisiaan vastaan ovat asettuneet moninaisesti eikä juutalais-viha ole lainkaan ainoaa keskuudessaan, kuten voidaan ymmärtää.

    • Varmaan uskontojen

      edustajat pyrkiessään edistämään oman jumalansa asemaa voivat tähän liittyen myös vihata toisen uskonnon ja lahkon jumalaa. Jumala itse on opettanut selvästi että kuka ei rakasta lähimmäistään ei voi myöskään rakastaa Jumalaa, ja samoin Jumala on opettanut rakastamaan myös niitä, jotka vihaavat Jumalaa ja rakkauteen kutsuttua ihmistä. Jumala on opettanut myös olemaan tekemättä pahaa vihamiehilleen ja lisäksi tekemään heille hyvää ja näin olemaan Jumalalle otollinen ja mieluinen ihminen. Tähän ei tietysti pysty uskonnollinen lihan mielensä täyttämä ihminen ja hedelmistään tunnetaan se helposti. Rakkaus ei ole vain huonon tekemättömyyttä vaan hyvän tekemistä.

    • Hyvin selvästi

      varmaan eri kansojen keskuudessa tehtävät mielipidekyselyt osoittaisivat hyvin voimakkaita reaktioita kysyttäessä suhteestaan juutalaisiin puolesta tai vastaan tai myös runsasta voisi olla neutraalit näkemykset monissa kansoissa. Tietysti Raamattu on tässä kaikessa se keskeinen tekijä, kuten kirjana on eniten saanut arvostusta ja myös arvostelua ja nykyäänkin on sen asema aivan ainutlaatuinen juutalaisuudessa ja kaikissa kansoissa. Myös Raamatun sanomaan suhtautuminen olisi varmaa jotenkin suhteessa juutalaisnäkemykseen, ja erittäin erikoisia yhdistelmiä voisi myös tulla tässä esiin ihmisten sydämistä, jos rehellisesti vastaukset annettaisiin.

    • Palstan kirjoittajat

      myös tuovat esiin näitä suhtautumistapoja juutalaisuuteen selvästi, mutta todellisuudessa juutalaisuus voidaan nähdä Raamatun opetuksen mukaan Jeesuksen apostolien hyvän uuden liiton evankeliumin levittämisenä ja sitten myös aivan päinvastaisena voimakkaana vastustuksena, ja tämä on mielenkiintoinen ilmiö, kun Jumala on antanut Raamatun kirjat ihmisten kautta, toki myös enkelinsä tarkassa valvonnassa osittain ja muutenkin erilaisten tapahtumien kautta ihmisten keskuudessa.

      Raamatunkin valossa juutalaisuus voidaan nähdä Jumalan tahdon mukaisena tai vastaisena, aivan riippuen siitä, missä yhteydessä on juutalaisuus siinä mainittu.

    • totta 1

      Israelin vihaaminen on yksinkertaisten ihmisten aivopesun seurausta ja jonkinlaista valtataistelua arvoista.
      Mikähän mahtaa olla islamissa todellinen syy vihata.
      Poliittisen syyn varmasti jokainen ymmärtää joten ei siitä sen enmpää kuin ei olisi perustetta.

      Rakastakaa toisianne myös kansallisuuksia. Rakastamisen jälkeen miettikää onko enää syytä vihata ja kaivella yksittäistapauksia omien perusteiden tueksi.

      Liian pitkään ovat Juutalaiset juosseet pakoon vihaajiaan, vihaajiaan joita monikaan ei edes tunne ensimmäistäkään joka kuvastaa sitä aivopesun suuruutta.
      Tee lähimmäiselle sitä mitä tahdot itsellesi tehdä älä sano näin jos teet toisin.

    • Autuas se ihminen

      jota ei Raamatun juutalaisuus eikä Jeesus loukkaa vaan iloitsee hyvästä evankeliumista ja siitä että Isä rakkaudesta meitä syntisiä kohtaan on antanut Poikansa Jeesuksen jotta meillä Israelin Herrassa on se hyvä juutalaisuus ja syntiemme anteeksiantamus ja sielujemme lunastus ja nimemme ovat kirjoitetut elämänkirjaansa. Kiitos Isä Jeesuksen nimessä, amen, halleluja!

      Tässä on tärkein asia jokaiselle ihmiselle ja totuudellisesti voidaan sen jälkeen kysyä, mitä muuta hyvää Isä tahdot antaa elämääni, kiitos kaikesta Jeesuksen nimessä, amen, halleluja! Jumalan hyvyys on ylitsevuotavainen, vaikka maailmassa vastustajansa myös paljon saa pahaa aikaan, ja tärkeä tämäkin ymmärtää, kuten Raamatussa on meille opetettu tästä asiasta. Tietysti ymmärryksemme on vajavaista myös näissä asioissa ja Isä tietää sen, kun vanhemmat lapsensa maailman heitä pyrkiessä monin tavoin hapuiluttamaan.

    • Siunataan Israelia

      ja rakastetaan ennenkaikkea juutalaisia sillä Jeesuksen antama pelastus on heistä, ja samoin kaikki ne Raamatun asiat joista myös Paavali meitä opettaa ja Jeesus samoin. Kiitos Elämälle kaikesta, amen, halleluja!

    • Jani.

      Jaa-a tuskin on mitään syytä, siis oikeaa syytä.
      Rasistinen, likainen ,valheellinen ja jopa sairas propaganda on vaan purrut ihmisiin.

      • Hyvä kumota kaikki

        juutalaisia vastaan esitetyt valheelliset syytökset ja samoin tuoda esille asioiden todellisia taustoja ja juuri tuota mitä jani sinäkin esität vastauksessasi. Meidän ei ihmisinä tarvitse hyväksyä valheellisia syytöksiä ja puolinaisia kommentteja, kuten juutalaisiin nimenomaan kohdistetaan vaikka terrorin uhka heitä kohtaan on todellista, ja helposti ymmärrettävissä myös.


    • Miksi juutalais-

      vastaisuuteen liittyy usein uskonollinen ideologia ja nähtävissä myös Raamattuun uskovissa ja samoin uudemmassa islamissa? Onko kateus vai ihan viha jota Jumala ei saa aikaan vaan Jeesuksen vastustaja? Miksi sitten juutalaiset Jeesusta vihaa? Eihän Jeesus Israelissa tehnyt mitään väärin tai pahaa vaan antoi itsensä ristille, jotta kaikilla hänet tunnustavilla juutalaisilla olisi se hyvä elämä ja Jumalan siunaus, ja myös kaikilla ihmisillä juutalaisuuden ulkopuolella myös, ja tämä on mitä paras uutinen ja hyvä jokaiselle. Kiitetään Jumalaa Jeesuksen nimessä, että on laupias ja hyvä ja pitkämielinen, ja tahtoo meille kaikille ihmisille hyvä, ja ennenkaikkea juutalaisille valintansa mukaan.

      • risto rapee

        Lopeta hölöpötys,ei tuommoista viitsi lueskella ihan myötähäpeenkään takia,keksi jotain uutta edes.Mokaat ittesi.


      • Shalom

        Juutalaiset on käsketty muslimien toimesta jo Koraanissa joka kirjoitettiin 600-luvulla. Samoin jo tuhansia vuosia sitten filistealaiset olivat aina juutalaisten kimpussa.


      • Shalom
        Shalom kirjoitti:

        Juutalaiset on käsketty muslimien toimesta jo Koraanissa joka kirjoitettiin 600-luvulla. Samoin jo tuhansia vuosia sitten filistealaiset olivat aina juutalaisten kimpussa.

        siis käsketty tappaa


      • häirikölle

        Ethän sinäkään juutalaisuutta,siis judaismia kunnioita pätkääkään vaan halveksit sitä,kaikki floodaamasi viestit ja avaukset julistavat pakkomielteistä asennettasi sitä kohtaan.Ei tämä ole Jeesus-palsta.

        Sinuna häpeäisin käytöstäni juutalaisia (vaikka eivät tätä juuri luekaan) ja tämän uskontopalstan aihetta kohtaan.Jatkuva häirintäsi antaa sen lisäksi erittäin negatiivisen ja vastenmielisen vaikutelman omasta uskonnostasi, uskostasi ja sen opista.
        Ehkäpä se on tarkoituksesikin.


      • Hyvää sinulle
        risto rapee kirjoitti:

        Lopeta hölöpötys,ei tuommoista viitsi lueskella ihan myötähäpeenkään takia,keksi jotain uutta edes.Mokaat ittesi.

        risto rapee.


      • Hyvää sinulle
        häirikölle kirjoitti:

        Ethän sinäkään juutalaisuutta,siis judaismia kunnioita pätkääkään vaan halveksit sitä,kaikki floodaamasi viestit ja avaukset julistavat pakkomielteistä asennettasi sitä kohtaan.Ei tämä ole Jeesus-palsta.

        Sinuna häpeäisin käytöstäni juutalaisia (vaikka eivät tätä juuri luekaan) ja tämän uskontopalstan aihetta kohtaan.Jatkuva häirintäsi antaa sen lisäksi erittäin negatiivisen ja vastenmielisen vaikutelman omasta uskonnostasi, uskostasi ja sen opista.
        Ehkäpä se on tarkoituksesikin.

        häirikölle.


      • Hyvää sinulle
        Shalom kirjoitti:

        siis käsketty tappaa

        Shalom, rauha Jumalassa on parasta.


    • Paras juutalaisuus

      Raamatun ilmoituksessa ja Jeesuksessa. Paljon moninaista myös.

    • Jumalan valtakunta

      Raamatun olemme saaneet viisaiden juutalaisten kautta ja vastaanotettavaa kaikkineen. Raamatussa on varotettu myös juutalaisuudesta, joka ei ole hyvää ja kannattaa karttaa sitä vaikka toki hyvä on evankelioida kuten myös profeetat ja Jeesus ja apostolit ovat tehneet.

      Tämä on hyvä ymmärtää jokaisen joka juutalaisuuteen tahtoo tutustua ja ennenkaikkea Jumalan antamaan viisauteen Israelin Herrassa Jeesuksessa. Tärkeää on toki rakastaa kaikkia ja myös epäuskoisia ja rakkaudettomia ja ihan kaikkia ihmisiä ja näin on Jeesus esimerkin antanut, tässä on hyvä kaita tie.

    • Juutalaisuudessa

      Herran Jeesuksen pelko on viisauden alku ja rakkaus Jeesusta kohtaan on se hyvän hedelmän täyttymys kun totuudellista on eikä vain ulkokultaista ihmisen uskonnollisuutta. Janotaan hyvää juutalaisuudesta ja Herran Pyhä Henki antaa hyvää janoaville ja Herran pitkämielisyys on kestävää ja ei hylkää eikä jätä ketään eikä pilkkaa eikä herjaa eikä käyttäydy sopimattomasti, kuten palstalla niin paljon tätä nähdään. Ollaan Jeesuksen opetuslapsia sillä on hyvää juutalaisuutta eikä välitetä häiriköistä joiden mielettömyys on selvää jokaiselle hyvää tahtovalle ihmisille. Toki osoitetaan myös häiriköille sitä kunnioitusta sen mukaan, kuin on hyvä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe